Työkykyarviointi??

quusrete

Kuntoutustuella parhaillaan ja jossain vaiheessa tämmöiseenkin ilmeisesti mentävä? Työnantajaa ei enää ole, koska irtisanoivat aikoja sitten. Mitä siellä tarkalleen tapahtuu, tai minkälaisten tahojen kanssa keskustellaan? Lekurit psykiatri?

15

1832

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • testattu

   Siellä on yleensä moniammatillien tiimi jonka kanssa asioit . On sairaanhoitaja joka kartoittaa tilannettasi,fysioterapeutti,toimintaterapeutti,lääkäri ja psykologi.Lisäksi sinulle on eduksi jos sinulla on käytettävissäsi erikoislääkärin lausunnot myös.Arviojakso vaihtelee 3-5 vrk ja käyt päivittäin siellä. Sitten on yhteispalveri jossa kerrotaan mitä jatkossa-haetaanko työkyvyttömyyeläkettä vai joudutko työkokeiluihin.opiskelemaan jne...

  • PahaMaailma

   Ihmettelen kun minulle ei ole tarjottu tuota mahdollisuutta mennä työkykyarviointiin vaikka olen ollut yli 15 vuotta työttömänä ja kärsin selkävaivoista joista B-todistukset olemassa? Olen siirtymässä TE- toimiston palveluksesta TYP:iin lähiaikoina, sielläkö voin ottaa asian puheeksi? Joskus ihmettelen tätä touhua ja sitä jos ei itse pidä asioistaan huolta ja vaadi kokeita ja hoitoja niin kukaan ei oikeasti sinua auta vaikka kuolisit kotiisi? haju viimeistään herättää kysymyksiä rappukäytävässä että onko joku B-luokan kansalainen potkaissut tyhjää ja voisiko asialle tehdä jotain?

   • kuusivuottatodistajana

    Itse niistä kaikista täytyy huolehtia. Kukaan ei tule sinulle apua tarjoamaan ellet sitä pyydä.


   • ioikjki
    kuusivuottatodistajana kirjoitti:

    Itse niistä kaikista täytyy huolehtia. Kukaan ei tule sinulle apua tarjoamaan ellet sitä pyydä.

    Itselläni kuntoutussuunnitelmassa jotain ko toimenpiteestä, vaikka ei hirveästi nappaa koko homma.


  • testingx

   Tyykykyarviota voit pyytää oman alueesi työkkärin kautta tai terveysaseman lääkäriltäsi joka kirjoittaa lähetteen.Joka kunnassa pitäisi olla tälläien palvelu.

  • eikaikille

   Mun ei kyllä tarvinnu moiseen arviointiin mennä.Sairastan harvinaista sydänsairautta,roikottivat kyllä kuntoutustuella 4 vuotta ennenkuin päästivät työkyvyttömyyseläkkeelle.En lähtenyt mihinkään työkokeiluihin,enkä palannut vakituiseenkaan työhöni.

   • peewqere

    OK. Paljolti tapauskohtaisia nämä ilmeisesti ja lääkärin lausunnoista kiinni, että mihin suuntaan homma kääntyy. Hyvä, että pääsit eläkkeelle, itselläni taistelu kesken, mutta eiköhän tästä hyvä vielä tule ajan kanssa.


   • juuhnäin

    Monet ovat jyrkästi ensin sitä mieltä etteivät suostu mihinkään kuntotustoimenpiteisiin tai työkokeiluihin mutta se oma mielipide on yksi hailee. Yleensä on mentävä kokeilemaan ja vasta sitten jos nähdään että ei onnistu-mahdollisuus työkyvyttömyyseläkkeelle on olemassa. Se kokeilu ei ole mielipideasia.Tietysti sairauden vakavuusaste haitta vaikuttvat päätökseen.


   • fihlosoohwi

    Toisaalta jos kuntoutujan mielipide on, että ensimmäinen sössöttäjä kokeilussa niin hän räppäsee turpaan ja viskaa ikkunasta ulos, niin kyllähän tuo vähän mielipideasialta vaikuttaa. Saa toki olla eri mieltä ja mennä sopulina joukon jatkona.


  • aikuinenoikea

   Ei asiakkaan mutu-mieliputeellä ole väliä-vaan kelalalla tai vakuutuslääkärin lausunnnolla.Turha ketään uhkailla turpiivetämisellä-aivan naurettavan lapsellista touhua.

   • öaöaa

    Ja voihan se olla, että lausuntoon tulee merkintä että en suosittele minkäänlaiseen toimintaan ko henkilöä kun avokas läpsähtää ensimmäisen kerran.


  • SairasIKUISESTI

   Siis keltä mä nyt varaan tai kysyn työkykyarviointiani, TE-keskukseltako vaiko tilaanko lääkärille ajan?? Mitä siellä arvioinnissa tehdään?

   • stadinreiska

    Itse yritän psykiatrini kanssa mennä johonkin jorisemaan, että noudatamme kuntoutussuunnitelmaa.


   • Anonyymi

    Työkykyä arvioiaan yleensä terveydenhuollon puolella, suhteessa omaan työhönhän se on. Tai työhön jota voit joutua tekemään lähiaikoina.
    Ensin sinusta selvitetään perussairaudet, ja niiden hoitotasapaino. Sitten ehkä muita tarpeellisiksi katsottuja kokeita, haastattelu, työterveyshoitajalla. Vasta sitten pääset lääkärin pakeille.
    Lääkäri voi vielä määrätä sinulle lääkityksiä, kokeita tai jotain muita tutkimuksia...
    Kun syyt on selvillä työkyvyn alentumiseen, on kyseessä kuntoutuspuolen suunnittelu, ellei ihan suoraan ole siinä kunnossa että lääkäri kirjoittaa eläkettä puoltavan b-todistuksen. Harvoin käy näin. Ja vielä harvemmin näistäkään vakuutuslääkäri löytää eläkkeen tarvitsijoita.
    Se on siitä lausunnosta kiinni, ja sairaudesta/vammasta suhteessa omaan työhön.


  • sassisöl

   Eiköhän niissä puuhastella kaikkea paskaa ja mitataan työkykyä. Eikä maksa paljon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3104
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2863
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   104
   2352
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1782
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1018
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   981
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   247
   846
  8. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   842
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   815
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   741
  Aihe