Tredu - syrjäyttämö ?

KariKon-konkari

Kun tuntee useita nuoria, jotka ovat lopettaneet opinnot Tampereella Tredussa, miettii mikä Tredussa syrjäyttää ?

9

333

Vastaukset

 • Niin oppilaitoksenhan vika sen kokonaan on, ettei opiskelu nappaa. Eihän nuoren tarvitse itse mihinkään vaivautua.

 • Minkähän alan opiskelijoita? Tredussa nuorisopuolen opiskelijamäärä lähentelee 10000, joten varmaakin siihenjoukkoon mahtuu monenlaista kulkijaa. Kuka keskeyttää mistäkin syystä - koulunkäynti ei maita, elämäntilanne ei salli opintoja, väärä ammatinvalinta, työssäoppimispaiakt keskyttää harjoittelun, koskaopiskelijalla ei ole motivaatiotatai työelämätaitoja jne.
  Toki monessakohtaa voi oppilaitoksellekin esittää varsin kriittistä kritiikkiä. Systeemi ei toimi,tiedotus ei kulje jne.

 • Suojelen lastani Tredulta.

 • Noh kirjoitetaan nyt kun sille tuulelle satuin. Kuullut on tultua, hivenen omituisia juttuja.

  Että ei opetettaisi laisinkaan vaan jätetään opiskelijat paiskimaan hommia täysin itseksensä. Että henkilökunta puuhailisi omiaan tuntien aikana jotain ihan muuta.

  Henkilökuntakin vaihtuu melkoisen tiuhaan. Mitä lienee johdon säätämisiä...

  • On myös kuultu. Omituisia opiskelijoita. Mikä kaatopaikka se Tredu on? Ei ihme että henkilökunta vaihtuu tiheään tahtiin!


 • Ei mitään epätavallista. Amis kun amis, missä päin suomea tahansa, joka vuosi 30 % ryhmästä lopetta, kun "tää ei ollut mun juttu".

  Useimmat näistä juttuilijoista lopettavat joka vuosi uuden linjan, nopeimmat jopa kaksi vuodessa. Siitä tilastot syntyvät.

  AMK:ssa ei sentään tuommoine peli vetele.

 • En suosittele nuorelle enkä aikuisopiskelijalle. opintojen ohjaus täysin ala-arvoinen

 • Riippunee alasta ja vastuuopettajista.

  Henkilökohtaisella kokemuksella osaan sanoa, että alalla X on erittäin napakka ja asiansa asiallisesti hoitava vastuuopettaja. Mitään ei jätetä tekemään yksin, vaan aina saa selkeät ohjeet ja kysyttäessä lisää neuvoja.

  Alalla Y on erittäin epämääräinen ja varsinkin nuorelle hankalasti käsitettävä tapa todellakin vain sanoa, että tuossa paja, tehkää jotain. Jos minä aikuisopiskelijana koen tuon tavan "opettaa" erittäin tehottomaksi, miten sen kokee peruskoulusta tullut nuori?

  Iso korjauksen paikka Tredussa. En todellakaan syyttäisi nuoria motivaation tai kiinnostuksen puutteesta. Nuori tarvitsee rakenneltua opintosuunnitelmaa, opetusta ja ohjausta sekä ammattitaitoisen opettajan niin pedagogisesti kuin ammatillisesti.

 • Tredun autoala ainakin levinnyt täysin käsiin.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3039