Onko Kempeleessä runoilijoita?

R_Unoilija

Toivomus palstan runoniekoille
T_Oivoja
30.3.2016 10:05

Esitän toivomuksen. Kun sinä olet jo vuosia laatinut pilkkarunoja Jumalan valituista lapsista, voisitko nyt laatia runon Kelperista ja Mesitaksesta, jotka ovat palstoilla kuuluisia? Tässä yksityiskohtaisia vihjeitä, joita voisit hyödyntää.

Molemmat haluaisivat olla helluntailaisia, mutta helluntailaiset eivät heitä huoli, koska helluntaiseurakunnissakin on laadunvalvonta. Kumpikaan ei missään tapauksessa halua tarttua Jumalan armoon ja tulla Jumalan lapseksi. Ennemmin he käristyvät ikuisesti helvetissä. Piru grillaakin heitä vartaassa. Tällöin yli helvetin leviää saatananmoinen löyhkä, niin että iankaikkisesti piinatut sieluparatkin menevät turruksiin ja saavat hetken levätä. Piru itsekään ei voi sietää tuota löyhkää, vaan pakenee hetkeksi raikkaaseen ulkoilmaan, jolloin helvettiin suistuneet paavit, kuninkaat ja muut kuuluisuudet saavat tilaisuuden alkaa järjestellä pimeän helvetin oloja inhimillisemmiksi ja demokraattisiksi. Helvettiin saataneen jopa sähkövalot. Vaalitkin siellä järjestetään.

Kelperi on mieltynyt erityisesti pikkkupilluihin. Fantasioissaan hän ei muista paskannuksen jälkeen pyyhkiä edes persettään, vaan levittelee paskat palstalle. Toisinaan hän nauttii oluisia ja sitten oksentaa palstalle. Kaikki palstalaiset joutuvat tuulettelemaan ja availemaan ikkunoita sekä ostamaan ilmanraikasteita. Usein Kelperi näkee ympärillään - ei pikku-ukkoja -, vaan saastaisia vl-ÖRKKEJÄ. Myrkkyörkitkään eivät ole harvinaisia. Saastaiset raamatunvastaiset vl-opit ahdistavat Kelperiä joka puolelta. Joka aamu Kelperi teroittaa pilkkakirveensä ja käy se sekä tennismaila aseinaan maailman ainoiden oikeiden Jumalalle kelpaavaisten uskovaisten kimppuun, mutta päitä ei putoile, sillä Jumala varjelee omiaan.

Mesitas on persukunnanvaltuutettu, joka yrittää pysyä Kelperin vauhdissa mukana, mutta kompastelee, koska hän ei osaa edes kirjoittaa. Mesitas haaveilee taivaan portista, mutta se jää saavutamatta, koska hän ei löydä portille johtavaa kaitaa tietä eikä ole koskaan lukenut Matteuksen evankeliumin 7. luvusta Jeesuksen opastusta. Onko Mesitas lukihäiriöinen? Joka tapauksessa Mesitas vihaa lestadiolaista pääministeriä Juha Sipilää, joka on hänen valtuustokaverinsa. Mesitas ei lainkaan ymmärrä, että hänen elämänsä viimeinen loistava mahdollisuus olisi nyt myötämäen aikana loikata Sipilän tukijoukkoihin.

Mesitas on paitsi itseoppinut valeteologi myös hieroja. Mesitas on ollut matkoilla silloin kun ruutia keksittiin - ymmärräthän? Onneksi Mesitas ei ymmärrä tähän lausahdukseen sisältyvää komiikkaa, sillä emmehän toki halua loukata häntä. Hänelle ei ole oikein selvinnyt, tulisiko hierojan vai hierottavan olla ilkosillaan, joten tämä arvotaan hierontatunnin alussa. Usein arpa lankeaa Mesitaksen päälle.

Kun Kelperin tennismailasta ja terävästi pilkkakirveestä ei vuosienkaan huitomisen jälkeen näytä olevan apua Jumalan valtakunnan tuhoamisessa, Kelperi ja Mesitas päättävät järjestää seminaarin "Tavoitejohtamisen soveltamismahdollisuudet Jumalan valtakunnan kukistamisessa". Asiantuntijoksi kutsutaan entiset uskovaiset tohtori Juhanna Hurttanainen sekä kouluavustaja Vuokko Iloluontoinen, joilla on ollut raatelumenestystä enemmänkin kuin Kelperillä ja Mesitaksella. He kuuluvat vanhempien naisten ikäluokkaan. Tilaisuus aloitetaan saunaillalla.

Kelperi olisi halunnut kutsua paikalle myös pienempiä pilluja, nuoret sievät papittaret Mari Leppäkerttumaisen ja Meri-Anni Hinttinaisen, mutta Heinolan taksimiehet katsoivat velvollisuudekseen suojella pieniä sieviä pilluja eivätkä suostuneet tuomaan tyttöjä perille vaan viivyttelivät matkalla ja seurustelivat kyydyttäviensä kanssa.

Koska palstoilla on pääsiäisen aikaan intensiivisesti väännetty kättä siitä, onko Heprealaiskirje Kelperin vai Mesitaksen käsialaa, seminaarissa alettiin työstää Heprealaiskirjettä uuteen uskoon. Ainakin vl-PASKAA sinne lisäiltiin runsaasti. Kelperi oli saanut vuotavat peräpukamat istuskeltuaan vuosikymmenen ajan tietokokeen ruudun ääressä kirjoittamassa pilkkaviestejä. Nähdessään vessassa veren tahriman pytyn ja koska elettiin pääsiäisen aikaa Mesitas ehdotti, että punavärillä maalattaisiin munat. Hurttanainen ja Iloluontoinen olivat innolla mukana ideoimassa munanmaalausta. Mesitas oli tottunut ilkosillaoloon, mutta Kelperiä hieman hävetti riisua housut, koska eihän hän homo ollut. Naisten avustuksella housut saatiin pois. Ja arvatkaapa!

Kelperillä ei ollut lainkaan munia! Hän oli leikkauttanut pikkupippelinsä pois ja porauttanut tilalle pissareiän, pikkupillun. Täytyihän hänellä olla lähituntumassa aivan oma pikkupillu, joihin hän oli mieltynyt.
Tässä tätä runoaineistoa sinulle, einoleinolainen, ja muillekin runoniekoille. Elämä on rikas ja sanataiteen voima mahtava. Tästä voi syntyä jopa Välskärin kertomusten veroinen runoelma, jota luetaan kaikkialla maassa vielä kauan sen jälkeen kun Jumala on korjannut valitut lapsensa parempaan talteen.
---
http://keskustelu.suomi24.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

        Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
        Maailman menoa
        325
        2695
      2. Vernu Vasunta

        On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
        Suomussalmi
        87
        2022
      3. En kelpaa sinulle

        Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
        Ikävä
        120
        1590
      4. Taidat vanhempi nainen

        Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
        Ikävä
        73
        1134
      5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

        Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
        Ikävä
        71
        992
      6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

        Miehelle kysymys :)
        Ikävä
        61
        963
      7. Voi nainen...

        Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
        Ikävä
        41
        930
      8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

        Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
        Maailman menoa
        143
        863
      9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

        Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
        Maailman menoa
        290
        822
      10. Naiselle kysymys

        Mitä oikein näet minussa?
        Ikävä
        40
        724
      Aihe