Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ataksiasta

teräslintu

Heipparallaa. Haluaisin vähän tietää miten te muut olette selvinnyt/pärjännyt elämässä ataksian kanssa. Milloin oot sairastunu ja onko jotain lääkkeitä tms... Miten pärjäät työelämässä?

Voin kertoa vähän itsestänikin tähän. Oon 22-vuotias nainen ja ataksia on diagnosoitu -09. Se aika oli ainakin yhtä tunnemyllerrystä eikä omaa sairastumistaan olis halunnu uskoa. Viiden vuoteen mahtuu yllättävän paljon kaikennäkösiä kokeita, oli mm. pään magneetteja, verikokei, hermoratatutkimust jne. Ataksian takia koulussa kiusattiin, eikä siitä tehny ollenkaa helpompaa se etten itekkään tienny mikä vaivas.

Siinä vähän taustatietoa. Nyt voisin kertoa mun oireista. Kropan tärinä, jonka huomaa helpoiten kirjoittaessa ja yleensäkin jos tekee jotain. Tasapainovaikeus, voin kaatu(harvoin, erittäin harvoin), horjun, hapuilen ja kaikki eri sanat millä sitä voi kuvata. En todellakaan pysy pystyssä missään liukkaalla kun se on vaikeaa jo tasaisellakin. Koordinaatio, näkyy ehkä eniten vaan jos ottaa esim lasin pöydältä tai mitä tahansa käsillä. Silmien liikehäriöt! Voi luoja, ne on kauheita, ärsyttäviä, vituttavia, haastavia. Aamuisin ei pysty lukemaan, päivän mittaan helpottaa. Kuitenkin lähes aina jooutuu vääntämään päänsä ihan kieroon että näkis jotain. Mielenterveysongelmiakin on... Psykologilla, psykiatrilla, terapiassa ja ties missä on käyty eikä ne osaa eikä vissiin voi auttaa.

Jep, en kehtaa kääydä yksin missään ryhmäliikunnoissa, jonkun kaverinkin kanssaa kynnys on toooooodella suuri. Tasapainnon takia en iloitse liikkumisesta yhtään, eikä se edes innosta paljoa. Liikun siis todella vähän. talvisin vähemmän kun kesällä, koska maasto muuttuu kokoajan.

Miten teillä? :)

9

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teraslintumyos

      Eikö tosiaan kukaan?

    • pikkuaivo-leikkaus

      ilmeisetikkin.. olet hyvin pärjänny?? kun toi ataksia on lukemani perusteella vaikea "asteinen" sairaus... !! joka ei parane?? ja kukaan enää jaksa kirjoittaa...??

    • SARASTUNUT

      ELÄ LANNISTU MINULLA SAMANTAPAISIA OIREITA KIRJOITUSTAITO HÄVISI KOKONAAN TASAPAINO HEITTÄÄ PUHE SAMMALTAA SAIRASTAN MSA TAUTIA JOKA ON TODELLA HARVINAINEN SAIRAUS TULEN JOLLAIN TAVOIN TOIMEEN ILMAN APUVÄLINEITÄ TOINEN PÄIVÄ ON PAREMPI KUIN TOINEN LIIKUN JA KUNTOILEN VOIMIEN MUKAAN.

    • pikkuaivo-leikkaus ??? mitä tarkotat

      • pikkuaivo

        no mullakin "lieviä" ataksia oirerta pikku aivo leikkauksen jälki tila...???
        kun oireethan lähtee "pikkuaivoista"... joka mulle tehtiin (tumor) 25v sitten...! kuten motoriiikka häiriö oikean puolen kädessä... ja tasapaino vaikeuksia... ja vieläpä ( facial barreesi) siihen...


      • pikkuaivo

        mutta nämähän on ykslöllisiä tapauksia...?? ja minkä se on aiheuttama... "ataksia"...


    • Miten ootte pärjänneet ja jaksaneet näitten oireitten kanssa?

      • pikkuaivo

        taisteluahan tämä on!! mutta positiivisella! asenteella.. pärjänny?? toi "sosiaalinen" kanssa käyminen/ymmärtäminen?? vaikenta !!! mulla koirat! parhaimmat "terapia" kaverit!! :)
        liikunta kykyjen mukaan...???


    • No hyvä ku jotkut pärjää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe