Hankasalmella teiden hoito?

hvcuesse

Kesällä ei lanata tarpeeksi ja jos lanataan niin sekin ainoa kerta työ tehdään todella surkeasti, ainoastaan pinnan raapimista ja pikkukiivien kääntelyä.

Talvella ei homma parane, ei osata edes lunta aurata vaikka on toistasataa tuhatta maksavat traktorit käytössä.

Ajetaan traktoreilla niin paljon kun kotterosta lähtee ja aura pompottaa koko ajan ja tiessä on talvista nimismiehen kiharaa, noin reilun askeleen mittojen päässä aura koukannut syvempää ja sitten pompannut pintaan, autolla ajaessa matkan teko on yhtä nypytystä, samoin ei katsota millaista jälkeä taakse jää, suojakeleillä kovaa vauhtia auratessa lumesta pyörii isoja, koiran kokoisia möykkyjä jotka kimpoilee takaisin lumivallista tielle ja yöllä jäätyy, siinä lähtee pimeällä ajettaessa autosta muovit alta.

On se nyt jumalauta nykypäivänä kun urakoitsijat saavat palkkansa tekemällä tuollaista jälkeä, jättävät jälkeensä kun paskan mättäälle.

11

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volkka-risti

      Eikä siinä kaikki, aurausviittoihin jätetään pahimmillaan metri auraamatonta tien laitaa, tiet kapeita ja jotkut pässit eivät osaa hiljentää kun vastaan tulee auto, eivätkä edes väistä lainkaan vaan posottavat omia raiteitaan ja vastaantulija joutuu väistämään kokonaan sen mitä pitää, jos molemmat hiljentäisivät ja väistäisivät niin kummankaan ei tarvitsisi mennä liian lähelle reunaa.

    • potkukelkalla

      Hankasalmella lähes kaikki tie ovat yksityisteitä, joiden kunnossapidot maksaa tieosakkaat. Muilla ei ole edes oikeutta ajella siellä.

    • vgksxw

      Höpö höpö, kyllä nuo soratiet pää-osin on valtion hoteissa, ei minun tietääkseni esimerkiksi nälkämäentiestä kukaan yksityinen maksa mitään, paitsi tietysti veroina.

      Pienemmät ns. pistotiet ovat yksityisteitä.

      • valtionsoratiet

        Suurinosa sorateistä on yksityisteitä, jotka saa kunnan pienen kunnossapitoavustuksen ja loput maksaa osakkaat. Pienikunnossapito avustus kunnalta korvaa koululais-, kirjastoauto, postinjako,,kotipalvelun ja asiamieskuljetuksien aiheuttamaa rasitusta teihin. Kunnan avustus, kun loppuu, tulee puomit yksitysteille. Valtion sorateitä ei ole peruskorjattu juurikaan 20 vuoteen. Tänäkin vuonna niille osoitetut määrärahat ovat menneet muualle.


      • tiennumero

        Nälkämäentie on päälystetty ELY:n tie. Valtion tiet tunnistaa siitä, että ne ovat numeroituja.


    • opelius

      Lievestuore-Niemisjärvi ja silkkaa nimismiehen kiharaa koko matka ja asfalttitie herää kysymys mitä saa kun peltokoneella aurataan tietä?

      • Ajakaarauhallisesti

        Nimismiehen kiharoista voi autoilijat syyttää ihan vain itseään. Tähän aikaan tuskin vielä nimismiehen kiharoita on, vaan vesikuoppia. Vesikuopat syvenevät sen takia että niistä ajetaan liian kovaa yli jolloin kuopasta lentävä vesi heittää mukanaan pienen osan hiekkaa, jolloin kuoppa aina syvenee.
        Sehän se vasta urakoitsia olisi joka kelirikon alussa kävisi tien lanaamassa. Sen jälkeen ei sillä tiellä ajettaisi edes traktorilla. Penkkojen kaato on ainoa toimenpide mitä tähän aikaan keväästä voi tehdä.
        Vähän niinkuin talvikin niin taitaa kelirikkokin tulla Suomalaisille yllätyksenä?


      • opeliua
        Ajakaarauhallisesti kirjoitti:

        Nimismiehen kiharoista voi autoilijat syyttää ihan vain itseään. Tähän aikaan tuskin vielä nimismiehen kiharoita on, vaan vesikuoppia. Vesikuopat syvenevät sen takia että niistä ajetaan liian kovaa yli jolloin kuopasta lentävä vesi heittää mukanaan pienen osan hiekkaa, jolloin kuoppa aina syvenee.
        Sehän se vasta urakoitsia olisi joka kelirikon alussa kävisi tien lanaamassa. Sen jälkeen ei sillä tiellä ajettaisi edes traktorilla. Penkkojen kaato on ainoa toimenpide mitä tähän aikaan keväästä voi tehdä.
        Vähän niinkuin talvikin niin taitaa kelirikkokin tulla Suomalaisille yllätyksenä?

        Eli kyse on talvitien pidosta eli asfalttitie pelkää "nimismiehen kiharaa" missä syy? Liian kiire et aura vain pomppii vai missä vika?


    • ixddx

      Nimismiehen kiharat tulee talvella aurauksesta, katsokaapa aurauksen jälkeen kuinka aura on pompottanut koko matkan, syy: liian suuri vauhti väärä auran kulma.

      • sipulikos

        Aivan, eli miten voi saada asfaltti tien? No nyt ei sen paremmin eli missä ainoa aurauskalusto, eli tiekarhut? Ja nyt jos se auraajaa kyntää sitä hiekkaa joka on siis levitetty yhteen kohtaan eli lähes 5 senttiä................


    • 3g73ew

      Tiekarhut myytiin männävuosikymmeninä Venäjäl..Neuvostoliittoon kun Suomessa höyrysivät että kaikki soratiet päällystetään asfaltilla mutta toisin kävi, seuraava siirto oli että vähennetään asfalttiteitä muuttamalla vähemmän liikennöityjä teitä takaisin sorateiksi.

      Nykyään sitten lanataan maataloustraktoreilla ja perässä jonkun kyläsepän tekemä kevyt lanan tapainen joka pyörittelee vaan irtosoraa monttuihin ja sadekelillä montut tyhjenee irtosorasta vuorokauden aikana. Monttuinen tie tulisi lanata yhtä syvältä kuin mitä monttujen syvyys on eli monttujen pohjia myöten ja sorateille tulisi joka kesä levittää uutta soraa koska liikenteen alla sora jauhautuu saveksi joka ei läpäise vettä.

      Nyt loppusyksystä ennen pakkasia osui sopivasti edes jonkinlainen lanaus ettei monttuinen tie jäätynyt ja jäänyt koko talveksi monttuiseksi, pisteet siitä tienhoidolle ja aurauksetkin tehty kohtuu hyvin mitä nyt aurausviittoihin jää puolitoista metriä varaa ja kapea tie on näin talvella entistäkin kapeampi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1659
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1461
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1129
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1091
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      950
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      944
    Aihe