ahdas peräaukko

jonte

oon 24 v mieshenkilö jolla on kauhee ummetus ollu jo pitkään, maha toimii ehkä kerran viikossa ja paskantaessa on kauhee kipu ja tuntuu että peräreikä repee. oon käyny lääkäris monta kertaa ja ne tutkimukset ei tosiaan oo kivoja, ihmettelen kui joku voi panna perseeseen, pienet tutkimusjutskatki sattuu niin maan perkeleesti! mul on liian pieni peräreikä, sitä pitäis suurentaa, joteski venyttää. onks kelleen tehty sellasta, millasta se on, sattuuko, auttaako paskakipuihin? mul on myös tosi pahat peräpukamat, ne pitäs kans leikata, kokemuksii. mul on todettu tulehdusta peräpäässä, ei voi leikata enneku tulehdukset on parantunu, mut tosi kova paska rikkoo aina uudestaan peräaukkoo ni tulee uus tulehus. Oon siis kierteessä! onks kellään samoi vaivoi ja mikä on auttanu?

5

4236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvo

      Jos ongelmana on diagnosoitu ahdas peräaukko niin siihen en osaa antaa mitään neuvoja, sen sijaan tuossa ummetusasiassa olen kuullut sellaista, että siihen kuulemma auttaa ainakin hivenen se, että pyrkii juomaan paljon päivittäin nestettä, jolloin uloste ei kuivu niin kivikovaksi, että se aiheuttaisi sitä kipua. Kokeile juoda enemmän ja oletko kokeillut tuotteita, joilla on laksatiivisia vaikutuksia? Tarkoitan, että kokeilepa jotain aspartaamilla ym. makeutettuja juomia, purkkaa tms. nyt jonkun aikaa, että edes nuo tulehdukset pääsisivät paranemaan. Eikö ne siellä lääkärissä antaneet mitään käytännön neuvoja sulle?

      Lisäksi kannattaa syödä kuituja reilun nestemäärän kera; ruisleipää, mansikoita, leseitä puurossa ja hedelmiä, niin suoli toimii useammin, kun on jotain mitä kuljettaa siellä suolessa, silloin massa pysyy kosteana ja liikkuu eteenpäin, eikä jämähdä kivikovaksi kikkareeksi paikalleen, joka tulee vaivoin ulos kerran viikossa.

      Oon itse kärsinyt pienenä kammottavasta ummetuksesta, joten vieläkin muistan minkälaista tuskaa se oli. Nyt aikuisena ei niitä ongelmia enää ole ollut. Tsemppiä sulle.

    • WeC

      Tuskin se kuule ahtaasta peräaukosta on kiinni. Jos käyt kerran pari viikossa ulostamassa niin ei oo ihme jos uloste on kovalla ja tekee tiukkaa että mahtuu ulos. Kokeile noita asioita joita ylläoleva henkilö neuvoi. Noiden jälkeen maha ei oo enää kovalla ja tulehduksetkin pääsee paranemaan. Suosittelen myös että jätät rasvaiset/vähäkuituiset ruuat vähemmälle. Samoin kuin valkoiset jauhot (pullanmössöt ja valkoset paahtoleivät/pizzat).

      Itselläni maha pysyy paljon paremmassa kunnossa kun litkin mustikkakeittoja/kiisseleitä. Niitä saa kaupasta. Pari desiä päivässä mustikkakeittoa niin sekin auttaa jo paljon. Ruisleipää ja runsaskuituisia muroja myös !

      • Vaikeaa

        Peräaukko voi tosiaankin olla ahdas.Minulla on sisätautilääkäri sen havainnut,tähystyksen yhteydessä.Se venytettiin nukutuksessa.Olin yön tarkkailussa,koska kotona ei ollut aikkuista seurana. Ei ollut kivulias jälkeenpäin.Aikaisemmin minulla oli kovia kramppeja selässä ja.vatsassa ennen ja jälkeen ulostuksen.Myöskin oksetti.Ne vaivat katosivat.


    • Anonyymi

      On tasan sama

    • Anonyymi

      Voi tulla vähän myöhässä vastaus, mutta lääkäri voi tehdä viiltoja kramppailevaan sisempään sulkijalihaksen, mutta mahdollinen komplikaatio on se, että pierut ja uloste voivat karkailla sen jälkeen. Mulla myös liian ahdas peräaukko ja kramppaillut aina. Nyt haava mikä ei parane tuon vuoksi. En uskalla mennä leikkaukseen, koska en halua kulkea vaipan kanssa vahingossa pieruja päästellen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3427
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1359
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      68
      1170
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1104
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1009
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      48
      880
    Aihe