Pelkään (toivottavasti turhaan) miehiä

Strutsinperse

Joo, olen siis 14 vuotias tyttö, enkä ole koskaan henkilökohtaisesti kokenut/nähnyt henkistä/fyysistä väkivaltaa missään muualla kuin uutisissa tai televisiossa, mutta pelkään miehiä. En kuitenkaan kaikkia. En pelkää miehiä jotka tunnen (esim. valmentajaani, n. 50v mies) tai nuoria siististi pukeutuvia miehiä. Pelkään miehiä jotka kävelevät kadulla vastaan päivittäin. Yleensä ns. "pelottava mies" sopii joihinkin näistä, tai edes yhteen: hiukset sotkuiset ja parta ajamatta, epäsiistit ja/tai nuhjuiset vaatteet, yli neljäkymmentä vuotta (tällöin sopii joihinkin näistä muista), pömppis (kaljamaha), haisee alkoholilta/on vähänkään kännissä, polttaa tupakkaa. Tossa ei vättämättä ole kaikki mutta varmaan voitte kuvitella mitä tarkoitan. Ongelman tästä tekee se, että johonkin näistä sopivia ihmisiä näkee joka päivä liikenteessä, ja varsinkin jos menee helsingissä julkisilla. Tähän liittyen vältän myös busseja ja metroa minkä pystyn. Onko kellään samaa ongelmaa miesten kanssa? En sanoisi tilannettani ihan mieskammoksi (vai mikä se ikinä onkaan, mutta joitain samoja piirteitä on) tai onko jollain kertoa jotain viisaita sanoja miten päästä yli tästä. Onko pelkoni aiheellinen vai aiheeton? Ole muuutenkin yleisesti varsinkin tuntemattomien seurassa hyvin varauksellinen ja pelokaskin. pelkään yös moniaa muista asioita.

3

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • möröt.pienemmiksi

      Ihminen voi alkaa pelkäämään ihan mitä/ketä vaan, jos hän antaa tunteilleen kaiken vallan eikä käytä järkeään tunteiden hillitsemiseksi. Ajatuksilla on voimaa, nehän ovat saaneet sinutkin pelkäämään miehiä, vaikket ole koskaan kokenut mitään ikävää heidän toimestaan. Olet silti jakanut heidät jo ryhmiinkin, joiden mukaan arvostelet heitä ja kuvittelet heistä vaikka mitä. Sinä pelkäät heitä, vaikka he eivät edes vilkaisisi sinun ikäistäsi tyttölasta.
      Kuka silloin onkaan syypää sinun tuntemaasi pelkoon, ne miehet vaiko sinä itse omine ennakkoluuloinesi?
      Omat ahdistavat ajatukset voi muuttaa itseä rauhoittaviksi, aina kun meinaa pelottaa, ja se kannattaakin tehdä, sillä ajatukset ohjaavat myös käyttäytymistä. Toisin sanoen, jos sinä hirveästi vaan inhoat ja pelkäät tietynnäköisiä miehiä, he saattavat nähdä sen pelon ja inhon sinun ilmeissäsi ja käytöksessäsi ja provosoituvat näkemästään.
      Kanssaihmisiä ei tarvitse arvottaa ulkonäön perusteella tunteakseen olevansa jotenkin turvassa. Valppaana kannattaa aina olla, mutta pelon tunteen ylläpitäminen omin ajatuksin on aivan eri asia, se ei tue itseluottamusta eikä rohkeutta.
      Rauhoita siis vauhkoontuneet tunteesi ajattelemalla järkevästi, että isäsi ikäiset ja sitä vanhemmat sedät eivät ole kiinnostuneita sinusta eivätkä siten myöskään tee sinulle automaattisesti jotain pahaa. Uskalla olla reipas nuori teini vaan ja nauti keväästä. Älä anna pelon tunteen alkaa ohjailla ja rajoittaa elämääsi, vaan luota siihen, että intuitio kyllä kertoo kun on oikeasti syytä ottaa jalat alle ja paeta paikalta. :)

    • NainenisollaNllä

      Sanoisin naisena, että pelkää miehiä koska olet alaikäinen. Kyllä me vanhemmatkin naiset pelkäämme esim. kävellä yksin yöllä. Kaverin raiskasi ja hakkasivat 3 somalia, onneksi joutuivat oikeuteen. Kaveri ei pysty vieläkään asiasta puhumaan. Liian vaikeata.

    • NainenisollaNllä

      *Somalit huumasivat ystäväni kapakassa ja loput voitte arvata niinkuin tuossa jo kerroin edellä. Katsokaa paukkujenne perään siellä kapakassa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2382
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1990
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      208
      1870
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1661
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe