Vietnam story part 1

LtDanTaylor

Marraskuu 1965 Cửa Việt Vietnam

Kotini oli Special Forces Group 5. Pitkänkantaman tiedusteluyksikkö, joka tunnettiin myös nimellä Delta Project. Tämä neljän miehen erikoisjoukkue, toteutti vaarallisia tiedustelutehtäviä vihollisen selustaan.

Ylikersanttimme oli hivenen omituinen, mutta erittäin pätevä amerikansuomalainen nimeltään Dick Rytmi. Lisäksi joukkueeseemme kuuluivat Taylor, jota kutsuimme leikkillämme ristiretkeläiseksi. Taylor oli rikkaasta kodista ja koki sotimisen olevan myös rikkaiden velvoite, siinä ainoa syy miksi hän oli värväytynyt vapaaehtoisena tähän maanpääliseen helvettiin. Eliaksessa virtasi amerikanintiaanien veri, hän oli myös paras ystäväni.

Istuimme iltaa parakissamme. Olimme saaneet edellisiltana tehtävän, jonka oli määrä alkaa keskiyöllä. Oli hiirenhiljaista, Taylor ja Elias pelasivat korttia, istuin heidän seuranaan lukien uusinta playboyta. Dick muotoili savesta miniatyyri
Micheangelon Daavid veistosta, ihmettelimme aina miksi hän teki niitä, mutta kukaan ei kehdannut kysyä. Aistimme aina, että hän salaili jotain. Silti hän oli ryhmänjohtajamme, luotimme häneen kuin vuoreen.

Hueyn lavat räjähtivät käyntiin, katsoimme toisiamme silmiin, oli aika vaihtamatta sanaakaan me kaikki tiesimme sen. Heitimme reput olalle, nappasimme M16 kiväärit käsiimme ja juoksimme helikopteriin.

Pian olimme jo ilmassa, oli kaunis yö. Viidakko alapuolellamme jatkui vihertävänä loputtomiin. Tähtitaivas loisti kirkkaana. Taylor sanoi: "on kaunis yö", johon Elias vastasi: "rakastan tätä paikkaa öisin" tähdet hän sanoi lähes hypnoottisella äänelläään: "niissä ei ole mitään väärää eikä oikeaa, ne ovat vaan taivaalla".

Oli ehdoton hiljaisuus ja se tarjosi meille suojaa aamuun asti. Pian olimme pudotuspaikassa vuorenrinteellä, Dick hyppäsi kopterista ulos ensimmäisenä, minä seurasin häntä ja Taylor ja Elias tulivat minun perässäni. Kyyristyimme pitkään nurmikkoon, jonka helikopterin lavat saivat värisemään sen noustessa pois, jättäen
meidät täysin oman onnemme nojaan.

Dick sanoi: "seuratkaa" ja lähti etenemään vuorenrinnettä, liikuin hänen perässään. Liikuimme hiljaa noin 15 minuuttia kunnes huomasimme edessämme vihollisen poteron. "Pysähtykää" Dick komensi hiljaa. Nostin nyrkin pystyyn pääni yläpuolelle
merkiksi Taylorille ja Eliakselle.

Tarkkailtuamme poteroa, huomasimme sen olevan raskaasti aseistettu. Dick sanoi: "emme saa herättää huomiota, tämä on hoidettava äänettömästi" vapaaehtoisia hän kysyi? Vastasin välittömästi "minä voin mennä". Dick sanoi: "mainiota Kowalsk".

Dick selitti minulle tehtävän, tarkoitus oli ottaa vanki ja eliminoida muut äänettömästi. Otin veitsen käteeni ja lähdin ryömimään sateen kastelemassa nurmikossa kohti poteroa. Heinäsirkat soittivat kauniisti ja tunsin kuinka sydämeni hakkasi kuin viidakkorumpu. Mitä lähemmäksi pääsin poteroa, sitä voimakkaammaksi puheensorina kävi. Arvioin heitä olevan kaksi, korkeintaan kolme.

Tarkkailin tilannetta muutaman metrin päästä poterosta, yllätten tajusin tilaisuuteni koittaneen. Toinen sotilaista nousi ylös poterosta ja
käveli muutaman metrin päähän kuselle. Tartuin veitseeni ja kurottauduin hitaasti ylös ruohikosta, hiipien lähestyin häntä kuin tiikeri saalistaan.

Kun olin iskuetäisyydellä, tajusin ettei minusta ollut tappamaan ketään. Onneksi huomasin maassa suurikokoisen kiven, jonka nappasin käteeni ja kumautin sotilaalta tajun kankaalle. Jatkoin matkaani kohti poteroa, kun olin poteron suuaukolla pysähdyin. Oli hiirenhiljaista, luiskahdin sisään poteroon täysin äänettömästi, vaistomaisesti otin sotilaan kuristusotteeseen ja raahasin hänet ulos poterosta.

Kun lähestyin uupuneena sotavangin kanssa komentopaikkaa missä Dick odotti, huomasin hänen orastavan hymynsä kääntyvän murjotukseksi. "Etkö paremman näköistä vankia löytänyt" hän sanoi kiivastuneena. Vastasin hämmästyneenä "mitä tarkoitat Dick?". Dick vastasi "antaa olla hänen on kelvattava". Lähdimme
etenemään kohti kohtaamispaikkaa mistä Hueyn oli tarkoitus noutaa meidät, aamu alkoi jo häämöttää, meillä oli kiire.

Saavuttuamme merkkipaikalle, Taylor sytytti keltaisen merkkivalon. Dick sanoi: "25 minuuttia noutoon, levätkää". Istahdin suurelle pyöreällä kivelle lepäämään. Dick oli edessäni slaavikyykyssä ja poltti tupakkaa, hän tuntui tuijottavan minua erityisen intensiivisesti. Yhtääkkiä hän heitti tupakan maahan ja nousi ylös. Hän komensi "Elias, Taylor sitokaa vanki tuon kiven päälle missä Kowalsk istuu".
Taylor ja Elias sitoivat vangin maha vasten kiveä. Dick komensi: "Jättäkää minut kuulustelemaan vankia, menkää 200m vasempaan sivustaan". "Palatkaa 15 minuutin päästä".

Teimme työtä käskettyä ja poistuimme vasempaan sivustaan. Matkalla kirosimme tätä kirottua sotaa ja haaveilimme siitä mitä teemme kun pääsemme kotiin. Istuimme reppujemme päällä ja kuuntelimme viidakon ääniä. Noin viiden minuutin kuluttua viidakosta alkoi kuulumaan villisian röhkimistä, se puuskutti ja röhki voimakkaasti. Kuuntelimme ääntä huvittuneena ja nauroimme ääneen.
Ääni jatkui ja jatkui.

3

1519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kundi74

      ..kiitos nauruista!

    • Hyvä alku

      • Mutta missä on kakkos osa?
        Se missä Villisika röhkii...


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1707
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe