Teliasonera - näyttää huonolta?

turskasijoittaja

Miltä tuo Teliasonera oikein näyttää? Mielestäni on pelkkää huonoa näkyvissä. Euraasian lahjusskandaalien vaikutus on jo pudottanut kurssia. Toisaalta yhtiö ei ole kertonut oikein mitään asiasta kuin, että on myymässä näitä omistuksiaan. Jotakin on jo myytykin.

Liiketoiminta on supistumassa. Espanjan osakkuusyhtiö on myyty. Lisäksi euraasialaisista yhtiöistä irtautuminen vähentää liiketoimintaa. Homma näkyy osinkopolitiikassa. Tänä vuonna TS on vielä maksamassa 0,3 euroa osinkoa. Tosin jakaa sen kahteen osaan. Keväällä maksetaan 0,15 euroa ja syksyllä sama 0,15 euroa. Ensi vuodeksi TS on lupaillut osinkoa 0,1 euroa keväällä ja 0,10 syksyllä. Tämän täytyy ennakoida tulovirran supistumista ja mahdollista varautumista lahjustouhun sakkoihin.

Kurssi vaihteli aikaisemmin vuoden mittaan suunnilleen haarukassa 6 - 4,8 euroa. Tällä hetkellä ollaan noin 4,5 eurossa. On käyty alimmillaan jo hiukan alle 4 eurossa. Onko odotettavissa oleva kurssivaihtelu 4 - 3,2 euroa? Tämä ennuste perustuu vuosittaisen osingon putoamiseen 0,3 eurosta 0,2 euroon. Siis samalla osinkotuotolla olisi kurssin pudottava kolmanneksella aikaisemmasta vaihteluvälistä 6 - 4,8 väliin 4 - 3,2. Näin ollen olisi pelkkää pudotusta odotettavissa. Teliasonerahan ei ole kasvuyhtiö, joten osinko on ainoa merkittävä asia.

Nimimerkillä on salkussaan tappiolla olevia Teliasoneran osakkeita. Vähintäänkin harmittaa.

16

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toperaattori

      Kohtalaista osinkoa ja tulosta on luvassa lähivuosina, vahva pidä. Riskejä on liioiteltu.

    • jospasesiitä

      Toisaalta riskit pienenevät, kun yhtiö keskittyy lähialueille. Euraasian sotkut pitäisi saada nopeasti pois kummittelemasta taustalta.

      Tuloksena toivottavasti tylsä ja luotettava osinkokone, jollaisena sitä omistin joskus, mutta myin pois pikku tappiolla kun luurangot paljastuivat kaapista. Pitää palata ehkä asiaan myöhemmin.

    • Noinkin

      Oli paha virhe vetäytyä idästä. Nyt siellä voisi olla päinvastoin paikkoja ostella osuuksia halvalla. Valittu linja näivettää Tellun länsimarkkinoille jämähtäneeksi dinosaurukseksi. Mistä tulevaisuuden kasvu?

    • Pomptel

      Osinkoa tulee jatkossa kahdesti vuodessa, sekin tekee hyvää. Isoa kasvua ei tarvita, jos riskitaso pienenee ja tulos pysyy kohtalaisena. Idän markkinoilla potentiaalia, mutta myös heiluntaa, epävarmuutta ja jatkuvasti kiristyvää hintakilpailua.

      • 3-8

        Teliasonera lupasi aikanaan, että se maksaa kolmen vuoden ajan vähintään 3 kr osingon. Vuodelta 2015 tuleva osinko on kolmas vuosi ja on sekin 3 kr. Se maksetaan tosin kahdessa erässä. Ensimmäinen erä huhtikuussa ja toinen lokakuussa. Kumpikin on 1,5 kr.

        Lisäksi TS on ilmoittanut, että seuraavina vuosina on tavoite maksaa samalla lailla osinko kahdessa erässä, jotka ovat vain 1 kr kokoisia. Tällainen kolmanneksen lasku osinkotavoitteessa on suurin syy kurssin pudotukseen nykytasolle. Kurssi on vieläkin ehkä liian korkealla tulevaan osinkotuottoon nähden. Kasvua ei ole liiketoiminnassa näkyvissä, vaan päinvastoin. Läntisen Euroopan markkinat ovat sen verran hyvin kilpaillut, että sieltä ei oikein heru mitään.

        Onko realistista odottaa, että joku isompi toimija tekisi tarjouksen koko Teliasoneran osakekannasta? Tällainen tarjous olisi ainoa kurssin pelastaja. Tämäkin todennäköisesti tyrmäytyy Ruotsin valtioon, joka omistaa Teliasonerasta 37,3 % eikä välttämättä ole sellaisessa rahapulassa, että olisi halukas myymään osuutensa. Toinen mahdollisuus on tietysti, että ostajakandidaatti tarjoaisi vaihtoa omiin osakkeisiinsa. Tällöin Ruotsin valtion osuus isosta ostajasta pienenisi niin, että sen määräysvalta häviäisi olisi yksi omistaja muiden joukossa.

        Lisänä kaikessa on tietysti Euraasian yhtiöiden yllä kelluvat mahdolliset sakkovaatimukset USA:sta. Näihin TS ei ole julkisuudessa kertonut kantaansa.


    • Metsekebu

      Vahva osta aina jos laskee 4 euron paikkeille.

    • pahalta_näyttää

      "Telia Companyksi nimensä viime viikolla muuttanut TeliaSonera voi joutua maksamaan ennätykselliset korruptiosakot. Ylen tietojen mukaan yhtiö ei ole ollut Uzbekistanin lahjusepäilyjen selvittämisessä niin aktiivinen kuin Yhdysvaltain viranomaiset olisivat odottaneet.

      Telian epäillään lahjoneen presidentti Islam Karimovan tytärtä Gulnara Karimovaa sadoilla miljoonilla euroilla päästäkseen harjoittamaan operaattoritoimintaa maahan.

      Samassa kokonaisuudessa tutkittu norjalaisomisteinen Vimpelcom on jo myöntänyt korruption ja sopinut 800 miljoonan dollarin sakkojen maksamisesta Hollantiin ja Yhdysvaltoihin. Vimpelcom teki sovinnon ripeästi, sillä sitä koskeva tutkinta alkoi vasta Telian tapauksen selvittelyn yhteydessä. Ylen tietojen mukaan Telian nihkeämpi asenne voi vaikuttaa mahdollisten sakkojen suuruuteen.

      ..."

      http://yle.fi/uutiset/teliaa_uhkaavat_jattisakot_liiketoimista_diktaattorin_tyttaren_kanssa/8818868

      Ruotsissa myös odottaa Teliaa oikeudenkäynti. Telia ei ole kertonut asiasta mitään, vaikka tutkimukset ovat alkaneet jo vuonna 2012.

    • turskasijoittaja

      Samankaltaisia ajatuksia Teliasta on Piksun Timolla. Hänen listassaan 22.4.2016 päivätyillä kursseilla:

      TeliaSonera, nyttemmin Telia Company
      Kurssi 4.35
      Odotusarvo 3.78
      Kurssin nousu- tai laskupotentiaali -13 %

      http://www.piksu.net/analyysit/timon-lista

      En tiedä Timosta enempää enkä perusteita ennusteille, mutta on mielenkiintoista joka tapauksessa seurata eri henkilöiden mallisalkkuja ja mielipiteitä.

    • holdataanvaan

      Ihan ok osinkolappu, vaikka taso vähän laskeekin. Nou hätä.

    • Korkoo

      Tappio realisoituu vasta jos myy huonolla hetkellä. Nyt on pidon paikka ja pohjilta voi ottaa pari uutta satsia kyytiin kun markkinapaniikki taas iskee.

      • 17.17

        Jos toisaalta ei usko Telian enää toipuvan, niin voi tappion realisointikin olla paikallaan. Asiaa tietysti auttaa, jos tältä vuodelta on tullut tai tulossa luovutusvoittoja. Kannattaa myös muistaa, että verotettavista osingoista voi vähentää luovutustappioita.

        Telia on ollut osinkopaperi. Vuotuinen 3 kruunua on muuttumassa ensi vuonna 2 kruunuun, jos ei ihmeitä tapahdu. Vastaa noin 5 % osinkotuottoa. Maksaako Telia vuonna 2018 edes 2 kruunua? Mitä oikein on tulossa maksettavaksi sakkoina? Liiketoiminta on kuitenkin supistumassa irtautumisten myötä, mikä vähentää kassavirtaa.


    • hopsansaaeisaa

      Kertokaa nykytilanteesta. Milloin se tieto sakoista tulee, jne. Selviääkö sotkut millä ajalla? Falleralleraa

      • OmistanTeliaa

        Vaikea näistä on etukäteen sanoa, mutta useinhan tällaisissa tapauksissa, joissa on epävarmuutta ja yleistä negatiivisuutta jonkin firman ympärillä, ilmaantuu kaikenlaisia pelottelijoita maalailemaan uhkakuvia, vrt. Nordean Panama-case, josta maalailtiin vaikka mitä, vaikka se ei sitten vaikuttanut ollenkaan.

        Teliaa on lyöty kahdelta suunnalta, kun idänsotkut ovat painaneet kurssia ja taustalla on ollut vielä telecom-sektorin yleinen heikkous. Alan yhtiöt eivät ole oikein saaneet nostetta kursseihin, vaikka joillakin toimialoilla on ollut ralli päällä. Osakkeen arvostus vaikuttaa mielestäni varsin edulliselta pitkän aikavälin näkymiin suhteutettuna. Tosin jos yleistä laskua tulee, Telia voi helposti laskea muiden mukana, etenkin kun lähitulevaisuuden osingosta on epävarmuutta.


    • Hiipuvaahommaa

      Jos jotain voi päätellä yhtiön työntekijöistä tai työhyvinvoinnista niin ei hyvin mene. "järki" ja rahat menee ruotsiin, kannattaa pysyä erossa.

      • automaatti23467

        Ihan itsestään matkapuhelinverkot toimii ja laskut lähtee,
        kunhan sähköt on päällä.

        Ei siihen ihmisiä tarvita.


    • Sakkosumua

      Katse vuoteen 2018, niin näkymät kirkastuvat ja sotkut on selvitetty!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe