Apua mustasukkaisuudesta irti pääsemiseen

zillo

Hei,

Onko täällä ketään, kuka olisi oikeasti päässyt irti mustasukkaisuudesta?

Niin kauan, kun asiat menevät hyvin ja saan puolisoltani/tapailultani/ihastukseni kohteelta huomiota, välittämistä ja/tai rakkautta, en ole mustasukkainen. Mutta sitten, kun vastakaiku alkaa hiipumaan, hiipii mustasukkaisuuskin. Olen tällä lailla tuhonnut monta ihmissuhdetta. Mustasukkaisuus on minulla lähinnä kyttäämistä ja itseni kiusaamista. Suhteet kuitenkin tuhoutuu yleensä siinä, kun tyhmänä menen kysymään "kyttäyksen tuloksia" siltä toiselta. Usein myös tätä kyselyä tapahtuu useampana kertana ja eihän sellaista kukaan jaksa. Olen aina kuvitellut sen, että asioista on parempi kysyä toiselta kuin itse pyöritellä päässä.

Olen yrittänyt todella paljon päästä irti tästä. Lukenut kirjoja, tehnyt netistä löytämiäni mielikuvaharjotteita, jutellut, ollut avoin tästä ongelmasta, mutta silti aina, ihan aina onnistun toistamaan tätä samaa kuvioa. Mitä tässä voi tehdä? En halua tuhota enää yhtä ainutta suhdettani tällä, enkä myöskään aiheuttaa pahaa oloa sillä itelle.

15

509

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 9090909

   Omasta kokemuksesta voin vaan sanoa että ala luottamaan itseesi :)

  • yksitoinenkin

   Täällä yksi sairaalloisen mustasukkainen. Ollaan kyllä kaukosuhteessa, joten samallaiset mahdollisuudet mulla olisi petttää. Vaan enpä oo mieheltäni mitään merkkejä löytänyt. Silti epäilen koko ajan ja miehellä menee hermo

   millä mustasukkasuus saada pois

  • mustapetteri

   Hei,
   Sinun pitää hyväksyä ensin itsesi kaikkine puutteineen ja virheineen. Jos luotat kumppaniisi ja hyväksyt kaikki ne "vähitellen" paljastuvat "virheet" ja voit Rakastaa häntä edelleen, niin miksi et usko ettei hän voisi?! Meissä jokaisessa on omat ärsyttävät kohtamme ja tapamme, mutta Rakkaus antaa kaiken anteeksi jo etukäteen.

   Joidenkin Naisten huomionhakuisuus (myös joidenkin miesten) on varsinkin nuorella iällä todella korkealla. Kun kerran olet tunnistanut tämä piirteen itsessäsi, niin tiedosta tämä todella ja toimi sen mukaan. Huomioi miestäsi samoin kun haluaisit hänenkin huomioivan sinua. Älä kuitenkaan pety, jollet saa vastakaikua - olemme yksilöitä jokainen. Periaate on kuitenkin aina sama - anna, niin sinulle annetaan...mitä enemmän annat, sen enemmän saat.

   • lakupekka

    Hyvin sanottu. Aloittaja puhuu mustasukkaisuudesta mutta ongelmana voi olla myös alhainen omanarvontunne ja pelko hylätyksi tulemisesta eli pelko siitä ettei kelpaa. Psykoterapiassa saisi apua noihin.


  • Jhhjkjjhh

   Ei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin. Ala arvostaa ystäviä, sukulaisia, naapureita yms yhtä paljon kuin kumppaniasi.

  • suhe

   Mustatsukkaisuus syö ennepitkää kaikki suhteet jos ap ei ole valmis työstämään aihetta terapeutin kanssa. Joillekkin lääkitys on myös tarpeen.

  • Niinpäniinnn

   Täällä kanssa yksi kaukosuhteessa eläjä...tämä suhdemuoto on myrkkyä mustasukkaisuudelle , samat mahdollisuudet toki muutenkin olisi pettää...mutta tässä toista näkee vähemmän, kuulee vähemmän...ja kun tietää toisen vielä olevan naisten mieleen ( mulla turkkilainen mies) en epäile yhtään ettei yrittäjää löytyisi. On vaan luotettava, tosin mies on paljon mustasukkaisempi vielä musta

  • Mustasukkaisuusturhaa

   Mustasukkaisuus on oman itsensä ali-arviointia. Alkaessasi luottamaan itseesi, ymmärtämään että olet erittäin hyvä yksilö, ystäväsi ovat onnekkaita saadessaan juuri sinut seuraansa, partnerisi on saanut lottovoiton kun sinä olet valinnut juuri hänet erikoisystäväksesi, nuo mm estävävät mustasukkaisuuden. Sinulla ei ole mitään tarvetta epäillä partneriasi eikä hänellä sinua.

   Mikäli ajan kanssa partnerisi ja sinä päätätte kulkea eri teitä, huomaat että se on kummallekin parempi, te pohjimmiltaan arvostitte aivan eri asioita, ilman että siitä kehittyy elinikäinen trauma.

   Muut ystävät ajan mittaan vaihtuvat, se on normaalia- jokainen kasvaa ja muuttuu, mielipiteet vaihtuvat, sekin on normalia.

  • Oppi-nut

   Ensin pitää tulla toimeen itsensä kanssa, jotta voi tulla toimeen muiden kanssa.
   Lue Eino Leinon kirjoituksia elämästä.

  • Hallintaan

   Kun ymmärtää, että sitoutuminen on aina jokaisen oma henkilökohtainen valinta ja että ketään ei voi omistaa, voi löytää tasapainon ristiriitaisten tunteiden viidakossa. Kysymys on aina omista valinnoista, arvoista ja siitä miten haluaa elää. Muutta jokainen voi päättää vain omasta puolestaan. Toisen pakottaminen ei voi johtaa pitkällä aikajänteellä mihinkään hyvään, Sen täytyy olla molempien oma valinta, että se kestää. Myös oman mustssukkaisuutensa voi pitää hallinnassa niin,ettei tee siitä toiselle liian rakasta taakkaa.

  • Exälläni rupes olemaan muita miehiä kuulemma "vain kavereina" avioliiton loppuaikoina. Olin (syystäkin) mustasukkainen, hän vain nauroi räkäsesti! Sitte ku löin eropaperit kouraan ja muutin muualle, kuulin yhdeltä naapurilta ja mainitti se exäkin vahingossa (monia asioita puhunu mulle vahingossa -mitäs on niin kova puhumaan...) että on myyny itteään pystyäkseen elämään yhteisessä omakotitalossa.
   Asutaan noin 4.500 hlön kunnassa ja päätin kostaa sille, kertomalla parille kaverille ja käskemällä niitä kertomaan joillekin kavereilleen joista tietää ettei pysty pitämään asioita omana tietonaan.
   Olen nyt onnellisesti uusissa naimisissa. Korostan sdanaa ONNELLISESTI. Vaimo haluaa hyvittää kaiken sen paskan mitä olen joutunut kokemaan exän taholta.

   • noinko

    Ei muuta, mutta eikös se ole hiukan liian iso taakka vaimollesi alkaa hyvittämään toisten pahoja tekoja. Arvosta sinä vaimoasi vähintään poistamalla tuo taakka. Käsittele tuskasi muutoin. Kaikkea hyvää teille.


   • Et ymmärtänyt :( Ei kumpikaan meistä ota taakkaa mistään, vaan koemme että olemalla vain toistemme kanssa, saamme hyvitystä menneisyydestämme. Ihan vapaasta tahdostamme. :))


  • Simmonen45

   Onkohan tuohon mitään varsinaista apua kuin olla itse luottamuksen arvoinen ja rakastaa itseä samalla mitalla kuin toistakin ! Jos toinen tekee jotain ilkeää sulle niin usko vaan niin kyllä he sen palkkansa saa itselleen takasin jollain tapaa ,,kokemusta on pettämisestä ja petetystä tulemisesta !

   • valkoisetsukat

    Ei tartte päästää irti, koska en ole mustasukkainen luonne. En ole koskaan ollut. Jostakin syystä oon aina ajatellut, että mitä tekee ihmisellä joka haluaa olla jonkun muun kanssa, ei mitään onnea. Eli kannattaa luottaa 100 % kunnes toisin käy, jos käy. Joskus on annettava toisen mennä lopullisesti. Tiedän että kaikki ei ajattele noin, haluaa väkisin pitää suhteessa, silloin onkin vaikeampaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinkun läheisyyspula FWB uhka vai mahdollisuus?

   Aloin tässä vakavasti harkitsemaan FwB-miehen ”ottamisen” mahdollisuutta. Tosiaan itsellä alkaa kohtapuolin olemaan viik
   Sinkut
   207
   2414
  2. Voiko noin komea mies olla epävarma?

   Jotenkin mahdoton ajatus, mut nyt ymmärtäisin sen käytöksen mua kohtaan, jos näin on 🤔
   Ikävä
   168
   2263
  3. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   169
   1652
  4. Jos Martina nai Aussi miehen

   Tekeekö saman homman, kun meni Eskon kanssa naimisiin, veti pullollisen valkoviiniä aamupalaksi, ja oli kännissä omissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   345
   1553
  5. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   38
   1489
  6. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   105
   1435
  7. No oletko nyt

   Nainen tyytyväinen kun ei olla kohta enää missään tekemisissä? Minä en mutta ei sillä väliä. Vanhemmalle naiselle
   Ikävä
   60
   1265
  8. Vaitiolo velvollisuus!

   Meinasin jo mennä sanomaan,kaksi hoitajaa keskusteli kovaäänisesti kahvilassa hoitokodin asioita kuinka kurjaa,on saatto
   Karstula
   20
   1080
  9. Ethän sinä

   vaan luule, että oon varattu🤔
   Ikävä
   41
   1035
  10. Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin

   Monien kansojen tiedossa on karman laki, vaikka he eivät tietäisikään, että kyse on karman laista. Mitä ihminen tekee,
   Hindulaisuus
   109
   825
  Aihe