Onhan tämä nyt ihan perseestä.

Samsunghaisee

Onhan tämä nyt niin perseestä että jos ostat kalliin luurin,niin vuoden jälkeen siihen ei päivitetä käyttöjärjestelmää.
Oma samsung galaxy note II ei ole nähnyt käyttispäivitystä sitten 4.jotakin eikä semmoista ole tulossakaan.
Tämä on varmaan joku tietoinen strategia valmistajilta,että saadaan ihmiset varsinkin sellaiset jotka ovat huolestuneita tietoturvastaan ostamaan uusi kännykkä.
Itsehän en aio sortua enää kalliisiin puhelimiin vaan pitäydyn enintään 300 euron luureissa.

26

1037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • härskijooseppi

      nyt menossa 6 marsmallow eli näin ne huijaavat ostajia,kaupat myyvät vanhalla käyttöjärjestelmällä olevia luureja mihin ei saa päivitystä,tietoturva retuperällä,ehkä siirryn windows puhelimiin niissä toimii päivitykset,android päivittää 3 päivän välein sovelluksia kylläkin hullua touhua..härskiä touhua..

    • kiroaa_samaa

      Juu.. todellakin perseestä on. Ostin nykyisen kännykkäni noin 4 vuotta sitten. Se toimisi edelleen ihan hyvin, mutta esim. NFC-toiminnot ovat vanhentuneet jo. NFC oli siis ihan turha ominaisuus lopulta, kun käytännössä aika myöhään tulleet hyötysovellukset vaativat uudemman käyttiksen. Erityisesti kiinnostaisi ottaa käyttöön OP:n Pivon lähimaksusysteemi. Lähiaikoina yhä useammat kauppojen kanta-asiakaskortit saa myös kännykkään.

      Vähän epäilyttää, että kännyköiden käyttöikää todellakin lyhennetään ohjelmallisesti ihan tarkoituksella, kun tekniikan kehitys ei muuten enää innosta ostamaan uutta mallia 2-3 vuoden välein. Ostin ekan älypuhelimeni vuonna 2007. Se oli vielä aika hankalakäyttöinen ja ominaisuuksiltaan raakile. Sen jälkeen päivitys uuteen muutaman vuoden välein oli todellakin tarpeellinen. Mutta nyt uuden ostaminen on aika vaikeaa perustella itselleen edes 4 vuoden kuluttua.

    • Nexus5xOnHalpa

      Mikäs se 300 euron luuri sitten on mihin meinasit pitkään saada päivityksiä? :) 2 vuotta on yleensä se raja mihin saa päivityksiä. Nexus ja applen luureihin voi saada 3 vuoteenkin asti päivityksiä joten kannattaisko niitä suosia?

      Jos se uuden luurin ostaminen ei nyt käy niin custom romit on sitten toinen ja ainut ilmainen vaihtoehto.

      • repikääsiitä

        unohdit lumiat,ne saa päivityksiä ainakin 2018 asti ja tulevat siten halvemmaksi käyttää.. ainakin mallit 532,550,650 noilla pärjää 950 samanhintainen kuin iphone se esim..


      • älypuhelinmies
        repikääsiitä kirjoitti:

        unohdit lumiat,ne saa päivityksiä ainakin 2018 asti ja tulevat siten halvemmaksi käyttää.. ainakin mallit 532,550,650 noilla pärjää 950 samanhintainen kuin iphone se esim..

        Puhe on nyt älypuhelimista.


      • älypuhelinmies
        repikääsiitä kirjoitti:

        unohdit lumiat,ne saa päivityksiä ainakin 2018 asti ja tulevat siten halvemmaksi käyttää.. ainakin mallit 532,550,650 noilla pärjää 950 samanhintainen kuin iphone se esim..

        Toiseksikin, Lumioiden tuki loppuu saman tien kun MS tekee Surface puhelimen. Lumiat jää kaiken huomion ulkopuolelle. 950:sta ja muista continuumia tukevista puhelimista tulee RT:n kaltaisia floppeja, kun X86 arkitehtuuria tukevat puhelimet tulee markkinoille. iPhonessa saa rahalla hyvän puhelimen ja iPhonen sovellukset, 950:ssa saa iPhonen kaltaisen puhelimen ilman sovelluksia, eli älypuhelimen kuoret.


    • toteaja-

      näin käy helposti, jos ostaa museomallin.
      Hyvää tässä on se, että tapahtuneesta voi syyttää vain itseään.

    • Kertakäyttömies

      "näin käy helposti, jos ostaa museomallin."
      Harvassa ovat ne upo-uudet Androidit joihin tulee OS päivityksiä yhden vuoden jälkeen.
      Ja toiseksi, yhä useammassa on "sisäänrakennettu akku" siis sellainen jota käyttäjä ei kykene vaihtamaan, ja huollossa akun vaihto maksaa sitten yli puolet uuden puhelimen hinnasta.
      Vedätystähän se on. Samaa jota nähtiin aikoinaan digitaalikamerapuolella, malli uusiutui jopa 3 kertaa vuodessa ja uusimmassa oli aina kourallinen enemmän pikseleitä, mutta entistä pienikokoisempia.
      Tietoturvahuolet ovat myös myyntikikka, tietoturvaongelmia suunnitellaan eli ohjelmoidaan käyttiksiin ja sitten jossain netin pimeällä puolella niistä vuodetaan tietoa sopivan ajan kuluttua, moni säikähtää ja ostaa uuden puhelimen kun OS korjausta ei tule. Tämän osto/vaihto/päivitys -houkutuksen keksi ja hioi huippuunsa Microsoft jo vuosia sitten erinomaisella menestyksellä.
      -
      Bill ensi kerran Melinda:n kanssa silleen, Melinda: "Now I see the reason why you named it as MicroSoft."

    • nopeastilaukiava

      Yritän pysyä satasen luureissa, puhelin se vaan on,puhelin.

      • Kertakäyttömies

        Minulla on ylärajana 200e. Onhan se puhelimen paljon muutakin, muun muassa:
        Navigaattori: Google Maps ja Here
        Tolppavaroitin: TomTom Safety Camera. (ilmainen, erinomainen, ei mainoksia)
        Ajokamera: Road Recorder. muutama euro
        Musiikkisotin: DJD Player. (ilmainen, erinomainen, ei mainoksia)
        Videotoistin: VLC. (ilmainen, erinomainen, ei mainoksia)
        Taskulaskin: RealCalc Plus, muutama euro.
        Kamera ja videokamera, sanelukone/ääninauhuri, kalenteri, herätyskello, ajanottokello, parkkikello: perusohjelmia.
        yms yms.


    • Ostin 8/2016 LUMIA 950, takuu vielä voimassa 8/2018 saakka. Nyt kännykästä hävisi nettiyhteys/sähköpostiyhteys ja kaikki toiminnat. Toimii ainoastaan soitot ja tekstiviestit.
      Soitin myyjäliikkeeseen jossa ostaessani ei mainittu mitään, että Microsoft:n tuki loppuu.
      Soitin Micrsoft.fi, sieltä sanottiin, että ei voi auttaa asiassa. Antoivat linkin, että he päivittää
      nykyisin LUMIA puhelimet. Linkki: support.b2x.com. Mutta kun(vanha mies) en osaa Englantia.
      En tiedä miten pitäisi toimia tästä eteenpäin. Osaisiko kukaan löytää tähän vastausta.
      Kiitos etukäteen
      Epätoivoinen

    • kyrpjooseppi

      Hollantilainen kuluttajajärjestö vie Samsungin oikeuteen puhelimien päivittämättä jättämisestä.
      Hollantilainen Consumentenbond-kuluttajajärjestö haastaa Samsungin oikeuteen, kertoo järjestö tiedotteessaan (pdf).

      – Samsungin Android-laitetta ostaessaan kuluttajille ei anneta riittävästi tietoa siitä, kauanko heidän puhelimensa saavat ohjelmistopäivityksiä. Vaadimme, että Samsung kertoo asiakkailleen asioista selkeästi ja yksiselitteisesti, Consumentenbondin Bart Combée sanoi tiedotteessa.

      – Lisäksi Samsung jakaa asiakkailleen riittämättömästi tietoa Android-puhelimiaan koskevista haavoittuvuuksista, kuten Stagefrightista. Lopuksi Consumentenbond vaatii, että Samsung todella myös päivittää puhelimiaan, Combée jatkaa.

      Järjestö kertoo käyneensä Samsungin kanssa keskusteluja alkuvuodesta. Ne eivät johtaneet toivottuun lopputulokseen, joten Consumentenbond sanoo vievänsä Samsungin oikeuteen.

      Järjestön kyselyn mukaan 82 prosenttia Samsungin älypuhelimista ei ollut saanut uusinta Android-versiota kahden vuoden sisällä ostohetkestä.

      Samsung kertoo suomenkielisillä tukisivuillaan, että "koska päivitysten tarkkaa julkaisuajankohtaa on vaikea arvioida, kerromme (...) uusista päivityksistä vasta niiden tultua käyttäjien saataville."

      Samsung ja LG ilmoittivat viime elokuussa ryhtyvänsä jakamaan päivityksiä kerran kuukaudessa, eli samaan tahtiin kuin Google niitä julkaisee.

      Vaikka hollantilaisjärjestö on nostanut Samsungin tikunnokkaan, ongelma koskee melkein kaikkia Android-valmistajia. Suurilla valmistajilla on lukemattomia malleja, jotka tulisi päivittää. Pienillä valmistajilla ei välttämättä ole resursseja päivittämiseen – etenkin, jos malli on myynyt kehnonlaisesti.

      Suuresta Samsungista saattaa muodostua ennakkotapaus, jossa Androidin päivityskäytäntöjä saatetaan muuttaa enemmänkin.

      OSNews huomauttaa, että voimassa olevan EU-lainsäädännön mukaan laitteilla pitäisi olla Euroopassa kahden vuoden takuu.
      http://www.is.fi/digitoday/art-2000001901531.html

      Asiakkaita huijataan................................................................................................................................................

    • ostinluurinäsken

      Nyt tuli A 5 nougatpäivitys. Androit 7.o. Kiitettävää toimintaa.

    • z3compact

      hyvin pärjää ilman päivityksiäkin

    • päivityksiä

      Ainaski mun Iphoneen on tullu päivityksiä jo 4 vuoden ajan... Apple taitaa olla ainoa joka jakaa päivityksiä paria vuotta pidempään. Käsittääkseni applen päivitystuki on "5 vuotta julkaisusta", eli iphone 8:ssa on tukea jäljellä 5v ja iphone 6 puhelimessa 2v? Iphone 6 taitaa silti olla vielä myynnissä, eli halvimmat iphonet ovat lyhyempikäisiä.

      Mutta ei samsungi ole päivitysten suhteen huono, verratkaapa Samppaa noihin kiinalaisiin halpamalleihin, joita ihmiset tuntuvat ostavat sankoin joukoin....

      • vain_3_vuotta

        iPhone5/5C ja iPad 4 jäivät jo ilman ios11 päivitystä, niiden tuki on päättynyt. iPhone6:ssa ios11 on jäänyt viimeiseksi päivitykseksi, se on vähän aikaa vielä käyttökelpoinen mutta ensi vuonna viimeistään pitäisi ostaa uusi puhelin tilalle.

        Apple on myös sanonut tukevansa iphone/ipadeja 3 vuotta ja mac-tietokoneita 4 vuotta, mutta odottaa käyttäjän ostavan sen jälkeen uuden laitteen tilalle, vanha muuttuu käyttökelvottomaksi. Eli tuki on applella yhtä pitkä kuin googlen nexus ja pixel puhelimissa ja tableteissa.
        https://www.theguardian.com/technology/2016/apr/15/apple-iphone-last-three-years-mac-computer-four


    • Viisivuotta

      En tiedä mitä apple on virallisesti luvannut, mutta käytännössä tuki on ollut noin viisi vuotta julkaisusta. ( ensimmäisiä laitteita lukuunottamatta.) Tämä ipad on noin kuusi vuotta vanha ja ios 9 jäi viimeiseksi päivitykseksi.

      Toki apple myy edelleen malleja, jotka on julkaistu vuosi tai kaksi sitten, jolloin niiden tuki jää lyhyemmäksi.

      http://www.businessinsider.com/apple-ios-10-iphone-software-update-2016-9?r=US&IR=T&IR=T

    • muumio-

      On se, kun ihmiset alkais ostaa peruspuhelimia ääni muuttuis kellossa, tietoturvapäivitykset 5 vuotisiksi

    • Anonyymi

      Mitä niitä turhaan rupee päivitteleen. Sehän vaan täyttää luurin kapasiteettia entisestää ja hidastaa toimintaa. Minä käytän niitä aina niin kauan kuin akkua voi ladata ja ostan sen jälkeen uuden. En ole ikinä mitään pöpöjä saanut luuriin enkä tietsikkaankaan. Helposti toimii ainakin kuusi vuotta ilman rasitusta.

      • Anonyymi

        Pakko päivittää..


      • Anonyymi

        Höpö höpö. Millä perusteella muka päivitykset hidastaisi puhlelinta tai täyttäisi sitä? Päivityksethän sitäpaitsi ylikirjottaavanhemman käyttisversion, ei niitä vanhoja käyttisversioita puhelimessa säilytetä joten lisätarvetta tilalle on vain sen verran mitä uudet ominaisuudet jne vaatii tilaa. Tokihan uudet käyttisversiot kasvaa uusien käyttiksen ominaisuuksien jne takia, mutta ei niin paljon että se olisi mikään ongelma. Ellei sitten ole mennytostamaan jotain karvalakkipuhelinta, jossa on tallennustilaa jne aivan liian vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Millä perusteella muka päivitykset hidastaisi puhlelinta tai täyttäisi sitä? Päivityksethän sitäpaitsi ylikirjottaavanhemman käyttisversion, ei niitä vanhoja käyttisversioita puhelimessa säilytetä joten lisätarvetta tilalle on vain sen verran mitä uudet ominaisuudet jne vaatii tilaa. Tokihan uudet käyttisversiot kasvaa uusien käyttiksen ominaisuuksien jne takia, mutta ei niin paljon että se olisi mikään ongelma. Ellei sitten ole mennytostamaan jotain karvalakkipuhelinta, jossa on tallennustilaa jne aivan liian vähän.

        Jopa Android 11 toimii nopeasti sellaisessa puhelimessa jonka viralliset päivitykset loppuivat Android 6 versioon.. Esimerkiksi One Plus 1. Eli ei ne päivitykset merkittävästi hidasta laitetta.


    • Anonyymi

      Oman lemusi taidat haistaa, suihkussa käyminen on suositeltavaa.

      Samsung on itseasiassa ehdotonta parhaimmistoa mitä älypuhelinten käyttiksen päivittämiseen jne tulee. Samsung on ehdotonta kärkeä siinä kuinka pitkään Android -älypuhelimet saa päivityksiä. Nyt viime vuonnakin (2021) Samsung julkaisi useita lippulaivamalleja sekä keskihintaisia malleja, joille Samsung lupaa kolme suurta Android -päivitystä ja neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. 111871575Kyseisissä viime vuonna myyntiin tulleissa Samsungin älypuhelimissa oli myyntiin tullessaan Android 11 ja Samsung on siis luvannut niille tulevan vähintäänkin Android 12, 13 ja 14 versiot. Samsung on jo julkaisut Android 12 päivityksiä viime vuoden malleile ja vanhemmille malleillekin on jo tiedossa Android 12 päivityksen julkaisun aikataulu.

      Lisäksi vasta eilen uutissivuilla oli uutinen, jonka mukaan Samsung alkaa jatkossa julkaista lippulaivamalleilleen, ja mahdollisesti keskihintaisile älypuhelimilleen myös, neljä suurta Android päivitystä ja tietoturvapäivityksiäkin Samsung lupaa puhelimilleen tulevan jatkossa viiden vuoden ajan.

      Eli ketjun aloitus on täyttä puppua.

      • Anonyymi

        Huomasitko, että avaus on postattu lähes kuusi vuotta sitten? Silloin Samsungikin mahdollisesti kitsasteli laitteidensa päivityksissä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe