Lapsi ei halua tulla kesäksi asumaan kotiin

Lorena777

Hei!

Haluaisin kysyä mielipidettä seuraavaan dilemmaan;

Asumme avomieheni kanssa n. 300 km päässä opiskelupaikkakunnallamme, josta olemme kesäksi taas tulossa pääkaupunkiseudulle kesätöihin, jossa vanhempamme asuvat.

Täytämme molemmat kevään aikana 24 vuotta ja yhdessä olemme olleet kahdeksan. Edellisinä kahtena kesänä olemme menneet asumaan kumpikin omille vanhemmillemme kesän ajaksi (toukokuusta elokuun loppuun).

Vanhempamme ottaisivat mielellään meidät tänäkin kesänä ilmaiseksi hoteisiinsa. Meistä kuitenkin tuntuu, että haluaisimme asua nyt yhdessä myös kesän. Olemme saaneet vuokrattua opiskelupaikkakuntamme asunnon edelleen kesän ajaksi (aikaisemmin olemme maksaneet itse tyhjänä ollutta asuntoa).

Olemme myös löytäneet hyviä asuntoehdokkaita pääkaupunkiseudulta, joidenka asuinkuistannukset olisivat meille samat kuin opiskelupaikkakunnallamme, sillä tyytyisimme asumaan kesän tiiviimmin yksiössä.

Meillä on molemmilla oman alan kesätöitä tiedossa, ja taloudellinen tilanteemme on muutenkin hyvä ja vanhemmistamme riippumaton, kiitos oman työssä olomme.

Tästä päästäänkin ongelmaan; Tulevan anoppini mielestä ideamme asua yhdessä on täysin älytön. Hän on ottanut nyt henkilökohtaisena loukkauksena sen, että avomieheni ei ole tulossa kesäksi kotiin vaan asuisi kanssani. Tunnen oloni ihan kehdonryöstäjäksi, kun niin pöyristyneitä asiasta ollaan. Anoppi varoittelee siitä, että mitä jos kesätyöt eivät toteutuisikaan, vuokralaisemme opiskelupaikkakunnalla olisi epäluotettava ja muutenkin kaikkihan voi mennä pieleen.

Anopilla on tosin historiaa harata päätöksissämme vastaan, mutta sanokaahan nyt, onko päätöksemme vuokrata oma asunto myös kesän ajaksi älytön?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lorera777

      Piti vielä kirjoittaa, että jos joku ymmärtäisi syitä anopin käytökselle niin kertokaahan ihmeessä. Ja jos on jotain hyviä ratkaisuehdotuksia niin niitäkin saa jakaa. En ole itse äiti ja en osaa ajatella, mikä tässä on niin väärin.

      Anoppi on murjottanut miehelleni 16-vuotiaasta aina, kun mieheni onkin tehnyt oman (tai minun) mieleni mukaan, eikä äitinsä. Kun päätimme muuttaa opiskelupaikkakunnallamme isompaan asuntoon (20 neliöisestä yksiöstä) seurasi tästäkin kauhea sota.

      Omat vanhempani ja miehen isä onneksi tukevat meitä.

    • Äiti.anoppi.mummu

      Anoppi haluaa pitää pojastaan kiinni ja hänet lähellään. On vähän kypsymätön tyyppi, on katkera kun toinen nainen on pojalle tärkeämpi. Luopuminen lapsista on oma prosessinsa, luotani on lähtenyt kaksi aikuistumaan. Lapset vain ovat aika rakkaita ja itsessä kiinni, mutta irti pitää päästää. Ei anoppia tuomita kannata, mahdollisimman ystävällisesti, mutta päättäväisesti tehdä omat ratkaisut, eli tässä tapauksessa muuttaa yhdessä asumaan. Siunausta, että onnistutte, on tärkeää että välit pysyvät edes siedettävinä jo tulevia lapsenlapsiakin ajatellen. Uskon miehellesikin äidin olevan aika tärkeä ja hän on ristiriitaisessa tilanteessa kun luonnollisesti rakastaa sinua enemmän, vaikkakin eri tavalla kuin äitiänsä.

    • Teidän_päätös

      Aikuiset ihmiset eivät tarvitse äidin lupaa..
      Teillä on oikeus toimia niin kuin haluatte. On ihan normaalia ja luonnollista että haluatte asua ja olla yhdessä.
      Eikä äidin pidän loukkaantua tuosta. Hänen on todellakin ymmärrettävä päästää irti pojastaan.

    • Lorena777

      Kiitos vastauksista.

      Yritän tosiaan ymmärtää anoppiakin, mutta ehkä nyt on tullut vain aika toimia niin kuin itse haluamme. Ei varmaan saisi ottaa itseensä niin paljon anopin höpötyksistä. Tulee vain jotenkin niin teinimäinen tunne, kun annetaan ymmärtää, että ei olla kykeneväisiä tekemään päätöksiä, jos ne eivät ole juuri anopin mielen mukaisia.

      Täytyy olla tyytyväinen sentään mukavasta appiukosta ja auttavaisista omista vanhemmistani!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe