Häpeän kaikkea itsessäni!

Häpeäpaalu

Ulkonäköäni, ääntäni, kehonkieltäni, puhetyyliäni, kävelytyyliäni, juoksutyyliäni, henkisiä ominiaisuuksiani, motiivejani, tekojani, ajatuksiani, valintojani, puutteitani, vahvuuksien täydellistä puuttumista, tyylitajuttomuuttani, kaikkea.

Onko tästä häpeästä mitään pakotietä koskaan?

13

1098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häpeähäpeä

      Minullakin tulee joskus tuo tunne. Kannattaa vaan lähteä jonnekin ja nollata ajatukset. Silloin voi todistaa ajatuksensa vääriksi ja olla ylpeä itsestään omana itsenään. :)

      • Häpeäpaalu

        Ei ole vielä sellaista paikkaa löytynyt jossa nuo ajatukset nollaantuisivat, siitä nyt puhumattakaan että ne pystyisi todistamaan vääriksi. Pikemminkin päinvastoin, jokainen asia mitä teen vaan tuntuu vahvistavan ne entistä todemmiksi.


    • onneavaanyritykselle

      Olet pohjalla. Nt voi vain nousta sieltä.

      • Häpeäpaalu

        Tämä tunne on vain kasvanut vuosien karttuessa, vaikea on uskoa että pohja olisi juuri nyt saavutettu.

        Ja Miten sieltä voi muka nousta? Epäonnistuneet yritykset nousta sieltä häpeän suosta vain kasvattavat häpeätaakkaa. Että eipä tässä taida mitään pohjaa ollakaan sen enempää kuin juoksuhiekassa.


    • opetellaan

      Entä jos koitat sopeutua tilanteeseen? Monta asiaa luettelit joille ei voi mitään. Mutta koita tehdä mitä voi. Kaunis siivottu koti. Kauniit kukat. Hyvä kirja ja musiikkia josta pidät. Elokuva, jonka haluat nähdä, sinun mielestä kauniit vaatteet jne. Ja loput asiat on niinkun on. Niihin koitat sopeutua. Häpeän kanssa voi oppia elämään.

      • Häpeäpaalu

        Miten voin sopeutua siihen, että kaikki mitä olen ja teen hävettää? Että peiliin katsominen niin henkisesti kuin fyysisestikin ahdistaa?

        Puhuit paljon asioista joita voisi yhdistää nimenomaan naisen tapaan kompensoida vajavaisuuden tunteita, mutta minä olen mies, ja miehen häpeää ei voi peittää vaatteilla eikä ulkoisilla puitteilla.


      • opetellaantaas

        Joo oli naisen mielipide . Mistä sinä pidät? Hanki mahdollisuuksien mukaan se . Joka päivä sellainen hetki yksin tai jos olet onnekas jonkun kaverin kanssa että edes yksi elämänalue ei ole häpeää tuottavana mielessä. Tai edes kerran viikossa . Kirjat, uimahalli , pyöräily. Joskus joku vaate, vaikka et menisikään juhliin. Onko sinulla perhe? Lapsille kivan keksiminen on miehillekin kivaa madot, onget ja koukut . Toivon sinulle hyvää kevättä vaikka monta kertaa hävettäisikin.


      • ylityo

        Häpeän kanssa voi oppia elämään, tosi. Kaihertaa kuitenkin koko ajan. Mutta mutta, on se niin, että näillä korteilla pelataan loppuelämä. Nautitaan, tai ainakin yritetään löytää keino nauttia. En ole vielä löytänyt, mutta eiköhän se löydy, kun nyt työttömäksi joutuu. Periksi ei saa antaa.


    • Kauneus.sinussa

      Mitä jos alkaisit arvostaa itseäsi Jumalan luomana kauniina luomuksena. Ihmeellisen ja ihanan hän sinusta loi. Älä halveksu hänen hyvää luomistyötään sinussa. Sinun pitää vain nähdä kaikki kauneus itsessäsi ja ympärilläsi. Löydä elämän kauneus.

      • Häpeäpaalu

        Kyllä sille Jumalallekin virheitä sattuu, tai sitten ihminen voi pilata sen mitä Jumala on tehnyt. Sen verran ihmishirviöitä sitä meidänkin maailmastamme löytyy, että jos heissä jotain kaunista on, niin se peittyy sen rumuuden alle. Ja tällä tarkoitan sitten mm. ihan oikeita pahantekijöitä, en suinkaan vain "rumia" ihmisiä.

        Joten vaikka olisimmekin Jumalan luomia, ei se tarkoita että me olisimme kauniita. Ympäriltä sitä kauneutta silti löytyykin, mutta itsestäni en sitä löydä.


    • ystäviäon

      Sulla on vakavia psykiatrisia ongelmia. Et todellakaan pääse koskaan irti häpeästäsi, ellet mene terapiaan tai edes käsittele tunteitasi terapeuttisella tasolla itseksesi, sekin voi auttaa.

      "Tunne lukkosi" on hyvä kirja itsevalmentautumiseen samoin skeematerapiaan perustuva "Joustava mieli"-kirjat. Häpeästä on myös kirjoitettu paljon, varsinkin englanniksi.

      Tosin itse olen sitä mieltä, että jos todellakin olet noin syvälle tunteeseen jumittuneena, sinun olisi psykoanalyytikon, ei siis terapeutin, kannsa selvitettävä mikä on johtanut tunteen paisumiseen ja mikä on ollut alkuun paneva tapahtuma tai tilanne perhesuhteissa.

      Häpeä on kuitenkin vaan tunne, ei sinun persoonallisuutesi tai ulkoinen olemuksesi ja häpeä, kuten muutkin tunteet on ohimenevä "aistimus", tähän voit luottaa. Se on vain vallannut tilan kaikilta muilta tunteilta. Mikätahansa tunne ylikorostuneena on vaikea ja väsyttävä. Tunnetilan käsittäminen ohimeneväksi tilaksi on tärkeätä ja antaa sinulle voimaa arkeen:))

      Epäilen erään minulle rakkaan ihmisen olevan kanssa usein sietämättömän häpeän vallassa ja se on aivan kauheaa, koska rakastan häntä ja hän on mielestäni mailman ihanin tyyppi ja hänen häpeänsä..ei muuten kosketa minua, olen naturalisti. mutta on hirveää nähdä toisen tuntevan sellaista alemmuutta ihan ilman realistista syytä.

      Toivon sinulle voimia ja jaksamista.

    • Vaikeetamuttayritä

      Kato joka aamu peiliin ja valitse jokin pieni asia itsestäsi, mistä tykkäät itsessäsi. Kirjaa se paperille. Pieni juttu joka aamu!! Ja 2 vkon päästä ota se muistio illalla, sängyssä esiin. Lue se. Lue uudestaan ja uudestaan ja nukahda!!! 💖
      Ja kun aamulla taas heräät. Mene peilin eteen. Ja mieti niitä asioita mitä luit edellis iltana.
      Kyllä meissä kaikissa on jotain pientä, mistä tykätään. Ja ku ne kaikki yhdistää!! Ollaan rakkaita itsellemme!!

    • nuorimiesvaan

      Tiiän tunteen sain jo lapsena kuulla miten huono ihminen olen kaikinpuolin ja kuinka en osaa mitään, onneksi oma perhe on sentään mitä parhain. Ilman heitä en varmaan olisi edes enää hengissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe