Monisairaan vanhuksen jalkahoito

Äidilläni on reuma ja diabetes, ja oireisiin kuuluu niin kivuliaat jalat, ettei niihin voi edes koskea. Jalat pitäisi kuitenkin hoitaa ja kynnet leikata.
Mitä voisi keksiä ongelmaan?

5

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jalkahoitajattietää

      Tartteeko oikeastaan?
      Kysy jalkahoitajalta, he ovat asiantuntijoita.

      Tai sairaanhoitajalta.
      Soita vanhustentaloon ja kysy.
      Sillähän selvenee.

      • Tottakai me tiedetään jalkahoitajat. Eivät he kaikki ymmärrä vanhuksen kipuja ja ovat kovaotteisia. Lisäksi yksi huolimaton tökkäsi vahingossa terävät sakset kynnen läpi lihaan, mistä seurasi 15 vuoden piina ja lääkäreillä juoksu. Äitini ei halua kuullakaan jalkahoitajista enkä minäkään. Kerran hän tuli jalkahoidosta eikä kynsiä oltu viimeistelty, vaan ne ottivat kaikkeen kiinni, ja yksi kynsi sen takia repesi. Eivät ole ammattitaitoisia eivätkä asiantuntijoita.


    • plmb2016

      Vaikuttaa siltä, että äitisi energian ja valkuaisen saanti voi olla liian matala, jos on noin paljon neuropaattista kipua. Mikä on hänen BMI arvonsa, tiedätkö? ( paino kg jaettuna pituudella kaksi kertaa, pituus ilmoitettuna metreinä).
      Voihan jalat aina suihkuttaa ja ilmakuivata. Jalkahoitaja tai lähihoitaja todellakin voi auttaa siinä kynsien leikkauksessa.

      • bmi on 28, joten ylipainoa on. Proteiinia syödään suositusten mukaan, samoin muuta ravintoa. Sokeria noin yksi pikkupulla ja jugurtti päivässä. Hän on saanut insuliinishokin, joten päädyimme tuohon, lisäksi hän saa makean palan ennen nukkumaanmenoa, ettei tule liian pitkää sokeripaastoa yöllä. Sen jälkeen ei ole tullut shokkia.
        Olen kuullut että jotkut mennessään esim. kulmien pigmentointiin tms, ovat saaneet hammaslääkäriltä puudutuspiikin ja sieltä suoraan menneet kivuliaaseen toimenpiteeseen. Kehtaisiko kysyä hammasläääriltä, että puuduttaisiko äitini jalkaterät/varpaat?


    • VHH-kannattaja

      Kivuliaat jalat ovat seuraus diabeteksesta. Onko se seuraus itse sairaudesta vai lääkkeistä johtuva, en tiedä. Joka tapauksessa diabetes johtaa ajan mukaan hoitamattomiin avohaavoihin ja lopulta ehkä amputaatioon.
      Tämä on asia, jota monet diabeetikot ei käsitä vaan noudattavat lääkärin määräyksiä jatkamalla viljatuotteiden syönti, jotka sisältää paljon sokeria. Sokerista luopuminen onkin vaikeaa.
      Jättämällä viljatuotteet pois ruokavaliosta ja muutkin sokeria sisältävät ruoka-aineet kuten perunan, niin homma paranee olennaisesti. Pitää kuitenkin olla tarkkana lääkkeiden kanssa, sillä jo seuraavana aamuna ruokavalion muutoksen jälkeisenä aamuna voi sokeri mennä liian alas, joka on vaarallista. Suosittelen hankkimaan vaikka Antti heikkilän kirjan DIABETEKSEN HOITO RUOKAVALIOLLA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe