Birgitta silanderin katoaminen-ei rikosta?

FOUNDHER

Ihmetyttää miksi poliisi uskoo vakaasti,ettei Birgitta Silanderin katoamiseen liity
rikosta. Mihin poliisi kantansa perustelee? Luulevatko tapauksen tutkijat vaan Silanderin päättäneen jossain päivänsä. Miksi Silander olisi ensin tullut Wiikistä keskustaan,jos olisi päättänyt päättää päivänsä. Jos hän olisi matkustanut muualle päättämään päivänsä,niin eikö siitä olisi jäänyt "jälkiä." mm.matkakorttien
käytöstä. Omaehtoisesta katoamisestakaan ei ole kyse; rahaa,eikä kortteja ole käytetty katoamisen jälkeen.
Kyllä Silander on tapettu asunnollaan ja ruumis on joutunut Ämmänsuon kaatopaikalle.
Muissa mysteeri tapauksissa poliisi kuvittelee Eevan hoipuneen jokeen ja Päivin painuneen metsään mahdollisesti tekemään "Nelat."

24

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niintaii

      Jospa se otti rahat ja häipyi ulkomaille jättäen velat ja verot maksamatta.

      • FOUNDHER

        Entäs passi? Kuvahan saattaa olla jostakin muusta, vaikkapa henkilöllisyys todistuksesta. EU-alueen passien-ym kontrolli tiukentunut. Ja kaiketi olisi saatu jo selville,jos olisi matkustanut. Siis saa kadota,jos haluaa. Silanderhan katosi jo elokuussa>8kk:ta pitkä aika olla ulkomailla vaikka massii olisinkin ja kai asunnon myyminenkin pitäisi jossain välissä hoitaa. Silanderille jäi myyntivoitto vero maksuun. Kyllä kai hän olisi asiansa hoitanut ensin. Onko asunnosta kadonnut vaatteita/matkalaukkuja/henk.kohtasia tavaroita?


    • Lusifer11

      Ainoa "järkisyy" sille, että eivät epäile rikosta on se, että olisi vahvat viitteet itsemurhan aikeista tai omaehtoisesta katoamisesta. Sille ei kuitenkaan ole tiedettävissä olleita syitä ...
      Käytännössä taitaakin olla, että poliisi ei epäile liittyvän rikosta vain siksi, koska todisteita siitä ei suoranaisesti ole. Jos olisi esim.valvontakamerakuvia, kuten Nelasta oli viime syksynä, niin voitaisiin päästä paljon lähemmäksi katoamisen syytä ...

      • FOUNDHER

        No,niinpä. Vaikka yritys oli myyty,elämäntyö jatkui silti vuokratuolissa> massit kampaamosta saatu>helppo muuttaa Italiaan valmiiden kontaktien perässä,niin miksi ihmeessä olisi päättänyt päivänsä.Mutta jos sittenkin>eihän ihmismielestä koskaan tiedä. Jos olisi matkustanut ulkomaille(just on FOX:n V#n puhelinmyyjissä hemmot Espanjassa,vuokrakämppä>joka ilta hyvää ruokaa ja juomaa.Aivan mahtavaa elämää,jos vaan on tarpeeksi rahaa)Kohta kuitenkin pääsiäinen/Vappu/Kesä>eikö Birgitta olisi kuitenkin halunnut jossain vaiheessa takaisin Suomeen?8kk:ta kuitenkin pitkä aika kelle vaan oli sitten 65v tai 35v.


    • voisi.olla

      Jospa tämä Birgitta vaihtoi identiteettiä: siis nimi ja sotu uusiksi,nekin tiedot salaisiksi. Jos oli vainon kohde. Sellaista tehdään.

      • FOUNDHER

        Kylläperiaatteessa mahdollista.Ottaa hautausmaalta jonkun vaikka 1880-90(tai aiemmin) kuolleen ihmisen nimi, syntymä&kuolinpäivämäärät ja "tuunata" niistä sopivan. Ainoa vaan,että muistaa laittaa sen loppuosan oikein ja välttelee tilanteita joissa sitä voisi tarvita. 8kk:ta olisi kuitenkin pitänyt sinnitellä ja kaikki olisi pitänyt hylätä(asunto,ystävä,vuokratuoli) Ja miksi juuri Silanderia olisi vainottu?


      • olen.ottanut.selvää

        Identiteetin voi vaihtaa ihan virallisesti tekemällä hakemuksen kun on hyvä syy. Vainoaminen on tavallinen syy. Voi haluta,että vain poliisi tietää, asiat hoidetaan sitä kautta. Tietääkseni vuosittain tehdään näitä muutamia. Siksi poliisi tietää sanoa,ettei ole kyseessä rikos. -Todistajien suojeluhomma on toinen asia.


      • FOUNDHER

        Ja kaikki pitää kadonneena,kätevää.


    • noppapelit

      Vai että todistajien suojeluohjelmassa kun naama on joka iltapäivälehdessä? Heh heh.

      • tätä.tapahtuu

        Etkö osaa lukea, vai kuulutko siihen porukkaan joka vääristellyin perustein esittää perättömiä syytteitä. -Jos on vaihtanut identeettiä, on ihan eri näköinen nykyään.


      • kaikkeakeksitkin

        Ei sitä noin hoidettaisi että "etsitään" vaikka tiedettäisiin olevan turvassa. Hyvin harvinaista yleensäkin eikä taatusti mitään syytä tässäkään tapauksessa.


      • FOUNDHER

        Aika ihmeellinen syy pitäisi olla,että merkitään "kadonneeksi ja etsitään"vaikka olisikin turvassa. Ja poliisi varmastikkin epäilee,että rikos on tapahtunut,mutta tiedottaa kuitenkin,ettei epäillä rikosta.
        Kuinka hyvin naapurit tunsivat Silanderin? Näkikö,kuuliko kukaan hänen poistuvan?
        Kertoiko hän aikeestaan mennä keskustaan?Onko poliisilla vain siis oletus kännykän viimeisestä sijainnista? Jos tapaaminen oli klo 15.00 ja kestänyt 30min-1h,hänellähän olisi jäänyt runsaasti aikaa käydä ihan missä vaan ja kai hänet olisi silloin nähty. Silander on varmasti nuoresta pitäen kiinnnittänyt ulkonäköönsä enemmän huomiota,kuin keskiverto 60v nainen ja pukeutuminenkin oli varmasti huoliteltua,asusteet ym viimeisen päälle>ns ladylike,niin kyllähän hän olisi jäänyt ihmisten mieliin.
        Näihin katoamisiinkin pitäisi saada jotkit ikärajat. Alle 21v,jos ei nuorisokoti karkulainen,niin poliisin pitäisi suhtautua tapaukseen vakavammin. Samoin jos yli 60-niin pitäisi aloittaa heti valvonta kamerakuvien-ym katsominen,eikä vaan olettaa,että on häipynyt omaalotteisesti. Kai 60v on sen verran säntillinen,että hoitaisi asiansa ensin. Ja miksi olisi jäänyt ensin vuokratuolille jos aikoi painua etelään.


    • tupauuno

      Suomi on salaliittoteoreetikkojen luvattu maa.

    • voi_olla_että_

      siinä töölössä on todella helppoa siepata ihminen. pyytää vaan avaamaan oven, pukkaa rappusia pitkin kellariin ja siitä auton kyytiin ja menoks. poliisin pitäisi nämä birgitan kävelyreitillä olevien autokellareihin suoraan johtavien reittien kautta katsoa minkälaisilla hepuilla on huollot noihin kellareihin. sitten kattoa puhelutiedot, ettei ihan suoraan täsmää siihen lähettyvillä oleviin kilpaileviin liikkeisiin. joistakin kellareista on todella helppoa siepata ihminen ihan kenenkään huomaamatta.

      • FOUNDHER

        Joku, joka luuli voivansa hyötyä Silanderin kampaamo rahoista. Tai joku,joka halusi vetää välistä;osan rahoista itselleen. Olennaisinta,onkin saiko Silander rahat kampaamosta,ennen katoamistaan?Tuskin ketkään huoltomiehet Silanderin katomisen takana yksistään,tai ketkään randomheput. Huoltomiehet avainten,paikkojen tuntemisen suhteen avustajina,mikäli joku halusi hyödyntää Silanderin kampaamorahat ja pakottaa naisen siirtämään osan tai kaiken omalle tililleen.


      • katsoytj

        Tekikö hän edes koskaan mitään kauppoja? Kampaamo on edelleenkin hänen nimissään, ei muita muutoksia kuin poistuminen alv ja ennakkoperintärekisteristä viime syksynä


      • osakekauppa_lähitä

        ei sillä yhdellä 50 t eurolla ole mitään väliä. jos on epärehellinen ihminen ja ottaa 10 asiakasta töölössä per päivä ilman veroja niin se on vuodessa pimeää rahaa noin 200 000 t euroa. Tätä summaa ei tienaa korttelissa jos siinä on muitakin partureita. Siksi se kenelle tämä summa on tarpeen tienata, niin heittää birgitan maantapojen mukaiseisti sinne mistä häntä ei löydetä. pizzamiehillä on kova meno ja kyllä parturialallakin. birgittahan oli mun käsityksen mukaan kouluttamassa seuraajaansa, joka olisi saanut birgitan asiakkaat. siellä töölössä on niin, että suomalainen asiakaspalvelija laadullaan vielä näiden muiden asiakkaat. kattokaaka niitä muita kortteleita siellä. sitten pitää myös kattoa että missä näillä kilpailua ei kestävillä ihmisillä on tilukset ja millaiset ne on. se on vaikeaa koska ovat voineet laittaa sukulaisten nimiin, etteivät jää kiinni. pitäisi toimia niiden paikallisten poliisien kanssa ja kattoa mistä ne rahat on siellä etelän maissa osakkeisiin tulleet.


      • FOUNDHER
        katsoytj kirjoitti:

        Tekikö hän edes koskaan mitään kauppoja? Kampaamo on edelleenkin hänen nimissään, ei muita muutoksia kuin poistuminen alv ja ennakkoperintärekisteristä viime syksynä

        Niinpä.Kaikesta Birgitta Silanderin tekemisistä on vain toisen käden tietoa. Viimeisestä sijannista ei ole havintoa,oliko Birgitta itse fyysisesti läsnä,vaiko vain puhelin,jonka joku on voinut jättää jonnekkin. Joku käytti Birgitan matkakorttia.
        Kun Birgitasta tehtiin katoamisilmoitus,niin mitä poliisi oletti hänelle tapahtuneen?
        Mummeli ottaa vaan omaa lomaa?ei tarvitse tutkia ja tärkeä valvonta kameranauhat mm.metro aikoja sitten jyrätty. Eiköhän Birgitta näe Ämmänsuolla taas kevääksi palaavat lokit.
        Nainen houkuteltiin johonkin liikehuoneistoon,työtilaan,pakottetiin allekirjoittamaan jotain>kolkattiin>tai jopa tapettiin. Arkisista kampaamon asioistahan olisi voinut sopia puhelimitsekin.


    • lisää-rahaa-poliisille

      lisäksi poliisilla ei ole riittävästi määrärahoja. tuollainen projekti lähi-idässä tai turkissa maksaa paljon. eikä se välttämättä edes selviä koskaan. en usko että poliisi voi heittää satojatuhansia sinne tänne ilman tuloksia, joutuvat ostaan varusteita tms. Pitäisi olla sellanen 10-20 miljoonan rahasto. Josta selvitettäisiin nämä jutut tulkkien ja muiden avustajien kanssa.

    • mummukankaaalta

      Kun lehdet uutisoivat tapahtuneista katoamisista, joskus lööpeissä on ilm. poliisille
      sp- ja puh.nro - ilmoittaminen hyvin usein estyy koska oma konetta jollain tavoin häiritään kaiken aikaa - kuin puhelintakin muuten.
      Tänään esm tankeilla vierailleen bensavarkaan kohdalla - mulla yks havainto K-suomessa hirvaskankaalla, tumma uusi katumaasturi, tummennetut ikkunat takana,
      nukkuvia lapsia tai nuoria kyydissä, tilanne outo sikäli että olin syöttänyt setelin automaattiin, vierelle tullut auto keskeytti tankkaamiseni enkä saanut ko. olevaa määrää omaan autoni tankkiin - samanlailla käynyt muuallakin. Auto lähti kiiruusti liikkeelle, kuljettajalta ilm. putosi taskuusta lappu, jossa oli joku tanssi-ja erotic-studion leima - mieleen vain tuli - että kun maalmassa tapahtuu milloin mitäkin
      - onkohan nekään nuoret ylipäätään missään - edes hengissä?

    • EpäilenHenkirikosta

      Nostan tätä. Birgitan mysteeri on yhä ratkaisematta.

      • sdfbvdfgb

        Oisko vetäytyny birgittalaisluostariin....


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe