gluteiinittomalla

gluteiinitöntä

Aloin gluteiinittomalle,ja olen nyt ollut tällä ruokavaliolla puolivuotta.Ihan helppoa,teen itse siemen näkkäriä ja mysliä,kauran jätin myös ruokavaliooni.Balkania,HK sinistäkin saa syödä...painokin on laskenut ja voin kaikin puolin paremmin,vatsakin toimii säännöllisesti!Suosittelen!

6

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvinvoiva

      Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.

      Käytäthän gluteenitonta kauraa?

      Sain oireita kauraleseistä, koska ne on käsitelty samassa tehtaassa kuin muitakin viljoa ja näinollen sisältät gluteenia.

    • gluteiinitön

      No mulla ei olle keliakiaa,aloin vain sen vuoksi gluteiinittomalle että turvotus häviäisi ja paino putoaisi.Nyt en sitten siedä enää vehnää,tavallista kauraa kylläkin,joten jätin sen siksi.Moni sietää tavallista kauraa vaikka olisis keliakian.

    • plmb2016

      Tuosta kaurasta vain empiirinen havainto: koska olen niitä juuri sodan jälkeen syntyneitä, kauraa tuli saatua varsinkin aamupuurossa ja vehnän osuus oli aika vähäinen. Ruisleipää pikemminkin . Kauran dominoivan käytön aikana- siis koko nuoruuteni oli kyllä mahakoliikkeja mutta ne ikäänkuin katosivat iho-oireiden alle- ainainen ihokutina varsinkin taipeissa. Kun opiskeluaikana 1960- 1970 luvulloa taas vehnänkäyttö voitti kaurankäytön, tuli suolisto-oireet ihan suolistoverenvuotoa myöten esiin . Kauran jätin pelkästään sen takia että se teki tuota infernaalista iho-oiretta. Vasta 1981 aloitin neljän kotimaisen viljan täyden vältön. Siihen loppui iho-oireet. Mutta kauemman aikaa kesti saada mahakoliikit pois, koska oli tullut jo sokerin ja laktoosin sietämättömyyskin- nukka tietty jo kulunut. Nykyisin vältän siis myös kauraa, myös vehnätärkkelystä, jonka sanotaan olevan gluteenitonta. Myös käytän vähälaktoosista maitotuotetta. Sokerin olen miltei jättänyt. Katson, että "minun tapauksessani" kaura ei sovi. Se on varmaan yksilöllinen seikka.

    • 197

      Jos terveellisesti haluat elää, lopeta einekset. Viljaa ei ole pakko syödä lankaan: Kookos, manteli, pähkinäleipää, voit tehdä itse, em. jauheena sekaan. Kikiherneet ja pavut ja linssit ovat täyttäviä ja kuitupitoisia.

    • siemennäkkäri

      Kaura on luontaisesti gluteeniton, mutta kun se käsitellään tehtaassa, jossa on gluteenia, niin se ei ole gluteenitonta.

      Jos haluat kauraa käyttää, niin paketissa pitää lukea puhdas kaura.

      Ulkomaista kauraa olen löytänyt, joka on puhdasta.

      Mutta tattarilla ja hirssillä voi korvata muut viljat.

    • ärsyttäväntyhmää

      Juu, ei minullekaan kaura sovi - vehnästä nyt puhumattakaan. Kymmen vuotta hyppäsin vatsa- ja suolistovaivojen vuoksi Suomessa lääkärissä. Välillä oli sisuskalut niin tulehtuneet, ettei auttanut kuin antibioottikuuri ja suoli vertavuotavilla haavoilla. Tähystyskin tehtiin muutaman kerran, mutta myöhemmin ajatellen väärästä päästä.

      Koskaan lääkärit eivät päässeet 10 vuodessa mihinkään muuhun kuin oireiden mukaiseen diagnoosiin, eikä koko kymmenvuotisen tutkinnan aikana puhuttu kertaakaan keliakiasta. Kun muutin Suomesta pois pelkän valkoisen leivän maahan, niin tilanne ajautui täydelliseen paitsioon, ja aloin saada tajuttomuuskohtauksia.

      Sitten se vain välähti päässä - jukolavita - ei sen vaikeampaa kuin kyseessä on vilja!

      Oivalluksen jälkeen oli vaikea käsittää, että miksi en ollut tajunnut sitä aikaisemmin, tai edes tullut kertaakaan ajatelleeksi. Mutta vielä enemmän kummastutti, että miten voi olla mahdollista, ettei kertaakaan 10 vuoden tutkinnan aikana tästä puhuttu lääkärissäkään mitään. Siksi se kai jäi itselläkin ymmärtämättä, jos lääkäritkään eivät tajunneet tai halunneet tajuta. Mitä hyötyä on lääkäreistä?!

      Ja se närästys - se oli pahinta. Arvatkaapa ärsyttääkö kaiken kokemani jälkeen tällaiset artikkelit, joissa ei edes vihjata, että oireiden syynä voisi olla vilja. Miksi ei?

      "Ihannevatsa toimii niin, ettei sitä huomaa, mutta aina ei niin ole. Lue asiantuntijan vinkit, kuinka itse voit helpottaa oloasi, jos närästää, kivistää tai kuplii."

      http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/vatsavaivat_kuriin_sopivalla_ruoalla

      Juu, kuulkaa ei mitään muuta kuin vehnäleseitä, kokojyväviljaa ja reilusti puuroa! Minulle ei tule mitään muuta mieleen kuin se, että keliakiaan ei ole lääkettä, mutta sen aiheuttamiin oireisiin kyllä, joten parempi bisnes on kirjoitella närästysreseptejä kuin todeta itse vaiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe