Retkahduksia juhlapyhinä?

Viinastaeroon

Miten te raitistuneet alkoholistit olette pärjänneet retkahtamatta näin juhlapyhinä? Joulun alla on paljon kiirettä, ei ehdi kiinnittää huomiota kinkkuviineihin, tms. Mutta nyt pääsiäisenä alkoholimainonta (käytännössä punaviinien) on huipussaan. Vaikka kuinka koetan olla huomaatta esim. lehdissä, niin sen enemmän punaviinit, yms. juomat hyppää silmille. Toinen kyssäri,miten te voitte matkustaa maissa, joissa alkoholia tarjolla joka paikassa, esim. Saksa, Espanja? Joudun kamppailemaan kovasti. Olen raitistumisen tiellä, jonka keskellä on salakavalia kuoppia. Milloin oikeesti voi suhtautua neutraalisti jonkun hemmetin lammasviinin mainostamiseen? Vielä en osaa, koska tiedän mitä tapahtuu jos alan juhlapyhinä ryypätä. Pysyn kuitenkin päätöksessä olla juomatta, vaikka rehellisyyden nimissä se on yhtä kärvistelyä. Toisaalta, paskat fiilikset ja krapulakin olivat kärvistelyä, pahempaa. Pitänee vissiin tarkoin muistella, mitä kännääminen todellisuudessa tarkoitti. Miksi join, mitä seurasi, jne. Mutta silti. Nää pitkät pyhät ovat petollisia.

13

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuvaiheessa vanha tottuttanut kokonaan umus etsii pääsyä kielelle mielikuvienkin kautta. Jos sinulla on jano, juo iso pullo jaffaa ja ei enää janota.

      Vakavammin, raittiudessa on kyse juomisen pakkomielteen katoamisesta eikä sen jälkeen enää kiinnitä mieltään juomiin. Oli sitten pyhä tai arki. Mutta ennen kuin sitä on luovuttanut kokonaan raittiudelle, tällaisia saattaa tulla. Ihminen miettii, että voisiko sitä yhden, pienen lasin, yhden kaljan tms.

      Sellaististelyäa kärv ei kukaan kestä kauan, joten raittius vaatii syventämistä. Juopolla kun kaikki lähtee eka huikasta: vaikka ämpäriä ei ottaisi samantien, sen ottaa sitten lähitulevaisuudessa. Kun ei ota ekaa, ei ota muitakaan.

    • AnttiAanuksela

      Hyvin selvitään, siis ainakin huomiseen mennessä, sillä retkahdin ihan tarkoituksella ja se tekee toisinaan hyvää. Ei se ainakaan minulle mitään morkkista aiheuta ja mukavaa muistella menneitä kännissä olemista.

      Se meni ainoastaan pieleen, etten varannut tarpeeksi juotavaa muutaman päivän putkeen, jolloin olisi saanut kokea myös ilon seuraamukset.

      Retkahtaminen on synnillisen nautinnollista, kunhan muistaa palata taas takaisin kuivahuikkojen pariin joksikin aikaa ja sitten taas...

      • AnttiAanuksela

        Miten selviää ulkomailla?

        Itselläni oli periaatteenani, että sadepäivinä ryypätään kunnolla aamusta iltaan ja muutoin nautitaan vain normaalit ruokajuomat.


    • Hyvin yksinkertaista. Jos haluaa juoda,juo ja ottaa vastaan alennustilansa. Jos ei halua, ei laita pienintäkään naukkua kitaansa.

      Jos on alttiutta ja alkaa ajatuksissaan hemmotella ajatusta ryypystä, se on ennen pitkää tasaraha. Kun riittävän kauan on miettimättä koko juttua, se pakkomielle putoaa veks.

      Kuivaa huikkaa kukaan ei kestä. Raittius taas on aivan eri asia. Silloin on astuttu juopon ympyrästä pois.

    • eiolehelppoa

      En ole vielä sitten raitistunut, kun tänään on ollut todella vaikeaa, vajaan kolmen kuukauden raittiuden jälkeen. Hirveetä pähkäilyä, että kyllä sitä voi yhden päivän ottaa. Järjellä ajatellen tiedän kyllä lopputuloksen, mutta on tämä hankalaa.

      • ex-juoppo

        Nyt hyvä ihminen mietit vähän ja hankit itsellesi apua. Kolmesta kuukaudesta putoaminen satuttaa jo ihan varmasti, ja seuraava retkahdus tulee yhtä varmasti vieläkin nopeammin.
        Unohda puheet omavoimaisesta raitistumisesta, sillä kuten huomaat niin kolme kuukautta kuivilla ei vielä tarkoita raitistumista. Jokainen raitistuva alkoholisti tarvitsee vertaistukea ja siksi tukiverkko on välttämätön. Tämä palsta saattaa toimia osana tukiverkkoa, mutta yksin tämä ei kyllä riitä. Silloin kun raittiutta opiskeleva tarvitsee tukea, sitä on saatava heti, tai muuten kuuluu korkin narahdus.
        Näin se nyt vaan menee, sanovat "omin käsin onneen"-kaverit sitten mitä tahansa.


      • He tukea ylittääksesi kolmen kuukauden rajapyykin. Aivot ovat erään neurologin mukaan sellaiset, että 3, 6 ja 13 kuukauden kohdilla tulee näitä hyökkäyksiä. Sen jälkeen ylläpito on helpompaa.

        Yksin on huonoa.


      • pohja_saavuttamatta

        Jos jotain voimakkaita mielitekoja tulee niin sehän kertoo vain siitä ettei ole vielä kyllikseen ryypännyt.


    • vm43

      Juhlapyhillä ei ole eläkeläiselle mitään merkitystä mutta matkat pyrkivät "kostumaan".
      Seuraava, kuukauden mittainen alkaa viikolla 17.
      Kostutus on päivittäistä alkaen reilulla brandypaukulla ennen aamu 9:ää ja jatkuen tasaisesti, etupäässä oluen ja viinin parissa iltamyöhään.
      Teräviä kuluu niukasti. Kuukauden aikana ehkä 4 - 5 pulloa.

      Tuon rupeaman jälkeen hoidan kuntoani ja seuraava, viikon mittainen kostuttelu tulee kesä- heinäkuussa. Syksyllä taas 4 - 6 viikkoa tissutellen jonka jälkeen jano pääsee yllättämään marraskuun lopulla. Väliin saattaa tulla viikko rentoutumista.

      Kotona on aina teräviä. Hyllyssä avattu konjakkipullo, puoliksi juotu rommiputeli ja avaamaton vodka.
      Ei kuulu kotirutiineihin.

    • Morkkis_pois

      Nuo AA:n "mainostavat" repashdukset juuri syyllistävät ja synkistävät vielä enemmän jos sattuu ottamaan pullon, pari tai vaikka enemmänkin. Ei muuta kun eteenpäin ihan niinkuin ei mitään sen kummempaa olisi tapahtunut.
      Nuo kolmen kuukauden jaksot ovat ihan puppua. Niitä kun alkaa kyttäämään, niin jopa tupsahtaa viinit, kaljat ja kossut mieleen :D
      Fyysisen krapulan kyllä kestää ja siihen on olemassa lääkehoitoa.

      • epätoivoinen-erakko

        Fyysisen krapulan kyllä kestää ja siihen on olemassa lääkehoitoa. Siis mitä?

        Jos tarkoitat lääkehoidolla buranaa, niin huono homma. Olen myös kuullut, että diapamia annetaan, mutta onko sekään hyvä, sillä pian olet lääke- ja alkoholiriippuvainen.

        Onko jotain muuta lääkitystä?

        Minun pahin ongelma on, että juon yksin kotona, koska "eihän sitä kukaan näe" ajatuksella. Olen varma, että minuun tehoaisi jompikumpi noista minnesota hoidoista, koska kokemusta on silloisesta Naistenkartanosta, jossa sovellettiin tätä menetelmää, mutta se on lopetettu aikoja sitten.

        Muistan, että sieltä palattuani olo oli kuin en olisi koskaan juonutkaan ja mieli ei tehnyt yhtään, kunnes, kunnes, kunnes, sain raivarin miehelleni. Siitä se sitten alkoi, pikku hiljaa ja yksin en pysty nyt hallitsemaan hommaa.

        Nyt asun yksin, joten en joudu missään kiusauksiin. En lähde mihinkään ravintoloihin, saati terassille, mutta nyt on tullut tuo "eihän sitä kukaan näe" ajatus.

        Täytyisi muistaa tätini laulu lapsuudesta.

        "Älä käsi pieni tartu mihin vain, älä käsi pieni tartu mihin vain,
        sillä Isä Taivainen, näkee lapsen sydämeen, älä käsi pieni tartu mihin vain."


      • Pankinasiakas

        Eikö siellä suositeltu jakson jälkeen mitään jatkohoitoa tai edes vertaistukea?


    • KuivaOksa

      Älä hyvä ihminen juo. Mulla alkoholismi alkoi niin, että join yksin kotona, juuri samalla ajatuksella "eihän sitä kukaan näe". Join tosi nuoresta saakka SALAA. 14-vuotiaasta. Olin kaappijuoppo, kotijuoppo, kalsarikännäilijä (en ole mies). Suurkuluttaja, alkoholiriippuvainen, jonka päivän määritti: viina. Koko elämä pyöri viinan ympärillä. Join kotona piilossa "eihän sitä kukaan näe, hoidan kyllä hommani"....mikä emävale! Itsepetos ja harha.

      Jos olet saanut alkoholinkäyttösi kuriin, niin miksi ihmeessä aloittaisit taas. Se, että raivostuu pahoin miehelleen, on ymmärrettävää - mutta miksi ihmeessä joit pahaan oloosi, kiukkuun, vihastumiseen, tms. Mieti tarkoin mitä elämältäsi haluat, sala-alkoholismia kotona vai raikkaita, kirkkaita päiviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe