On perin konua nykyää

ennenoliennen

Siirrytäänpä ajassa taaksepäin noin kolmisenkymmentä vuotta ja silloin ollaan 80-luvun puolessavälissä. Orimattila on vielä kunta ja kunnanjohtajana on Aaltonen. Orimattila elää omaa pienen paikkakunnan uinuvaa elämää, kaikki soljuu omalla painollaan. Työpaikkoja riittää ka paikkakunnalla peruspalvelut toimivat ihan hyvin. Terveyskeskus on kirkonlähellä, siellä saa varsin nopeasti hoitoa vaivoihin osaavien lääkäreiden kautta.
Suomessa asiat ovat hyvin, Koiviston Mauno on presidentti, idänkauppa vetää, teollisuutemme pyörii täysillä, maanviljelijät uusivat traktorinsa ja puimurinsa muutaman vuoden välein. Urheilurintamalla maamme menestyy erinomaisesti, kultaa ja kunniaa tulee roppakaupalla. Musiikkirintamalla Matti ja Teppo, Paula Koivuniemi, Dingo ja monet muut artistit viihdyttävät meitä.
Orimattilassa ei juuri ulkomaalaisia kylänraitilla näe. Kylän raitti sen sijaan on suhteellisen eloisa, on E-liike, K-ryhmän kauppa, Sokos ja T-kauppa. Ravintoloita on Sopinkulma, Hopeakannus, Matin Kellari, Orihovi.

80-luvun Orimattila oli monellakin tapaa varsin viihtyisä ja mukava paikka. Paikkakunnalla riitti tapahtumia. Oli elokuvateatteri, Mäntymäellä tanssittiin ja Erkontiellä tapeltiin välillä oikein kunnolla.

Ja sitten tähän päivään .. Paikkakuntaa vaivaa näivettyminen, kauppoja on kyllä ihan riittämiin .. jatkakaa stooria

4

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väinämöisenveli

      Mennäämpä sata vuotta takappäin kuka muistaa kun kirkolla tapeltiin ja ryypättiin kiljua ja sahtia? Villa tehtaalaisia oli joka puolella ja Orimattila oli Suamen ykkös villa paikka. Sillon pojilla riitti naisia omasta takaa ja ei ollut homoja montaakaa.

    • 60-luku

      Niin se aika kuluu. Muistan , kun 60- luvun lopulla tulin sinne. Oli marraskuu ja räntää satoi taivaan täydeltä. Oli pimeää, yksi katu halki kylän. Silloin itkin, että mitä tuli tehtyä. Kyllä se iloksi muuttui, olen ollut yli 30 vuotta sieltä pois.

      • poistäältä

        On kuule moni muukin itkeny kun joutui tavalla tai toisella Orimattilaan. On tulossa suuri muutto liike elikkä maalta pako kun monet meistä pettyneistä lähtevät pois paikasta nimeltä Kuolio Orimattila. Toista oli sen Aaltosen aikaan.


      • melähdetäänmyös
        poistäältä kirjoitti:

        On kuule moni muukin itkeny kun joutui tavalla tai toisella Orimattilaan. On tulossa suuri muutto liike elikkä maalta pako kun monet meistä pettyneistä lähtevät pois paikasta nimeltä Kuolio Orimattila. Toista oli sen Aaltosen aikaan.

        Nekatiivinen muutto liike on alkanu kun porukat lähtee pois orimattilasta. Hennaan luotettiin ja satsattiin mutta ei se ole tuonu mitään helpotusta vaan päinvastoin. Nyt äkkiä pois ennenkuin kaikki kaatuu päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe