pentu arastelee muita koiria

tarabichon

minulla on 4 kuukauden ikäinen bichon mix ja olen totuttanut häntä muihin koiriin paljon mutta koska lähipiirissäni on eniten valkoisia pieniä koiria hän on tottunut niihin eniten ja arastelee nyt muun näköisiä koiria. olen myös käynyt pentuni kanssa muutaman kerran pentutreffeilä missä on paljon erilaisia pentuja mutta vieläkin arastelee vaikka mukavia pentujja siellä on :) on leikkinyt tasan yhden pennun kanssa siellä, ja se oli cotton!! hän aina vaan alistuu kaikille koirille ja usein alkaa hakemaan minusta turvaa.

onko hän aivan menetetty tapaus vai voiko hänestä vielä tulla rohkea?!

9

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hhhhhhhhhhhh

      Kannattaa käydä pentutreffeillä muiden koirien kanssa säännöllisesti, 1-2 kertaa viikossa vähintään. Tuommoinen kerran silloin tällöin on vähän, liian vähän sosiaalistumisen kannalta. Lisäksi anna pienen pennun olla, mikä on, älä sääli, mutta turvaa. Älä lohduta tai tee numeroa, kun hätää ei ole, mutta anna pennun tulla luoksesi ja rohkaistua omaan tahtiin. Kyllä se siitä, lapset ovat erilaisia ja eri tahtisia. 4kk vanha pentu on todella pieni, sehän on pentu vuoden vanhanakin vielä! Tietenkin suurin sosiaalistumiskausi on alle tuon, mutta koira muuttuu vielä paljon kasvaessaan.
      Varmaan mitään kovin rohkeaa hänestä ei tule, mutta positiivinen ja perusreipas oikealla kasvatuksella kyllä. Paljon riippuu siis sinusta.

      • tarabichon

        noita pentutreffejä järjestetään vain 2 viikon välein, harmi kyllä...!! mutta tuttavva hankki vasta sheltin niin yritämpä nyt siihen alkaa totuttamaan vaikkapa.. jospa tykästyisi!!

        ja kiitos neuvoista.!


    • 1716

      HÄN varmaan tarvitsee nornaalia koiranelämää

      • tarabichon

        selvennäpä vähän mitä tarkoitat


    • Likewice

      Koirakouluilla on intensiivi kursseja pennuille (koiruuksien klubi verkossa mm.) ja treffejä myös joten soittele alueesi koulut läpi. Nameja mukaan aina ulos ja koiratreffeille joita syöttelet rikkinäisen kolikkoautomaatin tavoin (vastaehdollistat)
      Älä reagoi pentuun,anna sen tehdä ratkaisut ole ohjaana vain eli palkitset tai siirrytte sivulle tilanteen mukaan.
      Lopuksi: katsokaa pentunne aina listalla olevalta kasvattajalta tai harrastajaryhmältä Briteistä,ei välipentueen tai hupiharrastajan käsistä pääsette helpommalla.
      Rescuet on asia erikseen vaan niillä on tukijoukko yhdistyksen toimesta.

    • tarabichonn

      tänään tara kävi tututumassa tuttuni shelttiin (9vko) ja sisällä tara arasteli mutta oli silti hyvin kiinnostunut hänestä. kun käväsimme ulkona tara muuttui yhtäkkiä hyvin rohkeaksi ja kutsui leikkiin. siinä ne sit paini jonkun aikaa ja sisälle kun mentiin niiin eipä enää arastellut.

      mistä toi voi johtua että ulkona sit muuttuukin yhtäkkiä rohkeaksi??!

      • tarabichoni

        ja olen ennenkin havainnut että ulkona haluaa aina mennä tutustumaan muihin koiriin mutta sisätiloissa on tätä arkailua.. ??!!


    • treeniätotuttelua

      Jos emo on arka, pentu perii arkuuden siltä.Eikä totuttelemallakaan koirasta saa täysin renta muiden koirien kanssa.Siksihän käsketään ottaa selkoa vanhempien luonteista,ennen pennun valintaa.
      Jos vanhemmat pärjänneet hyvin näyttelyissä, ja muissa harrastuksissa,se keertoo jo osaltaan että on hyväluonteinen ja reipas koira.On tärkeää katsoa vanhempien käytös vieraita ihmisiä kohtaan,vieraiden koirien kohtaamisesta ei tiedä,mutta voi aina kysyä siitä kasvattajalta.
      Itse en ottaisi koskaan aran emon pentua,enkä arkaa pentuakaan.Siinä on kova työ,että siitä saa edes jonkin laisen koiran.Reippaasta pennusta saa sosialisemman helpommin,kun vaan opettaa ja kouluttaa.Arkuus ei ole kokonaan pis koulutettavissa, se on luonteenpiirre.Mutta,totuta ja vie koulutuksiin,siten olet kaiken ainakin asian hyväksi tehnyt.

      • tarabichonnn

        ei emo mikään arka ollut mutta ei kamalan sosiaalinenkaan. pentu kyllä on reipas ja tykkää kaikista mutta toisia koiria vain arkailee vähän ei muuta ongelmaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe