Kiertomatka, mitä lisäisit/jättäisit pois?

unelma_toteutumassa

Kahden viikon matka edessä ja matkasuunnitelma näyttää tältä:

4 päivää Tokio
3 päivää Kioto
1 päivä Nara
1 päivä Hiroshima Miyajima
1 päivä Nagasaki
1 päivä Dejima ?
1 päivä Kumamoto ?
1 päivä Yufuin ?
2 päivää Osaka

Pari päivää on vähän auki. Tarkoitus nähdä mahdollisimman monipuolisesti Japania. Liikutaan JR passilla, joten paikkoja katsottu myös sen mukaan. Shoppailu ei kiinnosta, enemmänkin historia ja nähtävyydet. Budjetti on jonkin verran rajoitettu, ja sen puitteissa toki mennään.

Kysynkin nyt teiltä kokeneilta Japanissa matkustaneilta. Jos ohjelma olisi tuo, mitä lisäisit tuohon tai mitä jättäisit pois? Miksi? Vastauksista kiittäen.

Muuten, käykö JR passi Kioton busseissa? Entä muualla busseissa? Jostain syystä tämä on sanottu epäselvästi sivustolla.

Oletteko muuten käyttäneet näitä good will quide - henkilöitä ja onko ollut hyötyä? Tokioon ajattelin ainakin, että haluaisin mukaan paikallisen. Kioton osalta en vielä tiedä.. Kovin kokenut matkailija en ole, ja tämän takia arvelen, että eksyn helposti ..

2

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kamome

      Paikkoja Japanissa riittää vaikka kuinka paljon kaikenlaiseen makuun, joten niihin en ota kantaa. Kannattaa esimerkiksi hyperdia.com:n avulla etsiä noiden paikkojen välillä todelliset junayhteydet ja JR Passin kanssa tietenkin ruksia Nozomit, Mizuhot ja yksityiset rautatiet pois tuloksista. Varsinkin Kiushun saarella matka-ajat voivat yllättää eri paikkojen välillä.

      JR Passi kelpaa joidenkin kaupunkien JR:n ajamissa paikallisbusseissa, mutta Kioto ei kuulu niihin. Kioton sisällä JR Passi on täysin hyödytön. Kioton, Osakan ja Naran välillä siitä on jotain iloa, mutta ne matkat eivät muutenkaan paljoa maksa ja sille alueelle on tarjolla muitakin JR:n ja yksityisten raideyritysten passeja. Valtakunnallisen passin päiville Tokio ja Osakan suurkaupunkiseudut ovat todennäköisesti hieman tuhlausta. Sen takia tuo esimerkkiohjelmasi kannattaisi järjestellä niin, että pitkät siirtymät mahtuvat 7 päivän passin sisään. Ilmeisesti siis lennät Tokioon ja palaat Osakasta. Tuo voisi siis toimia niin, että vietät ensin aikaa Tokiossa, menet sieltä suoraan Hiroshimaan, sen jälkeen Kiushuun ja sieltä sitten Osakaan/Kiotoon/Naraan.

      Siinä tulee tosin aika pitkiä junamatkoja, ja yksi vaihtoehto voisi olla lentää johonkin Kiushun kaupunkiin ja mennä junalla sieltä itään. Jos lippuja ei vielä ole hankittu, ainakin itse sain Finnairilta lähes ilmaiseksi Japanin sisäisen lennon toisen suunnan yhteyteen niin, että meno ja paluu ovat eri kaupungeista. Erikseenkin saa aika halvalla lentolippuja. Nagasakista Tokioon on raiteita pitkin yli 1300km, joten kyllä siinä saa junassa istuskella vaikka vähän kovempaakin kulkisi. Eli loogisinta olisi tehdä matka vain yhteen suuntaan junilla.

      Jos budjetti on rajoitettu, saattaa olla harkitsemisen arvoista tehdä niinkin radikaali temppu kuin että jättää koko maanlaajuinen JR passi hankkimatta ja kaventaa vähän aluetta missä on. Jo viikon passi maksaa nykykurssilla noin 230 euroa ja kaksi viikkoa 370 euroa. Shinkansenit ovat Japanissa varsin kalliita, mutta paikallisliikenne taas on halpaa. Hintoja voi katsella hyperdia.com:n aikatauluhausta, mutta huomaa katsoa kokonaishinta. Jos oikein tiukalla budjetilla on, pidempiä siirtymiä voi tehdä Shinkansenin sijaan bussilla. Lentokin saattaa olla junaa huomattavastikin halvempi. Yöbusseissa saa vielä majoituksenkin katettua samalla mutta siinä tietenkin tinkii jo mukavuudesta aika paljon. Peseytymispaikat tosin kaupungeissa eivät ole Japanissa mikään ongelma, eli ei tarvitse hikisenä seuraavaa paikka tutkia. Mutta harrasti minkätasoista jeninvenytystä tahansa, kannattaa huolellisesti tutkia onko JR Passi oikeasti omiin suunnitelmiin kannattava ja varsinkin että kannattaako se ottaa pidemmäksi ajaksi.

    • Ponta-kun

      Miyajima Hiroshima yhdessä päivässä ei ole helppo yhtälö. Kannattaa ainakin tarkistaa Miyajimalle menevien lauttojen aikataulut kunnolla etukäteen, sillä siellä vierailu ottaa jonkin verran aikaa varsinkin jos haluaa nähdä muutakin kuin temppelialueen. Itse varaisin Miyajimalle päivän ja toisen tai kaksikin itse Hiroshimaan, riippuen siitä mitä siellä haluaa nähdä. Myös Naraan voi harkita kahta päivää, riippuen siitä kuinka läpijuoksemalla haluaa nähdä paikat.

      Tokiosta voi tehdä päivämatkoja vaikka Kamakuraan tai Nikko:n alueelle, näin vinkkinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe