Huoneistojen välisen betonielementin saumat

saumat_tukkoon

Asun 1960-luvun puolessa välissä rakennetussa kerrostalossa. Huoneistooni tulee oletettavasti naapurista joskus voimakas tupakan haju. Olen ihmetellyt pitkään mistä 'raosta' se savu mahtaa tulla sieltä naapurin puolelta.

No, naapuri myi asuntonsa vähän aikaa sitten ja huoneiston uudet omistajat alkoivat tehdä asunnossa perusteellista remonttia. Sielä hiottiin jotain pintoja koneellisesti, josta muodostui hyvin pienijakoista pölyä, jota levisi jonkin verran myös rappukäytävän puolelle. Myös minun asuntooni alkoi tulla hiontapölyä. Asunnoissa on poistoilma ventiillit ja koneellinen imuri talon katolla, joten asunnoissa pitäisi olla alipainetta. Ihmettelin, että miten tuo pöly oli asuntooni päässyt.

Tarkasteltuani asiaa huomasin yllätykseskseni, että olohuoneen lattianrajassa jalkalistan luona yhdessä kohdassa oli isompi kellertävä pölykerääntymä. Aivan kun hiontapölyä olisi tullut ilmanvirtauksen mukana lattian ja seinän välisestä betonielementin raosta. Näin oli käynyt. Selvisi siis mistä se aiemman naapurin tupakansavu oli asuntooni päässyt. Asunnossani on ehkä enemmän alipainetta, kun naapurissa ja se imee naapurin puolelta ilmaa jonkin verran asuntooni.

Miten tuon pienen raon tuossa elementtien saumassa jalkalistan alla olisi paras tukkia, jotta ilmanvirtauksen siitä saisi estettyä?

9

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saumat_suoraan_lyyli
      • takaisin_nuppimaakarille

        ^ eipä ole sinua auttanut, tarvit vahvemmat lääkkeet.

        Elementtirakentamisen alkuajan taloissa kun tosiaan on ollut ongelmana, ettei elementtien välisiä saumoja ole saatu tiiviiksi, kun ei ole ollut olemassa tähän sopivia tuotteita -> saumoja on yritetty täyttää tavan rakennebetonilla tai jopa hiekalla. Kun rakoja jää, niin sitten kuuluu äänet läpi ilma virtaa huoneistosta toiseen.

        Raot tietty tukkoon, mutta se ei taatusti onnistu sataprosenttisesti, kun niitä rakoja on myös paikoissa, mihin voi olla vaikeaa/mahdotonta päästä käsiksi (listojen ja kiintokalusteiden takana). Seuraava askel on vähentää oman asunnon alipaineisuutta = täytyy pistää korvausilman saanti kuntoon. Tässä saattaa jopa riittää, että avataa suljetut/kiinni teipatut korvausilmaventtiilit.


    • Röhröh1

      Sikaflexillä.

    • kodinääneneristys

      Moi,

      Hajun lisäksi myös äänieristys kannattaa laittaa kuntoon. Sika -tuotteista löytyy varmasti sopiva. Erityisiä äänieristysmassoja on myös olemassa. Helpoin ja nopein ratkaisu on tarkastella läheisen Tokmannin / motonetin tarjontaa.

      Varmistu, että massaa todella "menee" tähän reikään.

      Ajatuksella kun on "yksi reikä" niin vieressä voi olla "toinen reikä". On mahdollista, että tukkimalla tämän yhden reiän, huomaat pian toisen. Tarkastele seinärakenne tältä osin kuntoon kun massan ostat. Tavoitteena, kerralla kuntoon.

      t. Petteri

      http://kodinaaneneristys.fi/

    • Hallpuhjoht33

      Tällainen rakenteiden korjaus on taloyhtiön vastuulla. Ei kannata itse alkaa säätämään. Jos rakenteita (listoja, tapetteja, parkettia yms) joudutaan avaamaan korjauksen takia, niin yhtiö korjaa myös ne, jos ne vioittuvat remontissa.

    • BauHerr

      Tuskin sitä Sikaa kannattaa seinään laittaa. Eiköhän tuo ole paras tehdä kutistumattomalla betonilla. Seinät auki ja pystärikamaa pumpulla "päin seiniä".

      Injektointi on kallista ja tuo saattaa olla koko taloyhtiötä koskeva ongelma.

      Epoksi-injektointi voisi käydä, mikäli ongelma on paikallinen.

    • vituttaaperkeleesti

      Meillä Ta:n aso-kerrostalo vm 2010 ja äänet kaikaa: kuseminen, kova puhe, kaappien paiskominen keittiössä jne. Toki äänenvoimakkuus selvästi pienempi kuin ex talossa 1977 vuosikertaa. Mutta, äänet erottaa selvästi ja vituttaa kun kaikilla foorumeilla kehuttiin miten uudet kerrostalot on hiljaisempia. Myös kylmyys kyrsii eli olkkari 20 ja makkari 19 ja risat.

      • kallion_slummin_pervo

        ^MultiHildaRanen normi copy&paste suoritus. Samaa tarinaa pyöritetty n 3 vuotta. Aikaisemmin MultiHildaRane jaksoi edes vaihtaa rakentamisvuoden 2 vuoden päähän nykyhetkestä, muttei enää jaksa tätäkään.

        No, sen verran uudistusta on tapahtunut, ettei MultiHildaRane enää kerro, miten 2000-luvun kerrostalossa on väliseinät lastulevyä. Hänelle niin rumasti kuittailtiin siitä kun hänen "uusi" = 60/70-luvun kerrostalo Hervannassa. Sen uudempaan MultiHildaRane ei koskaan ole päässyt asumaan ja sekös sapettaa.

        BTW, joko on Kallion slummissa saatu kuoriaiset myrkytettyä?


    • joo2joo

      Älä puhu paskaa, uudessa asun ei kuulu mitään asumisen ääniä kuten kuului edellisissä 30-60 luvun taloissa ja 1993 ja 96 rakennetussa.
      Mikäli uudessa olisi ko.ääniä niin ymäristökeskukseen yhteys ja rakentajan vastuu ja korjaukset, taidat jorista huviksesi tai sitten olet harhainen aso-asukas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe