Nyt kaikki neuvot pennun yksinoloon!

peeeentu

Meillä on 3kk ikäinen pentu, jonka yksinolo alettiin opettamaan heti sen tullessa ihan sekunnista lähtien, ja päästiin vajaa 5h yksinoloon nätisti. Nyt viikko sitten alkoi kuitenkin välittömästi haukunta lähtiessämme eikä loppua näy. Olenkin nyt viikon ajan yrittänyt opettaa ihan alusta asti yksinolon uudestaan, mutta olemme päässeet vain 10 sekunnin hiljaisuuteen, emme joka kerta niinkään pitkälle. Emme huomio pentua ennen ja jälkeen tulon. Pitkä ulkoilu ennen yksinjääntiä ei ole auttanut. Pennulla on kongi ja puruluita, mutta ne jäävät koskemattomaksi. Radiosta ei ole hyötyä. Pärjää meidän kotona ollessamme n.10 min eri huoneessa, jonka jälkeen haukunta alkaa. Yksinollessa pennulla on käytössä olohuone-eteinen. Minulla alkaa kahden viikon päästä 8h/pv työt, joten pentu olisi pakko saada hiljaiseksi ennen sitä. Nyt kaikki neuvot ja vinkit kiitos!

12

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näilläeväin

      Rajaa tila (tyhjä),hanki skypen kotiinsoitto toiminto,dorwest herbs valeriana sekä rescue remedy tai adaptil-tuotteet tueksi. Sulje ovia perässäsi kotona ollessasi ja palkitse oven takaa muutaman sekunnin sitten minuutin etc. hiljaisuudesta.

    • juujujuuuu

      Varmasti oletat, että et huomioi koiraa kun olet lähdössä, mutta koiran on helppo oppia lähdöntekemisen merkit. Pue välillä takkia päälle ja kenkiä jalkaan, mutta älä lähdekään. Ja välillä menkää lenkille ja sen jälkeen päästät koiran sisään ja suljet oven, mutta itse käytkin vielä kävelemässä korttelin ympäri.
      Jos menet oven taakse, ajoita palkitseminen tarkalleen siihen hetkeen kun koira on hiljaa. Jos avaat oven kun koira haukkuu, palkitset sitä väärästä käytöksestä.
      Semmoinen oman kokemuksen vihje, että kaksi koiraa menee siinä missä yksikin ;)

    • peeeentu

      Dap haihdutin on nyt ollut 2 päivää seinässä, edelleen haukkuminen alkaa 10 sekunnin sisään lähdöstä ja tuntuu kestävän niin kauan kuin olen pois. Vaatteita ja kenkiä puen ja käyn ulko-ovea aukomassa hämäykseksi päälle 50 kertaa päivässä. En ole mennyt kertaakaan sisälle koiran haukkuessa vaan odottanut edes sekunnin hiljaisuutta.

      • gfhfhjgjhy

        Oletko todellisuudessa lähtiessäsi rento vai ''rento''? Mielialasi vaikuttaa pentuun huimasti.

        Kannattaa lähteä kun pentu on väsyneimmillään (mikäli mahdollista).
        Koita myös tilan rajaamista pentuaitauksella, se auttaa monilla.
        Anna pennun sieltä tarkkailla sinua kotona ollessasikin, jotta oppii ettei kokoajan tarvii olla iholla.

        Huomioitko pentua muuten liikaa? Sekin voi olla yksi syy, että jos pallutat sitä ihan jatkuvasti (jota tottakai tekee luonnostaan kun ovat niin söpöjä), niin on liian riippuvainen.

        Auttaisiko pidempi huomioimattomuus, sanotaanko puoli tuntia ennen lähtöä ei mitään kontaktia?


      • peeentu

        Pentu on joka kerta väsynyt lähtiessäni ja palatessanikin alkaa parin minuutin sisään nukkumaan. Olen nyt pitänyt 10 minuutin pätkiä makuuhuoneessa sitä meidän kotona ollessa. Pärjää tuon 10 min haukkumatta. En huomioi pentua liikaa. Lapset kyllä ovat sen kimpussa kokoajan kielloista huolimatta, varmaan se vähän vaikuttanut tähän. Olen sen 15-30 min ollut huomioimatta ennen lähtöä. Tosin näitä 10sek poissaoloja olen tehnyt 5min huomioimattomalla kotona käynnillä. Pentu tosiaan alkaa nukkumaan lähes samantien kun saavun.


      • gfhfhjgjhy

        Nukkuuko pentu teidän kanssa? Mikäli, niin suosittelisin että opettaisit sen nukkumaan toisessa huoneessa. Mekin kahden viikon siirtymäajalla opetettiin nukkumaan yksin. Tuli juuri sellainen ei-riippuvainen koira, joka osaa olla yksinkin, mutta viihtyy sohvalla ollessaan pää sylissä =)

        Pentu oli aitauksessa ja minä ulkopuolella. Ei mitään huomiointia koko yönä.
        Aina siirryin kauemmas joka yö, lopulta omaan sänkyyn.
        Kun oppi olemaan ja oli liian iso aitaukseen, niin alkoi nukkua eteisessä oven takana yöt. Nykyään se on eteisessä aina yksinollessaan. Rentoutuu sinne heti ja koska vaan.


      • peeeentu

        Pentu nukkuu olohuoneessa ja me makkarissa ovi kiinni..


    • Todilista
    • peeeeentu

      Jätin pennun nyt yksin pidemmäksi aikaa koska ajattelin että jos se hiljentyisi kun saa jonkun aikaa haukkua. Webkamera oli päällä. 40min eikä koko koiraa näkynyt kamerassa, kokoajan haukkui ovella. Siinnä vaiheessa meni jo naapuri hakkaamaan ovea.

    • biubau

      Moikka! Itellä on nyt 4kk ikäinen perhoskoira ja saatiin hänet tiistaina. Me jätettiin hänet suoraan yksin 5h heti hakupäivänä, eikä haukkunut koko aikana. Ajateltiin, että kasvattajan suosituksesta heti alkuun tekee kaiken selväksi, niin oppii nopeasti tavoille. Meillä koira haukkuu vain, kun ovi on avattu. Siis ei hauku kun lukkoon työnnetään avain vaan silloin, ku astutaan sisään ja pentu näkee. Tila on hänelle rajattu ja ollaan jätetty paljon leluja ja muutama vessapaperirulla jossa on namipala sisällä. Pentu on yleensä omassa makuupaikassaan kun tullaan kotia ja sieltä haukahtaa kerran, ku tullaan kotiin. Ja ollaan tosiaan rajattu tila niin, ettei pääse eteiseen ollenkaan.

    • peeeentu

      Meillä on tilanne edelleen sama. Makkarissa viihtyy useamman tunnin hiljaa ovi kiinni, mutta haukunta alkaa edelleen 10sek sisään ulko-ovesta astuttaessa. Epätoivo iskee

    • vääriä-pentuja

      Koirat ei kuulu kerrostaloihin ollenkaan ja ne pitäisi kieltää kokonaan. Esim Norjassa ei saa lemmikkejä ottaa yhteenkään vuokraasuntoon ja siellä on kyllä sellanen laki että lennät kuukaudessa ulos jos otat. Kerrostaloon vois koiran ottaa jos on jo oppinut haukkumattomaksi joka harvinaista kylläkin. Kaikki on valinnasta kiinni eli koira ole mikään kännykkä jonka voi vaihtaa tai heittää roskiin jos se ei mielytäkkään. Se on sitoontumista sen hoitoon kuten olisi lapsi kyseessä 8-15 vuotta miettikää sitä.
      Toinen asia on, että kerrostalossa olevien ihmisten pitäisi ottaa se oikea pentu eli valita oikein. Kerrostaloon ei ikinä sovi pentu joka vilkas ja tulee heti kaikkien luokse ja innokas tutustumaan heti vieraaseen. Sinne sopii pentu joka vetääntyy omiin loihin ja katselee sieltä vieraita koiraa tullessa katsomaan. Itsenäinen pentu ei saa eroahdistuksia ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe