Lasu asiakkuus

Felicia000

Meista tuli lasu asiakkaita. Mitä se periaatteessa nyt tarkottaa ja kuinka pitkään kestää jne? Eikai mun oo pakko mihkään tukiperheeseen tai ottaa hoitajaa meille? Siihen ei ole tarvetta. Syy on lapsen isän epäilty huumeiden käyttö. Ei ole antanut seuloja johon sai reilun kuukauden aikaa,ei saapunut edes sossu tätien tapaamiseen... emme asu yhdessä. Olen päättänyt jättää miehen omillee tähän liittyy muuta kuin "mahdollinen päihde käyttö...

18

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päähäsi.luoti

      Tuttavallisesti lasu.

      Lastensuojelun piiriin joutuminen on nykyään arkea nuorten pllujen keskuudessa?

      • Felicia000

        En tiedä onko muodissa nuorten pillujen keskuudessa.itse olen pian 30 ...


    • irtisanoudu

      asiakkuudesta kirjatulla kirjeellä todistajien allekirjoituksella, etkä suostu mihinkään yhteydenottoihin. Poista kaikki yhteystietosi ja ole "viranomaisten" tavoitta-mattomissa..

    • pirihuora

      Siitä se huostaanottokierre alkaa, miehesi jää muutaman kerran kiinni
      huumepöllyssä riehumisesta niin lapset lähtee.
      Merkintä säilyy loppuiän.

      • eilapsetmihinkään

        lähde; kun olet viranomaisten tavoittamattomissa..
        putin auttaa sillä venäjällä paremmat oltavat ja lapsen etu toteutuu..


      • olämkmp
        eilapsetmihinkään kirjoitti:

        lähde; kun olet viranomaisten tavoittamattomissa..
        putin auttaa sillä venäjällä paremmat oltavat ja lapsen etu toteutuu..

        Putin ei auta ellei ole syntyperältä venäläinen.


      • kylläauttaa
        olämkmp kirjoitti:

        Putin ei auta ellei ole syntyperältä venäläinen.

        pelleilkää vaan ruikut ja polkekaan niitä lapsen oikeuksia, isän huoltajuutta yhteisiin lapsiin..Putin tulee ja Suomen lastensuojeluviranomaiset ja sairaan yksinhuoltajaruikut siperiaan..


      • leikitäänettäolensamaami
        kylläauttaa kirjoitti:

        pelleilkää vaan ruikut ja polkekaan niitä lapsen oikeuksia, isän huoltajuutta yhteisiin lapsiin..Putin tulee ja Suomen lastensuojeluviranomaiset ja sairaan yksinhuoltajaruikut siperiaan..

        Just joo.


      • eileikitä
        leikitäänettäolensamaami kirjoitti:

        Just joo.

        koska olet oikeasti yksinhuoltaja- yhruikku, se ruikuttava osapuoli; vanhemmuuden, isän huoltajuuden ja lapsen tapaamisoikeuden "sairas" vastustaja..


      • leikitäänettäolensamaami
        eileikitä kirjoitti:

        koska olet oikeasti yksinhuoltaja- yhruikku, se ruikuttava osapuoli; vanhemmuuden, isän huoltajuuden ja lapsen tapaamisoikeuden "sairas" vastustaja..

        Ei kyllä ole edes lapsia, että sori vaan seko, jolta joutikin lapset viedä pois.


      • eileikitä
        leikitäänettäolensamaami kirjoitti:

        Ei kyllä ole edes lapsia, että sori vaan seko, jolta joutikin lapset viedä pois.

        Kyllä on lapsia, että sori vaan seko, jolta joutikin lapset viedä pois. Elatuskin jäi maksamatta..


    • Aboriginaali
    • Aboriginaali
    • lkotr

      Pysy todellakin kaukana miehestä joka aiheuttaa noin pahoja ongelmia. Niin kauan kun pysyt yhteydessä häneen, ongelmat vain lisääntyvät. Kun rauhoitat oman ja lapsen elämän, todistat lastensuojeluviranomaisille että hallitset elämääsi ja olet hyvä äiti.
      Neuvoja ja ohjeita saat heiltä myös, älä pelkää kysyä! Älä katkeroidu tästä asiasta. Katkeroituneita ovat ennemminkin miehet jotka ovat mokanneet mahdollisuutensa, menettäneet perheen ja syyttävät kaikesta jotakuta muuta kuin itseään.
      Pidä sinä pääsi pystyssä! Et ole ainut äiti joka on lasun piirissä. Jonain päivänä kaikki on paremmin.

    • Aboriginaali

      Lapsiperheiden juoksuttaminen luppuu:
      Palvelut saman katon alle, tulevaisuudessa koteihin.
      Helsinki haluaa keskittää lasten ja nuorten, sekä heidän perheidensä tarvitsemat palvelut samaan paikkaan.
      Jatkossa kaikki palvelut neuvolasta alkaen ovat perhekeskuksissa, jolloin paikasta toiseen ravaaminen loppuu.

      http://yle.fi/uutiset/lapsiperheiden_juoksuttaminen_loppuu_palvelut_saman_katon_alle_tulevaisuudessa_koteihin/8599411
      ---------------------------------------------------------------------

    • Aboriginaali
      • viranomaisen

        kehitysongelmien taustalla saattaa olla yhäriruikkuus, narsistius, persoonallisuus, psykoottinen persoonallisuus ym. skitsohäiriö, kuten Raision kaupungin "lastensuoje-lussa"


    • Aboriginaali

      Varatuomari Leeni Ikonen Väärät lääkkeet lastensuojelusssa.

      Väärät lääkkeet 18.5.2012

      Lastensuojelulain uudistamisen yhteydessä oli jo ennakkoon nähtävissä, että varhaisen puuttumisen hengessä toteutettu lakiuudistus tulisi aikaansaamaan entistä suuremman kaaoksen lastensuojelutyössä. Näin on tapahtunutkin.

      Perheiden oikeusturva vaarantui vakavalla tavalla, kun lastensuojeluilmoitusten tekoon velvollisten piiriä laajennettiin 1.1.2008 voimaan tulleella lastensuojelulailla ilman, että perheiden tueksi olisi olemassa riittäviä peruspalveluja tai avohuollon tukea. Lastensuojelun piiriin alettiin ahtaa lapsia olettamalla, että lastensuojelusta löytyy apu kaikkiin pulmiin. Tämä oli ja on harhakuva.

      Perheiden oikeusturva on vaarantunut, kun lastensuojelun työntekijöiden koulutus ei vastaa nykypäivän asiakkaan tarpeita. Toisaalta muodollinen pätevyyskään ei aina takaa lastensuojelun laatua lastensuojelussa vallitsevan, laeista ja ihmisoikeussopimuksista piittaamattoman työkulttuurin takia.

      Lastensuojelulakia on sittemmin koetettu paikata viranomaisvoimin, kuulematta palveluja käyttävää tahoa, asiakasperhettä. Tällä hetkellä laki on erinomaisen hyvä turvaamaan sosiaalityöntekijän asemaa.

      Lastensuojelun asiakkaat kertovat usein joutuvansa uhkailun, painostuksen ja kiristyksen kohteeksi viranomaisen taholta.

      Lakia laadittaessa oli nähtävissä, että pakkoauttamisen ja valvonnan ajatukselle pohjautuva laki tulisi aikaansaamaan vakavia ongelmia. Kun lastensuojelutyö ei nauti luottamusta, perheet hakeutuvat ns. kolmannen sektorin palvelujen piiriin tai jättävät kokonaan hakematta apua. Avun hakematta jättäminen ei ole lapsen etu. Mitä siis tulisi tehdä?

      Helsingin Sanomat uutisoi 16.5.2012, että ”pelko pitää nuoret pois huumehoidosta. Monet alaikäiset sekakäyttäjät eivät hae apua, koska he pelkäävät koulukotia”.

      Jutussa haastateltu diakonissalaitoksen työntekijä toteaa, että ”vääristynyt uhkakuva lastensuojelusta pitää muuttaa. Lastensuojelu tukee nuoria ja perheitä”.

      On hyvä, että lastensuojelun vääristyneistä työtavoista puhutaan. Olisi viimein aika alkaa keskustella lastensuojelun laadusta ja ottaa huomioon asiakkaan palaute. Vain näin voidaan lastensuojelun työtavat muuttaa. Uhkakuva ei ole vääristynyt, vaan vääristynyt on sosiaali- ja terveysministeriön johtaman hallinnonalan asenne.

      Suomalaisia perhesurmia tutkivat työryhmä julkaisi väliraporttinsa tällä viikolla. On tullut ilmi, että jokaisessa tutkitussa tapauksessa perheillä on ollut yhteyksiä viranomaisiin tilanteensa vuoksi.

      ”Kun viranomainen on kehottanut henkilöä hakemaan apua toiselta viranomaiselta, hänen pitäisi seurata, että henkilö todellakin menee hakemaan apua. Ehkä jokin varmistus tarvittaisiin” toteaa haastateltu työryhmän vetäjä.

      On hyvä, että selvitys tehdään. Olisi hyvä, että selvitys paneutuisi lastensuojelutyön osuuteen perhesurmissa. Olisi tärkeää tutkia syyt, mikäli apua ei ole uskallettu hakea. Valvonnan kiristäminen ei ole oikea keino auttaa perheitä.

      Pakkoauttaminen ei sitä paitsi ole sosiaalihuollon asiakaslain mukaista;

      Asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan.

      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa.

      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan toivomukset ja mielipide ja muutoinkin kunnioitettava hänen itsemääräämisoikeuttaan.

      Asiakkaalle on annettava mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa palvelujensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sama koskee hänen sosiaalihuoltoonsa liittyviä muita toimenpiteitä. Asiakasta koskeva asia on käsiteltävä ja ratkaistava siten, että ensisijaisesti otetaan huomioon asiakkaan etu.

      Alaikäisen asiakkaan toivomukset ja mielipide on selvitettävä ja otettava huomioon hänen ikänsä ja kehitystasonsa edellyttämällä tavalla.

      Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon toimissa, jotka koskevat alaikäistä, on ensisijaisesti otettava huomioon alaikäisen etu.

      --------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe