Rautavaaran Tietoverkko

Pessilakka

Rautavaaralaiset olette kohteliaita kun rakensitte maankuulun nopean laajakaista tietoverkkoyhteyden. Saatte nyt kaupanpäälle osaavia SOMALEITA käyttäjiksi.

31

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysynpä-vaan

      No olipas huippuälykäs möläys, Lassipekka! Mitä vittua somalit kuuluvat tuohon valokuitujuttuun, vaikka he ovatkin älykkäämpiä kuin sinä?

      • dlkglfgsgs

        Älykkäämpi? Suomalaisen keskimääräinen äö 99, somalin 68. Siinä meillä TAAS "älykäs" suvakki :D


      • Talvisota2016

        MIstä näitä suvakkeja riittää?


      • elfving
        Talvisota2016 kirjoitti:

        MIstä näitä suvakkeja riittää?

        Jostain noita isänmaansa pettureita tuntuu vain sikiävävän ja useimmat ovat vieläpä nuoria naisia joiden kannattaisi olla eniten huolissaan islamin leviämisestä.


      • jshsh
        dlkglfgsgs kirjoitti:

        Älykkäämpi? Suomalaisen keskimääräinen äö 99, somalin 68. Siinä meillä TAAS "älykäs" suvakki :D

        Keskimääräisen persun äo on 50.


    • Ängri

      Kuka on mitannut rautavaaralaisen äo:n? Somaleilta se on mitattu, Somaliassahan on mm. 12 yliopistoa, ja suomalaisia on siellä ei ole opiskellut kuin muutama. Eivät ole päässeet sisälle. Rautavaara kuuluu niihin paikkakuntiin joista lukutaitoiset ja muut itsestään huolehtivat muuttavat pois sinne missä ymmärretään asioita.
      Kerro, "dlkglfgsgs" tietolähteesi älykkysosamäärien vertailusta. Vai tuliko se tyhjästä hatusta? En ymmärrä sitä, miksi sen, joka ei tiedä asiasta mitään, pitää neuvoa muita juuri siitä asiasta. En ymmärrä pelkoa, johon ei ole järkevää perustetta.
      Voitte, rautavaaralaiset, olla huoletta. Somalit eivät teitä uhkaa. Nauttikaaa vain niistä venäläisistänne.

      • veenakko

        Ei ole venalaisia...


      • ettänäinsemenee

        http://mvlehti.net/2015/02/11/somalian-naapurivaltioiden-keskimaarainen-ao-63-69-joka-on-maailman-matalin/

        Ennen matutulvaa Suomen somaleista töissä oli vain 9% ja suurin osa nekin sellaisissa maahanmuuttokordinaattori yms. tyhjänpäiväisissä ammateissa joissa palvelivat vain toisiaan. Irakilaisia töissä ennen viime syksyn tulvaa oli vain 14%. On meillä kyllä "loistava" tulevaisuus näiden "koneinsinöörien" kanssa. Ylivoimaisesti vaikeimmin työllistettäviä matuja ovat nimenomaan nämä Lähi-idästä ja P-Afrikasta tulijat (siis muslimit). Kalliita elättejä suomalaiselle veronmaksajalle.

        Mm. Lieksassa nuo somalit ovat aiheuttaneet monia ongelmia. Ei ole kauan aikaa kun tunkeutuivat väkisellä uimahallissa naisten puolelle vastoin valvojan nimenomaisia kieltoja. Näiden hyväkkäiden aiheuttamista ongelmista on edellisinä vuosina ollut monia juttuja eri medioissa mm. ylellä.


    • Pakettiratkaisu

      Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta noin 3,9milj.euroa velkaa kunnalle.

      • eikuntauskovainen

        30 vuoden maksuajalla ne ovat saatavina kunnalle pitkän aikaa. Ennen loppuu kuntakin kuin velkaa on ruvettu edes maksamaan. Inflaatio, pienikin, syö 30 vuodessa mukavasti pääomaa.

        Nyt voi kunta taas tehdä "voittoa" ja näyttää kuinka "hyvin" menee ja on "edellytyksiä" pysyä itsenäisenä.

        Tosiasiassa valtionavuilla tuo tulos pysyy positiivisena. Omat verotulot eivät riitä kuin mullesulle-organisaation ylläpitoon. Palveluja varten tulevat varat muualta, valtiolta ja vanhuksilta palvelutalojen kalliina vuokrina ym. maksuina.

        Näin se menee ja me uskomme, että hyvin menee. Uskoahan se tosiaan vaatii.


      • Sitä_ihmettelin

        Miten tämä meni niin pahasti metsään talouden puolesta?
        Hyväksyttiinkö liian alhainen tarjous ja hanke ei sitten valmistunutkaan? Huijattiinko luottamusmiehiä hyväksymään takaus? Surkea juttu. Voisikohan saada valtiolta harkinnanvaraista rahoitusta?


    • susirajalta

      No se meni metsään. Syynä se, että hanke oli kannattavaa rakentajillle. Maksumies on kunta eli veronmaksajat. Tuota hommaa on johtanut virheellisessä käsityksessä tukien määrästä ollut johto, joka luuli tuen tulevan koko verkolle runkoverkon sijaan. Tämä luulo tuntuu erikoiselta, koska se on mielestäni selvitetty kaikille jo heti alussa ennen hankkeeseen ryhtymistä.

      • havaittumuualla

        Rautavaaralla luullaan paljon muutakin osattavan, vaan kun ei, niin ei myönnetä. Toisten panettelu, valehteleminen ja omaan pussiin pelaaminen, ne kyllä osataan. Lisäksi vielä kehutaan, että "minä olen oikeassa".

        Eikä varmasti hävetä tekosia, kun ei tiedetä, mikä on häpeä.


    • mitääh

      Eikö Rautavaaralaisille riittänyt verkostoitumien munahaukan kanssa????

    • Hanamuukka

      Kuka on munahaukka?

    • Valopäät

      Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan hallitus on vastuussa 9,3 miljoonan euron veloista. Osuuskunta perustettiin syksyllä 2010.
      Hallituksen pj Matti Ahonen.

    • RTjaVO

      Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta rakensi, mutta millä hinnalla?
      Osuuskunta on yrityssaneerauksessa. Käräjäoikeudessa on saneeerausohjelma. Hintalappu 9.300.000 euroa. Ketä kuuluu Osuuskunnan hallitukseen?

    • Kråkman

      Mitä maankuulu nopea laajakaista maksoi????

    • dataa.läppärille

      Hei, kertoisiko joku mikä tämä tietoverkkojuttu oikein on? Jäi hieman avoimeksi, mistä verkon rakennusrahat tulivat, vai onko niitä tullut mistään? Onko kysymys siitä valokaapelin vedosta joka torppaan satasella, ja sen kustannuksista?
      Siis mökkien aikamiespojat kehuivat muutama vuosi aiemmin, että piuhan saa mökkiin satasella, ja datan siirto onnistuu 50...100 Megan vauhdilla ja se maksaa viideltä vuodelta 50 eeroa kuussa, ja sen jälkeen hinta alenee. Ja nettikauppaan pääsee ostamaan kalastusvehkeitä nopeasti, ja telkun kuva ei hyppele eikä pätki.
      Olin yhdessä mökissä kyläilemässä, sain isännältä verkkotunnukset ja mittasin siirtonopeuden. se oli 30...40 Megaa/sek. Eli sama, kuin eukkoni DNA:n ja omani S.lahden kännyliittymillä, jotka maksavat 20...25 euroa/kk rajattomalla puhe-tekstari- ja datansiirrolla.
      Oliko siis tuo valopiuhan veto joka torppaan sitä varten, että ne muutamat erämaassa asujat saivat yhteyden kuntoon? Toinen vaihtoehtohan on se että kunta olisi odottanut muutaman vuoden ja saanut kilpailevien operaattoreiden mastoja lisää - ilmaiseksi?? Summa summarum: Oliko sen valokaapelihankkeen rahoitus siis tiedossa, kun siihen ryhdyttiin?

    • Minäkin-käytän

      Mittasiko nimimerkki dataa läppärille tuon verkkonopeuden Wlan - yhteys päällä, silloin lukemasi voi hyvinkin olla tuo, eli verkkokortin langattoman yhteyden nopeus. Piuha kiinni modeemiin, niin kyllä sieltä tulee 100M. Eikä tämä ole mainospuhe enempää kuin uskon asia.

      • turhalaajakaista

        Aivan höpöhomma oli koko laajakaistan rakentaminen. Mokkulalla pärjään ja saan laskuni maksettua ja luettua lehteni.

        Kaiken tarpeellisen saan myös ladattua mokkulalla.

        Turhaan on maksettu tai paremminkin otettu velkaa.


    • kuluttajallekallis

      turhalaajakaista

      1.9.2016 10:16
      Aivan höpöhomma

      Samaa mieltä!!!

      tänne kun vetivät niin jättivät talokaapelia asentajat, tuumasin että turhaan jätättä kun en ota kyseistä rahapyyvystä.
      Vieläpä liittymien myyjä koetti saada ostamaan

    • SavupirtinMies

      Justjoo! Teillä on pienet mokkulat koipien välissä. Rautavaaralla ei tarvitse tosiaankaan mitään valokuitua, kukaan rvaaralainen ei edes tiedä mitä se tarkoittaa. Lehdet voi käydä lukemassa jossain naapurissa, joka on hairahtunut kaikenlaisiin hömpötyksiin, kuten lehden tilaamiseen, uutisten lukemiseen tai näköradion katselemiseen. Rahanpyyvvyksijä kaikki tyynni!

    • Vilmakasta

      RTVO on operaattori. Rakensi kuntaan runkolinjat. Velalla. Velkaa Valtimon kunnalle 2,6milj.€, Rautavaaran kunnalle 4milj.€, KoneNeliölle 2,2milj.€. Kaikki velat yhteensä yli 10milj.€. Kuka maksaa?

    • Kråkman

      Katso www.valtimo kunta: Esityslistat ja pöytäkirjat ja sieltä Valtimon kunnanhallitus
      15.08.2016 § 104 RAUTAVAARAN TIETOVERKKO-OSUUSKUNNAN SANEERAUSMENETTELY/LAUSUMA.

      Täältä löytyvät kaikki asiakirjat ml. Pielisen Osuuspankin väitteet 23.6.2016, Valtimon kunnanhallituksen päätös 1.7.2016, Saneerausohjelmaehdotus 24.5.2016, Erityityis-tilintarkastu 13.5.2016.

    • Valopäät

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 § 104: Kunta toteaa selvittäjälle, että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä erityistarkastuksessa
      todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen. Tästä syystä tulee tehdä analyysi siitä, miten saatu pienempi tuen määrä vaikutti osuuskunnan toimintaedellytyksiin ja kuinka osuuskunnan rahoittajille Rautavaaran ja Valtimon kunnille kerrottiin pienemmistä avustuksista vuosina 2013 – 2014.

      Tilinpäätösten rekisteröinti ja niiden sisältö vuosilta 2013 – 2014 tulee selvittää velkojille osuuskuntalain 10 luvun 8 §:n mukaan, koska vuosien 2013 j 2014 tilinpäätöksiä ei ole
      käsitelty päätösvaltaisissa hallitusten kokouksissa. Hallituksen puheenjohtajan lisäksi
      enemmän kuin viisi ei ole niitä allekirjoittanut

    • OHILAUKAUS

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 totesi selvittäjälle AA Markku Savolaiselle, että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä Erityistilintarkastuksessa todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen. Miksi?

    • KattiMat

      Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta velkaa Valtimon kunnalle 2,4 milj.euroa, velkaa Rautavaaran kunnalle 3,9milj.euroa. Miten tähän tultu?

    • Waltimos

      Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan (RTVO) ja kunnan asioita ei pidä sekoittaa.. Osuuskunnan hallituksen jäsenillä on ankara vastuu. Osuuskunnan jäsenillä ei.
      Valtimon kunnalla saamista RTVO:lta 2,4 milj. euroa.

    • Valtimonakka

      RTVO on yksi Pohjois-Savon operaattori. Rakensi kuntiin Rautavaara ja Valtimo vv.2011-2014 runkolinjat. Velalla. Katso www.valtimo.fi/kunnanvaltuuston päätökset.

      RTVO velkaa Valtimon kunnalle 2,4milj.€, Rautavaaran kunnalle 4milj.€, KoneNeliölle 2,2milj.€, Pielisen Osuuspankille, Handelsbankille. Kaikki velat yrityssaneeraus-ohjelmassa yhteensä 9,3milj.€. Miten käy vuoteen 2041 mennessä?

    • Melkeinrakennusmestari

      Milloin RTVO maksaa velkansa 2,4 milj. euroa Valtimon kunnalle? Tietääkö Valtimon Persut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe