Onko Sysmässä syyllistytty korruptioon?

eloarisukasaan

Koska pitäjän raiteilla on jo pidemmän aikaa, n. kuukauden, vellonut ikäviä arveluja ja epäilyjä siitä että täällä osa kunnan virkamiehistä on mahdollisesti syyllistynyt tuohon yllämainittuun tekoon katson että on aika herättää keskustelu kyseisestä aiheesta. Korostan että tässä esittämäni asiat eivät ole syytöksiä enkä leimaa ketään syylliseksi, tuon vain keskusteluun ne epäilyt ja tosiasiat, joita niin lukuisissa keskusteluissa on julkitullut. Lisäksi kun kutsun saanut henkilö tänään esitti minulle saamansa kutsun ( Ei muutoin ole sitten millään muodoin salainen, ei loukkaa kirjesalaisuutta eikä muitakaan lakien pykälää, joka tekisi minulle näyttämisen laittomaksi) katsoin tapahtuneen sellaista , minkä laillisuus tulee ehdottomasti tutkia, vai tuleeko? Kyseessä lienee se samainen muualla peräänkuulutettu "kiekkokakku"-resepti. Mielestäni lahjuksen antaminen kuten ottaminenkin ovat lainsäädännössämme selkeästi kriminalisoituja tekoja josta syystä lienee tarpeen pikaisesti selvittää pitääkö väitteet paikkansa ja onko asiassa syytä valtuuston toimenpiteisiin ja millaisiin?
Mitä sitten on tapahtunut? Jonkinlaisena yhteenvetona; Sysmässä toimiva ja kunnalle palveluitaan myyvä yritys on kutsunut kunnasta yht. 17 virka- ja luottamusmiestä sekä työsopimussuhteista viettämään hauskaa iltapäivää kanssaan Vierumäen urheiluopistolle gurlingin merkeissä. Sieltä matka on jatkunut Helsinkiin (arvaa millä) Hartwall-areenalle jossa katseltu KHL- ottelu VIP-aitiossa illallista ja juomia nauttien, jonka jälkeen palattu lähtöpaikalle l. Sysmään. On esitetty monenlaisia hinta-arvioita retken hinnasta, se lienee jossain 3500-5000 eur välillä, maksajana kutsuja (oletettavaa että kutsuja maksaa, eikö totta?). Siis tämä on tapahtunut, siitä löytyy kyllä varmat tiedot. Epäilyksen herättäneelle retkelle osallistuneetkin osapuilleen tiedetään, osahan on retken mukaavudesta retostellutkin. Mutta ydinkysymyshän tässä asiassa onkin, että onko tässä syyllistytty johonkin laittomaan? Mitä sanoo laki?
Se ainakin on yksiselitteisen selvä että luottamustehtävissä eri toimielimissä toimivaa laki käsittelee kuten virkamiestä. Mitä tekee puheenjohtajat saadessaan tietoonsa tallaista tapahtuneen? Mitä tähän sanoo lait?
Muualla kunnissa keskustellaan onko yksi- vai kaksi lounasta sopivuuden ylittävä raja, tämä lienee ylittää ainakin sen rajan? Lisäksi täytynee pohtia mitkä ovat tälläista etua tarjoavan yrityksen motiivit, ainakaan ne eivät ole yhteneväiset Heikki Hurstin laupeudentyön kanssa. Onko yhtiö saanut tai saava vastapuolelta jotakin sellaista joka houkuttaa tähän menettelyyn?
Että tälläista tästä lauantai-illan ratoksi. Nyt sitten alkaa lentää lapiokaupalla paskaa suuntaan jos toiseenkin. Arvuutellaan kuka kirjoitti. Mutta mitä jos ihan vaan vakavasti pohdittaisiin että tähänkö on tultu, tämäkö on Sysmäläisen kupletin juoni, näidenkö asioiden ja henkilöiden varaan uskoimme kuntamme.

84

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pahaltanäyttää

      Kuvatunlainen yritysmaailmassa vielä viime vuosituhannella ihan yleinen kestityskäytäntö menee kieltämättä niillä rajoilla mahtaako se olla enää sopivan rajoissa, kun kestitettävänä on julkisyhteisö eli kunta.
      Hyvä hallintotapa ja sen ohjeet lahjan antamisesta / saamisesta?

      • täysmitta

        Lukaistuani avauksen etsin kuntaliiton sivuilta asiaan liittyvää jonka perusteella huonolta näyttää ja se on sitäpaitsi housussa.
        www.kunnat.net/fi/kuntaliitto/yleiskirjeet-lausunnot/yleiskirjeet/2005/Sivut/default.aspx Yleiskirje 21/80/2005
        Siinähän on aikalailla selkokielellä miten tämä toiminta on katsottavissa ja punnittavissa. Ei voi muuta kuin todeta että S....nan tunarit!


      • Vauhtisokeus

        lienee yllätänyt, kun ei ole ajateltu asioita loppuun asti. Tai sitten on oletettu, että joillain on ihan omat säännöt.


    • idänihme

      Heittipä Sysmän hiljaseks! Terkut täältä kuningaskunnasta!

    • toispaikkakuntalainen

      Vaikuttaa asialta, joka tulisi tutkia. Vaikka kyseessä ei olisikaan varsinainen lahjusten vastaanotto, voi olla sellaista moitittavaa toimintaa, joka on omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta virkamiehiin.

      • lomaasukki

        Olen samaa mieltä. Tälläista ei saa katsoa läpi sormien. Toiminta ei kuulosta kovin Suomalaiselta ja näin ollen siihen tulee suhtautua vakavuudella. Toiminta kokonaisuudessaan kerrotun perusteella näyttää kyllä vähintäänkin kyseenalaiselta varsinkin kun kunnan keulassa komeilee lainoppinut, oliko mukana? Oliko tietoinen? Huomionarvoisia seikkoja. Miksei kukaan tee ilmoitusta tai tutkintapyyntöä asiasta. Pelkäättekö te Sysmäläiset asiassa jotakin? Mitä?


      • Osaansentäänkirjoittaa

        Me Sysmäläiset pelkäämme Pirusti kaikkia tyhmiä (varsinkin ulkopuolisia), mutta meitä Viisaampia tollukoita, jotka ovat Persaukisia työttömiä kaduntallaajia Matkahuollon ympäristössä parveilemassa jo ennen aamuyhdeksää, ilman Mitään oikeutusta arvostella Meidän parempiosaisten Elämää. Koittakaa Ressukat pÄrjäillä sossuavustustenne Kanssa, että riitäisivät vielä Huomiseen aamuun, Koska silLoin taas tarvitaan Keppanaa koneeseen, jotta Sanageneraattorinne tuottaisi Ymmärrettävää Suomenkieltä meidän muiden sivistyneiden naurettavaksi. Sillä, että olet työtön sekatyömieS on vain Yksi selitys: olet luku- ja lähes kirjoitutustaidoton, ja ainakin ymmärrystaidoton ÄÄLIÖ. Lisää viisaiTa neuvoja odotellen.


      • Tasasenluisuntarkkailija
        Osaansentäänkirjoittaa kirjoitti:

        Me Sysmäläiset pelkäämme Pirusti kaikkia tyhmiä (varsinkin ulkopuolisia), mutta meitä Viisaampia tollukoita, jotka ovat Persaukisia työttömiä kaduntallaajia Matkahuollon ympäristössä parveilemassa jo ennen aamuyhdeksää, ilman Mitään oikeutusta arvostella Meidän parempiosaisten Elämää. Koittakaa Ressukat pÄrjäillä sossuavustustenne Kanssa, että riitäisivät vielä Huomiseen aamuun, Koska silLoin taas tarvitaan Keppanaa koneeseen, jotta Sanageneraattorinne tuottaisi Ymmärrettävää Suomenkieltä meidän muiden sivistyneiden naurettavaksi. Sillä, että olet työtön sekatyömieS on vain Yksi selitys: olet luku- ja lähes kirjoitutustaidoton, ja ainakin ymmärrystaidoton ÄÄLIÖ. Lisää viisaiTa neuvoja odotellen.

        Siinäpä tempasit oodin älysi puutteelle! Vai olitko reissussa ja yrität kääntää aiheesta, veikkaan ettet onnistu.


      • Nytosuujauppoaa

        No tutkintapyyntö on tehty ja reissaajilla on jo valmiiksi huonot housuissa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.


      • Alapää
        Nytosuujauppoaa kirjoitti:

        No tutkintapyyntö on tehty ja reissaajilla on jo valmiiksi huonot housuissa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

        No joo,täysin typerää touhua tämä.....ihmisiä lynkataan ilman faktoja,voi vittu!!!


      • röhröhkniif
        Alapää kirjoitti:

        No joo,täysin typerää touhua tämä.....ihmisiä lynkataan ilman faktoja,voi vittu!!!

        Kuurosokea?


    • Olikivareissu

      Loma-asukilla kielioppi (tarkoituksella) hakusessa, henkilöllisyyden hämäämiseksi. Tai sitten on ihan oikeasti tyhmä. No, kaikkihan sen tietävät, kuka tämän hankkeen on alulle pannut: "kestovalittajamerivoimienkapiainen" ja myös sen, kuka asian paperille laati. Ei kunniaksi kummallekaan. Hyi, hyi, pojat.

      • Irtohuuli-uuno

        Ai ninku, että väärin sammutettu? Vai?


      • eipojitellajoseiviikraha

        Jos asiasta valittaa ja pystyy todistamaan törkeitä väärinkäytöksiä ,hyvä!!!Niin taitaa nyt käydä.


      • buahahahahahaha

        Olisihan se todellakin ikävää jos kunnantalon kermaperseet joutuisivat yllättäen lakiakin noudattamaan.


    • Totuuseipal

      Hyi kamalaa, voi että, kauheaa! Ihanko oikeesti? Apua, ei! Siis sinua ei siis kutsuttu, oletko vain lautakunnan varajäsen? Eli pitäisi siis päästä paikallispuolueen ykköskaartiin ja vasta sitten etuihin kiinni. Näinhän tämä aina menee: Jos ei mulle, niin ei muillekaan. Ha, ha ja vielä kerran HA. Eli olet nimimerkki "eikiinnostamuttakuulinkaveriltajotenkiinnostuinsaadakseniitsekintaimuiltapoisainakin."

      • jokolähtee

        Otoksestasi päätellen kerroit kyllä selkeästi mielipiteesi, tahtosi, kiinnostuksesi ja kannattamasi toimintaperiaatteet. Se mikä jäi epäselväksi on että mitähän totuutta sinä sieltä kärähdyksestä kaivat, vinkkinä vaan että totuus on esitetty, eikä muuksi muutu.


    • eloarisukasaan

      Vaikka vasta ensimmäisiä kommentteja asiasta on esitetty, näyttää käyvän juuri kuten keskustelun avauksessa kerroin. Matkalle osallistuneet alkavat"paskoa alleen" ja hädissään huiskivat "sitä itseään" ympäriinsä käännellen ja väännellen, muista syyllisiä hakien. Sitten aletaan veivata keskustelun avaajaa ja kun siihen ei kyetä,tulee sitten huiskittua vähän sinne sun tänne. Kertonee kyllä paljon älyllisestä tasosta, ei edes ymmärretä asian vakavuutta demokraattisessa yhteiskunnassa. Samoin ymmärrys siitä, kuka tässä nyt on menetellyt väärin, tuntuu vallan huumassa kadonneen täysin. Sanomattakin selvää on että tälläinen asia päätyy joko poliisin tai ylimmän oikeusviranomaisen tutkintaan, ei siinä auta valtaklikin tempoilu, sen kummemmin kuin arvuuttelu siitä että että kuka nyt mahtoi kirjoittaa. Jos olet siitä niin erinomaisen kiinnostunut niin soita astraali tv:n ja kysy, silloinhan olet näemmä omalla älyllisellä tasollasi.
      Mitä taas tulee itse asiaan, mitähän aikoo tehdä valtuusto? Muistaakohan kh:n puheenjohtaja mitä hän"toitotti" kun tutkittiin eläinrääkkäysepäilyä tässä hiljattain, vaatiko hän epäillyn poissulkemista päätöksenteosta kunnes henkilöllä on puhtaat paperit? Asiassa tulee myös muistaa tosiasiat tasavallan lainsäädännöstä; "on omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen", jokainen täydellä ymmärryksellä varustettu varmasti ymmärtää mitä tällä tarkoitetaan.
      Konstit on monet mutta nyt on todettava että joillain ne on nyt vähissä!
      Ps Muista nyt sitten tarkastaa kielioppi ja kirjoitusvirheet!

    • lakieikoskesysmankuntaa

      KH: n puheenjohtaja sivuun siksi aikaa kun on asia tutkittu, oliko mukana, kenen firman auto ja kuka maksoi? Ja oliko rouva ? Jos kerran eläinrääkkäystuomiosta "toitotti " , mikäs tässä on niin vaikeeta ? Reilu peli pitää olla.

      • jokolähtee

        Jaa että tässä pitäjässä reilu peli, johan vitsin murjasit. Tämä on faktaa; herra oli, rouva oli ja autosta nyt ei voi olla kenelläkään epäselvää. Kylmät tosiasiat on todella kylmiä, tässä nyt vain ollaan tilanteessa jossa olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin.
        Otetaanpa esimerkki jolla perustelen järjenvastaista tilannetta;
        Hilmassa tarjouspyyntö kunnan puutarhahommista, tarjousaika päättyy 15.03. klo12.00. Tarjoukset tultaneen käsittelemään teknisessä toimessa, valmistelemaan ja tuodaan tekla:n kokoukseen päätettäväksi. Mutta millähän kokoonpanolla on ajateltu"torviseitsikon" esiintyvän. Väistämättä itsensä ryvettäneiden tulee olla pois päätöksenteosta kunnes asiat on käsitelty niin että pöytä on puhdas.
        Ei kai kukaan ihan vakavissaan kuvittele että päättämässä on henkilöitä, jotka olivat mukana ko kiekkomatkalla ja yhtenä tarjoajana on melkoisella varmuudella maksaja. Niin no, sillestiinhän se varmaan meinoteltiin mutta nyt sitä on turha edes kokeilla.


      • Sysmä

        Lopeta ennen kun aloitatkaan mokomat paskanjauhannat....


      • Hevivaari

        Lopettakaa kommenttinne ku ootte asioista ihan kujalla,kunnanjohtaja ja sekä kunnanhallituksen pj tekevävät asioista ihan todellisia ja tätä päivää....hei haloo paskan jauhantaan.....!


      • exwäwy
        jokolähtee kirjoitti:

        Jaa että tässä pitäjässä reilu peli, johan vitsin murjasit. Tämä on faktaa; herra oli, rouva oli ja autosta nyt ei voi olla kenelläkään epäselvää. Kylmät tosiasiat on todella kylmiä, tässä nyt vain ollaan tilanteessa jossa olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin.
        Otetaanpa esimerkki jolla perustelen järjenvastaista tilannetta;
        Hilmassa tarjouspyyntö kunnan puutarhahommista, tarjousaika päättyy 15.03. klo12.00. Tarjoukset tultaneen käsittelemään teknisessä toimessa, valmistelemaan ja tuodaan tekla:n kokoukseen päätettäväksi. Mutta millähän kokoonpanolla on ajateltu"torviseitsikon" esiintyvän. Väistämättä itsensä ryvettäneiden tulee olla pois päätöksenteosta kunnes asiat on käsitelty niin että pöytä on puhdas.
        Ei kai kukaan ihan vakavissaan kuvittele että päättämässä on henkilöitä, jotka olivat mukana ko kiekkomatkalla ja yhtenä tarjoajana on melkoisella varmuudella maksaja. Niin no, sillestiinhän se varmaan meinoteltiin mutta nyt sitä on turha edes kokeilla.

        No nyt täytyy todeta että tunnen kunnallispoliitikkoja reilulla kädellä...,rouva on ja herra on reiluja päätöksisään,joten kaikki ok!


      • röhröhkniif
        Sysmä kirjoitti:

        Lopeta ennen kun aloitatkaan mokomat paskanjauhannat....

        Kuurosokea?


      • Anonyymi
        Hevivaari kirjoitti:

        Lopettakaa kommenttinne ku ootte asioista ihan kujalla,kunnanjohtaja ja sekä kunnanhallituksen pj tekevävät asioista ihan todellisia ja tätä päivää....hei haloo paskan jauhantaan.....!

        Vanha sanonta, "valta turmelee aina ja absoluuttinen valta absoluuttisesti". Ei ole maailma siitä muuttunut.


    • Eisaatanasysma

      Ai et hommat jäis RTK :lle, ei voi näin mennä. Viittaako nimi Kitkiö...i kitkemiseen eli kunnan omana hommana, kuihtuneet kuletetaan pois linja- autolla

      • neäthänsen

        Eihän se pitäs mutta sitähän matkan sponsori on takaa ajanu, eihä se tosiaan mikää Hurstin Heikki ole, kyllä se rahallesa vastinetta oottaa.


      • takarivinTaavi
        neäthänsen kirjoitti:

        Eihän se pitäs mutta sitähän matkan sponsori on takaa ajanu, eihä se tosiaan mikää Hurstin Heikki ole, kyllä se rahallesa vastinetta oottaa.

        Eikös se ihan hyväsydämisyyttään, kun on sitä voittova tullut niin sehän käytetään vanhaan tapaan yhteiseksi hyväksi eikä itsekkäästi yrityksen tarpeisiin, ja kun lakikin on kerran sellainen, että tämähän on ihan vaan normaalia sidosryhmä-toimintaa, sanoo eräs tietty varatuomari, uskoa täytyy kun kerran lainoppinut niin sanoo. Jämptisti tässä on lainmukaan menty, säestää reissussa olleet. Kun eivät ymmärrä onnettomat missä "raja" kulkee.


      • sertti

        Vittuääliöhän sä tunnut olevan,persläpi.....älkää laittako typeriä juttuja,tunnistin samantien viestijen laittajat..


      • nopeinkäsivoittaa
        sertti kirjoitti:

        Vittuääliöhän sä tunnut olevan,persläpi.....älkää laittako typeriä juttuja,tunnistin samantien viestijen laittajat..

        Mahtipuhetta! Joko sulla on tajunnan pullonkaulassa pahalaatuinen ahtauma tai sitten et muutoin osaa prosessoida kuulemaasi ja näkemääsi. Tai sitten olet klikin lakeija! Ja ihan oikeesti, ketä kiinnostaa sinun tunnistamisleikkisi?


    • nopeinkäsivoittaa

      Näin aina, eikä ketään ole suuremmin suosittukaan. Jos jotain on vähän suosittu niin mitäpä siitä nyt suuremmin lukua pitämään, se kun on tuo jääkiekko niin mukava peli eikä sapuskoissakaan moittimista ollut. Olisko se nyt sitten pitänyt nälissään lätkämatsia katsoa, ei peijooni vieköön, eihän se illallisen syöminen mitään kiellettyä ole ja jos siinä nyt muutaman ruokaryypyn ottaa palan painikkeeksi niin onkos tuo nyt edes mainitsemisen arvoinen asia. Ja ainahan ne on syömiset ja juomiset jonkun maksettava, nyt se vaan kävi niin messevästi että saatiin ne upotettua firman piikkiin, ei tarvinut omia vähiä rahoja käyttää. Ja sitten kysellään perään mokomasta pikkujutusta, ihan vaan kateutta, kun ei itse ilmaiseksi saatu moista etua. Nuhteettomia ollaan ja aina aidosti vain kunnan etua puolustamassa epäitsekkäästi ja pyyteettömästi, ja pienellä palkalla. Ja poliisitkin vielä perään usutetaan, on se sitten merkillisen pikkusieluista ja ymmärtämätäntä toimintaa kuntalaisilta, ihan nuhdella täytyy etteivät enää toiste puutu asioihin ja häiritse toisten työrauhaa. Pitäähän se nyt jokin roti olla. Voi teitä kuntalaisia, hävetkää.

    • kaveriaeijätetä

      Vahvasti luulen että virastotalolla on huudahdettu "neuvottelutauko" aika tiuhaan viime aikoina. Vesistöpari vahvistettuna pienellä koskella ja parilla virkamiehellä on kuulemma aika paniikissa. Toisaalta luulisi että tossa porukassa riittää vettä housupyykkiin.

      • terkutkankkulankaivolta

        Mielenkiintoista on seurata miten tälläinen asia kaikkinensa kylässä hoituu. Ollaanko uskossa että tässä vain istutaan kelkassa tiukasti kiinni pitäen ja ihmetellään miksei vaalilampaat riuhdo kelkkaa uudelleen kummulle että olis sitten taas mukava sujutella mäkeä. Vähän näyttäisi että asian vakavuutta kaikkinensa ei oikein mielletä, ei uskota että tälläisella toiminnalla ei ole tässä maassa kannatusta. Saapi nähdä mitä tämä tuo tullessaan päättäjien joukkoon, miten reagoi kuntalaiset ja mitä on vaikutus kuntavaaleissa. Ja vielä osa olisi kysellyt pihviruokaa muijallekin, on siinä törkeys huipussaan. Alkaisi olla mäntysuopa tarpeen.


    • Suloistalyädätakaisin

      Pari jyväjemmaria, yksi paskakuski ja toinen karjatilallinen ovat nyt sitten tienhöylääjän innostamina valmiit tuhoamaan kerrankin kuntoon saatetun yhteisen kuntataloutemme omien kostopäämääriensä toteuttamiseksi. Normaalia kunnallispolitiikkaa. Köyhät kyykkyyn ja EU-tuet mulle. Onneksi sentään osuuskaupat halpuuttaa kaikkien muiden maksajien elämää. Maajussienkin pitäisi oppia yrittäjyyttä ilman tukia. Sellaista on meidän muidenkin yrittäjien elämä. Olen kokenut senkin, että maajussi on tullut pyytämään tarjousta tuotteestani sanomalla, että jos halvemmalla myyt kuin kaupungissa, niin ostan. En tarjonnut, kuin samaan hintaan (jäi kaupat tekemättä) ja nyt ostan maajussien tuotteet EU:sta vaikka mieluummin kalliimmalla , kuin paikalliselta. Näin ne ajat ja tavat muuttuu. Kiusa se on pienikin kiusa. Eli kostan minäkin.

      • minierkki

        Yksilöisitkö hieman tarkemmin mitä ja ketä tarkoitat?


    • arviointi

      Alunperinkin Sysmässä ei käsitettä "lojaalisuus"tunnettu tänne muuttaessani,nyt asuessani täällä 45 vuotta huomaan ettei mikään ole muuttunut,ihmiset lynkataan samantien mielipiteistään ja kunnallispoliitikkojen toimista valitetaan kohtuutomasti ,hehän ovat meidän toimesta valittuja ja itse ainakin luotan heihin....voi vittu kuin ahdasmiemielistä paskaa tänne toimitatte..

      • Epälojaali

        Ilmeisesti lojaalisuus tarkoittaa sinun mielestäsi sitä, että näiden päättäjien lainvastaisista toimista pitää olla hyshys. Missä on se lojaalisuus mitä näiden päättäjien pitäisi osoittaa valitsijoitaan kohtaan. Ai niin, eihän se ollutkaan sitä mitä sinä lojaalisuudella tarkoitit.


      • nulkki66

        sysmä lojaalisuus ilm. tarkoittaa sitä että kunnanjohtaja sanoo sätkypojalle mitä haluaa ja hallituksessa näin päätetään ns. hiljaisten vaaliliittoon kuuluvien avulla aina äänin 5-4 kun ihmiset ei näemmä osaa ajatella omilla aivoilla


      • nopeinkäsivoittaa
        nulkki66 kirjoitti:

        sysmä lojaalisuus ilm. tarkoittaa sitä että kunnanjohtaja sanoo sätkypojalle mitä haluaa ja hallituksessa näin päätetään ns. hiljaisten vaaliliittoon kuuluvien avulla aina äänin 5-4 kun ihmiset ei näemmä osaa ajatella omilla aivoilla

        Näinhän ne rillat kolisten kulkee. Ja jos joku joskus erehtyy "väärin äänestämään", hänet kyllä jyrätään ruotuun, vai mitä, sanokaa te kaksi jyrättyäkin jotain? Silloin kun "lahtari" ja "punikki" ryyppää samasta pullosta ja laulaa samoja lauluja tervepäisellä alkaa hälytyskellot kilistä, niin paljon tämä maailma ei vielä ole muuttunut, eikä hevin muutu. Sysmässä tällä hetkellä ollaan lojaaleja ainoastaan klikille ja kaikelle sen esiin tuomalle ja eteenpäin viemälle, kaikki muu on yksinkertaisten ja typerien esittämää hapatusta.
        Muistakaa kilistää lasejanne haudatulle "yksi Sysmä"- ajatukselle ja sloganille!


    • 1404

      Ei todellakaan,tää on tieto !!!

    • naapurikunnasta

      http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/yleiskirjeet-lausunnot/yleiskirjeet/2005/Sivut/Nakokohtia-ulkopuolisten-tahojen-kunnan-henkilostolle-ja-luottamushenkiloille-kustantamista-matkoista.aspx

      Poliisi kyllä menettelee väärin ellei tutkinta johda syyteharkintaan. Yleiskirjeen teksti on selkeä. Ilmaisulla ”on omiaan heikentämään” viitataan siihen, ettei menettelyn välttämättä tarvitse konkreettisesti heikentää puheena olevaa luottamusta mutta jos sellainen mahdollisuus on olemassa, se riittää. Kun matkaa vielä taitettu Järvisen liikenteen bussilla on sotku kaikin puolin valmis.

      • Jermusilov

        No poliisi ei päätä syytteistä. Opetelkaa lapset perusasiat.


    • näinnikkää

      Tällainen oli vielä reilut 10 vuotta sitten maan tapa, mutta käytännöt ovat kovasti kiristyneet. Heinolassa käydessään silloinen pääministeri Stubb ei ottanut vastaan lahjasuksia vaikka silloin ulkopuolinen taho ei ollut yritys vaan Heinolan kaupunki. Espoossa tekninenjohtaja tuomittiin lahjusrikkomuksesta, Vaasassa kaupunginjohtaja joutui eroamaan...esimerkkejä kyllä riittää. Kitkiöjoen ei pitäisi lehdessä edes ihmetellä tällaista tutkintapyyntöä, pyynnön jättäjä on menetellyt ihan oikein. Milloinkohan muuten Sysmässä on viimeksi kilpailutettu kyseiseltä firmalta ostetut palvelut?

      • Syrjäkyläläinen

        En tiedä koska kilpailutus Sysmän taajaman ulkopuolisesta jätteiden keräilystä on suoritettu, urakoitsija kuitenkin vaihtuu 1.4.2106


    • Tasasenluisuntarkkailija

      Joskus -90 luvun alkupuolella, Kehitys Oy:n ja Mapen välisin sopimuksin. On käytetty sitä kuuluisaa ikimuistoista nautintaoikeutta, ja oikein urakalla. (Mutta ilman kilpailutusta)

    • qerererrer

      ettei kunnavaltuuston puheenjohtaja olisi vielä antanut ns pesää

    • Kuollu

      Nimerkki, ELO*********, kertoo ja paljastaa............. kaikki tämän jutun motiivit.

      • neäthänsen

        Ota Hota, se helpottaa!


    • Aspiriiniauttoikyllä

      Otin jo, ei helpottanut.

    • Eipahaa

      Nam, puheenjohtajan pesää mullekkin....

      • ninkyn

        Ai hallituksen pj:n...?


      • röhröhkniif

        Takapesän koppari?


    • kahden-viivan-syöttäjä

      Vaikuttaa selvältä tapaukselta julkisuudessa olleiden tietojen valossa. Yritys on noudattanut perinteistä maan tapaa ja pitänyt hallintoasiakasta tyytyväisenä, jotta liikesuhde jatkuisi tulevaisuudessakin. Molemmat osapuolet tuomittaneen sakkorangaistuksiin. Tuomitsemisessa ei ole välttämättä mitään järkeä, mutta se on jo toinen tarina.

    • isohkontalonantti

      Tässä asiassa kuitenkin tärkein kysymys on luottamus päätöksentekoon osallistuvaan henkilöön ja se on käsittääkseni menevä kuten talven lumetkin.

      • konepuhtaaksi

        Isohkonntalonantti on oikeassa kyseessä on luottamus ja harkinta kyky.Mutta kun vaalit tulee ihminen unohtanut pienet ja isommatkin harkinta kyvyn menetykset.Onneksi hillopurkkia on vähän ravistettu, on seurakset mitkä hyvänsä.Asiahan kylläkin koskee myös kunnanvirkaa tekeviäkin henkilöitä jotka eivät kuulu kuntalaisten valitsemaan piiriin.


      • kukauskaltaa
        konepuhtaaksi kirjoitti:

        Isohkonntalonantti on oikeassa kyseessä on luottamus ja harkinta kyky.Mutta kun vaalit tulee ihminen unohtanut pienet ja isommatkin harkinta kyvyn menetykset.Onneksi hillopurkkia on vähän ravistettu, on seurakset mitkä hyvänsä.Asiahan kylläkin koskee myös kunnanvirkaa tekeviäkin henkilöitä jotka eivät kuulu kuntalaisten valitsemaan piiriin.

        Virkamiesten osalta olisi parasta jo alkututkinnassa älytä heidän sivuun siirtämisensä tutkinnan ajaksi. Samoin luottamushenkilöiden osalta, itse sivuun siirtyminen loisi edes jonkinlaista uskoa pyrkimyksille palauttaa vaalikarjan luottamus, muutoinkin se olisi pienimmän riesan tie. Tietysti uloskannolla valtuustosalista saa kyllä haluamaansa julkisuutta. Tuskin nyt hölmänneillä on vaaleissa kovinkaan suuri kannatus, äidin puhallus ja villaisella painelu ei tässä kivussa paljonkaan auta.


    • nänninnyplääjät

      Sysmän päättäjät hamuilivat nänniä lahjoitetulla loistomatkallaan
      Sysmän kunnalle palveluitaan myyvä yritys kutsui 17 virka- ja luottamusmiestä sekä työsopimussuhteista viettämään hauskaa iltapäivää Vierumäen urheiluopistolle gurlingin merkeissä.
      Korruptio on niin kuin curling: joukkuepeli. Tässä vaiheessa tutkintaa ei tiedetä, missä oli pesä ja sen nänni, joita rattoisalla matkalla haviteltiin.
      Vierumäeltä curling-pelin jälkeen – löytyi nänni tai ei – reippaiden virkamiesten matka jatkui Hartwall-areenalle Helsinkiin. Siellä VIP-autiossa illallista ja juomia nauttien katsottiin KHL-ottelu. Kestittyinä palattiin Sysmään.

      Sysmäläisten kirjoitusten mukaan virkamiehet ovat jälkikäteen avoimesti rehvastelleet retken mukavuudella.

      Hävettääkö nyt naapuripalstalla nämä 13.03. MV-lehdessä uutisoitu Sysmä mainos.

    • Vainhesarikelpaa

      Ai, luet MV:tä, se osoittaa paljon älykkyydestäsi ja ajatusmaailmastasi.

      • aiaivoivoi

        Sanoo suppealla näkemyksellä varustettu.


    • Jyystjyyst

      Esitutkinta etenee vauhdilla, matkan arvoksi on tarkentunut n. 5000 euroa. Tutkinnanjohtajan mukaan juttu on varsin simppeli ja n. kuukauden kuluttua asia etenee syyteharkintaan. Satojen eurojen hintainen etuus per henkilö ei voi mennä läpi sormien, joten sakkoahan siitä sitten pikkuisen rapsahtanee.
      Hetken päästä sakot on maksettu ja koko juttu unohdettu, kuollut ja kuopattu, ja valtakunnassa taas kaikki hyvin. Maan tapa. Muuttuko mikään?

      • kylläkansatietää

        Tuomiohan on sakosta kahteen vuoteen vankeutta, joka tapauksessa lähtölaskenta alkaa syyttämispäätöksestä jos sellainen tulee. Tehtävistä pois > oikeuteen > kuutamoa kohti. Pelleillä ei kannata, luottamuksensa voi menettää vain yhden kerran, ja se on nyt menetetty! Uutinen löytyy muuten ess:n sivuilta.


      • novoihan
        kylläkansatietää kirjoitti:

        Tuomiohan on sakosta kahteen vuoteen vankeutta, joka tapauksessa lähtölaskenta alkaa syyttämispäätöksestä jos sellainen tulee. Tehtävistä pois > oikeuteen > kuutamoa kohti. Pelleillä ei kannata, luottamuksensa voi menettää vain yhden kerran, ja se on nyt menetetty! Uutinen löytyy muuten ess:n sivuilta.

        Mitä ihmettä, miksi ne tutkii ihan normaalia sidosryhmämatkaa. Eikös tälläisen pitänyt olla ihan lain puitteisiin sopivaa virkistystoimintaa raskaan työn raatajille?


      • Roviolleroviolle
        novoihan kirjoitti:

        Mitä ihmettä, miksi ne tutkii ihan normaalia sidosryhmämatkaa. Eikös tälläisen pitänyt olla ihan lain puitteisiin sopivaa virkistystoimintaa raskaan työn raatajille?

        Kyllähän tämmöisen normaalin sidosryhmämatkan tutkimisesta on ymmällään paikallinen varatuomarin, myös kunnanjohtajaksikin tituleerattu. Toisaalta jos varatuomariksi on päässyt vuonna 1988, niin sen jälkeen on voinut muutama pykälä muuttuakin. Saattaahan siinä olla jo dementiaakin mukana.


    • jotainrajaa

      Lausunnolla matkan kuulumisesta normaaliin sidosryhmätoimintaan tuli tunnustettua toiminnan olleen ilmeisesti aivan tavallista, siis talon tapa toimia. Lausunto siis antaa aiheen olettaa että ao. matka ei todellakaan ollut ainutkertainen, vaan kyseistä vähintäänkin korruption-luonteista toimintaa on harjoitettu aivan yleisesti, eihän sitä muuten "normaaliksi" luettaisi. Toiminnan jatkuvuus olisi syytä selvittää, yksittäinen tapaushan voisi vielä mennäkin ymmärtämättömyyden piikkiin, mutta jos toiminta on ollut jatkuvaa - "normaalia" niinkuin sanottu - asia onkin vielä vakavampi. Todella uskomatonta, ettei toiminnassa oltaisi nähty mitään moitittavaa.

      • ihmetellen

        Olen tässä elämän varrella tullut lukeneeksi monen monta kirjaa, näihin kirjoihin on kuulunut niin raamattu kuin lakikirjakin. Lakikirjahan on kohtalaisen tylyä luettavaa, se ei jätä kovinkaan paljon väärinymmärtämisen mahdollisuutta, vielä vähemmän tapauksissa, joissa epäiltynä on lainopillisen pätevyyden omaava henkilö, silloin voitaneen kyllä katsoa että henkilön olisi tullut tietää lain määräykset asiassa. Raamattu taas sisältää runsaasti viittauksia tuomioista ja tuomarin armollisuudesta, joita toivon mukaan ei nyt sekoitettaisi tähän "junttilan tuvan seinässä seisovaan". Kyllähän tuo mainitsemasi selitys saa asian kuulostamaan siltä että tämä olisi jollain muotoa normaalia, ei auta kuin toivoa että virkavalta sen tutkinnassaan huomioi ja tarkastelee asioita riittävän laajasti ja tiukalla kammalla. Toisaalta taas, kuinkahan moni sitä ensitöikseen ryntää tunnustamaan hölmäilyjään, useimmat varmaankin haluavat ensin nähdä mikä on näyttö. Pesunkestävä kiistää viimeiseen asti, oli näyttö mikä tahansa. Sen tiedon mukaan minkä vallassa itse olen tämän asian suhteen näyttö on kyllä riittävä ja ymmärtääkseni ylempien tahojen mielenkiinto asian loppuratkaisuun siinämäärin suurta että mielenkiintoista, etten sanoisi. Ja sanonkin. Tällähän tavallaan asetellaan rajoja sallitulle tai ei sallitulle. Oliko se niin että lämmin kalja ja kylmä leipä on sallittu mutta kylmä kalja ja lämmin leipä ei?


      • isohkontalonantti

        Taidat olla oikeassa. Nyt, kun kuntalainen tavis on vihdoinkin uskaltanut avata suutaan on muutamalta taholta kuulunut kummia, on kerrottu sen suuntaista tietoa ettei tässä oltaisikaan ainutkertaisella retkellä piipahdettu. Olisi vaan rinkiä suurennettu joilloin tiedon vuotaminen tullee todennäköiseksi. On todettava että alkaa uskoa siihenkin mahdollisuuteen, sen verran ajattelemattomalta tämä touhuilu näyttää. Mutta eihän tuo tunnu matkailevaa väkeä häiritsevän, siellä sitä istutaan tuolista kiinni pitäen päätöksiä tekemässä ikäänkuin mitään ei olisi tapahtunut.
        Asiahan on niin että päätöksenteko tässä kunnassa on tilassa, jossa sillä ei ole enää uskottavuutta. Sen korjaamiseksi annan neuvon josta kannatta ottaa koppi. Valtuuston puheenjohtajan puheenjohtajan ominaisuudessa tulee tehdä perusteltu esitys tutkinnanjohtajalle joka voi, katsoessaan sen tarpeelliseksi, julkistaa epäiltyjen nimet. Tämä siksi että tälle tilanteellehan nauretaan jo avoimesti ja kun luottamus sekä uskottavuus kykyyn tehdä puolueettomia päätöksiä on mennyt ei ole muuta mahdollisuutta saada tätä tilannetta korjattua. Vai väittääkö joku toisin, niin, tiedän, syylliseksi epäillyt tietenkin väittävät, lakeijoineen, mutta kannattaako heitä tässä tilanteessa paljonkaan kuunnella. Voitanee kysyä että miten aiotte hoitaa esim puistotyöurakan jatkokäsittelyn valmisteluineen loukkaamatta esteellisyyden asettamia velvotteita? On selvää että joudutte venymään lain kirjainta vastaan. Mutta siinähän ei lienee mitään uutta ja ennenkokematonta. Lopuksi on todettava että kun paskatorni kaatuu, älkää jääkö alle!


    • nulkki66

      minustä kyseenomaisten lahjusten ottajien kaikki päätökset pitäisi kyseenalaistaa koska hehän voivat tehdä kunnalle vain huonoja päätöksiä kuten esim. nuoramoisten koulun ruokailun ulkoistaminen ja lienee ei nuo lahjukset ainoita ollut kunhan vaan paskakasaa tongitaan syvemmältä

    • kylläkansatietää

      Jostakin syystä asian toinen osapuoli on jäänyt uskomattoman vähälle huomiolle. Onhan kuitenkin niin että jos on lahjan ottaja niin täytyy olla myös antaja. Tässäkin tapauksessa antajakin on jo mitä ilmeisimmin selvillä. Voidaan vain kysellä kyseisen yrityksen toimintatapojen perään, onko tämänlainen toiminta normaalia ko yritykselle. Entäpä mitkä ovat toiminnan motiivit? Onko tälläistä touhuiltu laajemmaltikin? Tästäkin syystä päättäjien sivuunsiirtämisen merkitys kasvaa omaan merkitykselliseen kokoluokkaansa. Kun kakka on siivottu housuista ja puhtain pyllyin aletaan tämän kunnan asioita hoitaa ja viedä eteenpäin, olisiko syytä vähän laajemminkin tarkastella aiempia toimia ja sopimusten syntyjuuria, jotta ei jäisi kakkakikkare pahasti hiertämään muutoin puhtaita poskia. Lienee sanomattakin selvää että tälläisen jalomielisen tarjoamisen motiivi ei ole hyväntahtoinen ja pyyteetön yhteistyö, jos joku nykymaailmassa niin väittää, kannattaa hakeutua hoitoon, ja pikimmiten, sillä varhainen apu tehoaa parhaiten. Varsinkin kun seuraavaa urakkaa tarjotaan reippaasti alihintaan. Ja se vielä hyväksytään. Mutta se on kuulemani mukaan jo kokonaan oma ohjelmanumeronsa.

    • sys.läinen

      Sysmän avo-hoidossa on kaksi (2) työntekijää, joita epäillään lahjuksenottamisesta, voiko vanhus heihin enään luottaa????

      • kukakusipuuroon

        Vastahan sitä kansankäräjillä vakuuteltiin ettei kukaan myönnä syyllistyneensä mihinkään laittomaan. Ja ihan kirkkain silmin, mitä nyt naama punoittaen niinku aina silloi kun... kais tiiät. Kato vaikka tuubista.
        On se muuten tuo syyttäjä sitten ilkeä mies kun tolleen ihan viattomia kiusaa, sehän ei osoita mitään että kaksi kynnystä on jo ylittynyt, nimittäin -harkinta ja syytekynnys. Eiköhän se syytäjä ole uskonut vaikka poloset ovat yhteen ääneen tutkinnassa syyttömyyttään ja viattomuuttaan vakuutelleet, sillee pää kallellaan ja veikeästi mairistellen.
        Tiedättekö muuten millainen on rehellinen konna? Se on sellainen joka rötösteltyään myöntää tekonsa, syö kakkunsa ja on siltä kohtaa yhteiskunnan kanssa sujut.


      • Rewqw

        Eikös kansankäräjillä tämä toinen vakuuttanut syyttömyyttä kaikkien puolesta? Vaikka näin maallikkona tämä ko henkilö onkin suurin konna koska on sekä ottanut vastaan että myös pyytänyt lahjuksia, koska ei varmaan yksin olisi päässyt reissuun.


      • röhröhkniif
        Rewqw kirjoitti:

        Eikös kansankäräjillä tämä toinen vakuuttanut syyttömyyttä kaikkien puolesta? Vaikka näin maallikkona tämä ko henkilö onkin suurin konna koska on sekä ottanut vastaan että myös pyytänyt lahjuksia, koska ei varmaan yksin olisi päässyt reissuun.

        Sepä onkin mielenkiintoinen pointti tuo kaiken kiistäminen. Mistä se mielestänne kertoo? Onko mahdollisesti niin että meillä vallassa olevat päättäjät, siis viranomaisvaltaa käyttävät, ovat siinä määrin ymmärtämättömiä ja yksinkertaisia etteivät todellakaan ymmärrä mikä on oikein ja mikä väärin? Siltä alkaa kyllä nyt pahasti näyttää tämä selittely ja kiistäminen. Joo-oh, ensin äimistellään ettei osattu ottaa huomioon matkaa suunnitellessa että aitio on niin kallis, sitten mainostetaan olevansa lainoppinut ja viimeiseksi vielä todetaan että kukaan ei ole syyllistynyt mihinkään väärään. Ja ehditään siinä vielä ohomennen haukkumaan kuntalaiset yksinkertaisiksi ja typeriksi, ja valtuutetut ymmärtämättömiksi, kun tukevat kuntalaisia. Että sellaisia päättäjiä tällä erää. Suoraselkäisiä. Rehtejä. Luotettavia. Oman edun tavoittelijoita.


    • noinsemenee

      Niinpä. Syyttäjän mielestä ovat kuitenkin syyllistyneet lahjonnan vastaanottamiseen, eihän homma muuten käräjille menisi. Oikeus sen lopulta päättää, onko syyllinen vai ei. Sehän on ihan normaalia, että syytetty pitää itseään syyttömänä. Mutta jos todisteet osoittavat muuta niin syyllinen on.

      • kukakusipuuroon

        AAPUUVA! Misäs työsuojelupäällikkö, heetiii tänne, meitä kiusataan ja painostetaan taas kaikenmaailman ilkeillä väitteillä ja syytteillä, UUURHOO, joutuin aapuun!!! Joku on taas vuotanut, KUKA ON VUOTANUT?


      • Anonyymi

        Onpas hauskaa miten täällä viimeisessäkin kommentissa spekuloitiin syyllisillä. Taisi keskustelu näivettyä aikalailla seinään kun todettiin syyttömiksi.

        No eipä yllättänyt ketkä täällä kirjoitteli silloin, ja ketkä kirjoittelee nyt.


    • Anonyymi

      Hop

      • Anonyymi

        Juu, aamukuudelta nostelemassa 7 vuoden takaisia, oliko muuta? :D

        Hanki nyt jo oikeaa tekemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, aamukuudelta nostelemassa 7 vuoden takaisia, oliko muuta? :D

        Hanki nyt jo oikeaa tekemistä.

        Ajatteletko että aivan huvikseen olen tuohon aikaan hereillä!?!, töitä tässä on painettava että saadaan verotuloja kuntaan...


    • Anonyymi

      Nää seriffien vanhat kirjoitukset on sitten erihauskoja 😁

      • Anonyymi

        Seisomme edelleen järkähtämättä kaikkien vanhojen kirjoitustemme takana!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seisomme edelleen järkähtämättä kaikkien vanhojen kirjoitustemme takana!!

        Vaadimme oikeutta Sysmän sheriffeille. Olisi hyvä, jos yhden jutun joskus voittaisivat. Silloin loppuisi tuo pilkkujen n*ssiminen ja aina oikeassa sekä jumalana oleminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seisomme edelleen järkähtämättä kaikkien vanhojen kirjoitustemme takana!!

        Jep, mä olenki huomannu, että kj:n epäluottamuksen takan olette, kuten tässä muutamia vuosia sitten.... Hupisheriffejä te olette.


    • Anonyymi

      Suuren kunnan entisenä päättäjä viranhaltijana totean että eipä kukaan, joiden palveluja oli käytössä, edes koskaan tarjonnutkaan yhtään mitään hupia tai huveja kustannuksellaan henkilöstölle. Olivat työelämän säännöistä näköjään hyvin tietoisia. Ehkä järjestivät vain omalle henkilöstölleen työhyvinvointi päiviä. Ristiriita syntyy jos kunnan virkamiehet osallistuvat ja menevät sopimus palveluntuottajan maksamaan tilaisuuteen/retkelle/ matkalle. Tässä jutussa on tainut käydä niin, Ei olisi saanut edes tarjota tätä retkeä, eikä hyväksyä.. Se muuten on ollut sisällöltään toisarvoinen

    • Anonyymi

      En nyt muuten ota kantaa, mutta "kiekkokakku" kumottiin oikeudessa, eikö vain?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe