En usein pidä lapseni luonteesta (3-v)

Äippä86

Tämä vaikuttaa päivittäisiin tilanteisiin ja yritän ymmärtää häntä parhaan mukaan. Rakastan häntä paljon, mutten myös vähän turhautumista...ovatko nämä tunteeni normaaleja? Vai pitääkö lapselle näyttää jatkuvasti kuinka rakastettava hän on vaikka hän tekee sellaisia asioita jotka eivät ole rakastettava?

Lapseni on hidasliikkeinen haaveilija. Ihmettelee, tuumii, ihmettelee tuumii. Päivittäiset pukemiset kestävät niin kauan koska tekee jotain aivan muuta. En jaksa sitä empimistä ja möllötystä. Kävely ulkonakin sellaista jalkojen raahaamista eikä ole nopea liikkeessään (1-vuotiaana käveli extra varovaisesti ja varman päälle) Sitten sanotaan että lapsen pitäisi liikkua vähintään 2 h päivässä. Lapseni tuskin täyttää tätä. Väsyy niin uskomattoman helposti, mieluummin istuu ja voisi istuakin varmaan tuntikausia paikoillaan. Ulos ei lähde jos ei ole mikään pakko.

Kaiken lisäksi lapseni on varautunut ja hitaasti lämpenevä... Takertuu minuun niin että muu toiminta kärsii. Emme voi käydä perhekahvilassa koska on minussa kiinni vaikka samanikäisiä ympärillä. Lapseni estää sosiaaliset suhteeni juuri tuon riippuvuuden takia. Usein tuntuu että lapsi on joku raskas riippakivi ja sitten tunnen syyllisyyttä kun ajattelen niin. Ärsyttää juuri tuo lamautuminen, toimettomuus ja äitiriippuvuus. Iloinen on kyllä ja leikkii mielellään muttei ole sosiaalinen vaan ujostelee ja on sisäänpäinkääntynyt muita ihmisiä kohtaan. En tiedä kuinka kärsivällisyyteni riittää. En ole pakottanut mihinkään, olen antanut mennä omalla painollaan, mutta tuntuu ettei se riitä.

Lapsi on helposti suuttuva, suuttuu jos ei osaa jotain juttua eikä pelkää näyttää raivostumistaan minulle. Huutaa täyttä kurkkua mutta lopettaa toisaalta pian. Joskus on käynyt päälleni nyrkit heiluen. Nyt ei vähään aikaan ole tehnyt niin mutta nuo tilanteet ovat tuoreena muistissa. Koskaan tiedä mitä päivä tuo tullessaan onko se sitten lohdutonta parkua, rajattomia vihanpurkauksia, hidastelua, leikkiin jämähtämistä, loputonta puhetulvaa (siis kaikkea järjetöntä mitä sylki suuhun tuo), ruuan kanssa nirsoilua, herkkujen ahmimista... Yms. Synttäreillä söisi herkkuja jatkuvalla syötöllä jos ei rajoittaisi.

Miten pääsikin negatiivisista tunteistani eroon etenkin silloin kun lapsi vaikuttaa hankalalta ja vastahakoiselta? Näitä tilanteita on usein päivän aikana ja silloin on kaksi vaihtoehtoa; vetäydyn hetkeksi pois tai tiuskin. Usein se menee tuohon jälkimmäiseen etenkin noissa ulos lähtö tilanteissa. Olen ollut kannustava mutta silti jotenkin tuo lapsi saa kaiken päälaelleen. Ihankuin ei pitäisi minusta ja siksi käyttäytyy niin huonosti minua kohtaan.

4

327

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ymmärrän hyvin, että olet väsynyt ja turhautunut. Lapsesi käytös ei ole tavanomaista. Oletko jutellut asiasta jollekin taholle ? Ota yhteyttä perheneuvolaan. Ja yritä saada joskus joku muu hoitamaan lastasi, vaikka ensin jäisikin itkemään. Jos itse väsyy, ei sekään ole lapselle hyväksi.

  • hbnloi

   Minä en pidä lastasi mitenkään epätavallisena kaverina. Ehkä siksi, että meidän kuopuksemme on paljolti samanlainen. Joskus turhaudun itsekin, etenkin raivokohtauspäivinä. Pukemiset on hidasta ja kiukkuista hommaa, etenkin kun kaikki puristaa ja on tosi tarkka. Raivokohtaukset on ihan omaa luokkaansa myös. Kun on hyvä mieli, on kuin enkeli, kun kuppi menee nurin, sen kuulee. Vieraassa paikassa istuu aikansa sylissä, mutta yleensä siskonsa houkuttelee sitten leikkiin mukaan. Joskus olen nauranut, että kylästellessä sylittelee enemmän, kuin muiden ihan pienet vauvat, vaikka on jo 4,5v. En kuitenkaan anna näiden estää omaa sosiaalista elämääni ja lapsen kasvaessa nämä jutut on alkaneet helpottamaan. Mielestäni on hyvä, että hänellää on luonnetta, osaa ssanoa kun ärsyttää ja osaa hakea turvaa rakkailta ihmisiltä. Tietää, että me kestetään isotkin raivarit. Itse olen sellainen, joka jää aina varjoon, kun en osaa vaatia itselleni asioita ja toivon, että muksut oppii vähän enemmän itsekkyyttä eikä tarvikaan olla vain äiidin kiltti tyttö, joka hiljaa istuu vieressä letit päässä. Luonne on hyvästä, kunhan käytöstavat oppii!

  • NäinMeillä

   Usein on niin että lapsi ja vanhempi ovat luonteiltaan hyvin paljon toisistaan poikkeavia. Silloin heidän on molemmin puolin usein hankala ymmärtää toistensa käytöstä ja suhtautumista asioihin.
   Aikuisen puolelta parasta olisi jos pystyisi löytämään lapsen luonteesta myös niitä positiivisia puolia eli kääntämään asioita hyviksi. "hidas" lapsi on siis harkitseva, vähemmän liikunnallinen on rauhallinen, takertuva on läheisyyttä arvostava jne.
   Omia ja lapsen erilaisia luonteita voi myös nähdä toisiaan täydentävinä eli toisen tavasta suhtautua voi myös itse oppia jotain. Lapsen hidas "haahuilu" voi opettaa aina menossa olevaa vanhempaa näkemään pienen hetken kauneus ja pysähtymisen tärkeys.

  • kumpout.kalevi

   Stun PITÄÄ antaa kakaralles selkään oikein kunnolla JOKA KERTA kun se räyhää. Meidän naapurissa oli samanlainen penikka, mutta sitten kävi niin hauskasti, että sen pennun isä ja äiti erosivat ja muija otti itselleen uuden miehen. Ja se mies piiskasi sitä kakaraa joka päivä kunnes lopulta pentu oppi olemaan hiljaa. Myöhemmin se penikka joutui nuorisovankilaan, mutta siellä kuulemma joku vähän vanhempi tyyppi tappoi sen. Se oli sille ihan oikein.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   2784
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   430
   2427
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2098
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1913
  5. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   100
   1603
  6. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   103
   1480
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   867
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   78
   688
  9. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   643
  10. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   218
   622
  Aihe