Kätilöt kännissä synnytyssalissa

huolestunut_aviomies

http://www.hs.fi/kaupunki/a1459736845471

"Kätilöt käyttivät ilokaasua päihteenä synnytyssalissa Helsingissä – kahdelle lähtöpassit"

"Neljää kätilöä epäillään ilokaasun viihdekäytöstä Helsingin kätilöopistolla. Kätilöt olivat päihdyttäneet itseään kaasulla synnytysosastolla, jossa ilokaasua käytetään synnyttäjien kivun hoitoon.

Kätilöt jäivät kiinni silminnäkijän ilmoituksen perusteella tammikuun lopussa. He ovat myöntäneet teon.

Toimialajohtaja Seppo Heinonen Helsingin yliopistollisesta keskussairaalasta (Hyks) vahvistaa tapahtuneen Helsingin Sanomille.

”Tapaus oli tyrmistyttävä. Ei ole tullut aiemmin minun kohdallani vastaavaa eteen. Vakinaisessa työsuhteessa olevat kätilöt ovat kokeneita työntekijöitä”, Heinonen kertoo.

Kahden määräaikaisen työntekijän työsuhteita ei sairaalan mukaan jatketa. Kahden vakinaisessa työsuhteessa olevan kätilön kohtaloa vielä puidaan.

Kätilöiden teko on Heinosen mukaan ollut yksittäinen, mutta ilmeisen suunnitelmallinen: ”He ovat toimineet yhdessä ja suunnitelmallisesti.”

Naistentautien ja synnytysten yksiköistä vastaava toimialajohtaja Heinonen kertoo, että tapaus on toistaiseksi ollut Hyksin sisäisessä tutkinnassa. Myös poliisitutkinnan mahdollisuutta pohditaan.

Kätilöopistolla on kaksi synnytysosastoa. Ilokaasulla on päihdyttävä ominaisuus ja sen päihdekäyttö on Heinosen mukaan yleistä. Lääkkeellistä kaasua on tosin vapaasta kaupasta vaikea saada.

Kätilöt ovat perustelleet tekoaan uteliaisuudella. ”Kokeiluun on haluttu vedota”, Heinonen kertoo."

10

175

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • helmimyyrä

   En halua puolustella tekoa, mutta eikö ilokaasun vaikutus lopu kuitenkin aika äkkiä? Näin ainakin muistelisin synnytyksessä. Kokoaikahan sitä saa vedellä, jos pään haluaa pitää sekaisin pidemmän aikaa.

  • iuyhgtfdfghjnk

   Kyllähän ilokaasun käyttö pitäis kuulua kätilöille työpaikka etuutena,joutuvathan he päivittäin kuuntelemaan huutavia synnyttäjiä.Eipä ole ihme jos ovat vähän relanneet ketään täysjärkinen tommosta kestä selevitä päin.

   • Ullamaija__

    Ja sitä vauvojen ainaista rääkymistä. Itselläni on puolivuotias vauva ja huuto on sellaista, että juon aamusta iltaan. Ilokaasun kanssa tulee hyvät nousut kännissä!


  • Kfkdk

   Musta olisi ihan fiksua antaa uuden työntekijän kokeilla sitä työvuoron jälkeen, mikäli ei ole ennen kokenut. Onhan uteliaisuus tosi normaalia kuitenkin. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään tavanomainen kipulääke.

  • Vapaaajattelijaa

   Virhe on siinä, että hoitivat vielä synnytyksiä kaasun jälkeen. Kyllähän isätkin usein kaasua kokeilevat, miks ei sitten kätilötkin voisi ihan laillisesti kokeilla, että tietävät miten toimii. Ei tietenkään enää senjälkeen voi töitä tehdä. Jaa vai voivatko sittenkään kokeilla...samalla periaatteellahan voitaisiin sallia morfiinit ynnä muut. Tarkemmin ajatellen väärin tekivät ja ansaitsivat rangaistuksensa.

   • Ldlflf

    Mutta ei morfiinia ja ilokaasua voi verrata toisiinsa. Monissa maissa ei enää edes tarjota ilokaasua, koska sen kivunlievitys vaikutus on niin laimea. Kyllä mä vertaisin ilokaasua alkoholiin ennemminkin vaikka ilokaasu kyllä haihtuu nopeammin kehosta.


  • ajatteluaaahh

   Moni kätilö on tyytyväinen työssään ja omistautunut sille tehtävälle.
   Aina on ammateissa ihmisiä, jotka ovat kettuuntuneita, kyynisiä ja vain käyvät töissä.
   Ihan niin kuin kaikki, kaikissa ammateissa.

  • TurmiollisetKätilöt

   Synnytys kuolemat nousussa suomessa taas......Paluu on alkanut menneisyyteen väkisin. Suomi on romahtamassa totaalisesti,tämä jo viimeistään kertoo sen.

  • kunnonkätilö

   kenkää moisille narkkilehmille ja ammatinharjoitusoikeus iäksi pois. Käyttäjiä ne olivat jo ennestään!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   181
   2166
  2. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2035
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   48
   1057
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   818
  5. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   740
  6. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   255
   715
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   690
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   676
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   651
  Aihe