Kulttuuritekona valmis, muuten keskeneräinen

VainLaituriPuuttuu

Itä-Häme 13.5.2011

Kulttuuritekona valmis, muuten keskeneräinen

Sulkavankosken myllyalueen matkailukohde odottaa vielä.

Mikko Kivelä, Heinola

Rakennustelineet Sulkavankosken myllyalueelleen rakennusten seinillä ovat olleet pitkään toimettomina. Aluetta ei kuitenkaan ole unohdettu. Kyläaktiivi Tuomo Orasmaa uskoo, että muutaman vuoden kuluttua alue palvelee matkailijoita.

Sulkavankoski-hanke on pysähtynyt aika- ja rahapulaan. Orasmaan aika on huvennut loma-asuntomessujen valmistelussa Mäntyharjussa. Rahaa Sulkavankosken kehittämiseen on uponnut jo 80 000-90 000 euroa, josta puolet on julkista rahaa. Tekemättömistä töistä yksistään kosken yli suunnitellun sillan rakentaminen vaatisi lisää noin 15 000 euroa. Tuomo Orasmaan mielestä siltaa ei kannata rakentaa, ellei tiedetä, mitä alueella on kymmenen vuoden kuluttua. Hän itse uskoo Sulkavankosken tulemiseen matkailukohteena.

Ylimaakunnallinen ulkoilureitti, Maaherrankierros, Heinolasta Saksalan kautta Jaalaan, Vuolenkoskelle ja Vierumäelle on suunniteltu kulkemaan siltaa pitkin. Kyläyhdistys on saanut seurakunnalta käyttöoikeuden sillan vaatimaa maa-aluetta varten.

Alueen vetovoiman lisäämiseksi Tuomo Orasmaalla on olemassa ehdotus: kaupunki luopuu Saksalan seikkailukeskuksestaan ja toiminnot keskitetään seurakunnan omistaman Sulkavankosken leirikeskuksen alueelle. – Nyt niitä kumpaakin ylläpidetään niukoin varoin, Orasmaa perustelee. Sulkavankosken kehittämistä puoltaa se, että alue sijaitsee ison vesireitin varrella. Se soveltuisi melojien taukopaikaksi ja tukikohdaksi.

Tuomo Orasmaata Sulkavankoski kiinnostaa siksikin, että hänellä on lähellä Konniveden ranta-asemakaava, jonne hän on suunnitellut rakentaa vesi- ja viemärilinjan. Myllyalueen matkailuoperaattoriksi hän ei kuitenkaan tähtää, koska aika ei siihen riitä. mutta muuten hän on valmis myötävaikuttamaan alueen kehittämiseen.

Tuomo Orasmaa myöntää, että myllyalueen remontin keskeytyminen harmittaa. Kyläyhdistyksen ei kuitenkaan tarvitse hävetä yhtään, rahkeisiin nähden se on saanut paljon aikaan. – Rakennusten ensiavun kaltainen peruskunnostus on kaikesta huolimatta ollut kulttuuriteko, Orasmaa katsoo. Uudet seinät ja uuden pärekaton saanut mylly seisoo kosken partaalla taas monta vuosikymmentä.

63

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siellä_sielse_laituri_on

      Laiturin katoaminen on Heinolan oma X-file, joka ei ota selkeytyäkseen. Mystistäkin mystisempi tapahtuma Heinolan historiassa.

    • syrkeetä

      Laituri on pientä siihen nähden että meillä on vuosikymmeniin aikaansaamattomimmat päättäjät. Kaupunki on onnettomassa tilassa, hukkaan heitetyllä rahalla ostaisi monta laituria.

    • Liuliastako_pelastaja

      Kuka palauttaisi Sulkavankosken suuruuden ajat ja loisteen takaisin sekä ujuttaisi sen laiturin omalle paikoilleen? Löytyisikö jostain tällaista kulttuuri-ihmistä?

      • Ennennykyaikaa

        Millaiset suuruudenajat sillä Sulkavankoskella on ollut? En ole mitään erityistä huomannut muutamaan kymmeneen vuoteen. Onko ollut joskus muinoin? Kuka tietää?


    • Titatakas

      Olisi kyllä mukava Kesäkahvilan paikka. Pyörämatkan päässä keskustasta

      • Heinola-nousuun

        Kosken ranta on loistava potentiaalinen turistirysä. Seikkailukeskus on ehdottomasti siirrettävä tuonne. Seurakunnan maat leirikeskuksella soveltuisivat 18 reikäisen golfkentän rakentamiseen!


    • Hienot-puitteet

      Kesäteatterille olisi idylliset puitteet Sulkavankosken rantatöyräillä. Näyttämön voisi rakentaa osittain betoniponttoonilaiturin päälle.

    • laiturinmetsästys

      Kulttuuriskandaali, kulttuuriskandaali. Missä on laituri?

      • Ihan-itse-etsi

        Mitä jos ihan itse etsisit.
        Se aika minkä käytät täällä, lukuisten viestin kirjoittamiseen, -liittyen laituriin- olisit varmaan yhtä tehokkaana löytänyt laiturin.


      • Keväällä_varmaan_tuodaan
        Ihan-itse-etsi kirjoitti:

        Mitä jos ihan itse etsisit.
        Se aika minkä käytät täällä, lukuisten viestin kirjoittamiseen, -liittyen laituriin- olisit varmaan yhtä tehokkaana löytänyt laiturin.

        "Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä." Sivu 10/11.

        https://drive.google.com/file/d/0B2nzkXwjs3QHa0VuTEt3NkY3d0k/view

        Lapsenuskoisena luotan siihen, että laiturin tämän hetkinen haltija tuo laiturin omalle paikalleen nyt tänä keväänä meidän kaikkien kyläläisten iloksi. Palvelemaan vesiliikennettä, kuten alun perin oli tarkoitus.


    • Jokolöytyi

      Joko laituri on tuotu? Olisi niin mahtavat ilmat viettää aikaa leirisatamassa.

      • missä-puuhailijat

        Kahdeksan vuotta mennyt eikä laituria ole saatu paikalleen? Pitkä on varastointiaika. Hyvää laituria kannattaa odottaa pitkäänkin.


    • HienojaKuviaVideoita
    • patikkareitin-varrelta

      Kiitoksia tuosta mukavasta kunnostusraportista. Liikun paljon luonnossa ja Sulkavankoski kuuluu monesti patikointireittini varrelle. Olen usein ihmetellyt miksi myllyn alue näyttää hylätyltä? Myllyn kunto näytää aika paljon rapistuneemmalta verrattuna noihin kuviin tuossa raportissa. Ilmeisesti myllyä ei enää pidetä kunnossa? Ihmetyttää tosiaan laiturin kohtalo, en ole sitä koskaan nähnyt myllyn rannassa. Missähän se mahtaa olla, tietääkö kukaan? Onko asiaa koskaan selvitelty kunnolla?

      • VastausLuuloaLähempänä

        Kuntavaalit 2017 ehdoton Kuningatar tai Kuningas on ehdokas, joka kykenee ratkaisemaan Sulkavankosken kadonneen betoniponttoonilaiturin arvoituksen!


      • Tulevakuninkaallinenko

        No kuulehan, mitäpä jos se laituri oli houkuttava kangastus, eikä sitä ole koskaan valmistettukaan.


      • Laituri-HANKITTIIN

        ".....rantaan hankittiin....". Rantaan HANKITTIIN.

        H A N K I T T I I N.

        (perfekti: tilanne jatkuu)

        Mitä tuossa raportissa kerrotaan? Mitä tehtiin?


    • Varmaan_vaikea_vastata

      Mukava kirjoitus, kertoo paljon kotiseuturakkaudesta!

      Siitä kuinka paljon yksi mies voikaan rakastaa armasta koti-Heinolaa ja kuinka paljon hän tekee Sulkavankosken hyväksi!

      Armoton halu kehittää ja nostaa Sulkavankosken myllyn alue kaupungin 1. matkailukohteeksi!

      Mutta..... missä on Sulkavankosken kadonnut betoniponttoonilaituri?

    • Anonyymi

      Tuntuu väärältä että yksityiset puuhaajat jätetään oman onnen nojaan etsimään tukea ja apua tällaisen tärkeän matkailukohteet kanssa. Kukaan ei ole auttanut laiturin etsinnässä, mikä on sääli yksilön ja yhteisön kannalta.

      • Anonyymi

        No, minä tiedän perustetaan Sulkavankosken bonttoonilaituri kerho. Rekisteröidään se ja haetaan Heinolankaupungilta apurahaa etsintöihin. Brysseliinkin voitaisiin olla yhteydessä, joskos sieltä saataisiin.


    • Anonyymi

      Kulttuurilautakunnan toimialaa on alkaa bonttoonilaiturikerhon vetäminen nuorisolle ja vähän varttuneemmalle väelle. Erilaisia kesäretkiä kulttuurimaisemiin, vaellusta lähialueen kuntopoluilla, rantautumisharjoituksia myllyn rannassa jne.

    • Anonyymi

      Heinola ajankohtaista julkaisi uutisen luontopolusta.

      Kuukauden ulkoiluteko: Heinolan latu ja yksityismaanomistajat yhteistyössä. Lähtöpisteeseen Sulkavankoskelle pääsee bussillakin, jolloin voi vaikka kävellä takaisin kaupunkiin, noin 14 kilometriä.

      Sulkavankoski nousee Itä-Hämeen matkailun kärkikohteeksi! Vihdoinkin! Tulee kiire hankkia Sulkavankosken yli menevä kevytrakenteinen silta! Vaikka vain siltä varalta, että sitä tarvitaan tulevaisuuden matkailijoiden ryntäystä palvelemaan?

    • Anonyymi

      Vuoden 2024 kaupungin luottamushenkilöiden lupaus kaupunkilaisille voisi olla, että Sulkavankosken myllyn rannasta kadonneen laiturin mysteerin selvittämiseksi perustetaan totuuskomissio?

    • Anonyymi

      Mitä eri mielenterveysongelmia on?
      Erilaisia mielenterveyden häiriöitä
      Masennus.
      Ahdistuneisuus- ja pakko-oireiset häiriöt.
      Kaksisuuntainen mielialahäiriö
      Skitsofrenia.
      Psyykkiset traumat Valikko. Akuutti stressireaktio. Dissosiaatio ja dissosiaatiohäiriöt. ...
      Syömishäiriöt.
      Persoonallisuushäiriöt.
      Äänien kuuleminen.

    • Anonyymi

      Kaunis laituri meiltä puuttuu edelleen Sulkavankosken myllyn rannasta.

    • Anonyymi

      Pari vuotta sitten kirkonkylään perustettiin uusi kuntopolkuverkosto. Kyllä se sai kiitosta. Nyt on näytön paikka tuoda Sulkavankosken myllyn rantaan betoniponttonilaituri palvelemaan matkailijoita ja retkeilijöitä.

    • Anonyymi

      Laadukkaat betoniponttonilaiturit

      A-Laiturit
      https://www.a-laiturit.fi › Laiturit
      betoniponttonilaituri sivustosta www.a-laiturit.fi
      Betoniponttonilaiturit ovat tukevia ja turvallisia laitureita, jotka sopivat hyvin oleskeluun, uimiseen ja veneen kiinnitykseen.

      • Anonyymi

        Kunhan myllyn rannan alkuperäinen laituri palautuu, se
        saattaa selvitä myös laiturin alkuperäinen valmistaja.


    • Anonyymi

      Miksi meillä on Heinolassa ja kirkonkylällä niin vähän todellisia visionistejä, jotka näkisivät Sulkavankosken myllyn alueen nousevan koko Itä-Hämeen matkailun helmeksi? Miksi, oi miksi?

      On vain yksinäisiä Puuha-Petejä, jotka saavat aikaiseksi jotain, kuten esimerkiksi Sulkavankosken myllyn peruskunnostuksen. Kyllä harmittaa se että Sulkavankoskesta ei vielä ole kehittynyt matkailullista helmeä, mutta vielä enemmän se että Sulkavankosken melojien taukopaikaksi ja tukikohdaksi tarkoitettu rantautumislaituri on ollut poissa noin 17 vuotta.

    • Anonyymi

      Hieno katsaus Sulkavankosken lähihistoriaan. Mysteeri on minne se laituri katosi.

    • Anonyymi

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Anonyymi

      Kukaan puuhapeteistä ei huomannut, että laituri jäi asentamatta myllyn rantaan? Miten on mahdollista?

      • Anonyymi

        2016-03-06 09:45:27


      • Anonyymi

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


    • Anonyymi

      Perustettava kotiseutuhistoriaa vaaliva yhdistys, jonka tehtävänä löytää laituri.

    • Anonyymi

      Kyläpirtin porukka voisi avata kesäkahvilan Sulkavankosken myllyn tiloihin? Mahtava idea, jolla Sulkavankoski nousee yhdeksi maakuntamme keskeiseksi matkailukeitaaksi!

      • Anonyymi

        Sulkavankosken kehitys vaatii uutta piristysruisketta tulevaisuudessa saavutettavaan suureen matkailumaineeseen. Yksi idea olisi järjestää dekkaritapahtumia, jossa osallistujat etsisivät laituria erilaisten johtolankojen avulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulkavankosken kehitys vaatii uutta piristysruisketta tulevaisuudessa saavutettavaan suureen matkailumaineeseen. Yksi idea olisi järjestää dekkaritapahtumia, jossa osallistujat etsisivät laituria erilaisten johtolankojen avulla.

        Sulkavakoskeen on tulossa pieni muotoinen vesivoimala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulkavakoskeen on tulossa pieni muotoinen vesivoimala.

        Mikäli kadonnut laituri löytyisi, voisi siihen kiinnittää sellaisen veden aalloista sähköä jauhavan vesivoimalan, jonka avulla kyllä keittäisi kaffet kyläyhdistyksen pyörittämässä myllyn kahvilassa!


    • Anonyymi

      Tutkin kaupungin viimeaikaisia päätöksiä. Niissä ei mainittu Sulkavankosken matkailualueen merkitystä tai kehityssuunnitelmaa nousta merkittäväksi matkailukohteeksi. Mistä tänä passiivisuus johtuu? Mihin on hävinnyt kirkonkylän yhteishenki laittaa asioita kuntoon?

    • Anonyymi

      Sulkavankosken laiturin palautus olisi kulttuuritekona mittaamattoman arvokas.

    • Anonyymi

      Kaupungin agendalla Sulkavankosken kehitys pitäisi nostaa ykkösprioriteetiksi.

    • Anonyymi

      varmaan muutakin rahan menoa?

    • Anonyymi

      Kulujen karsintaa tulisi tehdä kaupungin kulttuuritoimintojen henkilöstöä sekä elinkeinoelämän kehittämistoimien henkilöstöä karsimalla. Kumpikaan toiminto ei ole edistäneet Sulkavankosken myllyn alueen kehittämistoimia tai laiturin etsinnässä.

    • Anonyymi

      Vuoden kirkonkylyläiseksi valittiin yrittäjä, joka on tehnyt kyläpirtin lumityöt pannukakku palkalla vuosien ajan! Onneksi olkoon! Voi kun olisi tällaisia henkilöitä enemmän, niin olisi suurempi mahdollisuus että Sulkavankosken myllyn betoniponttoonilaiturin katoamiseen liittyvä mysteeri selviäisi! Nyt kirkonkylän väki, on aika kääriä hihat ja alkaa aktiivisesti selvittämään tätä suurta mysteeriä!

    • Anonyymi

      Maaherran kierros on suunniteltu kulkemaan Sulkavankosken myllyn rantaan suunnitellun kevytrakenteisen sillan kautta, joka maksaisi 15 000 euroa. Kyllä sillan hommaaminen oli vakaasti harkinnassa, mutta se olisi mitä varmimmin kadonnut samassa rytäkässä laiturin kanssa. Luojan kiitos siltaa ei hankittu, säästyi paljon julkista rahaa. Vieressä oleva normaali silta ei olisi Maaherrankierroksen kulkijoille kelvannut lainkaan ja siksi vaeltajat ylittävät joen uimalla ja kahlaamalla. Siksi että kevytsiltaa ei tullut.

    • Anonyymi

      Asuntomessujen järjesteleminen on loppunut 12 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Miksi Saksalan seikkailukeskus on edelleen toiminnassa , vaikka se haluttiin sulkea peräti 13 vuotta sitten ? Miksi ei ole noudatettu hyviä ja viisaita ohjeita , niin Sulkavankoski olisi tällä hetkellä paljon tunnetumpi ja suositumpi paikka kuin Vierumäki konsanaan .

    • Anonyymi

      Hanke on pysähtynyt aika- ja rahapulaan . Periaatteessa aikapula on helpottanut , koska Mäntyharjun mökkimessujen kiireet on ohi .

    • Anonyymi

      2016-03-06 09:45
      Itä-Häme 13.5.2011

      • Anonyymi

        Totta kuin mikä. Kuumin aihe kaupungissamme.


    • Anonyymi

      Lehtijuttu on kestänyt hyvin aikaa. Mielenkiintoisesti erilaiset asiat linkittyvät toisiinsa. Todella hyvää pohjamateriaalia kadonneen laiturin etsijöille.

    • Anonyymi

      Heinolan keskustelupalstan ongelmana on häiriö toiminta, jossa erilaisilla turhilla aiheilla, kuten neuvostoliiton nykyisien johtajien tekemisten raportointia, tai jonkun joukkuepelin tai ravintolan mainostamisella pyritään peittelemään kaupunkimme kuuminta puheenaihetta. Sulkavankosken myllyn laiturin katoaminen on alueemme tärkein keskustelun aihe.

      • Anonyymi

        Osuvasti sanottu. Italialaistyyppinen vaikenemisen laki estää vapaan keskustelun tästä aiheesta.


    • Anonyymi

      Toteutuiko lehtijutun vesilinja? Saatiinko alueelle juokseva vesi? Entä saako Sulkavankosken mylly oman vesilinjan, jotta päästään avaamaan kesäkahvila?

      • Anonyymi

        Kesäkahvilan toiminnassa normaali vesihuolto on ehdottoman tärkeää. Suostuisiko kyläpirtin toimikunta vetämään putkiston kustannuksellaan Sulkavankosken myllylle, koska hanke edistäisi heidän kyläyhdistystoimintaa?


    • Anonyymi

      Kaupunginhallitus voisi hyväntahtoisesti ottaa kaupunkikehityksen strategiaksi Sulkavankosken alueen kehittämisen. Lehtijutusta ilmenee, että alueella on monia yksityishenkilöitä ja yrittäjiä, jotka tuntevat suurta tuskaa Sulkavankosken asioista.

    • Anonyymi

      Ensi keväänä melojat kansoittavat Sulkavankosken. Rantautumista helpottaisi tukeva laituri.

      • Anonyymi

        En ikinä uhohda


    • Anonyymi

      onko sulkavassa ollutkaan laituria ?

    • Anonyymi

      Laituri hankittiin kuten raportti kertoo . Sitten laituri tarkoituksella varastoitiin koska suunnitelma oli tehdä näin . Lopuksi tehtiin vimeinen suunnitelman homma ja laituri on nyt teillä tietämättömillä . Ei laituri ole ollut päivääkään myllyn rannassa mutta kyllä laituri on olemassa . On vaan eri paikassa .

    • Anonyymi

      Monenlaiset kehitysideat menevät eteenpäin ikään kuin loikkien. Olisiko Heinolan kaupungin ja kyläyhdistyksen vain uskallettava ottaa uusi loikka kohti Sulkavankosken myllyn alueen matkailun kukoistuskautta? Loistava tulevaisuus edessä, kunhan laituri ensin palautetaan?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3353
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      10
      2060
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1535
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1404
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1361
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1188
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1047
    Aihe