"KONSULIT VALVOKOOT" !

Kunnanjäsen

Näin totesivat jo aikoinaan roomalaiset.
Tämän valvontavelvollisuuden vuoksi jätin Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kunnallisvalituksen valtuuston 31 §:län päätökseen "Johtajasopimus.
Valtuuston hyväksymällä johtajasopimuksella ei voida rajoittaa kunnanjohtajan eikä luottamushenkilöiden mielipiteen-ja sananvapautta. joka on turvattu Perustuslakimme
12 §:lässä
Kovin on nuiva perintö voimaanjäädessään tuleville luottamushenkilöille.
Nimelläni Aimo Remes, en voi näköjään julkaista.

35

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lehteriltä

      Toivottavasti ne valtuutetut, jotka olivat tällaisen johtajasopimuksen kannalla perustelisivat päätöksensä taustoja.
      Olihan heitä kuusi nimeltämainitsematonta puheenjohtajaa valmistelemassakin johtajasopimusta ja päättämässä jäävittöminä valtuustossa.

      • Koskensonni

        Ei meillä Kärsämäellä ole tarpeen alkaa taistelemaan enemmistöpäätöksiä vastaa, sillä enemmistöhän on demokratiassa oikeassa.


      • onko_enemmistö_aina_oik

        VN - "Kärsämäen kunta ei täytä päätöksillään puitelain mukaisia terveydenhuoltoa koskevia yhteistoimintavelvoitteita ja poikkeaa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissä aiemmin valtioneuvostolle ilmoittamastaan. Valtioneuvostolla on puitelain mukainen toimivalta velvoittaa kunta pysymään ilmoittamassaan yhteistoiminnassa terveydenhuollon osalta.

        Valtioneuvoston päätös esitetään pantavaksi täytäntöön heti, koska Kärsämäen kunta aikoo irtaantua yhteistoiminta-alueesta jo 1.6.2014 lukien. Edellä esitettyjen perusteiden mukaisesti päätöksen täytäntöönpanoa ei yleisen edun vuoksi voida lykätä."

        MO - "Markkinaoikeus kumoaa Kärsämäen kunnanhallituksen 7.4.2014 tekemän hankintapäätöksen § 117. Markkinaoikeus kieltää Kärsämäen kuntaa tekemästä hankintasopimusta sanotun päätöksen perusteella tai panemasta sitä muutoin täytäntöön nyt asetetun 1.000.000 euron sakon uhalla."

        KHO - "Kunnan esittämät perusteet jättää lain velvoitteet täyttämättä eivät ole lain mukaisia."


    • hehhheh

      Onko persujen suuri suuri ystävä reikani laittanut estot palstalle heh heh..?? Eilen viimeksi arvosteli kärsämäen vähemmistöä mikä juuri kiellettiin kj:lta samaisella johtajasopimuksen ehdolla mitä avauskin koskee. Kärsämäessä on sanavapaus se on vain rajattu koskemaan enemmistön edustajia?

      • tarkennus

        Eilen viimeksi arvosteli kunnan luottamushenkilöitä jne


    • asiastatoiseenn

      no sitten oppositiokin on laiton

      • EX-kepu

        Kunnissa ei ole oppositiota.


      • Kohta.on

        Kohta on oppositiot kunnissa jos maakuntamalli menee läpi. Keput ovat toistamiseen viemässä kunnilta itsemääräämisoikeuden ja järjestämisvastuun soteasioissa. Ja tällä kertaa kyseessä ei ole mikään kokeilu vaan lopullinen olomuoto. Kataisen jengi yritti samaa mutta ohraisesti kävi mutta siitä viisastuneena keput tietää miten asia kierretään eikä siihen tarvita muuta kuin maakuntavaalit. Kataisen (ja Sipilän) viiden sotealueen malli olisi mennyt läpi erillisillä vaaleilla joilla perustuslaillinen ongelma itsemääräämisoikeus olisi ollut kierrettävissä.


      • persuoppositio
        EX-kepu kirjoitti:

        Kunnissa ei ole oppositiota.

        kämäki kunnassa on oppositio, seon enemmistön jatkuvan persu vastustuksen tekemä, esittipä persut mitä hyvänsä niin läpi ei men,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


    • 876543oiuyt

      Kärsämäessä on tunnetusti omat lakinsa. Tuosta vain kansalaisten perusoikeuksiakin mm. luottamustoimissa rajoitetaan jos niikseen tulee

      • niikseentulee

        12 § - Sananvapaus ja julkisuus
        Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja,
        mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.


    • kielto

      yksientinen paperien polttaja on niin kuin hitleri saksassa panisi kaikki persut puhekieltoon vaan ei taida yältä hitleriltä onnistua.

      • suurionvaara

        kyylä kämäen "ydin kaasuttass varmaan kaikki persut


      • EX-kepu

        Eihän papereita ole poltettu. löytyy tuhoamispöytäkirja jossa kerrotaan tuhotun silppuamalla, mutta pöytäkirjassa ei ole silppuajien allekirjoitusta, miksihän on laadittu valeasiakirja ?


    • kummaihme

      mistähän tuollainen viha on syntyisin, eikai persut ole keneltäkään vieneet mitään, arvaan, että " kämäen persuvihat johtuu persujen yliälykkyyestä, siitä keskustalla on pelko, että saavat liikaa valtaa ja panevat kunta asiat "kondikseen ja siitä seuraa JYTKY!

    • aimoniminen

      laita nimellä Ramses 1

    • kuntalainenminäkin

      Mikähän on Aimon saldo näissä valituksissa viime vuosina. Kuinka monta on mennyt läpi ja kuinka monta hylätty?

      • EX-kepu

        Katsotaan kuinka tälle valitukselle käy aivan rauhassa, onko valittaja mielestäsi väärässä puolustaessaan perustuslakia kunnanvaltuuston enemmistöä vastaan ?


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        Johtajasopimuksilla ei ole lainsäädännöllistä pohjaa sitovuus siltä osin hiukan niin ja näin kun jokainen kh voi kirjata lähes mitä tahansa ehtoja esimiehen roolissa alaisensa työehtosopimukseen. Jos tuleva KJ allekirjoittaa ennen virkaanastumista ehdot jotka rajaa esim. hänen sananvapauttaan tulee hän henkilökohtaisesti sitomaan itse omat kätensä tai siis tässä tapauksessa tukkimaan oman suunsa. Siltä osin valitus ei mene läpi koska KJ allekirjoittamalla sopimuksen ehtoineen asettaa itsensä asemaan jossa palli vedetään heti alta jos lipeää ruodusta ja uskaltautuu arvostelemaan kuntajohdon toimia vaikka valtuusto rikkoisi hallituksen esityksestä uudestaan lakeja KJ ei voi kun katsoa vierestä vaikka pää märkänisi. Joka tapauksessa KJ:n johtajasopimus on siltä osin ihan ok. AIka suoraan kopsattu sekin alakohtaisista opuksista kuten lähes kaikki kärsämäen asiakirjat osaamisen ollessa mitä se nyt on. Lähes fiksuksi luokiteltava veto millä estetään vuosien käräjöinnit ja ylimääräiset maksuvelvoitteet kuntaan kohtaan erokiistoissa jotka ovat kaikille enemmän kuin tuttuja esim. naapurista. Edellisen pohjalta kärsämäen uusi kj tulee nuolemaan niin paikallisten perseitä että pahaa tekee pelkkä ajatus.
        Sitten itse asiaan kunnajohtajan tyytyessä puolueellisen kumileimasimen rooliin asiallista taloudellista korvausta vastaan. Kirjaimellisesti rengin rooliin on astumassa enkä itse edes ottaisi vastaan virkaa jossa rooli on lähes huoraamiseen rinnastettavissa missä rahallista korvausta vastaan on valmis vaikka myymään itsensä. Edellisellä tarkoitan oman minän myymistä vertauskuva taisi olla aika huono ja jopa mauton? Mitä virkaa kunnanJOHTAJALLA jolta viedään sanavapaus oli se pääpointti edellisellä vertauskuvalla? Itse asialla taas tarkoitin johtajasopimukseen kirjattua ehtoa joka kohdistuu luottamushenkilöihin. Siinä mennään harmaalle alueelle. Valtuustolta aika idioottimaista hyväksyä ehto joka on liitettävissä osaksi kunnan johtamisjärjestelmää. Kuka idiootti hakeutuu luottamustoimeen jossa edellisellä ehdolla viedään luottamustoimen se yksi ja ainoa pääpointti eli VAIKUTTAMISMAHDOLLISUUS??? Aivan käsittämätön päätös siltä osin ja mikä hulluinta luottamushenkilöiden toimesta?? Lähes sama kuin olisivat nostaneet kätensä ylös ja vannoneet partiolaisten tavoin kuinka he lupaavat pitää turpansa kiinni luottamustoimessa mikä sattuu olemaan se pääidea luottamustoimeen hakeutumisessa ja siinä toimimisessa.


      • EX-kepu

        Kaisu Junttila totesi aikoinaan Pyhäjokiseudussa, että luottamusmiehen tulee luottaa. Nyt on löytynyt 17 valtuutettua, jotka todella luottavat.
        Lukekaa Kasimir Leinon runo, KUNNON MIES.


      • todellakinn
        EX-kepu kirjoitti:

        Kaisu Junttila totesi aikoinaan Pyhäjokiseudussa, että luottamusmiehen tulee luottaa. Nyt on löytynyt 17 valtuutettua, jotka todella luottavat.
        Lukekaa Kasimir Leinon runo, KUNNON MIES.

        niin, esitys ilman järkeilyä;Kops!


      • lonbohm
        EX-kepu kirjoitti:

        Kaisu Junttila totesi aikoinaan Pyhäjokiseudussa, että luottamusmiehen tulee luottaa. Nyt on löytynyt 17 valtuutettua, jotka todella luottavat.
        Lukekaa Kasimir Leinon runo, KUNNON MIES.

        " Kun teet sä, niinkuin käsketään,: Kun syöt sä, mitä syötetään,: Niin olet kunnon mies.


      • loput.peruutettu

        Yhtään ei oo menny läpi ja loput on hylätty?


    • uneton.seattlesta

      Onko tuosta narisijasta tehty oikein konsuli?

    • niilivirtaa

      on, seo Ramses1, alenevassa polvessa

      • uneton.seattlesta.taas

        Onpa ramseksella polovet puonnu alas.


      • niimppä
        uneton.seattlesta.taas kirjoitti:

        Onpa ramseksella polovet puonnu alas.

        uneton.seatlesta" polovet on pudonneet apinanleipäpuusta


      • ihme.matikka
        niimppä kirjoitti:

        uneton.seatlesta" polovet on pudonneet apinanleipäpuusta

        Seattle... taidat olla tuon matemaattisen ihmeen hengenheimolaisia.


    • nukku.matiton

      Ono aemo pysyny herreillä?

      • Kärsämäkikuntasheriffi

        Aemo herää hei kun enemmistö tekee lakivirheen


      • pykälänosio
        Kärsämäkikuntasheriffi kirjoitti:

        Aemo herää hei kun enemmistö tekee lakivirheen

        Ja valittaa vedoten johonkin pykälälään...


    • EX-kepu

      Kuntalainmukaan valtuutetun tulee toimessaan edistää kunnan ja kuntalaisten parasta, miettikääpä tykönänne edistivätkö 17 va 4 valtuutettua laissa mainittuja asioita ?

    • hall.esityslistalla

      Ei mene läpi valitus jossa ei ole eritelty mitkä asiat johtajasopimuksessa on päin peetä valittajan mielestä. Ei riitä että esitetään mitä lakipykälää johtajasopimus rikkoo olisi pitänyt liittää poiminnat johtajasopimuksesta joissa sekä KJ:n sekä luottamushenkilöiden sanavapautta rajoitetaan.

      • Puuttuva.pohjustus

        "Kunnan luottamushenkilöt pidättäytyvät kuntakuvaa vahingoittavasta tai kuntaorganisaatiolle haittaa aiheuttavasta julkisuudesta. Kunnanjohtaja sitoutuu siihen, ettei hän julkisuudessa kritisoi luottamushenkilöiden tai luottamusorganisaatioiden toimintaa."

        12 § - Sananvapaus ja julkisuus

        Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.


      • enlöydävikatästämiehestä

        nyky "Konsulit ovat enemptaivähempi etuisuuksilla ostettuja korruptuneita puolueelle uskollisia ja eniten antavalle, oli se siten rahassa tai virassa, tai mieluimmin molemmissa. Joitakin oikeutta tuntevia kyllä on ollut..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3055
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2405
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      366
      2185
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1972
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1817
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      165
      1246
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe