Muurolan sairaalasta

TTTT123

Olin jokin aika sitten Muurolan sairaalassa osastolla. Jouduin sinne mentyäni paniikkiin eräässä tilanteessa. Omasta mielestäni minut pakotettiin aiheettomasti osastolle.

Osastolla jokunen hoitaja oli todella tyly ja yksi lääkäreistä oli epäammattimaisen öykkärimäinen, korotti äänensä ja käskytti aivan turhaan, aivan, kuin olisi ollut armeijassa. Psykiatrisella alalla toimivien henkilöiden tulisi olla kärsivällisiä, lempeitä ja hienovaraisia, koska osa potilaista on herkkiä. Itsekin olin kauhuissani siitä, että olin joutunut sellaiseen helvetin esikartanoon.

Nyt olen onneksi vapaa, aikaa on kulunut ja olen muuttanut toisella paikkakunnalle, että vaikka sattuisinkin sairastumaan, en joudu enää Muurolaan. Toivottavasti se paikka lakkautetaan. Onhan se syrjässäkin ja siellä potilaat joutuvat eristyksiin muusta yhteiskunnasta, mikä ei edistä tervehtymistä.

Pahimmillaan hoitaja kulkee mukana niinkin pienellä matkalla, kuin kirjastoreissulla, siinä ei kukaan opi liikkumaan itsenäisesti, kun vierestä paimennetaan, kuin vähä-älyistä. Onneksi itse kieltäydyin tällaisesta järjestelystä ja pääsin kulkemaan ilman saattajaa. Laitostunuthan minä olisin, jos joku olisi ollut koko ajan kyttäämässä vieressä.

Sairaalassa ei ollut mitään järjellistä tekemistä. Potilaita vain makuutettiin, pidettiin säilössä niin kuin ananasta purkissa. Päivän lehden lukemiseen ei montaa minuuttia mene ja koska televisiosta tulee pelkkää sontaa, siitäkään ei ollut piristämään ankeaa päivää. Toimintaterapiaa yritettiin tyrkyttää ja siinäkin oltaisiin vain viety kauppaan tai leivotettu jotain. Kyllähän nyt kuka tahansa osaa käydä kaupassa ja leipoa. Luottamus lääkäreihin ja sosiaali- ja terveysalan ihmisiin on mennyt.

23

4034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rouvaXX

      Kuulostaa kurjalta

    • Itsekin

      osastohoidossa olleena minulle tarjottiin siellä erilaisia toimintaterapioita. Oli monitoimitupaa, jossa sai tehdä itselle koriste-esineitä, tai vaikkapa kuivalihahäkin tai katiskan. Puutyöverstaalla tekemisen mahdollisuudet olivat myös moninaiset. Kudonta-ompelussa laitoin uuden vetoketjun rikkimenneisiin farkkuihini. Kuntosali ohjaajineen oli käytettävissä. Ulkoilut, pyöräilyt,hiihto, uimahallireissut, keilaaminen. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

      Toipuminen psykoosista on kiinni myös itsestä. Aina puhutaan potilaan oikeuksista, mutta kyse on myös potilaan velvollisuuksista omaan hoitoonsa. Osastolla oli paljon nuorehkoa väkeä, josta paistoi laiskuus ja saamattomuus. Odotettiin vain valmista. Jotkut pelailivat ulkona frisbee-golfia ja sulkkista naurunremakan kera, mutta osastolle tullessaan olivat muka niin masentuneita, että mm. ruoka olisi pitänyt tuoda heidän eteensä, kun eivät jaksaneet lähteä ruokasaliin syömään VALMISTA ruokaa

      • hruods

        Potilaalla ei ole mitään velvollisuuksia hoitoonsa, jos ei sinne omasta tahdosta hakeutunutkaan.


      • mielikuvitussairaala
        hruods kirjoitti:

        Potilaalla ei ole mitään velvollisuuksia hoitoonsa, jos ei sinne omasta tahdosta hakeutunutkaan.

        Aivan, mikä helvetin velvollisuus kenelläkään on hoitoon, tai siis "hoitoon", varsinkin kun kyse on sairauksista, joiden diagnoosit vedetään hatusta ilman tieteellisiä kokeita.


      • Sivustakattelija

        Olisiko hruods ollut vastentahtoisessa hoidossa? Kenties sekoillut kaupungilla huumepäissään ja ympäristö siihen reagoinut. Olikohan hruodsin ongelmana kenties päihdepsykoosi? Kenties piriä tai kannabista vedetty posket lommoilla ja siitä menty sekaisin. Ymmärrettävästi koukussa oleva huumeidenkäyttäjä haluaisi pois sairaalasta, jotta pääsisi vetämään lisää huumausaineita;-)


      • vitun_ääliö

        Mieluri tänne kirjoittelee.Vedä itse pääsi sekaisin lääkkeillä joita nyysit työpaikaltasi.


      • psy.esh

        Hyvä v""""n_ääliö. Erikoisella nimimerkillä itseäsi tituleeraat. Ilmeisesti olet käynyt älykkyysosamäärätesteissä. (Anteeksi vaikea sana) Tässä muutama tarkentava kysymys. Onko tämä mieluri kavereitasi/tuttu, kun tiedät hänen anastavan lääkkeitä? Oletko nähnyt tätä mainitsemaasi lääkkeiden "nyysimistä", tai näitä nyysittyjä lääkeaineita? Etkö ole päässyt "osingoille" kun näitä lääkkeitä on sitten vedetty, vai miksi kirjoitat näin vihamieliseen sävyyn?


      • M1-M2-M3
        hruods kirjoitti:

        Potilaalla ei ole mitään velvollisuuksia hoitoonsa, jos ei sinne omasta tahdosta hakeutunutkaan.

        Psykiatrisissa sairaaloissa hoidetaan nykyisin paljon myös sinne vapaaehtoisesti hakeutuneita potilaita. Tietty, jos hoito on vastentahtoista, niin siitä tulee näille hoitoon määrätyille paha mieli.


      • psykiatrinen_raiskaus

        Pakkohoidon ja vapaaehtoisen ero on kuin seksissä: Väkisin se on raiskaus, yhteisestä halusta se on ihanaa.


      • Anonyymi

        Aika mielikuvituksellisia juttuja. Yleensä osastoilla ei ole mitään virikkeitä tai toiminnanohjusta. Televisio siellä on, mutta tietokoneet on poistettu käytöstä. Jokainen saa keksiä omat virikkeensä. Hoitajat on mukana, jos ajattelevat ettei potilasta voi yksin päästää osaston ulkopuolelle


    • Ei_Enää_Ikinä_Muurolaan

      Muurolan sairaala on kyllä yksi pahimmista... Nimittäin kun siellä kaikki lääkärit on täysiä m*lkkuja.

      • proKeropudas

        Pitäisikö joko koko Suomen tai vaihtoehtoisesti Lapin läänin kaikki psykiatriapotilaat siirtää Keroputaalle? Siellä on maamme ainoa vähälääkkeinen hoito kiitettävin hoitotuloksin, kuten Madinamerica-sivustollakin tulee silloin tällöin esiin.

        Keroputaan malli on tulevaisuutta!


    • Wisemen68

      Hahah, "jouduin paniikkiin eräässä tilanteessa" Sinne ei kuule paniikkikohtauksen saadessa joudu, vaan pitää olla oikeasti psykoosit tulilla. Tämä taitaa olla vain huono provo.

      • minkälainen

        Minkälainen paikka on Oulun Peltola?


      • dfghoiuyu

        Mutua vai tietoa? Psykiatria on yllättävän korruptoitunut.


      • rakkorruptio

      • Anonyymi

        Jostain syystä jotku laitetaan osastolle vaikka ei ole mitään vikaa. Samaa olen ajatellut miksi jotku on vähän väliä sairaalassa, vaikka juttelevat ja ovat asiallisesti


    • Anonyymi

      Mie pidin Muurolan matkastani. Diagnoosini oli vain F32.2, mutta se oli minulle hyvä paikka rauhottua burn-outin jälkeen. Kolmen kuukauden asiakkuuden 15 x sähköshokkihoidon hoitovaste oli lähes olematon, mutta sainpahan muuta ajateltavaa kuin ankean edellisen työni.

    • Anonyymi

      Aloitus haiskahtaa ihan trollialoitukselta. Ei kai 5 vuotta vanhaa aloitusta nosteta muuten kuin trollausmielessä?

      • Anonyymi

        Aloitus tai nosto tuskin on trollausta ainakaan sanan varsinasiessa merkityksessä. Olen ollut huomaavinani että alogorytmi nostelee itsekseen vanhoja ketjuja, jos foorumilla ei hetkeen ole ollut tarpeeksi draamaa.


    • Aika ilkeitä ei noin saa kohdella ketään. Ei edes potilaita minusta se oli epäammattimaista käytöstä. Ei potilaille saa huutaa. Heitä pitäisi kohdella tasaarvoisesti. Täysin alaarvoista hoitoa Muurolassa. En tiedä Sairaala Novan työpanosta mutta tiettääkseni täällä ei kohdella noin alaarvoisesti ketäään. Täällä Jyvääskylässä kohdella kaikki hyvin Muurola todellakin kirjotuksesi perusteella on kohdellut sinua alaarvoisesti. Minne paikkakunnalle muutit?

      • Anonyymi

        Jaan mielipiteesi tasavertaisuudesta, enkä ole ollut näkemässä tilannetta. Mutta täytyy muistaa myös että on olemassa ihmisiä, jotka ovat niin allergisia todellisuudelle, että pahoittavat mielensä jo tavan puheesta.


    • Anonyymi

      Jouduin muurolan sairaalaan pakko hoitoon koska mun äiti halusi mut pois lapsuuden kodista ja muurolan sairaala oli ihan väärä paikka mulle koska muurolan sairaalassa syötettiin huumeita ja eikä minua ymmärretty minua eikä annettu omaa rauhaa siellä minä en saanut mitään asiaa tehdä itse en saanut käydä ulkona yksin enkä saanut tehdä mitään omaa harrastusta omassa huoneessa vaan hoitajat eivät tahtoneet luottaa siihen että mä oon oma toiminen mutta nyt minulla on oma koti josta pidän huoli ja minä saan itse päättää omasta elämästä se muurolan sairaala pitäisi lopettaa kokonaan koska se ei ole yhtään hyvä paikka kellekkään se on väärä paikka ihmisille sen tiedän siitä kun minut vietiin ihan väkisin pakko hoitoon muurolan sairaalaan pakko hoitoon minusta muurolan sairaala pitäisi lopettaa kokonaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe