Auttakaa minua tyhmää!

HorizonDeVer8

Niin että olen tekemässä ennakkotehtävää erääseen korkeakouluun. Pitää tehdä kollaasi (ironista tosin, koska haen opiskelemaan teollista muotoilua). Teen kollaasin Adobe Photoshopilla - minulla on muutama luonnos tehtynä, mutta huomasin että 30 päivän ilmainen trial on täynnä. Tilasin juuri Adobe Creative Cloudin siihen Photohopin ja Lightroomin joiden hinta on n. 12, 45 euroa. per kuukausi.

No mikäs tässä mättää? Oma tyhmyyteni.

Eli minulla on pdf:änä Invoice lasku ko.hankinnasta. Miten maksan sen? Minulla siis on rahaa tili pullollaan, mutta mistä näen sarjanumeron jonne maksaa? Lasku on nimittäin ulkomaalainen - ei ollenkaan samanlainen lasku kuin Suomessa. Vai lähteekö hinta automaattisesti tililtäni? Mulla on Op Visa Electron kortti, josta laitoin tarvittavat numerot tilaukseen ja sivu hyväksyi ne (en tiedä onko debit vai credit kortti kun kortissa ei lue). Vai tuleeko toinen lasku postissa? Meinaan kun piti laittaa tarkka osoite ja maa ja niin pois päin. Postinumerot ja kaikki. Vai onko se photoshop semmonen fyysinen paketti levyineen joka tulee? Naurakaa vaan mun kysymyksille, sillä itseäkin naurattaa - tai lähinnä kohta itkettää kun tuotos pitäisi lähettää 6.4 mennessä.

Mulla on tietokoneella Creative Cloud joissa on Photoshopin ja Lightroomin kohdalla Päivitä nappi. Ja kun painan, kone odottaa pitkään ja sitten tulee päivitys epäonnistui. Pitääkö lasku olla maksettuna ennenkuin voi päivittää? Jos postissa tosiaankin tulee jotain, niin miten pitkään kestää että ne tulee? Aboden pääkonttori taisi olla jossakin Irlannissa.

Onko kellään sitten vinkkiä johonkin muuhun ilmaiseen, netistä ladattavaan photoshopinkaltaiseen ohjelmaan, jolla voi tehdä esim. kollaaseja leikkaa ja liimaa menetelmällä ja jolla kuviin voi laittaa tekstin?

Auttakaa! Olen käymässä epätoivoiseksi oman uusavuttomuuteni kanssa.

12

367

  Vastaukset

  • Missä viipyy mari-karitan ohjeet noihin iki-ihaniin pilviohjelmiin ))

   • Maso-Kaara yrittää vielä toipua siitä että joku väittää hänelle vastaan.


  • Kiitoksia.

   Mitenkäs se lasku?

   Onko kellään muulla kokemusta Abode Photoshop laskun maksamisesta? Tämä on tyhmä kysymys joo, mutta silti. Mulla on lasku (tai varmaan kuitti) pdf:nä koneella. Lasku on Invoice lasku/kuitti ja ongelmia on löytää oikea laskun sarjanumero/ numero mihin maksu tililtä laitetaan? Laskussa ei ole esim. BIC tai IBAN juttuja, vaan joku IAN tai IEN ja sen jälkeen rimpsu numeroita. Yhdessä kohdassa on ko. rimpsu ja sen yllä hinta. Onko se minne maksetaan? Laskun yläkulmassa on myös joku ID ja rimpsu numeroita?

   Vai lähteekö maksu tililtä automaattisesti? Abode suomenkielisillä sivuilla piti antaa pankkikortin numero ja lisäksi oma osoite postinumeroineen päivineen. Sivu hyväksyi pankkikorttini numeron - en tiedä onko pankkikorttini debit/credit, credit vai debit kortti koska siinä ei mitään lue

   Tuleeko Abode Photoshop ja Lightroom paketissa läheiseen postiini? Sillain että mulle tulee postilaatikkoon lappu että se on saapunut? Vai lataanko sen Creative Cloudin kautta? Oon yrittänyt muttei oo toiminut.

   Tilaus on vuoden kestävä ja se maksaa n. 12:45 euroa kuukaudessa ja sen voi peruuttaa milloin haluaa. Ajattelin kokeilla kuukauden. Mutta nyt pitää kokeilla muuta...

  • EI tule pakettia enää vaan pitäisi saada ladattua Adoben palvelimelta.
   Ja maksun olisi kyllä pitänyt mennä suoraan ostohetkellä.
   Jos tilaus kestää vuoden niin joudut maksamaan 12x12,45 euroa, irtisanoa voit noin kuukautta ennen tilauksen päättymistä.

  • "Eli minulla on pdf:änä Invoice lasku ko.hankinnasta. Miten maksan sen?"

   Adoben asiakaspalvelu auttaa.

   "Pitääkö lasku olla maksettuna ennenkuin voi päivittää?"

   Todennäköisesti.

   "(en tiedä onko debit vai credit kortti kun kortissa ei lue)."

   Pankista voi kysyä tuohon apua. Luottokortti on kyllä yleensä kätevä ohjelmia maksettaessa.

   "Vai onko se photoshop semmonen fyysinen paketti levyineen joka tulee?"

   Ei.

   • M-kar neuvojen laatu on yleensä joko vittuilua, jauhamista siitä että asiat pitäisi tehdä hänen tavalla ja sitten kun ei pääse näitä toteuttamaan niin neuvot on että kysy asiakaspalvelusta, kysy pankista, kysy sieltä ja täältä jne.

    Mitään järkevää ei tule ulos.


   • eiherranjumala kirjoitti:

    M-kar neuvojen laatu on yleensä joko vittuilua, jauhamista siitä että asiat pitäisi tehdä hänen tavalla ja sitten kun ei pääse näitä toteuttamaan niin neuvot on että kysy asiakaspalvelusta, kysy pankista, kysy sieltä ja täältä jne.

    Mitään järkevää ei tule ulos.

    Hankala tässä kenenkään muun on nähdä Adoben tietojärjestelmiin, että onko maksutapahtumasta mitään jälkiä.


  • Oma näkemykseni on, vaikkei Adobesta kokemusta olekaan, että kun on maksanut tuotteen ja se on hyväksytty, pitäisi se tuote päästä lataamaan ihan sieltä heidän sivustoltaan.

   Näin olen itse tällä tyylillä muutamat ohjelmat ostanut, ja hyvin on toiminut.

  • Kortilta se lasku lähti. Katso tiliotteesta, niin varmasti on lähtenyt maksamasi summa tililtä. Muuten et olisi saanut ostettua Photoshoppia. Näin tapahtuu siihen asti, kunnes perut tilauksen (vähintään vuosi). Mitään laskuja ei tarvitse erikseen maksaa pankkiin ja fyysisiä kopioita ei tule. Pelkkä download.

   Vaikka Photoshop-diili hyvä onkin, Photoshop Elements käy pidemmän päälle halvemmaksi, koska sen pystyy ostamaan könttäsummalla ja kun sen olet maksanut, se on sun. Oikeastaan ainoa etu, minkä Photoshop tarjoaa Elementsiin verrattuna, on CMYK-värit, joita käytetään printtimediassa. Jos niille ei ole tarvetta, Elements on hyvä valinta. Toki Creative Cloud-tilauksella sulla on aina käytettävissä viimeisin versio, joka ei huono homma ole sekään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   265
   8179
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   110
   5544
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   4945
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   108
   2745