Koira ottanut johtajan paikan

Saarahh

Minulla siis 11v japsi jolla nyt viime syksynä poikakaverin luokse muutettuamme ego paisunut ihan uusiin sfääreihin. Alkanut rähisemään lenkillä niskavillat pystyssä vastaantuleville, ihmisille ja koirille, kun ennen ei ollut huomaavinaankaan muita kulkijoita ulkona vaan sipsutti nätisti pää pystyssä ohi. Alkanut merkkailemaan pitkin lenkkejä, kun ennen tyhjentänyt koko rakon kerralla nurmikolle. Ruvennut ryntäilemään auton ja talon ulko-ovesta aina oven ollessa auki, ja tästä aiheutunut monia vaaratilanteita kun en ole osannut odottaa moista käytöstä, kun ennen osasi aina nätisti odottaa kunnes saa luvan. Alkanut varastaa ihmisten ruokia esim. sohvapöydältä, kun aikaisemmin saatoin jättää kinkkuleivän vaikka keskelle lattiaa eikä koira vilkaissutkaan sitä päin ellei ollut saanut lupaa ottaa.

Koira ei selvästikään kunnioita enää ihmisiä samalla tavalla vaan alkanut pitää reviiriä ja tekemään mitä lystää. Tämä on ollut aika hämmentävää, koska olen koko ikäni koiran kanssa ollut ja ollaan yhdessä sovittu pelisäännöt ilman sen ihmeellisempiä koulutuksia sen mukaan, miten elämä olisi helpointa koiran kanssa. Arki ja elo mennyt oikein mallikkasti kun koira tietää mitä siltä odotetaan, ja minä olen luottanut että tiedän miten koira käyttäytyy missäkin tilanteessa.

Syynä tähän on ollut se, että poikakaverini lellii koiraa eikä pidä sille mitään rajoja. Koira alkoi testata minuakin, ja kun toruin koiraa vaikkapa ryntäilemisestä, mitä se ei ollut aiemmin tehnyt, alkoi mies torumaan minua että nyt koira pahoittaa mielensä, koska koiralle kuulemma pitää olla niin kiltti ja mieliksi kuin mahdollista. Että koira saa tehdä mitä haluaa. Olen koittanut selittää että ne säännöt ovat meidän molempien elämää helpottamassa ja luomassa turvallisuutta, mutta poikakaverin mielestä mitää sääntöjä ei saa olla kun koira ei kuulemma ymmärrä miksei se saa tehdä mitä lystää.

Raivostuttavaa tällainen, ja noloa, kun ihmisten ilmoilla koira ei pysykään enää kurissa enkä tiedä mitä tehdä tilanteen takaisin haltuun ottamiseksi. Jätkän mielestä koiran kuuluukin puolustaa omistajaansa lenkeillä, mutta minusta se on juuri niinpäin että koiran pitää luottaa johtajaansa, eli lenkittäjään, että ihminen vie koiran turvallisiin paikkoihin ja puolustaa koiraa jos tulee jotain ongelmia.

Tuli pitkä vuodatus, mutta en olisi vaan uskonut että 10v tasapainoista yhteiseloa takana ja yhtäkkiä koira muuttuukin noin paljon.

Ehkä kestän tätä koiran loppuelämän kun koiralla ikää kuitenkin niin paljon, mutta poikkis on suunnittellut ottavansa uuden pennun ensi keväänä enkä kestä jos siitä tulee jo pennusta lähtien yhtä kuriton -.- onko jotain hyviä argumentteja millä saisin tuon uskomaan että kouluttamista on muutakin kuin istu- ja maate- ja tänne-käskyt.

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1110

      Narulla ei vaan voi työntää. Sellaista ihmistä ei voi opettaa, jolla ei ole kapasiteettia oppia. Älkää hyvänen aika ainakaan suunnittele lisääntymistä.

    • x36y-man

      Miten olisi jos tarjoaisit kaverille shokkiterapiaa? Pyydät katsomaan tämän linkin...

      https://www.google.fi/search?q=dog attack victim&biw=1920&bih=952&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjv-_eWs8_LAhUJQpoKHe98DZ44FBD8BQgGKAE

      ...kuvia ja kerrot että nämäkin hauvat jotka ovat nämä jäljet tehneet, ovat olleet uransa alussa suloisia omistajansa rakastamia hauvavauvoja joille ei koskaan sanottu ei. Ja tuloksena on koiria ilman mitään rajoja.

      Ehkä auttaa tai sitten ei. Onnea sinulle kuitenkin.

    • onnee

      Ensin laitat poikaystäväsi kuriin. Teet selväksi että sun koiraa kohdellaan/opetetaan näin ja näin ja noista säännöistä pitää oikeesti pitää kii.
      Muutos on mahdotonta tai hemmetin hankalaa muuten.
      Tiestä tulee pitkä, mutta toivotan onnea. Miehen opetus on varmaan se vaikeempi....

    • rhrthtrhjtyj

      Pistä ihan tosissasi se mies kuriin. Ei koiraa ihmiselle, joka ei selvästi mitään niistä tajua.
      Koira stressaa ja sekös koiralle vasta inhottavaa onkin. Sen on pakko yhtäkkiä 11v jälkeen oltava johtajanpallilla vastoin tahtoaan. Selitä sille poikakamullesi, että se vaatii nyt vanhukselta liikaa vastuuta. Koiralle on hyväksi olla laumassa se seuraaja, eikä johtaja.

    • Ekakyssänionpi

      Miksi pevi seurustelee stillwellittäjän kanssa?

    • aamutuimaan

      Koiralla tuskin on johtajuus mitenkään noussut päähän, sillä todennäköisesti on näkö ruvennut huonontumaan ja sen takia siitä on tullut epävarmempi varsinkin uudessa ympäristössä.

      Koirien silmälääkäri olisi nyt paikallaan, ja tuon ikäiselle muutenkin koirien lääkärin tutkimus. Kaikenlaisia ikävaivoja voi olla.

      Hyvä omistaja oppii tulkitsemaan koiraansa ja ymmärtää että muuttunut käytös ensisijaisesti tarkoittaa aina jonkinlaista terveydessä tapahtunutta muutosta.

    • Pikkumuz

      Vaihda poikakaveri

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe