Hartola nousuun starttirahoilla!

RiemuitenKuljen

Jokaisella hartolalaiselle työttömälle starttiraha ja tyhjät liiketilat käyttöön! Kuka kannattaa? Nyt on niin paljon liikehuoneistoja tyhjillään että jokaiselle tarvitsevalle riittää. Ja starttirahat kaikille niin saadaan edes kahdeksi vuodeksi vipinää kuolevaan kyläkuvaan. Mitä yrityksiä tarvittaisiin? Mulla tulisi mieleen ensteks matonkutomista ja sukankutomista. Sukkia tarvii jokainen. Joo ja linnunpönttöjä. Mitä muuta? No, jokainen meistä lukee, joten kirjanmerkit ois kiva juttu, että kun jää kirja kesken niin siihen voi sitten sujauttaa kirjanmerkin niin muistaa mistä jatkaa. Oisko lisää ehdotuksia?

29

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täyttäon

      ihan hyvä idea, sais tyhjät liiketilatkin käyttöön. Meillä täällä Lahden Nastolassa kun ei ole tyhjiä liiketiloja niin täällä se ei onnistuisi.

    • Xiakso

      Nää on nähty.Ei jää kuin velat.Vuokrat maksamatta,kaikki maksamatta.Ei starttirahalle vaan luusereille hirttoköysiä.

      • Intomieli235

        Heureka! Sieltä tuli yksi ehdotus! Joku voisi siis perustaa hirttoköysikaupan. Pitävien solmujen tekeminen ei nimittäin ole ihan helppo juttu!

        Ja otit myös esille maksamattomat laskut, eli jonkinlainen perintätoimisto voisi olla tarpeen.

        Tuossa olisi kaksi uutta yrittäjäpaikkaa. Ja edellä mainitun toimialan myötä potentiaalisten yrittäjien määrä laskisi kunnan taloutta tukevalle tasolle!!!!

        Lisää ehdotuksia?!


    • 2eqwg

      Kunnollinen snagari Hartolaan, sitten Eikan kiskan ei semmoista ole ollut.

      • Merirosvokarkki61

        Kyllä täällä tarvittaisiin Eikan kaltaisia yrittäjiä. Eipä tarvinnut Eikan istuskella jouten kuten monen muun tämän päivän yrittäjän. Asiakkaita piisasi ja mukava meininki. Oi niitä aikoja!

        Eikös siinä taksiaseman kupeessa ole tilaa samanlaiselle yritykselle? Ja joskus siinä oli, 10 vuotta sitten...


    • Rukoilija

      Ei kannata enää.Niiden aika on mennyt.Kohta viimeinenkin anniskeluravintola sulkee ovensa niin olen kuullut.Ja se on vain hyvä.Kohta saamme tilaa maisemalle kun kunnan rappiotilasta kertovat kerrostalot katoavat yksi toisensa jälkeen ensin ns,torin takana sitten Visantien kerrostalo.Olen rukoillut Jumalalta herätysaaltoa Hartolaan että kaikki huumeiden ja päihteidenkäyttäjät tulisivat uskoon ja löytäisivät Herran ja Vapahtajan.

    • khihihii

      meinaatko että jari pekka sukee ovensa vai ketä tarkoitit

      • SelvänäSisään

        Olisiko WanhaMatkis tällä hetkellä ainoa, jolla on anniskeluoikeudet? En tiedä, mutta "Jari-Pekasta" ei kuitenkaan ole kysymys.


    • Aiiygjy

      Onhan noita anniskelulupien omaavia paikkoja... Wanha Matkis, La Karde Mumma, Barde, Linna Hotelli, Golf Ravintola, Mersi, Koskenniemi, Krouvinlava, Koitin kuppila, Pohjolanraitti jne...

    • geqrg

      Ja ärrältä saa hodareita eli ihan kaikkea ei vielä ole menetetty.

    • Vekevaari

      Luin tästä starttirahasta.Pitää olla idea joka kantaa myös starttirahakauden yli.Te-toimisto myöntää starttirahat he eivät myönnä starttirahaa sellaisille yrityksille joiden toiminta vääristää kilpailua kunnassa tai kaupungissa kilpailua saa olla ja pitääkin mutta väristävää kilpailua ei.Ja kaikista tärkein on idea.Ja ihmettelen vallan kauheasti sitä miksi starttirahaa voidaan yleensä myöntää pitkäaikaistyöttömälle joka ei tiedä kellosta mitään rahasta puhumattakaan.On järjenköyhyyttä tuhlata rahaa tälläisiin luusereihin jotka muutenkin omilla toimillaan ovat työttömäksi joutuneetNäkisin että nämä kaikenlaiset työpajatoiminnat ruokkivat uusavuttomuutta ja luuseriutta.On niin helppoa loisia kotona sossu maksaa kaiken ja sitä en hyväksy.Toimeentulotuki on viimeinen tukimuoto jota yhteiskunta tarjoaa.Tässä tilassa Suomen tulisi tehdä seuraavaa:Kaikki tuet pois.Työttömyyskorvaus pois kokonaan niiltä jotka omasta syystään ovat jääneet vailla työtä,lapsilisät,kotihoidontuet pois ne ovat muisto ajasta
      jolloin Suomella meni hyvin.Ylellisyysveroja pitää nostaa.....makeiset,alkoholi,tupakka,kaikki kampaamo ynnä muut turhat palvelut.
      Työttömyyskorvausta ei maksettaisi enää kun ihminen täyttää 50v.eikä alle 30 v:lle.
      Toimentulotuen saamisen kriteereitä olisi tiukennettava entisestään.
      Samoin asumistuen.Kaikki mistä valtio voi säästää.
      Koulutus maksulliseksi ainakin ruoka samoin kirjastot maksullisiksi,terveyskeskusmaksut nykyisellään hinta liian alhainen.
      Kaikenkaikkiaan ihmisen tulisi itse ottaa vastuun elämästään ei kunta tai valtio.Nykyinen malli suosii loisimista ja siihenhän kenenkään rahat ei riitä.

      • NeljäMiinusYksi

        Ei peruskoulutusta maksulliseksi.

        Nimimerkki "Vekevaarin" lukuisat kirjoitusvirheet osoittavat sen, miten rappiolle suomen kieli voidaan ajaa, kun koulut ovat jääneet kesken ja viimeisimmässä koulutodistuksessa on välttävä numero äidinkielessä.

        Tässä muutama neuvo, jotta tekstisi olisi helpommin luettavissa:

        - pisteen jälkeen välilyönti, samoin pilkun jälkeen
        - muista käyttää pilkkuja tekstin jäsentelemiseen
        - kaksoispisteen jälkeen ei isoa kirjainta
        - virke alkaa isolla alkukirjaimella ja päättyy isoon välimerkkiin

        Nimimerkki "Vekevaarin" ajatuksenjuoksua en edes lähde kommentoimaan. Hän ei ole kuitenkaan työssäkäyvä henkilö, koska on koneella kahden aikaan aamuyöstä. Ilmeisesti laskuhumalassa kirjoitettu kyhäelmä.


      • NeitiVihannes

        Mainitsemistasi "sossun loisista" sanoisin vielä että moni hakee apua olosuhteiden pakosta. Yhden asian voin heidän edukseen sanoa ja se on se, että ovat kyllä paljon iloisempaa ja rennompaa porukkaa kuin suurin osa meistä, jotka yritämme pärjätä omillamme ja joudumme luopumaan monista asioista sen takia että ei ole varaa.


      • hra.vapaus

        Itse olen työkyvyttömyyseläkkeellä ja kaikki suorituspaineet ovat takanapäin. Eipä se leipä näinkään ole kovin leveä , mutta sillä pärjää.


    • JämptiOnNiin

      Juurikin näin.Tuohon vielä lisätään se että otettaisiin pois sairaseläkkeet niiltä henkilöitä jotka ovat OMILLA ELÄMÄNTAVOILLAAN hankkineet itselleen elintasosairuaksia: on ylipainoa, on verenpainelääkitystä, on lääkitystä kaikkeen mahdolliseen, on sokeritautia. Kun ihminen elää terveellisesti niin ei tule elintasosairauksia. Kuinka kalliiksi tulee niiden ihmisten hoito VALTIOLLE ja sitä myötä KUNNALLE. Kaikki lääkitykset vaan pois ja pseudo-sairaseläkeläiset töihin!

    • UrpuLeena

      Hyvin monet maksavat lääkkeensä ihan itse ei sossu.Ei pidä katkeroitua jos ei työllisty.Pitää katsastaa peiliin miltä siellä näyttää.Ja tämä starttirhakokeilu on rahansiirtoa ja mahdollistaa kaikenlaisen keinottelun ja kikkailun.
      Kun luin asiasta niin siellä oli mm.lause missä puhuttiin liiketoimintasuunnitelmasta,alkurahoituksesta jne.jne.Hartolan kuolevaan kuntaan ei kannata kenenkään perustaa enää yhtään mitään meillä on liikatarjontaa fyssareista,kampaajista,kuppiloista.Jos joku perustaa jotakin niin kyllä kai kyseisellä henkilööllä on sen verran älliä ettei haksahda kouluttamattomana yllämainittuja palveluita tarjoamaan.

    • UrpuLeena

      Siis kuinka monella on tehtynä kattava liiketoimintasuunnitelma näistä uusyrittäjistä?
      Onko alkurahoitus hoidettu ?sekä kaikki muut toimenpiteet?
      Homma näyttää yksinkertaiselta ja helpolta mutta ei todellakaan sitä ole ja kuten totesin kuoleva kunta ei kaipaa enää yhtään velkarahalla pyörivää yritystä.

    • UrpuLeena

      Mutta toivotan onnea kaikille uusille yrittäjille ja tervemenoa Kunnan aamusumpeille.Katsotaan tilannetta ja seurataan kuinka Hartola toimillanne
      lähtee nousuun ihan oikeaan nousukiitoon.

      • NeitiVihannes

        Eihän tässä ole kysymys suinkaan siitä, että saataisiin kunta nousuun vaan siitä, että yli vuoden työttömänä olleista kunta joutuu maksamaan sakkomaksun. Starttirahaa ei maksa kunta, joten kunnallehan nämä starttirahayrittäjät tekevät pelkkää voittoa. Mikä on tämänhetkinen työttömyyskorvaus? Oletetaan, että se olisi bruttona yksinäiselle ihmiselle n. 500 euroa. Vähennetään siitä 25% ja kerrotaan summa 12:lla. Siitä syntyy vuositason säästö yhdestä työttömästä kunnalle. Siis jotakuinkin noin...


    • NeitiVihannes

      "Starttiraha on aloittavalle yrittäjälle tarjottava etu. Sen on tarkoitus varmistaa aloittavan yrittäjän toimeentulo ja parantaa työllisyyttä. Starttirahan myöntämisestä päättää Työ- ja elinkeinotoimisto..."

      "...starttirahan hakijoilta edellytetään kokemuksen tai koulutuksen kautta hankittuja riittäviä valmiuksia aloitettavaan toimintaan."

      Kokemusta ja koulutusta alalle ei ENÄÄ vaadita, jos sitä on kaikissa tapauksissa ennenkään vaadittu. Esimerkkejä piisaa kotikunnastamme yrityksistä, jotka ovat toimineet sen tasan kaksi vuotta.

      "Ennen starttirahapäätöstä työvoimatoimisto ja asiantuntijat selvittävät, ettei mahdollinen tuki vääristä yritysten välistä kilpailua."

      Tuokin on historiaa. Nopeat syö hitaat. Sitäpaitsi millään kunnalla tai elinkeinotoimella ei ole "varaa" monopoleihin - ei edes valtiolla, kohta.

      "Starttirahan maksimiaika pidennettiin kymmenestä kahdeksaantoista kuukauteen vuoden 2008 alussa..."

      Sitä pidennetään, samaten kun starttiraha nousee. Ja muuten, se ei ole mitään velkarahaa, koska sitä yrittäjä ei maksa sitä takaisin.

      "Aikaisemmin starttirahan edellytyksenä oli kolmen kuukauden mittainen työttömyys. Nykyisin tätä vaatimusta ei enää ole, vaan starttirahan voi saada lähes kuka tahansa."

      Ei LÄHES kuka tahansa vaan KUKA TAHANSA - NYT!

      "Yritysidean kannattavuus tulee osoittaa kirjallisesti. Starttirahahakemukseen tarvitaan liitteeksi liiketoimintasuunnitelma talouslaskelmineen."

      Helppo homma. Tuollaisen hakemuksen ja laskelman tekemiseen ei mene kuin yksi ilta. Sen jälkeen voikin ryhtyä miettimään minkä alan yrittäjäksi haluaa.

      Fysioterapeutteja ja hierojia on Hartolassa useampikin ja kaikille on pitkät jonot. Tuntitaksat ovat tajuttoman korkeita! Hierojakurssi kestää muutaman kuukauden. Jos fyysiset voimat riittävät niin töitäkin riittää.

    • UrpuLeena

      Ihania unelmia.Aina sopii yrittää.Minusta jos aikoo yrittäjäksi olisi oltava itsellä jonkinlainen pääoma aloittamiseen starttirahaa käyttävät vain keinottelijat jotka haluavat iskeä kiinni helppoon rahaan..Onhan näitä Hartolassa nähty ja useimmiten on huonosti käynyt mutta onneksi on Hartolassa vanhoja hyviä perheyrityksiä jotka eivät ole mitään tukea toimintaansa saaneet ja ne ovat kunnollisia ja hyviä yrityksiä.Mutta niitä ei arvosteta.Kyllä hierojankoulutus kestää kauemmin kuin muutaman kuukauden erilaisia diplomeja voi tulostaa netistä niinkuin eräs Hartolan yrittäjä teki ja kun asia tuli ilmi jätti vuokrat maksamatta ja pakkasi laukkunsa ja siirtyi Heinolaan.Eräs möi Kärkkäisen tyynyjä hurmoskatteella ja koko firma kaatui ja velat jäi tätäkö kirjoittaja haluaa suosia epärehellisyyttä ja vilppiä?Minusta koko starttiraha tulisi haudata sillä nykyisellään järjestelmä on täynnä porsaanreikiä joita vilpilliset ihmiset osaavat käyttää hyväkseen.
      Ihmeellinen ajatusyhtälö vaikeuksissa oleva Suomi jakaa ilmaiseksi rahaa kaikille sitäkö kirjoittaja tarkoittaa?

      • NeitiVihannes

        Nyt meni puurot ja vellit sekaisin. En MINÄ tätä suosi vaan meidän päättäjämme, hallitus, eduskunta, työministeriö, TE-toimistot, kaikennäköiset selvitystoimikunnat. HE kaavailevat uudistuksia.


    • UrpuLeena

      Jos heittelee kaikenlaista soopaa täällä niin siitäkin voi joutua vastuuseen.Olen jättänyt tämän viestiketjun muutamasta asiattomuuksia ja väärää tietoa levittävästä henkilöstä tutkintapyynnön poliisille.

      • NarahdusKäy

        Eipä taida poliisi ottaa tutkiakseen UrpuLeenan jupinoita.


    • UrpuLeena

      Eikö ovat ottaneet jo.Perästä kuuluu sano entinen likka kun kaksoset pyöräytti.

      • NykyinenLikka

        Onneks ei koske mua koska olen styroksioitu (tai mikä se sana olikaan)


    • UrpuLeena

      Yähän tämä taas johti.Poliisitutkinta edessä.Nyt ei anneta periksi.Joku roti tulee olla kiitos ylläpidolle nopeasta toiminnasta.

    • UrpuLeena

      Painovirhepaholainen.Tähän piti olla.Nojaa nyt alkoi lakko.Turhan paskanlukemisen lakko.

      • UrpuLeena

        Hojaa.Käyn hakee kaupasta lisää olutta.Ei selvin päin tätä paskaa jaksa.Ylläpidon heterotytöille terveisiä


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe