Fiat(Linea)käyttöautoksi?

petojenjaFerrarinsukua

Arvon fiat(linea) käyttäjät.(hölmöjä?)kysymyksiä:
lineassa takana rumpujarrut-jumittaako?
onko norm.enemmän sähkövikoja?(vikakoodi valot vilkkuu kuin joulukuusessa)
etuakselisto ongelmia?
meneekö hyvin katsastuksesta läpi?(ei siis kats.inssin taltta pellistä läpi)
varaosia melko hintsusti motonetistä-mutta ei kai fiiun osat maksa hunajaa autokeskuksessa?
auto viihde käyttöön:mökki reissut,ja loma matkaa Suomessa.
tietty teetän normi huollot,jarrut,nesteet jne...säntillisesti
tyrkyllä 2008 linea aj.150tkm,hihna vaihdettu delta 4/2013,3000 eur. ps.auto varattu mulle.
kiitos.asiallisista vastauksista arvon Fiat kuljettajat!

12

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isokontti

      Kelpopeli, jos on muutenkin huollettu kuin pelkillä hihnanvaihdoilla.

      • pjafsukua

        Juu-deltassa kaikki huollot ok.
        kiitos


    • Freeze36

      Omasta kokemusta hyvä auto hintaansa nähden.

      • pjafsukua

        hinat/laatu tuntus olevan kohdallaan...
        kiitos


    • Fiatilla_menee_hyvin

      Suosittelen Linean ostamista! Minulla on hyviä kokemuksia Fiateista, mutta vain kolme huonoa kokemusta (kolme Tipoa), jotka kaikki keittivät, lisäksi minulla on ollut niiden kaksi Tipoa, jotka eivät keittäneet. Minulla on yhteensä viisi Tipoa sekä kaksi Pandaa. Fiat 127:ää ja Unoakin on tullut kokeiltua. Lineaa en ole vielä itse omistanut, mutta kaverillani on Linea ja hän on ollut siihen erittäin tyytyväinen.

      • petojensukua

        ok.hyvä
        kiitos


    • Fiatilla_menee_hyvin

      Suosittelen Linean ostamista! Minulla on hyviä kokemuksia Fiateista, mutta vain kolme huonoa kokemusta (kolme Tipoa), jotka kaikki keittivät, lisäksi minulla on ollut niiden kaksi Tipoa, jotka eivät keittäneet. Minulla on ollut yhteensä viisi Tipoa sekä kaksi Pandaa. Fiat 127:ää ja Unoakin on tullut kokeiltua. Lineaa en ole vielä itse omistanut, mutta kaverillani on Linea ja hän on ollut siihen erittäin tyytyväinen.

    • tulemunsuuhun

      Kauhea rysky tuo linea. Helvetillinen meteli kopissa vaikka auto on vasta käynnissä. Ajaminen se vasta paskaa onkin. Vituttaa ajaa Linealla. Mieluummin vaikka Opel tai Lada.

    • Anonyymi

      Perheessä ollut jokunen Fiiatti.
      Päinvastoin kuin voisi luulla,uudemmissa ajettavuus ei yhdessäkään ole ollut kovin hääppöistä.
      Harmi kun noissa 70-luvun Fiiuissa ajettavuus oli nm se juttu.
      Kyllä sinä tiellä pysyt autolla mutta mitään ajonautintoa et koe ,ohjauskin todella neuroottisen herkkä ja kevyt.

      Kestävyys on uusissa ollut ihan ok,98 mallin 1,6 l Bravalla isäukko ajoi puoli miljoonaa ja autoon vaihdettiin vain ns. kuluvat osat ja huollot tehtiin ajallaan.
      Todella luotettava auto. Ruoste vei lopussa.

      Itsekkin tuosta innostuneena ostin 150.000 ajetun Bravan työmatkoja varten ja sekin toimi hyvin. Useampana vuonna en tehnyt muuta kuin hoidin öljynvaihdot ja aina meni katsastuksesta läpi ensimmäisellä kerralla kunnes yhden kerran meni nuo koiranluut vaihtoon.
      1.4 l Bravassa oli aika huono kytkin,ei oikein kestänyt peräkärryn vetämistä.
      Sen jouduin vaihtamaan mutta Fiat kun kyseessä oli,ei maksanut paljon.
      Lieneekö meillä vaikuttanut Fiattien kestävyyteen se,että niillä ajettiin aina pitkää matkaa,ei mitään kaupungissa markettiin ajoa.

      Nyt ostin Linean ,100.000 ajettu vm 2008 ihan naurettavaan hintaan 2500 e ja vaihtoivat jakoremmin samaan hintaan ja katsastivat.

      Ainoa vika tuntuu olevan lamppujen kärähtäminen tasaisesti ... ja ajo ominaisuudet siis on luokkaa kehno mutta ei tuo ole haitannut kun ei enään tarvitse aamulla lähteä 170 km työmatkalle. Fantastinen lämmityslaite,lämpeää todella nopeasti pieni nestetilavuus jäähdyttimessä?

      Ylipäätänsä Fiatista voisi sanoa,että toimii hyvin ,ei tielle jättäviä vikoja mutta sen sijaan pieniä = ei kalliita vikoja jotka ei ajamista estä mutta ärsyttää.

      • Anonyymi

        Joo kyllä 70-90 -luvun Fiatit olivat huippuja ajolleen.. 127, 128, Uno, Tipo mk1 (ja samalle pohjalevylle tehty Tempra ja Lancia Dedra myös) ja Croma mk1 olivat vielä tunnokkaita ja nautinnollisia ajaa. Näiden tuotanto päättyi 1996.
        Uudemmat Bravo/a, Marea eivät läheskään enää niin hyviä. Ehkä Punto mk1 vielä oli kiva ja myös Punto mk2 eli v.2000 markkinoille tullut ilman ohj.tehostinta tunnokas/vakaa, mutta sähkötehostus liian tunnoton. Myös rengasmelu taisi olla mk2 Puntossa Unoa suurempi.

        TM:ssa toimittaja ajoi v.1983 Saksan autobahnilla ensikoeajolla Uno 55S:llä pitkissä alamäissä mittarin mukaan yli 180 km/h ja pystyi hyvin ohjaamaan yhdellä kädellä ja toisella kädellä ottamaan kuvan mittaristosta. Eli kuvannee hyvin Unon loistavaa suuntavakavuutta.
        Tempran ajo-ominaisuuksia kehuttiin 1991 Tuulilasin 30 tkm:n kestotestissä erittäin paljon. Se osoittautui väistökokeessa paremmaksi kuin yksikään TL 11/91 isojen autojen mahtivertailussa (hintaluokka 200 - 250 000 mk) olevasta kolmestatoista osanottajasta..
        Vuonna 2000 tulleen Punton sähköinen ohj.tehostus city-asetuksineen parani hieman v.2004 tulleeseen Panda mk2:een ja ehkä parani myös Punton facelift uudistuksessa 2004. Myös pienin 500 ilmeisesti ihan suht kiva ajettava. Näistä ei itselläni hirveästi kokemusta, vain lyhyt koeajo yli 10 vuotta sitten.
        Grande Puntossa ohjaus matka-ajossa ihan ok, mutta jousitus liiankin kova ja hieman pompottava. Tosin kaarreajossa ei juuri kallistele.


    • Anonyymi

      Naapurilla on Fiat Linea, muistaakseni viimeisiä vuosimallia mitä sitä tehtiin. Eli on vm2010-2012, joku niistä. On ollut hänellä jo useamman vuoden ja on ollut ihan tyytyväinen.
      Töiden takia lähinnä pitää autoa, joten ei ollut alkujaankaan halukas mitään kallista ostamaan, mutta käy välillä pitkiä lomareissujaankin sillä, eli hänellä voi tulla parikin tuhatta kilsaa parin viikon reissulla, joilla käy joskus milloin missäkin päin Suomea ja on pelannut ihan hyvin ja sanoikin, ettei ole ainakaan vielä tullut sellaista reissua eteen, mihin sillä ei olisi uskaltanut lähteä.
      Eli on yleisesti ottaen ihan tyytyväinen, vielä kun kyseessä tosiaan on ihan perushalpiainen, ne eivät uutenakaan tainneet maksaa kuin noin 15000€.
      On edullinen pitää, aikas varmatoiminen, hyvä maavara jne. Ja osiakin saa aikas hyvin vieläkin, vaikka ko automallin valmistus loppui jo 10v sitten.
      Tietty jotain puutteitakin on, ilmastointia hän kaipaa siihen kesähelteillä ja ovet on välillä aika ongelmaiset talviaikaan saada auki ja sitten kun ne aukeavat, eivät meinaa mennä millään kiinni. Ja jotain tällaista pientä. Niin ja hänkin arvostaa ketjukoneita enempi. Eli se on tuossa miinus hänen mielestään, vaikka eihän ne nokkaketjutkaan ihan satavarmoja ole kestämään. Mutta tietty niissä nyt vaihtoväli on harvempi, jos sitä nyt on lainkaan.
      Ja se 1,4-litrainen kone on vähän tussu, vaikka sillä nyt ihan maantievauhdeissa rajoitusten mukaan ajaessa pysyykin muiden mukana.
      Ohitustilanteet ja sitten jos kuormaa on reilummin päällä, eli täysi matkustajamäärä sekä tavaraa takakontissa, niin silloin kaipaa kuulemma tehoja enemmän. Ja tietty kyllähän noissa eroja on, mitä itse vertaillut hänen Lineaa ja omaa Almeraani. Oma Almerani on kuin ohjus tuohon verraten, vaikka siinä on vain 1,5-litrainen 90-heppainen pannu nokalla vrt 1,4-litrainen ja 77-heppainen.
      Mutta tosiaan, yleisesti ottaen varmaan ihan hyvä käyttöauto sellaista tarvitsevalle.
      Tosiaan noista syistä, mitä naapurikin on sanonut. Eli pääsee aina kulkemaan silloin kun tarvitsee ilman, että saa murehtia perillepääsyä. E
      ikä autossa ole kuitenkaan silti kauheasti rahaa kiinni ja käyttökulutkin ovat maltilliset-> polttoainekulutus, vakuutukset ja huollot osat.
      Eli varmasti ihan hyvä ostos, jos vain löytyy joku kohtuukilsoilla, sännöllisillä huolloilla pidetty ja normi arkikäytössä ollut yksilö.

      • Anonyymi

        Sori, mulla meni fiatit sekaisin, naapurilla on fiat albea, ei linea.
        Mutta muuten ihan asiaa, mistä kirjoitin naapurin kokemuksista tuosta albeasta, joista kirjoitin.
        Albea ainakin on ihan hyvä ja asiallinen perusauto ja sitä kautta vähintäänkin ok valinta sellaiselle, jolle riittää perusauto perusajoihin. Lineasta nyt ei ole kokemusta itselläni tai lähipiirilläni.
        Tosin moottori taitaa olla sama 1,4-litrainen kummassakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      422
      2948
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2266
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      343
      1939
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1737
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    7. 158
      1202
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe