pentu arastelee muita koiria

tarabichon

minulla on 4 kuukauden ikäinen bichon mix ja olen totuttanut häntä muihin koiriin paljon mutta koska lähipiirissäni on eniten valkoisia pieniä koiria hän on tottunut niihin eniten ja arastelee nyt muun näköisiä koiria. olen myös käynyt pentuni kanssa muutaman kerran pentutreffeilä missä on paljon erilaisia pentuja mutta vieläkin arastelee vaikka mukavia pentujja siellä on :) on leikkinyt tasan yhden pennun kanssa siellä, ja se oli cotton!! hän aina vaan alistuu kaikille koirille ja usein alkaa hakemaan minusta turvaa.

onko hän aivan menetetty tapaus vai voiko hänestä vielä tulla rohkea?!

9

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hhhhhhhhhhhh

   Kannattaa käydä pentutreffeillä muiden koirien kanssa säännöllisesti, 1-2 kertaa viikossa vähintään. Tuommoinen kerran silloin tällöin on vähän, liian vähän sosiaalistumisen kannalta. Lisäksi anna pienen pennun olla, mikä on, älä sääli, mutta turvaa. Älä lohduta tai tee numeroa, kun hätää ei ole, mutta anna pennun tulla luoksesi ja rohkaistua omaan tahtiin. Kyllä se siitä, lapset ovat erilaisia ja eri tahtisia. 4kk vanha pentu on todella pieni, sehän on pentu vuoden vanhanakin vielä! Tietenkin suurin sosiaalistumiskausi on alle tuon, mutta koira muuttuu vielä paljon kasvaessaan.
   Varmaan mitään kovin rohkeaa hänestä ei tule, mutta positiivinen ja perusreipas oikealla kasvatuksella kyllä. Paljon riippuu siis sinusta.

   • tarabichon

    noita pentutreffejä järjestetään vain 2 viikon välein, harmi kyllä...!! mutta tuttavva hankki vasta sheltin niin yritämpä nyt siihen alkaa totuttamaan vaikkapa.. jospa tykästyisi!!

    ja kiitos neuvoista.!


  • 1716

   HÄN varmaan tarvitsee nornaalia koiranelämää

   • tarabichon

    selvennäpä vähän mitä tarkoitat


  • Likewice

   Koirakouluilla on intensiivi kursseja pennuille (koiruuksien klubi verkossa mm.) ja treffejä myös joten soittele alueesi koulut läpi. Nameja mukaan aina ulos ja koiratreffeille joita syöttelet rikkinäisen kolikkoautomaatin tavoin (vastaehdollistat)
   Älä reagoi pentuun,anna sen tehdä ratkaisut ole ohjaana vain eli palkitset tai siirrytte sivulle tilanteen mukaan.
   Lopuksi: katsokaa pentunne aina listalla olevalta kasvattajalta tai harrastajaryhmältä Briteistä,ei välipentueen tai hupiharrastajan käsistä pääsette helpommalla.
   Rescuet on asia erikseen vaan niillä on tukijoukko yhdistyksen toimesta.

  • tarabichonn

   tänään tara kävi tututumassa tuttuni shelttiin (9vko) ja sisällä tara arasteli mutta oli silti hyvin kiinnostunut hänestä. kun käväsimme ulkona tara muuttui yhtäkkiä hyvin rohkeaksi ja kutsui leikkiin. siinä ne sit paini jonkun aikaa ja sisälle kun mentiin niiin eipä enää arastellut.

   mistä toi voi johtua että ulkona sit muuttuukin yhtäkkiä rohkeaksi??!

   • tarabichoni

    ja olen ennenkin havainnut että ulkona haluaa aina mennä tutustumaan muihin koiriin mutta sisätiloissa on tätä arkailua.. ??!!


  • treeniätotuttelua

   Jos emo on arka, pentu perii arkuuden siltä.Eikä totuttelemallakaan koirasta saa täysin renta muiden koirien kanssa.Siksihän käsketään ottaa selkoa vanhempien luonteista,ennen pennun valintaa.
   Jos vanhemmat pärjänneet hyvin näyttelyissä, ja muissa harrastuksissa,se keertoo jo osaltaan että on hyväluonteinen ja reipas koira.On tärkeää katsoa vanhempien käytös vieraita ihmisiä kohtaan,vieraiden koirien kohtaamisesta ei tiedä,mutta voi aina kysyä siitä kasvattajalta.
   Itse en ottaisi koskaan aran emon pentua,enkä arkaa pentuakaan.Siinä on kova työ,että siitä saa edes jonkin laisen koiran.Reippaasta pennusta saa sosialisemman helpommin,kun vaan opettaa ja kouluttaa.Arkuus ei ole kokonaan pis koulutettavissa, se on luonteenpiirre.Mutta,totuta ja vie koulutuksiin,siten olet kaiken ainakin asian hyväksi tehnyt.

   • tarabichonnn

    ei emo mikään arka ollut mutta ei kamalan sosiaalinenkaan. pentu kyllä on reipas ja tykkää kaikista mutta toisia koiria vain arkailee vähän ei muuta ongelmaa


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1864
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   283
   1606
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1577
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   761
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   704
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   698
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   681
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   668
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   600
  Aihe