Veljen vihaaminen

sisko_suoraan_helvetistä

Mulla on isoveli. Sillä on aspergeria ja jtn muutakin mut en nyt ala luetteleen. Mä vihaan sitä.Koko sydämeni mustimpia syövereitä myöten. Maailma ei edes tiedä mitä oikea, puhdas pahuus tai inho on, ennenkuin katsoo mun tunteita sitä kohtaan.

Pienempinä me oltiin kuulemma erottamattomat. Ennemminkin se roikkui koko ajan mun perässä ja ihaili mua. Ja vihasin aina kun se alkoi imartelemaan mua tai itkemään anteeksipyyntöjä kun se repi vihoissaan mun nuken.

Siihen se on tottunutkin. Mitä vaan saa anteeksi jos alkaa itkemään anteeksipyyntöjä. Oli sitten 9 tai 19 vuotias... ja ne menee aina läpi. Se ei ikinä edes yritä parantaa tapojaan. Ja äiti nielee kaiken. Äidin mielestä se on erityislapsi. Kyllähän se onkin, mutta mun äidille se tarkoittaa, ettei sitä voi pakottaa tekemään kotitöitä tai läksyjä, se on liian herkkä, se väsyy. Ja se saa aina kaiken tahtomansa läpi. Ei suoraan, vaan se aina salakavalasti hemmottelee äitiä, laittaa sille ruokaa ja latelee ällöttävän läpinäkyviä imarteluja. Hrr... ja äiti ostaa sille vaikka mitä. Ja pahinta on, ettei me olla äidin silmissä tasa-arvoisia. Mä oon se huono lapsi. Mitä sitten vaikka todistuksen ka olisi 9.8, mä oon normaali lapsi niin sietää ollakin. Mutta kun mun veli saa sanakokeesta 7 (yleensä saa tyyliin 6) niin leivotaan suklaakakku ja onnitellaan hymyillen. Kun mä yritän puhua mun äidille niin mun veli ilmestyy kuin tyhjästä, alkaa kirjaimellisesti kiehnätä äidin kylkeä vasten, ilmoittaa haluavansa huomiota ja mut unohdetaan. Kun mä täytin 10 ja mulla oli kaverisynttärit niin koko aika meni siihen, kun mun vieraat katseli kun mun veli teki taikatemppuja olkkarissa, äiti hymyili tyytyväisesti vieressä ja otti valokuvia. Kun mulla on paha olla ja itkettää, niin eipä tehdä mitään erikoista, kotityöt pitää tehdä silti, suru parantaa jne. Ja niin sen pitääkin olla. Mutta auta armias kun mun veli alkaa parkua niin perutaan kaikki kahvittelut isovanhempien kanssa ja mun pitää tehdä sen kotityöt koska se ei "jaksa".

Ja mun käytöksestä varmasti näkee että vihaan sitä. Oon kylmä, kierrän sen kaukaa ja pomputan sitä aina kun mahdollista. Plus vien aina sen aikaa isän kanssa. Isä sentään kohtelee meitä tasavertaisesti. Enemmän se mun kanssa silti touhuaa. Isin tyttö siis olen. Se vei multa äidin, mävein siltä isän. Silmä silmästä, eikö? Ja kun kohtelen sitä aina huonosti, alennan sitä ja oon helvetillisin pikkusisko mitä kuvitella vois, arvatkaa mitä se tekee. Yrittää imartelemalla lepyyttää mua. Ha. Hahaha! Just joo. Nauran sille kun se yrittää. Ai että mä nautin kun saan sen väittelemällä ja puhumalla solmuun, se ei ikinä voita mua älyllisesti.

Ja äiti on vihainen. Kun se kysyy miksi kohtelen mun veljeä näin niin välttelevästi kiellän kaiken. Kyllä teini angstilla pääsee pakoon. Äiti ja sen käytös, se miten se on mun koko elämän laiminlyöny mua, kaikki on johtanu tähän. Jos se ei itse tätä tilannetta tajua, niin en mä aio sitä kertoa. Vuosien kuluessa oonluovuttanu, en ees yritä saada äidin huomiota. Äiti on surullinen ja vihainen lähinnä kai itselleen, kun ei saa olla osa mun elämää.

Ja mä nautin joka hetkestä, kun ne saa maistaa sitä kärsimystä jonka ne mulle yhdessä teki. En muuttaisi mitään. En halua selvittää asiaa. Mä oon onnellinen ja mulla on hieno elämä. Hyvä tulevaisuus. On hyvä kun ne saa kärsiäpitkään ja hitaasti. Ja sitten kun muutan pois ja saan töitä, katkaisen välit niihin totaalisesti. Elän mun elämää onnellisena ja vapaana niiden kahleista.

pitäkää mua sairaana, pahana ja huonona ihmisenä. Niin mä oonkin. En vaan välitä. Ihan sama kunhan niihin sattuu. Lujaa. Kauan. Haters gonna hate. And i'm a hater. I hate u bro and mom.Abd i enjoy every moment.

Kellekkään tuttua tällainen "perherakkaus"?

13

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuis.on

      Helkuta mikä romaani! Saisko jonkun tiivistelmän?

      • opettele_lukemaan

        Tyttö vihaa veljeään koska sen äiti on kohdellu niitä tasa-arvottomasti ja tyttö kohdista vihansa veljeensä


      • kuis.on
        opettele_lukemaan kirjoitti:

        Tyttö vihaa veljeään koska sen äiti on kohdellu niitä tasa-arvottomasti ja tyttö kohdista vihansa veljeensä

        Miks?


    • erilainennuori

      Semmone romaani mikä yleensä päättyy murhaan. Älä jooko tapa ketään. Eikä se sukulaisiin yhteyksien katkaseminenkaa välttämät kovin hyvä juttu oo...

    • MaTtIMaRakatti

      Minkä ikäsii ootte. Oon muuten oikeesti ylpee et sunlaisii älykköikin on olemas

      • Suklaamousse2

        Ai millä tavalla toi tyttö on älykkö!? Tuleva psykopaatti sanon minä...


      • sisko_suoraan_helvetistä

        Minä 16 veli 19
        Kiitos suklaamousse2 <3 eipä oo ennen psykoksi sanottu O_o


      • AlexDeLarge
        Suklaamousse2 kirjoitti:

        Ai millä tavalla toi tyttö on älykkö!? Tuleva psykopaatti sanon minä...

        No ei ihan välttämättä psykopatia mutta ei tuo kyllä ihan normaalia käytöstä mun mielestä ole.

        Arvostan APn rehellisyyttä mutta kyl mua vittu iljettää tollanen käytös. Aspergerin ja muiden vaivojen omaava lapsi _on_ erityislapsi jota kohtaan ei voi käyttäytyä ihan samalla tavalla kun muita lapsia. Come on, kyllä 16-veenä tää pitäis jo tietää.


    • Jalaa

      Veljesi ei omalle sairaudelleen voi mitään. Tosin äitisi on tehnyt täyden karhunpalveluksen, kun on antanut kaiken veljesi tekemisten mennä sormien läpi. Onko veljesi sairautta yritetty hoitaa lääkkeillä tai käyttäytymisterapialla? Sairaudelle tyypillisestä käyttäytymisestä ja erityisherkkyydestä, esim. äänille ei pääse eroon koskaan. Mikäli veljesi sairautta on hoidettu puolivillaisesti, niin hänen tulevaisuus ei näytä hyvältä. Vanhempasi eivät kuitenkaan elä ikuisesti. Mikäli aiot kuitenkin kaataa bensaa siltojen päälle, ja heittää tikun perään, niin se on sinun ratkaisusi. En ota kantaa siihen onko se hyvä vai huono. Joissakin tilanteissa asiat ovat menneet niin monimutkaiseksi, että mitään muuta ratkaisua ei vain enää ole, mikäli haluaa säästää oman mielenterveytensä.

    • 45872

      Mäkin vihaan mun pikkuveljeä mutta en noin... pohjattomasti :/

    • Ei-psykopaatti51

      Jos asiat on oikeesti niinku sanoit, nii sulla on kyllä syyt, mutta kannattaa nyt rauhottuu ennenku tapat jonku

    • Hei, Sisko_suoraan_helvetistä.

      Tunnut olevan täynnä vihaa. Veljesi tilanne tuottaa haasteita koko perheelle mutta erityisesti sinulle. Olette lapsina monista syistä johtuen eriarvoisessa asemassa perheessänne. Teillä on eri tarpeet ja tuntuu siltä että nyt sinun tarpeesi on jäänyt huomiotta. Olisit tarvinnut myös äidin huomiota. On ymmärrettävää, että olet pettynyt ja vihainen. Meistä on hienoa, että rohkenet ja osaat kertoa vaikeasta tilanteestasi.
      Kerrot, että vietät kuitenkin isäsi kanssa aikaa ja tuntuu, että teillä on hyvä suhde. Oletko puhunut tästä tilanteesta isäsi kanssa? Isän olisi hyvä tietää tunteistasi.
      Pitkään jatkuva sisäinen vihantunne voi alkaa syödä voimiasi ja se saattaa eristää sinut muista ihmisistä, myös hyvistä imissuhteistasi, esim. kavereista. Kuvailet itseäsi kylmäksi ja monella tavalla negatiiviseksi. Usein ihmisen sisällä oleva noin voimakas tunne purkautuu lopulta tavalla tai toisella, eikä sitä aina silloin voi itse hallita.
      Sinun olisi hyvä löytää turvallinen aikuinen, jolle voisit kertoa mitä ajattelet ja tunnet ja joka ymmärtäisi sinua. Olisiko esim. koulussasi, terkkari, kuraattori, opettaja, tai muu, johon voisit luottaa? Kunnilla ja kaupungeilla on myös monenlaisia koulun ulkopuolisia palveluita, joista apua voi löytää.

      T. Mallu ja Nurmijärven NettiSaappaat

    • 12334

      Mä koin ennen juuri tuollaista "perherakkautta"... sitten mun veli kuoli 16v ja olen katunut kaikkea tekemääni sen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      189
      2326
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2124
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      175
      1974
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      46
      1451
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1200
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    Aihe