Venlafaxin 150mg päivässä

28vmies

Olen 28v mies ja noin 1 kk käyttänyt lääkettä.

Ei mitään muutosta mielialassa.

Haittoina on orgasmin puuttuminen yhdynnässä ja huono erektio.

Finnejä ilmaatunut kasvoille, onko muut lääkettä käyttävät/käyttäneet kokeneet tätä?

19

1687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gsdgsdd

      Cymbalta lääkkeestä tuli kanssa tuo sama orgasmin puuttuminen, sitä ei vaan tullut. Se ilmaantui noin 2 viikkoa käytön alkamisesta. Pian käytön lopetuksen jälkeen palautui. Parilla muulla lääkkeellä ei ollut samanlaista sivuvaikutusta.

      Wikipediasta katselin. Venlafaksiini ja duloksetiini näyttävät molemmat kuuluvankin tuohon samaan lääkeryhmään (SNRI).

      "Venlafaksiini (kauppanimellä Efexor ja Venlafaxin) on serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjien (SNRI) ryhmään kuuluva masennuslääke."
      "Venlafaksiinia käytetään masennuksen ja ahdistuneisuushäiriöiden sekä neuropaattisen kivun hoitoon. Lääkettä määrätään yleisesti vasta, jos SSRI-tyypin masennuslääkkeistä ei ole saatu merkittävää hyötyä."

      "Duloksetiini (kauppanimellä Cymbalta ja Yentreve[1]) on selektiivinen serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjä (SNRI), jolla hoidetaan masennusta ja yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä sekä rasitukseen liittyvää virtsankarkailua eli ponnistusinkontinenssia[2]. Sitä käytetään myös neuropaattisen kivun eli hermovauriokiputilan hoitoon[3] varsinaisen kipulääkityksen lisäksi."


      Nyt on ollut mirtatsapiini. Se ei pitäisi haitata, juuri mihinkään.
      "Mirtatsapiini (alkuperäinen kauppanimi Remeron) on piperatsinoatsepiineihin kuuluva tetrasyklinen masennuslääke.[1] Mirtatsapiini luokitellaan NASSA-lääkkeeksi, ja sen vaikutustapa eroaa SSRI- ja trisyklisistä masennuslääkkeistä."

      Mulla tuo cymbalta oli myös kivun joitoon. Ehkä siitä oli hyötyä koska lääke lamasi lähes kaiken, myös kivun. Eli voisi tuossa tehoa olla, mutta kannattaa ehdottomasti vaihtaa johonkin toiseen jos on mahdollista. Jos se mielialakaan ei ole muuttunut mihinkään suuntaan sinulla. Jos lääkkeestä on enemmän haittaa kuin hyötyä, niin kai se on parempi vaihtaa johonkin toiseen.

      Cymbalta tehosi kai jo 30mg määrällä. Silloin jo tuli oireet. 60mg oli myös, mutta oireet ei parantuneet vaikka määrää pienennettiin 30mg. Piti lopettaa koko lääkitys, niin sitten vasta tilanne normalisoitui.
      Jotain kuukauden taisin käyttää. Ei enää muista kovin tarkkaan.

    • Antivenla

      Vatsa sekaisin,tuskainen olo,unettomuus...
      Sinuna lopettaisin tuon lääkkeen syömisen mutta ei kerralla vaan vähitellen annosta pienentäen.Toivottovasti sinulle ei pamahda krooninen unettomuus päälle niinkuin minulle kun käytin Venlaa 2kk annoksella 225 mg.Enpä ole nukkunut sen jälkeen muuta kuin unilääkkeellä.

    • adsasd

      Antivenlan kommentti on hyvä tiedostaa. Mulla oli cymbaltan lisäksi 200mg ketipinor että sain nukuttua.
      Jos ei mitään hyötyä ole ja tuollaisia hyvin haitallisia sivuvaikutuksia, niin harkitsisin valittamista. Kyllä ne yleensä ymmärtää että jos sivuvaikutuksia tulee, niin jotain yritetään tehdä ja vaihtaa lääkettä.

    • kokeileppatätä

      Minkälaisten tutkimusten jälkeen tuo lääke sinulle määrättiin?

      Jos ei tehty minkäänlaisia tutkimuksia niin sinulla on mitä todennäköisimmin D-vitamiininpuutos.

      Sanot, että olet nyt noin kuukauden tuota lääkettä (myrkkyä), syönyt. Tähän aikaan vuodesta ihmisillä on myös D-vitamiinitasot kaikkein alimmillaan. Alhainen D-vitamiinitaso altistaa masennukselle.

      Suosittelen hankkimaan D-vitamiinia ja kokeilemaan. 250 - 500 mikron päiväannosta viikko tai kaksi, jos olo paranee niin siinä se oli syy.

      Saatat hämmästyä paristakin asiasta. Siitä, miten heikosti terveydenhoitomme toimii, sekä siitä, miten tärkeä ja voimakas asia D-vitamiini on.

      • 28vmies

        Nyt kolmas päivä ilman tätä lääkettä, lopetin heti enkä vähitellen kuten suositus. Ekana päivänä oli huonovointisuutta, eilen ja tänään on koko päivän huimannut/pyörryttänyt. Kaksi viime yötä ovat olleet outoja. Paljon unia, joissa minut mm. raiskataan useasti. Viime yö oli hullu, tuli juuri sellaisia sähköiskuja joista varoitettiin ja en tiennyt nukuinko vai enkö.

        Onhan tämäkin kokemus.


      • ViViD-DReAMz
        28vmies kirjoitti:

        Nyt kolmas päivä ilman tätä lääkettä, lopetin heti enkä vähitellen kuten suositus. Ekana päivänä oli huonovointisuutta, eilen ja tänään on koko päivän huimannut/pyörryttänyt. Kaksi viime yötä ovat olleet outoja. Paljon unia, joissa minut mm. raiskataan useasti. Viime yö oli hullu, tuli juuri sellaisia sähköiskuja joista varoitettiin ja en tiennyt nukuinko vai enkö.

        Onhan tämäkin kokemus.

        Tuo on yleistä viekkareissa, että ei pysty kunnolla erottamaan oliko unta vai ei paitsi päättelemällä jälkeenpäin olisiko tapahtumissa ollut järkeä, että tuskin tuli useasti raiskatuksi. Jos uni ei ole normaalielämästä poikkeava, silloin on tosi vaikea sanoa onko tapahtumat olleet unta vai ei. Saattaa olla, että vasta viikkoja myöhemmin tajuaa jostain, että mennyt oli unta. Viekkariuniin liittyy monesti myös esimerkiksi väkivaltaa tai muuta yököttävää, tai unet ovat muutoin vain todella pelottavia (ehkä juuri siksi, että tuntuvat niin todellisilta).


    • Huonokokemus

      Ite käytin venlafaxin 150mg 2kk ja tuli kauheita harhoja jotka jäi pysyväks, lääkäri halusi vaan että jatkaisin mutta lopetin sen sitten itse

    • 28vmies

      Nyt kolmas päivä kun päässä huimaa ja heittää. Ihan kuin kännissä olisi tai krapulassa. Kiva ajaa autolla.

      Lääkettä en ole ottanut 5 päivään ja 2kk käytin.

      Onkohan ihan ok? Ja onko tämä krapula pitkäkin vielä?

      • samallakertaakaikki

        Oliko lääkkeen lopetus ainoa muutos vai muuttuiko mikään muu asia samalla?


      • ViViD-DReAMz

        Viisi päivää ei ole vielä yhtään mitään. Varaudu nyt ainakin kuukauden, ehkä parin viekkareihin.


      • Antivenla

        Seuraava vaihe voi olla että "sammut",aivan kuin joku kytkisi virrat pois aivoista.Olet äärettömän väsynyt mutta et silti saa nukuttua millään.


    • jotainvaan1

      En tiedä enkä kyllä muistakaan.
      Mutta olisko voinut olla että vaikutus kestäisi jotain 2 viikkoa. Ei pitäisi enää sen jälkeen olla ollenkaan tuollaisia juttuja.

      Pää tosiaan voi olla kipeä ja varmaan jotain sähköisku juttuja. Tai vapinaa tai käsien heilahtelua. Jotain pieniä, mutta se pääkipu voi ainakin olla. Itse kun en enää ole nähnyt unia, niin en ole tuollaisiakaan unia sitten nähnyt.

    • Tsöge

      KYllä olen muualta lukenut että viekkarit kestää parikin kuukautta että malttia vaan ja tsemppiä!

    • 28vmies

      Nyt päädyin aloittamaan lääkkeen käytön uudestaan kun huimaus ei loppunut.

      • KannattaakoOikeasti

        Lukemieni kommenttien perusteella, noita oireita kestää lopetuksen jälkeen joitakin viikkoja...

        Nyt käytät "lääkettä" josta et koe olevan muuta hyötyä kuin että se poistaa lääkkeen lopettamisen aiheuttaman oireen.

        Elämme merkillisiä aikoja.

        Itse en tule koskaan laittamaan noita myrkkyjä elimistööni.


      • Antivenla

        Kuulostat ihan narkomaanilta,huomaatko? Käytät lääkettä vain että pysyy vieroitusoireet poissa.Voisit pyytää lääkäriltä jonkun miedon ssri-valmisteen,esim. Seronil 10mg ja käytät sitä sitten pari viikkoa/kuukauden.Pitää vieroitusoireet poissa ja helpompi lopettaa.Jos jatkat Venlan käyttöä niin uppoat vain syvemmälle suohon.Venlafaxin on yksi pahimmista myrkyistä mitä nykypsykiatria on kehittänyt!


    • 28vmies

      Onkos siitä nyt jotain 3 viikkoa kun lopetin säännöllisen käytön. Edelleen on ulkona kävellessä kevyttä huimaavaa tunnetta päässä. Ei ole normaali olo päässä.

      Ja sitten nämä unet. Nyt viikon ajan melkein joka ilta kun menen nukkumaan, nuhahdan ja sit heräänkin jo puolen tunnin jälkeen painajaiseen. Eli kun nukahdan niin alan välittömästi näkemään painajaista ja sit herään. Ei ole koskaan elämäni aikana ollut tämmöistä eli johtuu varmasti tuosta lääkkeestä.

      Saas nähdä koska nukkuminen palautuu normaaliksi. On vaan hieman huvittavaa että alunperin hakeuduin lääkäriin juuri huonon unen ja katkonaisuuden vuoksi.

      • Ölkjh12

        Onneksi olkoon kun olet pystynyt irrottautumaan lääkkeestä. Pelkään todella, mikä minua odottaa vielä, kun yritän päästä eroon Sepramista ja vähentää nukahtamislääkettä. Mirtazapiinin jouduin lopettamaan seinään lääkärini vaihduttua. Käytin sitä lähes kymmenen vuotta. Olotilani oli riittävä. Tuolloin tajusin vasta mitä kälaisisya myrskyistä on oikeasti kyse.


    • Anonyymi

      Jos masennuslääke ei ala vaikuttamaan 1 kk sisällä niin se on väärä lääke sinulle! Pakkausselosteessa sanotaan että sen pitäisi alkaa auttamaan 2-4 viikon kuluessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      43
      1598
    2. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1415
    3. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      54
      1112
    4. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      57
      975
    5. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      112
      903
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      66
      848
    7. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      85
      812
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      31
      721
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      56
      713
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      40
      712
    Aihe