Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen?

MailaBest

Oon miettinyt tosi kauan mitä tapahtuu kuoleman jälkeen... Onko ihminen vaan *Puff* poissa... Niinkun katoaa eikä vaan ole enään vai onko jotain haamu/aave juttuja? Onko aaveita edes olemassa?

43

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäänähtäväksi

      Sitä kun ei kukaan tiedä varmaksi ennenkuin kuolee. Valitettava tosiasia.

      • Allah_on_suurin

        no taivaassa odottaa 13 neitsyttä kun kuolet marttyyrinä, 5 miljardia muslimia ei voi olla väärässä.


      • Arski70

        Allah o toisin päi halla,hallanvaara se laulo se se mika viddu se ny oli,..palioko on 12 15.mä en osaa en saa läheåtettyä tätä viestiä enne ku saan oikean vast,auttakee


    • VanhaUskoinen

      Tuskin yli kaksi miljardia kristittyä voi olla väärässä. Kuolemanjälkeinen elämä on olemassa, meidän teot tässä ajassa ratkaisee sen miten jatkamme elämää kuoleman jälkeen. Jeesus on kaikkein mielenkiintoisin ihminen joka on elänyt maan päällä. Materialisoitui esim. suljettujen ovien sisälle opetuslasten keskelle kaksi kertaa, ja epäilevä Tuomaskin uskoi lopulta Jeesuksen olevan ylösnoussut Jumalan poika. Tässä selvänä erotuksena siis se että Jeesus ei ole mikään haamu tai mörkö, henkiolento, vaan ensimmäinen ihminen jolla on samaan aikaan sekä henkiruumis että oikeasti kosketeltava ruumis.

      Johannes 20 : 19 Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"
      20 Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran.
      21 Niin Jeesus sanoi heille jälleen: "Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät."
      22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.
      23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."
      24 Mutta Tuomas, jota sanottiin Didymukseksi, yksi niistä kahdestatoista, ei ollut heidän kanssansa, kun Jeesus tuli.
      25 Niin muut opetuslapset sanoivat hänelle: "Me näimme Herran". Mutta hän sanoi heille: "Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko".
      26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
      27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen".
      28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
      29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

      http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Joh. 20:1&rnd=1459593015956

      Opettele tuntemaan Jumala ja hänen rakas poikansa Jeesus niin ymmärrät enemmän. Lue puolueettomasti ja ennakkoluulottomasti Raamattua sen evankeliumeista lähtien, niin ehkä saat kipinän. Johanneksen evankeliumi on kaikista henkilökohtaisin koska Johannesta Jeesus rakasti, ja Johannes kulki Jeesuksen vierellä ja mukana koko sen kolmen ajan, jonka Jeesus opetti ja vaelsi Galileassa.

      Sitäpaitsi kummitteluista ym. peloista pääsee varmasti eroon Jeesuksen uskomalla ja hänen nimessä. Jos siis ongelmia on tällä alueella.

      • enemmistö_rulettaa

        Tuo on hyvä logiikka:

        "Tuskin yli kaksi miljardia kristittyä voi olla väärässä"

        Tilastojen mukaan Suomen ev.lut. kirkkoon kuuluvista n. 70% on pelkkiä tapakristittyjä. Tämä enemmistö ei usko mesopotamialaisten ja hebrealaisten pronssikautisiin mytologioihin.

        Tuskin enemmistö voi olla väärässä.


    • MuistaaRelata

      Kuolemanjälkeistä elämää? Henk. koht. uskon sitä olevan olemassa. Ei tämä nykyinen elämäkään tullut omasta tahdostaan. Ja miksi se on, sellainen kuin on, eikä esim. jonkun toisen, tai vaikka kissan elämä. Liekö syitä taustalla? Eikö kaiken taustalla ole pakko olla syitä? Miten muuten mitään olisi ellei syistä? Jeesuskin sanoi että "sitä korjaa mitä kylvää", eli syy ja seuraus, ovat toiminnassa. Buddhalaisuudessa syy ja seuraus tunnetaan (englanniksi) nimellä "dependent origination". Myös nk. karma, tarkoittaa että "sitä korjaa mitä kylvää".

      Jälleensyntymiseen uskotaankin lähes kaikissa uskonnoissa, alkuperäiskansoissakin eskimoita ja intiaaneja myöten, mutta ei nykyisessä kirjan muotoisessa kristinuskossa. Kristinuskossakin uskotaan käytännöllisesti katsoen jälleensyntymiseen, nimittäin joko taivaaseen tai helvettiin. Buddhalaisuudessa edellisten lisäksi on myös kaikki muut tietoisten olemassaolojen tasot ja ulottuvuudet, näkyvät ja näkymättömät, kiinteät ja ei-kiinteät. Varmaa on ainakin se, että mikään ei säily samana ja myös se, ettei ole säilynyt tähänkään asti.

      Uskon että on jotain, mitä muutos ei kosketa ja olemme siitä myös kaikki osallisia.
      Mutta neuvoisin kysymään niiltä joilla on asiasta kokemusta. Toki tieteellisiä teorioitakin kannattaa tutkia, mutta kun tekee asioista ja kokemuksellisista faktoistakin johtopäätöksen, niin ei jatkuminen ole sen pöllömpi idea kuin loppuminenkaan. Loppuuko radiolähetykset, jos radion pistää säpäleiksi? No eihän ne lopu.

    • Asiantietävä

      Sut poltetaa ja tuhkat pistetään kuppii. Nii siinä käy

    • khkjkj

      Sulkijalihas pettää.

      • MailaBest

        Kiva!


    • Kyllä vastaus ja pelastus löytyy kristinuskosta.

      Tutustu Netmission-sivuihin.

      • Allahu_allahi

      • mullahmielikäinen

        Tuleeko kuoleman jälkeen sharia-laki käyttöön...?


      • älähyppääsuinpäin
        Allahu_allahi kirjoitti:

        kyllä vastaus ja pelastus löytyy islamista.

        Tutustu

        https://islamgreatreligion.wordpress.com/

        Ennen kuin käännyt islamiin, niin kuuntele ensin Martti Ahvenaisen luennot Youtubesta. Hän on perehtynyt Koraaniin, Sunnaan ja islamuskontoon. Mieti sitten?


      • outo.juttu
        älähyppääsuinpäin kirjoitti:

        Ennen kuin käännyt islamiin, niin kuuntele ensin Martti Ahvenaisen luennot Youtubesta. Hän on perehtynyt Koraaniin, Sunnaan ja islamuskontoon. Mieti sitten?

        ONko tollolle tullut mieleen että ISlamisteja on nyt maassamme ihan tarpeeksi? VIELÄKÖ sinä haluat tänne niitä lisää???


      • vai.miten.haluat
        outo.juttu kirjoitti:

        ONko tollolle tullut mieleen että ISlamisteja on nyt maassamme ihan tarpeeksi? VIELÄKÖ sinä haluat tänne niitä lisää???

        On arabeja ja somaleja, eikö annettaisi sen islamin olla niihen arabien matollaan kumartelema juttu??


      • uskostani.sinullekkin
        vai.miten.haluat kirjoitti:

        On arabeja ja somaleja, eikö annettaisi sen islamin olla niihen arabien matollaan kumartelema juttu??

        Mutta koska te aloititte, niin minä tiedän sivut, jossa Raamatun tekstejä on selitetty ymmärrettävästi, ja uskon vastustajat eivät uskalla lukea sieltä sen takia yhtään mitään:

        Tutustu näihin kirjoituksiin:
        Jumalan tahdon mukainen usko
        Kristinuskon juuret
        Näky lopunajan eksytyksestä
        Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen
        Evankeliumin julistaminen
        Jumalan rakkaus ja totuus
        Israel ja Raamatun lupaukset

        Blogini netissä:
        true2ourselves.com/PetriFB
        twitter.com/PetriPaavola64
        pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
        (Uuden Suomen blogi on olemassa, mutta en
        enää kirjoita siellä)

        Linkkivinkki:
        citymission.fi
        Ex-Criminal Day 2015
        ekklesia.fi
        Pekka Reinikaisen blogi
        luominen.fi
        Mikko Tuulirannan todistus
        Ihminen rappeutuu - ei kehity

        http://www.kotipetripaavola.com/


      • Sharia-Shalel

    • ononononononon

      Se on sit samanlainen olotila kuin ennen syntymääkin?

      • pitkäänuskossa

        Jumala on pimittänyt tietoisuuden ennen syntymää. Se on niin kuin unessa, koko ajan näkee unia, mutta vain Rem-vaiheessa unet, siis viimeiset unet ennen heräämistä jäävät muistiin.
        Monet uskovat että sielu luodaan kun munasolu hedelmöityy tai viimeistään siinä vaiheessa kun sikiöllä on oma verenkierto.
        Itse uskon että luodessaan maailman Jumalalla oli jo silloin tiedossa jokaikinen ihmissielu. Ennen syntiinlankeemusta lisääntyminen olisi ollut jollakin tapaa erilainen ja emme olisi kuolleet koskaan.

        Kuitenkin olemme täällä vain kerran fyysisessä kehossa. Tärkein asia maan päällä eläessä onkin, että se syntiinlankeemuksessa tullut välirikko Jumalan kanssa tulee kuntoon Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta.
        Kun otan Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajana, niin on turvallista lähteä täältä kun päiväsi ovat täynnä. Ei tarvitse pelätä kuolemaa.


    • hjkgf

      Tajunta lähtee jonnekkin päin universumia.

      • eipä.riitä

        Mihis olet sitten matkalla?


    • henkisyys

      Kun kuolee, sielu joutuu tai pääsee siihen taivaaseen tai helvettiin minkä on elämänsä aikana luonut ajatuksillaan sanoillaan ja teoillaan. Samanlaisten henkien seuraan kuin itse on. Kannattaa siis maan päällä elää hyvin ja tehdä enimmäkseen hyvää. Helvetti on ajatusten luoma piinatila joka ei suinkaan ole ikuinen. Henkimaailmassa voi tehdä katumustyötä ja päästä sitten valoon. Jos ajatuksissa ennen kuolemaa on rauha ja positiivisuus ja anteeksianto on kuolemakin ihana kokemus ja pääsee heti valoon hyään henkimaailmaan.

      • onko.sulla.koira

        Kaikki on alkujaan luotua täällä maan päällä, myös koirasi kikki, ja syyt, joiden takia onnekkaan ihmiset pääsevät taivaaseen ovat ihan toisaalla...!


    • Jacop

      Kuoleman jälkeen me siirrymme tästä ajasta ja elämästä, toiseen meille tuntemattomaan elämän muotoon joka tälläkin hetkellä meitä näkymättömänä ympäröi.

    • Öjiudbg

      Kyllä niin minäkin uskon. Jos Jumalaa ei olisi ei olisi mitään muutakaan ja siihen voi lukea tämän materialismin kuin henkimaailman ja kaikki ulottuvuudet mitä voi olla. Jumala on kaikki ja me ollaan osa Jumalaa henkisinä olentoina.

    • Costela

      Lakkaat katselemasta tätä maailmaa ja siirryt johonkin maailmaan mitä olet pitänyt unena. Todellisuudessa tämäkin maailma on vain unta, ja on olemassa sinun tietoisuudessasi vaan niin pitkään kun jaksat tähän keskittyä.

      • Jacop

        Kyllä Costela muut näin se on, ja nämä on niin isoja asioita joita me emme voi millään uskomisella muuttaa. esm, Öjiudbg kirjoittaa. "Jumala on kaikki ja me ollaan osa Jumalaa henkisinä olentoina." Hyvää jatkoa molemmile kirjoittajille olemme sukulais sieluja!!


    • Feeniks_syntyy_uudelleen

      Ihminen on kuoleman jälkeen:
      -jälkeläisensä geeneissä, jos on saanut lapsia
      -mullaksi hajonnut, joten ihminen jatkaa elämäänsä toisissa elävissä/tai elottomissa olioissa, koska luonnossa aineet kiertävät
      -läheistensä ja muidenkin ihmisten muistoissa, jotkut julkkikset tai historian merkkihenkilöt elävät edelleen tarinoissa

      • Feeniks_syntyy_uudelleen

        Eli oikeastaan kun ihminen kuolee, ei ihmisen muodostaneet osat kuole, vaan jatkavat elämäänsä. Eli 100% ihmisestä jatkaa elämäänsä kuoleman jälkeen.


      • Jacop

        Feeniks-syntyy-uudelleen.Tuohan on totta näinhän se menee vanhemmat elävät lapsissaan edelleen ja seuraavissa sukupolvissa lapsen lapsen lapsissa ja niin edlleen... Tiedän kuitenkin, että meillä on jokaisella henkimaailmassakin kaksois olentomme. Kirjoittamasi mukaan on siis elämä joittenkin kohdalla ikuistakin ja näin ehkä pitääkin olla. Ei ikuinen elämä rajoitu uskoviin ja ei uskoviin se on ihmisten tekemää logiikkaa. Olemme tosin niin suurten asioitten äärellä, että olen kokenut valaistuksen siten, että elämä kaikkinensa on suuri Jumala itsessään.


    • JÄLLEENSYNTYNYT

      kUOLEMAN JÄLKEEN SYNNYTÄÄN UUDESTA VITUSTA !

      • vitustaolentullut.jne

        SIINÄ SE TOTUUS ON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Arski70

      Noooo,sukulaiset joutuu ainaki maks sun loput laskut mitä jäi ku itsekkäästi lähit ja jätit ne hoit@matta,laskut pitää aina maksaa nii ku olis aina viimonen päevä,joo kukat kastella pittää joka päevä,vaa jo ne o keletaset nuo lehet puissa...

    • Arski70

      Joo tässä sulle varma lento loitsu,se menee näin.no ny lähet vittu ku hauki rannasta.varma tohit hypätä katolta tällä loitsulla.mut kato et se sun luuta ei oo amerikkalainen malli niissä on lentoesto tarra jenkkien vuoksi.

    • orwelsslave

      Tämä on helppo tarkistaa hautaamalla esimerkiksi lemmikkikissan. Tietenkin eläin on tätä ennen viettänyt kokonaisen kissan elämän ja heittänyt sen jälkeen henkensä elämästä kylliksi saaneena. Kun käyt kaivamassa noin vuoden päästä raadon ylös, huomaat, että on vain pelkkä luuranko jäljellä. Maaperän eliöt ovat kierrättäneet kaiken muun takaisin mullaksi. Saman kohtalo on muillakin maapallon luontokappaleilla. Toki jotkut eläimet voivat hautautua ikiroutaan ja taitavat tiedemiehet pystyvät kloonaamaan esimerkiksi mammutin uudestaan henkiin. Rahalla voi kuka tahansa kloonata itsensä, niin voi elää ikuisesti. Amerikassa on jo CRYO-palvelua saatavana. Tietenkin uskovainen voi luottaa raamattuun, mutta tuskin jumalalla on tarpeeksi rahaa kaikkien kristittyjen koonaamiseen.

      • julmatotuus

        Kloonilla ei kuitenkaan ole alkuperäisen muistoja, tietoisuutta edellisestä olevaisuudesta. Ihminen ei siis kryosäilytyksen jälkeen jatka elämäänsä kloonina tyyliin "mihinkäs minä jäinkään, ai niin pitää perua se Hesarin tilaus".


    • p9hp

      En tiedä onko Jumalaa mutta tiedän, että on henkimaailma. Itsellä mystisiä kokemuksia lapsesta saakka. Olen myös useasti jostain syystä törmännyt ihmisiin, joilla on kuolemanjälkeisiä kokemuksia eli he ovat olleet kuolleena mutta heidät on elvytetty henkiin. Nämä kokemukset ovat olleet heille hyvin voimakkaita ja muuttaneet heidän elämäänsä. Yhteistä heille on, että he eivät kokemuksen jälkeen enää ole pelänneet kuolemaa, vaikka ennen kokemusta moni heistä pelkäsi sitä. Heille kuolemaa ei ole enää olemassa. Voisi siteerata suurta kirjaa sanoen että "he kuolemalla kuoleman voittivat". Me jätämme tänne vain maallisen ruumiimme.

      Kuolemankokemus on kuulemma yleensä eheyttävä. Sen jälkeen alkaa kanssaihmisiin suhtautua suopeammin. Ahdasmielisyys ja jopa uskonnollinen fanaattisuus katoavat. Jotkut alkavat tehdä vapaaehtoistyötä. Lisäksi nämä ihmiset ovat kokeneet itsensä kehittämisen esim. opiskelemalla tärkeäksi.

      En tiedä jumalista ja mikä niistä on "oikea". Tiedän vain henkimaailman olemassaolon ja että jatkamme eloamme henkiolentoina. Uskon, että monellakin kanssakulkijalla on näistä asioista omakohtaista kokemusta, mutta ne ovat tabu tai huuhaata meidän ankaran materialistisessa yhteiskunnassa.

      • Jacop

        Totta on tuo ph9 kirjoitti näin se on. On olemassa elämän muoto jota me tämän elämän muodon omaavat sattumalta näämme unissamme tai jotkut näkee valve tilassa. Niin ja entäs nämä tapaukset jossa jotkut ihmiset pystyy kutsumaan jonkin ihmisen näkyville, meille tässä elämässä kiini oleville. Tunnette ja olette ehkä kuulleet ns etiäisistä. Meillä on jokaisella henki persoonamme jo valmiina kuolemamme jälkeisessä elämässämme. Miksi pitää joittenkin kieltää tämä ilmiö, kun siitä on varmaan miljoonia todisteita. Henki maailma on meidän keskuudessamme jo täällä ajassa. Olen kiitollinen niille jotka uskovat ja tietävät sen olemassa olon. En tarvitse olla yksin näin uskovana.


    • ghgdhdfj

      Missä olit ennen syntymääsi? Et ollut olemassa, kun kuolet niin lakkaat taas olemasta.

      • Jacop

        Nämä on isoja asioita ehkä kuitenkin elin ätini ja isäni geeneissä ja perimässä ja jo silloin kannoin perimiä ja geenejä mukanani menniltä sekä tulevila skupolvilta. Mutta elin myös henkimaailmassa. Näihin asioihin tuskin kellään on varmoja näyttöä muille ihmisille, sn tietää jokainen ihminen kohdaltaan.


    • kantsiimiettiä

      Ulottuvuuksia on useita, ja nyt olemme vain yhdessä ulottuvuudessa, jossa meidän henkemme on sidottu materiaan ja (näennäiseen) aikaan, joka todellisuudessa on etropianlaki, eli aineen hajoamista.

      Ja tässä ajassa/ulottuvuudessa mittaudumme (tulemme testatuksi) tunteiden seurausten eli tekojen kautta. Teot pystytään mittamaan vain silloin, kun olemme sidottuna materiaan.

      Ehkä tätä puolta olisi syytä miettiä enemmän kuin siitä toista.

    • Senpituinenseoli

      Kuoleman jälkeen sinua ei enää ole mutta älä välitä, ei ihmiskunta sinuun lopu.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2704
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1965
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1433
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1315
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1290
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1211
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. 20
      1036
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    Aihe