Uusi Optima Tuulilasi-lehdessä

bgcr6t

Ossi Oikarisen mielestä auton muotoilu ei ole kovinkaan omaleimaista, ja linjoja on kopioitu aika suoraan muista merkeistä? Mielestäni auton muotoilua ei ole kopioitu, ja muistuttaa toisia merkkejä sen verran , miten suurin osa autosta, verrattuina toisiin. Oikariselle pitäisi vissiin olla joku Nissan Juken, tai Fiat Multiplan näköinen auto, että tulisi varauksetonta hyväksyntää. Omasta mielestä tämä, ja varsinkin edellinen Optima on tyylikkäimpiä sedaneita. Se myös ihmetyttää, että monet toimittajat sanovat, että tätä uutta on vaikea erottaa edeltäjästään,, eikö tuo c-pilarin muodon ero näy puolisokeankin silmään?.

14

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipainoarvoa

      On se hienoa, että jonkun yksittäisen ihmisen mielipide painetaan autolehteen ja se on muka jonkinlainen totuus asiasta.
      Tosiasiassahan nuo autotoimittajat ovat vain ihan tavallisia ihmisiä omine ennakkoluuloineen ja asenteineen. Heidän mielipiteillään ei ole senkummempaa arvoa kuin kenenkään muunkaan. Valitettavasti heidän mielipiteillään on aika monta lukijaa ja ne muokkaatkin monen muun mielipidettä.
      Kannattaa ajatella omilla aivoillaan ja muodostaa se mielipide jostain muotoilusta ihan ilman jonkun autotoimittajan asenteellista heittoa.

      • good.looking.Kia

        Koulutuksen tarkoitushan olisi että henkilö osaisi ajatella omien ennakkoluulojensa ohitse mutta tämä ei näytä käytännössä toimivan. Pikemminkin näyttää että koulutukseen nojaten omat ennakkoluulot julkaistaan totuutena.
        Muotoiluseikat ovat kumminkin makuasioita ja omasta mielestä Kia Optima on todellakin tyylikäs auto, juuri eilen edelläni ajoi valkoinen Optima sedan ja kyllä oli hieno. Muotoilusta tulee minulle mieleen Saab 9-5 vivahteita.
        Enkä nyt sitten runno omaakaan mielipidettä totuutena muiden kurkusta alas.


      • Vapisetero

        Todella tyylikkään näköinen auto ja varmasti laadukas.Jos ei kelpaa ja haluaa jännitystä elämään, niin voihan sitä ostaa vaikka saksalaisen''premiumin''. Ihmettelen jos ei Optiman kauppa käy.


      • gsvirotor

        Kaikki odotukset on jo euroopan pääliköllä tuossa farkku mallissa.
        Myynti odotus suhteessa kun 1 sedan niin samaan aikaan on myyty 6 farkkua.


    • fkfjhfhfdhd

      Ihan muotoilijoiden ammatilaiset ihastelivat Optiman sedanmallin c-linjan yhtymistä takaluukkuun tyyliikkäästi josta huokui auton savimallin mukainen muotoilu.
      Kolhot vaggilaiset tuo leivän toimittajan pöytään joten ei kyseenalaista Audin pakettiauton keulaa.

    • Kulmeen

      Kian ja Hyundain mallit on nykyään muotoilultaan tyylikkäimpiä autoja.

      • sdjklfjsdlkfjsljl

        Lisäisin Mazdan tähän mukaan.
        Moni muu merkki on mennyt ihan hirveäksi, esim. Toyota, hyi helv...


      • Toyotaykkönenjälleen
        sdjklfjsdlkfjsljl kirjoitti:

        Lisäisin Mazdan tähän mukaan.
        Moni muu merkki on mennyt ihan hirveäksi, esim. Toyota, hyi helv...

        No kyllähän Toyotat on vielä tyylikkäitä noiden Korean "kennokeulojen rinnalla," Optimassa järkyttävä sisustus ja keskikonsoli kierossa! Silti hintaa yli 40k. Mutta makuasioita,minä valitsen Toyotan.


      • gsvirotor

        Kannattaa tarkistaa tuo hinnoittelu uddestaan ja mielelläni sanoisin että kannattaa käydä optikolla, mutta tokihan kunnioitan mielipidettäsi.

        Katso vaikka auriksen koelautaa on muuten samanlainen kuin 70-luvun corillassa....


      • sdjklfjsdlkfjsljl
        Toyotaykkönenjälleen kirjoitti:

        No kyllähän Toyotat on vielä tyylikkäitä noiden Korean "kennokeulojen rinnalla," Optimassa järkyttävä sisustus ja keskikonsoli kierossa! Silti hintaa yli 40k. Mutta makuasioita,minä valitsen Toyotan.

        Ulkonäköhän on kyllä makuasia mutta voiko kukaan rehellisesti sanoa esim. uuden Yariksen keulaa suu alaspäin ammottavine kitoineen tyylikkääksi tai sitä Corollan/Auriksen 60-luvun Corollan kojetaulua muistuttavaa laitosta, minä en ainakaan tykkää.
        Ostin juuri Kia Rion ja tämän auton muotoilu kyllä miellyttää minua ulkoa ja sisältä.
        Jos Yaris olisi säilynyt yhtä asiallisen näköisenä kuin ennen nykyistä facelifttiä niin olisin saattanut valitakin sen vaikka Kia Rio on mielestäni siltikin tyylikkäämpi.


    • tyylikäsauto

      No ei se ainakaan Volkkarin saippuarasialta näytä. Ossi oli kyllä väärässä ...§

    • vainautoja

      minäkin odottelen optima farmarimallia kauppaan saapuvaksi, jotta tämän kasvussa olevan perheenkin saa kulkemaan vähän diisseli ceediä tilavammin. mutta en kyllä lukeudu niihin, joilla on tapana loukkaantua jos vähän jollain on omasta merkistä pahaa sanottavaa. ei tätä kialla ajoa pitäisi uskontoon rinnastaa ja uskonpilkasta syyttää jos joku ei huomaa c-pilareitten eroa...itse en muista minkälainen c oli vanhassa, enkä ole katsonut uudenkaan pilareita. koeajolla sitten katson onko joku pilari ilkeästi näkökenttää peittämässä ja sillä voi olla ostopäätökseen merkitystä. No ei se auton ulkonäkö merkityksetön minullekaan ole, fiat multipla designista optima farmarin kokoluokkaan pullistettu malli ei ehkä olisi minunkaan valintakorissa.
      i40 kärryä kävin koeistumassa, mutta jotenkin moottorivalikoima ei siinä sytyttänyt, tavattoman pienitehoisia moottoreita isossa autossa. toivottavasti optimaan on parempi moottoritarjonta, muuten täytyy siirtyä riisikupista lyhyttakuisiin sakemanneihin tai pilsnerikansan autoon.

      • Toyotaykkönenjälleen

        Mitä luulet korealaisten takuun kattavan? Kyllähän Hyndai näyttää autolta"keijoen "rinnalla. Vaikka samaa...eri paketissa.


      • H_K

        On merkki sitten mikä hyvänsä niin kyllä ainakin Suomen teillä ja rajoituksilla 100hv riittää reippaaseenkin ajeluun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe