Lattianpesukone tekee huonoa jälkeä

kaupansiivooja

Ongelmana nyt siis lattianpesukone, joka jättää käännöksissä (ja usein muutenkin) selkeää kuravanaa. Siis kuinka puhdasta jälkeä tuollaisella koneella pitäis tulla?Yritän tehdä hitaasti ja huolellisesti, mutta ei juuri mitään auta.

Teen siis yhtenä aamuna, viikonloppuna (viime vuonna tuurasin ja nyt talvella aloin tehdä vakkarina), yhden kaupan siivouksen ja puhdasta jälkeä ei meinaa saada enää siis niin millään. Kone sellainen vanha pieni oranssin värinen. Olen yrittänyt välillä käydä huuhtomassa ja sitten taas jatkaa, mutta sitten loppuu taas virta kesken, eikä sitä ehdi tietenkään enää ladata sen työvuoron aikana. Viime vuoden puolella teki mielestäni parempaa jälkeä ja akkukin kesti jotenkin kauemmin, myös uusinta-ajot.
Pesuvettäkin on alkanut jäädä säiliöön enemmän, kuin viime kesänä, jolloin tän homman aloitin. Tuntuu siltä, kuin ei sitäkään enää poistais normaalisti. Viime kesänä sai yleensä aina säiliön tyhjäksi yhden aamun ajon aikana, nyt ei enää millään. Vettä jää yllättävän paljon.
Ja sitä kuravanaa tulee, vaikka olis kuin hyvin pessyt koneen alustan.

En ole kylläkään mikään varsinaisesti koulutettu siivooja, työn kautta oppinut. Teen tätä nyt, kun koulutustani vastaavaa ja mitään muutakaan työtä ei satu olemaan ja opiskelu ei nyt sattuneista syistä onnistu (siivosin myös aikoinaan jonkun vuoden opiskelujen ohessa) ja ihan vaan yhtenä aamuna saanut perehdytyksen tähänkin koneeseen, mutta ei tän nyt ihan mitään rakettitiedettä pitäis olla.
Laikankin osaan kyllä vaihtaa, mutta se on kuitenkin ollut nyt ihan vakisiivoojan (joka siis tekee työt viikolla) vaihtama, eikä siinäkään pitäis mitään vikaa (silmämääräisesti) olla, mutta ongelmat senkuin vaan jatkuu.
Toki joskus on huono laikka ollut syypää, kun jälki on mennyt ihan törkeäksi, mutta siinä ei siis nyt pitäis enää mitään vikaa olla.
Työn jälki tuolla vaihdetullakin laikalla nyt siis edelleen aika huonoa ja käsipelillä joutuu noita koneen jättämiä kurajälkiä korjailemaan.
Olen viestittänyt asiasta työnjohtajalle, mutta ilman tulosta.
Nyt vasta sitten kuulin, että kone onkin kaupan johtajan oma laite, eikä siivousfirman.

Tänään koneeseen tuli nimittäin jokin hetkellinen häiriö ja pahoittelin asiaa kaupan johtajalle, joka yllättäen selvästi kuitenkin suuttui ja tiuskaisi, että ei heidän viikolla käyvä vakisiivooja vaan ole koskaan mitään asiasta valittanut ja ihan hyvin se kone on toiminut ja poistui närkästyneenä paikalta.
Pienen hetken jälkeen ilmestyi kuitenkin takaisin katsomaan laitetta ja kertomaan, että kone onkin siis hänen omaisuuttaan, mutta ei ymmärtänyt edelleenkään mitä vikaa siinä voisi olla. Aiemmin kuulemma paljon vanhempikin kone toiminut ihan ok..
Lopun työaikaa katsoi mua sitten aika jäätävästi.

No. lopulta kone hyrähti sitten kuitenkin käyntiin ja pääsin sen kanssa töihin (tosin työaika ylittyi, joka ei ihan hyvä asia, koska ylitöitä ei kuulemma sais tehdä ja edellisiäkin olen joutunut juuri karhuamaan), mutta jälki ei ihan kovin loistokasta ja akku veti itsensä taas aika äkkiä loppuun, joten en ehtinyt ihan koko putiikkia, taaskaan, ajelemaan.

Tulipa vaan vähän kurja olo, että tyhmä siivooja se siinä taas ja sitä rataa...(no älykkyys mulla kyllä jopa ihan testattuna yli normaalin keskitason, että siinä ei pitäis mitään vikaa olla).
Alkaa nyt pikku hiljaa kyllä hieman kypsyttää tää homma, mutta jos otan lopputilin, niin joudun todennäköisesti karenssille.
Välineitä ei saa, kun entiset loppuu, niitä joutuu karhuamaan tai/ja itse hakemaan matkojen takaa, sekä myös puhtaita moppeja umpilikaisten tilalle (vaihtoehtona pestä ne omassa koneessa, omilla pesuaineilla...!!) Sama avainten kanssa, joutuu ajelemaan ylimääräistä. Ei tule ihan halvaksi, kun toimistolle matkaa liki 80 km yht...

6

2269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siivousalanyrittäjä

      Ikävää että koneopastuksesi on ollut todella vaillinaista yhdistelmäkoneeseen. Laikka ei todennäköisesti ole syy "kurajälkiin" vaan imujalka ja imun teho. Onko sinua opastettu puhdistamaan imujalka ja imuletku? Kuulostaa hieman siltä että imujalka on likainen tai imuletkussa on tukos.
      Tuohon akun loppumiseen taas saattaa olla syynä että akku on aikansa elänyt eikä pidä enää latausta.
      Nyt yhteyttä vaan työnjohtoon jotta opastaa kunnollattaa akkujen kunnon joiden hankinta kuuluukin kauppiaalle jos konen on hänen.

      Arvostan että haluat tehdä työsi kunnolla ja toivon että työnantajasi myös sitä arvostaa.

    • tuttuajuttua

      Myös se jättää vanan jos imujalka ei ole kunnolla kiinni, monesti on parilla kierremutterilla laitettava ja jos on löysällä niin jättää vanan, tai jos kumi on kulunut.

    • Kentältänainen

      Kyseessä on se että imusuuttimet on- ainakin osa, tukossa. Otapa imujalka irti. Putsaa se juoksevan veden alla harjalla, erityisesti ne kumiliuskojen välissä olevat imusuuttimet. Mikäli suuttimissa ei ole kiviä, ruostunutta tms. pitäisi tuon tepsiä. Yksi konsti on liottaa imujalkaa yön yli pesuaineliuoksessa, ja putsata se vuoroon tullessa.
      Myös kuluneet kumiliuskat jättävät vanaa. Tiedän nuo kauppa työt... Ei niissä ajatella siivoojan työn helpottamista, kauppa myy ulos tavaraa.
      Jos kone on ihan loppu, eikä imumoottori toimi, niin siinä ei auta kuin uusia se, tai koko kone.
      Jos puhdas vesi jää säiliöön, vedensyötössä on vikaa. Jos likavesi ei poistu, on poistoputkessa tukos. Lähtee jollain putkenavaaja-aineellakin, tai mekaanisesti rassilla.

    • suodatappany

      Putsaa suodatin. Kumin voi vaihtaa jos on kulunut.

    • puhausratkaisee

      Imujalan pesun jälkeen laita jalka sellaseen asentoon että kumi ei lepää alapuolella ja pese hyvin ,kone pestään huolellisesti käytön jäkeen.Imujalkaa ei jätetä lattiaavasten vaan jalka nostetaan lepotilaan silloin kun sitä ei käytetä.

    • Laikkarimuidenjoukosta

      Uusi imujalan kumi tai sitten yksinkertaisesti konetta on pidetty likaisena jo kauan, ei pesty käytön jälkeen. Lika imeytynyt imujalan kumiosaan sekä muut osat ovat olleet huuhtomatta jo kauan, esim. letku.Likaisella ei saa kuin likaista aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe