2000 euroa koiranpennusta??

AntsaJii

Whaaaaat?? Törmäsin juuri ilmoitukseen, jossa pomeranianin pennusta pyydetään 2000 euroa. Siis, se on markoissa 11 800 markkaa! Maksaako joku tosiaankin tällaisin hintoja pelkästä pennusta? Kun ajattelee, että se on vasta hankintahinta, jonka lisäksi tulevat rokotukset, tarvikkeet, ruoka ym.

16

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpsö_emäntä

      Itse maksoin kahdeksan vuotta sitten 1700 euroa chihuahuastani. En ole päivääkään katunut. Tosin en kehtaa hintaa kyllä kenellekään sanoa, kun tiedän, että pitäisivät hulluna. Ennen minulla oli saksanpaimenkoiria ja taitaisi tuolla chihun hinnalla saada kolme hyvää sakemannia. Mutta toisaalta, veikkaan, että ruoassa säästetään koiran elämän aikana tuo erotus sakemanniin verrattuna. Tosin myös vakuutukset on chihuilla kalliimmat, eli voi ruoassa saatu säästö huveta niihin.

      • AntsaJii

        :)


    • maksaamaksaa

      Jotkut koirat maksaa yli 2000 euroakin, mm olen törmännyt labradoodleihin jotka maksaa 2500, ja kyllähän ihmiset maksaa. Itse en varmaan maksaisi, oma koirani, nakucollie, maksoi 800 euroa

      • AntsaJii

        Juu, itselläni kipukynnys koiran ostossa menisi noin 1200 eurossa. Tosin tuollaiseenkaan ei tällä hetkellä ole varaa. Olen lukenut kasvattajien perusteluja hinnoille: rekisteröinnit, ell-käynnit maksavat. Kenties pentujen emä on tuotu ulkomailta, pentuja syntyy vain vähän kyseiselle roduille yms. En voi siltikään käsittää yli 2000 euron hintapyyntöjä.


    • Kkkelfkkckxofkx

      Esimerkiksi bostoninterrierit voivat maksaa vielä enemmänkin. Monissa roduista koirien ominaisuudet ovat niin äärimmäiset, että jalostukseen kuluu paljon rahaa. Kaikki keinosiemennyksestä sektioon tehdään käsityönä, maksullisena sellaisena. Lisäksi kasvattajat ovat omaksuneet ajattelutavan, jonka mukaan koirien kasvatuksen tulee olla voitollista. Pennut olivat halvempia, koska ne teetettiin rakkaudesta rotuun. Nykyään kasvattajat haluavat maksattaa koko harrastuksensa kissanristiäisiä myöten pennunostajilla. Ei ihme, jos hinta on noussut. Nämä raha edellä kasvattavat ovat hilanneet hinnat ylös ja muut ovat ahneuksissaan tulleet perässä. Kartellinomaisesti kukaan ei tarjoa halvempaa, vaikka kasvattajien tuottamassa laadussa on järisyttäviä eroja. Toki inflaatio ja terveystarkastusten vaatiminen ovat nostaneet hintaa, mutta eiköhän päällimmäinen syy ole ahneus. Esimerkiksi collieita ja whippettejä saa varsin halvalla. Ne taitavat olla ainoat järkevät vaihtoehdot, ellei mieli ostaa halpaa pentuarpalippua (mitä en suosittele).

      • ettäsillei

        Ei kai sentään koirille pidetä kissanristiäisiä...?


      • AntsaJii

        Hyvä kommentti Kkkelfkkckxofkx!


      • Tyyjhfrhkkhgd

        No niin, ja sanoitkin tuossa todella hyviä syitä olla maksamatta liikaa ja suosimatta äärirotuja. Ne on niin sairaita, ettei edes normaali lisääntyminen onnistu. En tajua, miten joku voi olla niin pöljä, että ajattelee sen olevan normaalia. Siis kun pentuja teetetään koirille, jotka eivät enää pysty edes itse lisääntymään, teetetään niitä täysin luonnonvastaisille elukoille. En voi uskoa että sitä kukaan voi perustella itselleen millään logiikalla, koska kukaan ei voi olla niin tyhmä, että aidosti kuvittelisi sen olevan normaalia. Se on sairaan kasvatustyön tulos.

        Ihminen on hyvä valehtelemaan itselleen, mutta... Niin. No. Pointti on se, että se on syy olla maksamatta. Pitäisi sen nyt ostajallekin kertoa jo jotain. Että näyttää koira miten söpöltä tahansa, se on vammainen ja sairas jo lähtökohtaisesti. Siitä ei todellakaan kannata maksaa, että se on niin sairas, että sen lisääntyminen on pakkoa ja kuten yllä sanottiin, käsityötä.

        Lisäksi näyttelyt ne sitä hintaa tekee. Terveystarkastukset maksaa kuvineen noin 200 euroa... Eikä näyttelyt takaa terveyttä. Isoimmalle osalle ne ei ole edes merkityksellisiä, koska edes sitä kahden tonnin vuffea ei näyttelyissä käytetä. Joten kannattaa kysellä ennemmin terveys - kuin näyttelytuloksia. Harrastusmahdollisuuksia ja kasvatusperiaatteita. Ja jos nyt extraa haluaa, niin sitten muuta. Mutta hintaa ei todellakaan kannata maksaa siitä että koira ei pysty lisääntymään itse tai on MV. Hintaa voi maksaa laajoista terveystiedoista, useamman sukupolven ajalta tutkittuna, siitä että koira on perimältään terve, ss-prosentti nolla tai lähellä, että koiran vanhemmat liikkuu hyvin ja lisääntyy normaalisti. Ja että se ei ole näitä raiskaussiitoksia. Mitä jotkut sekopäät vissiin edelleen harrastaa, kun rahan tarve on niin kova, että luontoa ei voi kuunnella. Jää tulot muuten pieniksi. Samoin näillä liian nuorena astutettujen reppanoiden rahastajilla. Koirankin tiineyden voi keskeyttää nykyään, joten saa olla epäluuloinen vahingoista puhuttaessa.

        Toistaiseksi siis löytyy ainoastaan syitä olla maksamatta liikaa.


    • Eqweerr

      Jos fiinin rotukoiran hinta on sinulle liian fiini, niin hanki seropi. Suomessa löytyy pienimuotoisia kotikasvattajia. Älä lankea pentutehtaisiin tai viru pentuihin kuitenkaan!

    • kynälyijy

      Meidän koiramme maksoi 1700e ja ei ole kyllä rotukoiraksi ihan hirveän kallis.

    • elämä-valintoja

      Koiran ostohinta on pienin kustannus koiran omistamisessa eli jos ensimmäinen asia hankkiessa on se että kiinnittää hintaan eikä rotuun huomiota voi unohtaa koko koiran hankinnan ei sellainen ihminen edes tarvitse koiraa. Huvikseni katsoin kuluja kun oma kuoli 4 kuukautta sitten ja uusi tulossa niin koiran hinnaksi kuluineen tuli 8 vuodessa 37000€ tai olisi jos ei olisi ollut kunnon vakuutusta ja söi muuten marketti ruokaa.Moni ei tajuakkaan kuinka kallista koiran omistaminen oikeastaan on varsinkin jos sattuu huono tuuri eli saa sairaamman yksilön eikä halua heittää paria tonnia hukkaan lopettaessa koiran heti alkuun ennen lääkärikierrettä. Olisikin parempi usein lopettaa koira heti kun "vikaa"ilmaantuu vaan kaikki ei voi.

      • Rahaasevaanon

        Mietin vaan tätä, kun hoetaan syynä rahastaa koirilla, että pienin on hankintahinta... Että se on tekosyy. Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan joka maksaa, mutta kasvattajat käärivät tonnien voittoja. Parhaimmillaan. Seropeillakin rahastetaan. Se mikä siinä on ongelma on, että koirista on tullut liian kannattavaa bisnestä. Ja se sitten näkyy. Kun rodusta saa 2000 per pentu, se on kannattavaa. Myös pentutehtailijoille, joiden hinnat nousee myös. Ei tunnu pahalta maksaa sen jälkeen 600 euroa sekarotuisista... En itse maksaisi koskaan yli 1000 euroa rodusta. Enkä 400 enempää seropista. Koiran kasvatus pitää olla harrastus ja tuollakin saa omansa pois ja enemmän. Sekarotuinen pitäisi olla harkittu tai vahinko, mutta ei rahastuskeino. Tuolla saa kyllä sterkkausrahat kasaan.

        Ja minusta se, että koira tulee muutenkin kalliiksi, on nimenomaan syy olla maksamatta siitä liikaa. Se voi tosiaan sairastua tai kuolla: se on huono sijoitus. Ei pidä hankkia mitään kallista koiraa, jos se on syy olla ajattelematta sen parasta. Ei pidä pyytää kahden tonnin hintaa, kun ei voi taata vastinetta.

        Minun puolestani kalliit pennut ja koirat voivat jäädä muille. Itse ostan sillä 400-1000 eurolla pennun ja käytän 1000-1600 euroa sen hoitoon. Tai hankin sille sillä rahalla kaverin, kopin, autohäkin, ruokaa, käytän koirakoulussa, käydään vaeltamassa ja saan asiallisen hoitopaikankin. Että kyllä sillä on väliä paljonko maksaa. Kaikki koirat eivät ole sairaita ja silloinkin tuolla rahalla saa aika paljon muuta.


      • Jejdicicvujfj

        Niii miksei koiran hintaa nosteta saman tien 12 000 euroon, onhan se vain pieni osa kokonaiskustannuksista?


    • 9plus2

      Koirankasvatuksella jää hyvin harvoin voitolle, lähinnä vain nimellisesti. Pentuihin menee rahaa, urokselle astutuspalkkio ym. Lisäksi jos pentuja on vain yksi tai kaksi, voi kasvattaja jäädä jopa miinukselle vaikka 2000e pyytäisikin.

      • irmelin

        Oikeasti koirankasvatuksella jää todella harvoin tappiolle. Pitää olle joko epäonninen tai sitten todella tumpelo, jos niin käy. Toki jos kuluiksi laskee kaiken mahdollisen ja mahdottoman, niin kasvatuksen saa teoriassa näyttämään siltä, että tuotto on pieni, mutta käytännössä kasvatuksella saa varsin mukavasti lisätuloja. Eipä niitä koiria muuten niin valtavasti kasvatettaisikaan.


      • Yghyfhjkk

        Höpöhöpö. Toi on juuri tuota mitä syötettiin kohtuuhinnoillakin. Siis jo kun pennut maksoi 800 euroa. Katsopa madotus- ja rekkaushinnat. Kyllä todella paska säkä saa olla jos ei tolla hinnalla voittoa kääri. Puolitoista tonnia per pentu. Nartun hoito maksaa jne. Mutta eikös se niin ollut, että koiraharrastus on kallista. Siis harvoin todella se tappiolliseksi jää, paitsi jos on epäselvyyksiä, seropeja, joita ei ole mietitty, tms poikkeavaa.

        Kyllä kasvattajista isoin osa tekee rahaa, hyvin. Ei ne mitään hyväntekeväisyyttä tee, eikä sinänsä tarvitse, mutta tuo on ihan höpöjuttuja jo, ettei parin tonnin pennut ole bisnestä. Sitä ne nimenomaan on. On todella naiivia kuvitella että koiria kasvatetaan paljon vain, koska.. Öö... Halutaan kaikille koira??!

        Riskinsä kaikessa on. Myös kasvatuksessa. Emo voi sairastua, pennut kuolla jne. Ja se on surullista. Myös tappiollista. Mutta se ei ole syy rahastaa. Koirat pitää olla aina harrastus, ei tulo - ja voitto. Minusta. Ja tottakai esim ulkomaan tuonnit maksaa. Joten riippuu monesta tekijästä, ja tuurista, mitä joku käärii. Mutta tiedän hyviä kasvattajia, jotka panostavat tuontiin, pitävät koirat todella hyvin ja tekevät kaikki asialliset terveystarkastukset yms ja silti pentujen hinta pysyy rodulla siellä 800-1000 paikkeilla. Ja he saavat lisätuloja, eivätkä tee tappiota.

        Kaikkein kovin bisnes tällä hetkellä taitaa olla miniatyyri koirat, koska niiden rodut on niin ylihinnoiteltuja. Ja koirasudet: täysin valvomattomat, sekarotuiset joiden käyttömahdollisuudet (esim huono luoksepäästävyys yms) on pahimmillaan nolla. Tonnin pennusta etkä tiedä siitä mitään. Se on hyvä bisnes! En maksaisi 300 enempää :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe