gluteiinittomalla

gluteiinitöntä

Aloin gluteiinittomalle,ja olen nyt ollut tällä ruokavaliolla puolivuotta.Ihan helppoa,teen itse siemen näkkäriä ja mysliä,kauran jätin myös ruokavaliooni.Balkania,HK sinistäkin saa syödä...painokin on laskenut ja voin kaikin puolin paremmin,vatsakin toimii säännöllisesti!Suosittelen!

6

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvinvoiva

      Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.

      Käytäthän gluteenitonta kauraa?

      Sain oireita kauraleseistä, koska ne on käsitelty samassa tehtaassa kuin muitakin viljoa ja näinollen sisältät gluteenia.

    • gluteiinitön

      No mulla ei olle keliakiaa,aloin vain sen vuoksi gluteiinittomalle että turvotus häviäisi ja paino putoaisi.Nyt en sitten siedä enää vehnää,tavallista kauraa kylläkin,joten jätin sen siksi.Moni sietää tavallista kauraa vaikka olisis keliakian.

    • plmb2016

      Tuosta kaurasta vain empiirinen havainto: koska olen niitä juuri sodan jälkeen syntyneitä, kauraa tuli saatua varsinkin aamupuurossa ja vehnän osuus oli aika vähäinen. Ruisleipää pikemminkin . Kauran dominoivan käytön aikana- siis koko nuoruuteni oli kyllä mahakoliikkeja mutta ne ikäänkuin katosivat iho-oireiden alle- ainainen ihokutina varsinkin taipeissa. Kun opiskeluaikana 1960- 1970 luvulloa taas vehnänkäyttö voitti kaurankäytön, tuli suolisto-oireet ihan suolistoverenvuotoa myöten esiin . Kauran jätin pelkästään sen takia että se teki tuota infernaalista iho-oiretta. Vasta 1981 aloitin neljän kotimaisen viljan täyden vältön. Siihen loppui iho-oireet. Mutta kauemman aikaa kesti saada mahakoliikit pois, koska oli tullut jo sokerin ja laktoosin sietämättömyyskin- nukka tietty jo kulunut. Nykyisin vältän siis myös kauraa, myös vehnätärkkelystä, jonka sanotaan olevan gluteenitonta. Myös käytän vähälaktoosista maitotuotetta. Sokerin olen miltei jättänyt. Katson, että "minun tapauksessani" kaura ei sovi. Se on varmaan yksilöllinen seikka.

    • 197

      Jos terveellisesti haluat elää, lopeta einekset. Viljaa ei ole pakko syödä lankaan: Kookos, manteli, pähkinäleipää, voit tehdä itse, em. jauheena sekaan. Kikiherneet ja pavut ja linssit ovat täyttäviä ja kuitupitoisia.

    • siemennäkkäri

      Kaura on luontaisesti gluteeniton, mutta kun se käsitellään tehtaassa, jossa on gluteenia, niin se ei ole gluteenitonta.

      Jos haluat kauraa käyttää, niin paketissa pitää lukea puhdas kaura.

      Ulkomaista kauraa olen löytänyt, joka on puhdasta.

      Mutta tattarilla ja hirssillä voi korvata muut viljat.

    • ärsyttäväntyhmää

      Juu, ei minullekaan kaura sovi - vehnästä nyt puhumattakaan. Kymmen vuotta hyppäsin vatsa- ja suolistovaivojen vuoksi Suomessa lääkärissä. Välillä oli sisuskalut niin tulehtuneet, ettei auttanut kuin antibioottikuuri ja suoli vertavuotavilla haavoilla. Tähystyskin tehtiin muutaman kerran, mutta myöhemmin ajatellen väärästä päästä.

      Koskaan lääkärit eivät päässeet 10 vuodessa mihinkään muuhun kuin oireiden mukaiseen diagnoosiin, eikä koko kymmenvuotisen tutkinnan aikana puhuttu kertaakaan keliakiasta. Kun muutin Suomesta pois pelkän valkoisen leivän maahan, niin tilanne ajautui täydelliseen paitsioon, ja aloin saada tajuttomuuskohtauksia.

      Sitten se vain välähti päässä - jukolavita - ei sen vaikeampaa kuin kyseessä on vilja!

      Oivalluksen jälkeen oli vaikea käsittää, että miksi en ollut tajunnut sitä aikaisemmin, tai edes tullut kertaakaan ajatelleeksi. Mutta vielä enemmän kummastutti, että miten voi olla mahdollista, ettei kertaakaan 10 vuoden tutkinnan aikana tästä puhuttu lääkärissäkään mitään. Siksi se kai jäi itselläkin ymmärtämättä, jos lääkäritkään eivät tajunneet tai halunneet tajuta. Mitä hyötyä on lääkäreistä?!

      Ja se närästys - se oli pahinta. Arvatkaapa ärsyttääkö kaiken kokemani jälkeen tällaiset artikkelit, joissa ei edes vihjata, että oireiden syynä voisi olla vilja. Miksi ei?

      "Ihannevatsa toimii niin, ettei sitä huomaa, mutta aina ei niin ole. Lue asiantuntijan vinkit, kuinka itse voit helpottaa oloasi, jos närästää, kivistää tai kuplii."

      http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/vatsavaivat_kuriin_sopivalla_ruoalla

      Juu, kuulkaa ei mitään muuta kuin vehnäleseitä, kokojyväviljaa ja reilusti puuroa! Minulle ei tule mitään muuta mieleen kuin se, että keliakiaan ei ole lääkettä, mutta sen aiheuttamiin oireisiin kyllä, joten parempi bisnes on kirjoitella närästysreseptejä kuin todeta itse vaiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      252
      18515
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3175
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1426
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1101
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe