Apua mustasukkaisuudesta irti pääsemiseen

zillo

Hei,

Onko täällä ketään, kuka olisi oikeasti päässyt irti mustasukkaisuudesta?

Niin kauan, kun asiat menevät hyvin ja saan puolisoltani/tapailultani/ihastukseni kohteelta huomiota, välittämistä ja/tai rakkautta, en ole mustasukkainen. Mutta sitten, kun vastakaiku alkaa hiipumaan, hiipii mustasukkaisuuskin. Olen tällä lailla tuhonnut monta ihmissuhdetta. Mustasukkaisuus on minulla lähinnä kyttäämistä ja itseni kiusaamista. Suhteet kuitenkin tuhoutuu yleensä siinä, kun tyhmänä menen kysymään "kyttäyksen tuloksia" siltä toiselta. Usein myös tätä kyselyä tapahtuu useampana kertana ja eihän sellaista kukaan jaksa. Olen aina kuvitellut sen, että asioista on parempi kysyä toiselta kuin itse pyöritellä päässä.

Olen yrittänyt todella paljon päästä irti tästä. Lukenut kirjoja, tehnyt netistä löytämiäni mielikuvaharjotteita, jutellut, ollut avoin tästä ongelmasta, mutta silti aina, ihan aina onnistun toistamaan tätä samaa kuvioa. Mitä tässä voi tehdä? En halua tuhota enää yhtä ainutta suhdettani tällä, enkä myöskään aiheuttaa pahaa oloa sillä itelle.

15

496

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 9090909

   Omasta kokemuksesta voin vaan sanoa että ala luottamaan itseesi :)

  • yksitoinenkin

   Täällä yksi sairaalloisen mustasukkainen. Ollaan kyllä kaukosuhteessa, joten samallaiset mahdollisuudet mulla olisi petttää. Vaan enpä oo mieheltäni mitään merkkejä löytänyt. Silti epäilen koko ajan ja miehellä menee hermo

   millä mustasukkasuus saada pois

  • mustapetteri

   Hei,
   Sinun pitää hyväksyä ensin itsesi kaikkine puutteineen ja virheineen. Jos luotat kumppaniisi ja hyväksyt kaikki ne "vähitellen" paljastuvat "virheet" ja voit Rakastaa häntä edelleen, niin miksi et usko ettei hän voisi?! Meissä jokaisessa on omat ärsyttävät kohtamme ja tapamme, mutta Rakkaus antaa kaiken anteeksi jo etukäteen.

   Joidenkin Naisten huomionhakuisuus (myös joidenkin miesten) on varsinkin nuorella iällä todella korkealla. Kun kerran olet tunnistanut tämä piirteen itsessäsi, niin tiedosta tämä todella ja toimi sen mukaan. Huomioi miestäsi samoin kun haluaisit hänenkin huomioivan sinua. Älä kuitenkaan pety, jollet saa vastakaikua - olemme yksilöitä jokainen. Periaate on kuitenkin aina sama - anna, niin sinulle annetaan...mitä enemmän annat, sen enemmän saat.

   • lakupekka

    Hyvin sanottu. Aloittaja puhuu mustasukkaisuudesta mutta ongelmana voi olla myös alhainen omanarvontunne ja pelko hylätyksi tulemisesta eli pelko siitä ettei kelpaa. Psykoterapiassa saisi apua noihin.


  • Jhhjkjjhh

   Ei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin. Ala arvostaa ystäviä, sukulaisia, naapureita yms yhtä paljon kuin kumppaniasi.

  • suhe

   Mustatsukkaisuus syö ennepitkää kaikki suhteet jos ap ei ole valmis työstämään aihetta terapeutin kanssa. Joillekkin lääkitys on myös tarpeen.

  • Niinpäniinnn

   Täällä kanssa yksi kaukosuhteessa eläjä...tämä suhdemuoto on myrkkyä mustasukkaisuudelle , samat mahdollisuudet toki muutenkin olisi pettää...mutta tässä toista näkee vähemmän, kuulee vähemmän...ja kun tietää toisen vielä olevan naisten mieleen ( mulla turkkilainen mies) en epäile yhtään ettei yrittäjää löytyisi. On vaan luotettava, tosin mies on paljon mustasukkaisempi vielä musta

  • Mustasukkaisuusturhaa

   Mustasukkaisuus on oman itsensä ali-arviointia. Alkaessasi luottamaan itseesi, ymmärtämään että olet erittäin hyvä yksilö, ystäväsi ovat onnekkaita saadessaan juuri sinut seuraansa, partnerisi on saanut lottovoiton kun sinä olet valinnut juuri hänet erikoisystäväksesi, nuo mm estävävät mustasukkaisuuden. Sinulla ei ole mitään tarvetta epäillä partneriasi eikä hänellä sinua.

   Mikäli ajan kanssa partnerisi ja sinä päätätte kulkea eri teitä, huomaat että se on kummallekin parempi, te pohjimmiltaan arvostitte aivan eri asioita, ilman että siitä kehittyy elinikäinen trauma.

   Muut ystävät ajan mittaan vaihtuvat, se on normaalia- jokainen kasvaa ja muuttuu, mielipiteet vaihtuvat, sekin on normalia.

  • Oppi-nut

   Ensin pitää tulla toimeen itsensä kanssa, jotta voi tulla toimeen muiden kanssa.
   Lue Eino Leinon kirjoituksia elämästä.

  • Hallintaan

   Kun ymmärtää, että sitoutuminen on aina jokaisen oma henkilökohtainen valinta ja että ketään ei voi omistaa, voi löytää tasapainon ristiriitaisten tunteiden viidakossa. Kysymys on aina omista valinnoista, arvoista ja siitä miten haluaa elää. Muutta jokainen voi päättää vain omasta puolestaan. Toisen pakottaminen ei voi johtaa pitkällä aikajänteellä mihinkään hyvään, Sen täytyy olla molempien oma valinta, että se kestää. Myös oman mustssukkaisuutensa voi pitää hallinnassa niin,ettei tee siitä toiselle liian rakasta taakkaa.

  • Exälläni rupes olemaan muita miehiä kuulemma "vain kavereina" avioliiton loppuaikoina. Olin (syystäkin) mustasukkainen, hän vain nauroi räkäsesti! Sitte ku löin eropaperit kouraan ja muutin muualle, kuulin yhdeltä naapurilta ja mainitti se exäkin vahingossa (monia asioita puhunu mulle vahingossa -mitäs on niin kova puhumaan...) että on myyny itteään pystyäkseen elämään yhteisessä omakotitalossa.
   Asutaan noin 4.500 hlön kunnassa ja päätin kostaa sille, kertomalla parille kaverille ja käskemällä niitä kertomaan joillekin kavereilleen joista tietää ettei pysty pitämään asioita omana tietonaan.
   Olen nyt onnellisesti uusissa naimisissa. Korostan sdanaa ONNELLISESTI. Vaimo haluaa hyvittää kaiken sen paskan mitä olen joutunut kokemaan exän taholta.

   • noinko

    Ei muuta, mutta eikös se ole hiukan liian iso taakka vaimollesi alkaa hyvittämään toisten pahoja tekoja. Arvosta sinä vaimoasi vähintään poistamalla tuo taakka. Käsittele tuskasi muutoin. Kaikkea hyvää teille.


   • Et ymmärtänyt :( Ei kumpikaan meistä ota taakkaa mistään, vaan koemme että olemalla vain toistemme kanssa, saamme hyvitystä menneisyydestämme. Ihan vapaasta tahdostamme. :))


  • Simmonen45

   Onkohan tuohon mitään varsinaista apua kuin olla itse luottamuksen arvoinen ja rakastaa itseä samalla mitalla kuin toistakin ! Jos toinen tekee jotain ilkeää sulle niin usko vaan niin kyllä he sen palkkansa saa itselleen takasin jollain tapaa ,,kokemusta on pettämisestä ja petetystä tulemisesta !

   • valkoisetsukat

    Ei tartte päästää irti, koska en ole mustasukkainen luonne. En ole koskaan ollut. Jostakin syystä oon aina ajatellut, että mitä tekee ihmisellä joka haluaa olla jonkun muun kanssa, ei mitään onnea. Eli kannattaa luottaa 100 % kunnes toisin käy, jos käy. Joskus on annettava toisen mennä lopullisesti. Tiedän että kaikki ei ajattele noin, haluaa väkisin pitää suhteessa, silloin onkin vaikeampaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   177
   1983
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   177
   1271
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   62
   1039
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   66
   1017
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   147
   899
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   50
   835
  7. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   97
   761
  8. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   760
  9. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   124
   740
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   718
  Aihe