Juristit eivät ole roistoja

enjuristimutta

En tiedä miksi monella on sellainen käsitys, että juristit olisivat rahanahneita roistoja. Tarkoitan siis lakimiehiä. Itse olen aina ollut sillä kannalla, että he ovat lainkuuliaisia joille oikeus on kaikki kaikessa. Eli kun he puolustavat myös raiskaajia ja murhaajia, mitä moni tavallinen pulliainen ei käsitä. Mutta lakimies tietää, että laki on kaikille sama ja että myös rosvoilla on oikeuksia. Asianajajan työtä pitäisi ajatella niin, että se on oikeuden toteutumisen valvomista. Varmistetaan että syytetty saa oikeudenmukaisen käsittelyn eikä mitään liian kovaa tai väärää tuomiota.

6

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • deqwqeqew

      Suomen oikeuslaitoksen antamat tuomiot henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista ovat niin täysin epäoikeudenmukaisen kevyitä ettei yksikään asianajaja tässä maassa ainakaan noiden parissa työskennellessään aja todellista oikeutta. Tuntuu että tässä maassa ainoastaan rikollisella on oikeuksia, ei koskaan uhrilla.

      • asfdadf

        Ja lisäksi raharikoksiin taas suhtaudutaan aivan vastakkaisella tavalla. Hyvinvointivaltio = valtio voi hyvin, et sinä.


      • rangaistuksista

        Kai ymmärrät, että mielestäsi kevyet rangaistukset ovat lainsäätäjän syytä (eduskunta) eikä lainsoveltajien (tuomioistuinlaitos), jotka toimivat lainsäätäjien asettamissa rajoissa?


    • Pidä_lompsasta_huolta

      Kun kuulen sanan juristi, lakitoimisto etc. niin varmistan, että lompakkoni on edelleen varmasti takataskussa tallessa. Laitan vielä napin kiinni varmuuden vuoksi !

      • Omaetu

        Täysin samaa mieltä!


    • Alalla on aika yleisesti tiedossa, että lakimiesten tuloille ollaan kateellisia vaikka itse tienattaisiin paljon paremmin.

      Ymmärtäisin lakimiesten vieroksumisen liittyvän ihmisten käsitykseen tarpeellisesta palvelusta.

      Yleensä lakipalvelua tarvitaan johonkin byrokratian vaatiman paperin kirjoittamiseen tai muuhun sellaiseen. Ihmisten mielestä kaikki hallintoon liittyvä on turhaa ja pienten ihmisten kohtuutonta kiusaamista. Mikäli he eivät byrokratiasta selviä yksin ja joutuvat avusta maksamaan, ovat he vihaisia niin yhteiskunnalle kuin lakimiehellekin. Kehtaakin laskuttaa yhdestä työtunnista melkein tuntipalkan verran.

      Tämä sama koskee muitakin yrittäjiä.

      Ihminen vie autonsa korjaamolle kun siinä on vikaa. Sitä ennen hän on maannut autonsa alla pakkasessa ja yrittänyt sovitella jakoavaintaan mitä erilaisimpiin pultteihin onnistumatta avaamaan niistä yhtäkään, tai ainakaan saamaan niitä takaisin kiinni. Hän tarvitsee autoaan ja on kykenemätön korjaamaan sitä itse.

      Autokorjaaja laskuttaa hänellä uudet osat ja 50e/työtunti. Asiakas maksaa mukisematta, mutta pitää korjaajaa kuitenkin huijarina. Miten muutaman osan vaihtamiseen on ammattimieheltä voinut mennä kaksi tuntia? Hän kertoo kaikille kuinka jobbari huijasi häntä ja aikovansa ostaa kalliit työkalut ja korjata autonsa tästä lähtien itse.

      Sanomattakin on selvää, ettei hän aio mitään sellaista tehdä vaan vie autonsa samaan korjaamoon seuraavankin vian ilmetessä.

      Autokorjaajan ja lakimiehen välillä on yksi pieni ero. Asiakkaat oikeasti kokevat tarvitsevansa korjaajaa, koska eivät osaa autoaan itse korjata.

      Lakimieheen turvaudutaan, koska pelätään virheen tekemistä byrokratian koneistossa ja sen taloudellisia seuraamuksia.

      Ihmiset kokevat, että byrokratian pitäisi maksaa siitä johtuvat kustannukset, ei heidän itsensä. Näin he kokevat lakimiesten olevan osa sitä samaa byrokraattista koneistoa, jonka takia he apua tarvitsevat.

      Autokorjaajaan tämä rinnastuisi, jos korjaaja kävisi ensin rikkomassa asiakkaansa auton ja vaatisi korjaustyöstä niin uusien osien hinnan kuin korvauksen korjaustyöhön käytetyistä tunneistakin.

      Ihmisten mielestä yhteiskunta ja koko elämä on käynyt liian mutkikkaaksi ja vaikeaksi jos joutuvat lakimieheen turvautumaan. Autokorjaajaan turvautuessaan ainoastaan autot ovat käyneet liian mutkikkaiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe