Ei sisäsiisti Rotweiler 6 kk

Prinsessa-Ritu

Minulla on 6 kuukauden ikäinen narttu Rotweiler pentu ja on ollut minulla kaksi viikkoa eikä ole oissannut eikä kakannut ulos kertaakaan. Entinen omistaja asu maalla ja koira pääsi aamuisin aina ulos ilman remmiä ja hoiti tarpeensa ulos.

17

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpäniinpäniin

      No ilmeisesti entinen omistaja valehteli.

    • Yesterdaynews

      Paperit käyttöön sitten vaan niinkuin pikkupennulle. Jollainen se itseasiassa vieläkin on. Puolen vuoden kuluttua tästä jos vielä samaa tekee jatkuvasti, sinulla on ongelma.

    • mumm

      Maalta tulleelle koiralle kaupunki/taajama on melkoinen huvipuisto, koiralle voi olla mahdotonta keskittyä ulkona mihinkään muuhun, kuin hajujen haisteluun. Edellinen omistaja on myös voinut valehdella, ei mitenkään yllättävää kodinvaihtajien kanssa. Itselläni on ollut useita kodinvaihtajia ja jokaisen kohdalla on totuutta vähintään siloiteltu ja osan kohdalla valehdeltu törkeästi. Kaikki kodinvaihtajat ovat ongelmistaan huolimatta jääneet minulle ja koulutettu kunnon koiriksi, vaikka työtä onkin ollut moninkertainen määrä alkuoletukseen..

      Jos koiralle uudet tuoksut ja ympäristö on niin jännittävä/stressaava, että se ei pysty keksittymään tarpeiden tekoon, kokeile jäädä paikallesi niin pitkäksi aikaa, kunnes tarpeet on tehty. Kun seisot paikallasi, ympäristö ei enää tarjoakaan uusia elämyksiä, jolloin tarpeiden tekokin voi tulla helpommin mieleen.

      Sisäsiisteyskoulutus on syytä aloittaa alusta samaan tyyliin kuin pennun kanssa. Ulos mennään aina syönnin, levon, leikin jne jälkeen. Joka kerta varsinaiselle lenkille lähdetään vasta, kun tarpeet on tehty. Koirasi on jo sen ikäinen, että sillä on jonkinlainen kyky pidättää, joten kun alkuun pääsette, voi noita ulkoilutuskertoja vähentää, kun opit, milloin ulos pitää päästä. Jokaisesta hoidetusta asiasta kehutaan vuolaasti, sisälle tehdyt vahingot siivotaan vähin äänin. Väärään paikkaan tehdyistä tarpeista rankaisu voi johtaa siihen, että koira ei uskalla tehdä sinun nähden tarpeitaan, koiralle on vaikeaa ymmärtää että tarpeiden teko voisi olla väärin, joten vanhanaikaiset neuvot työntää kuono pissaan ovat vain oman turhautumisen purkamista, ei sillä että näin olisit toiminut.. Pyri rauhoittamaan lenkeillä alku, jotta koirasi malttaa tehdä tarpeensä, kiihtynyt koira ei useinkaan malta tarpeitaan tehdä. Pitemmillä lenkeillä kannattaa myös lenkin lopuksi rauhoittua tarpeiden tekoon, liikunta lisää aineenvaihduntaa ja usein koirat tekevät tarpeet alku ja loppulenkistä.

      Kaikki paikat, joihin koira on tottunut tekemään tarpeet kannattaa siivota huolellisesti, koira suunnistaa vessaan hajuaistin perusteella, koiran näkökulmasta paikka, joka tuoksuu pissalle, on vessa.. Vältä ammoniakkia sisältäviä aineita, ne vain voimistavat virtsan tuoksua, etikka neutraloi tehokkaasti. Kannattaa myös pyrkiä estämään vanhoille paikoille pääsy laittamalla kohtiin vaikka jokin huonekalu tai estää johonkin huoneeseen pääsy. Koirat ovat rutiinieläimiä, joten nyt jo kehittymään päässeet rutiinit kannatta estää, jotta voit helpommin tarjota uuden toivotun tavan toimia.

    • komiantalonsanni

      Voi olla että kun se on tottunut tekemään tarpeensa irti ollessaan,se ei osaa kytkettynä tehdä.Itse asun maalla ja oma koirani ei koskaan tee tarpeitaan kun se on remmissä,se on niin tottunut olemaan irti ja menemään vähän kauemmaksi.Voitko yrittää ulkoiluttaa niin pitkässä liinassa että se pääsee vähän kauemmaksi ja hihna niin löysällä että se ei tunne kiristystä.Jos se todella oli entisessä kodissa sisäsiisti tämä voisi olla syy.

    • aikaavaatii

      Kun koira on tottunut tekemään tarpeensa ilman hihnaa vapaana ollessaan, menee aikaa ennenkuin se ymmärtää/osaa alkaa hihnalenkeillä tekemään tarpeensa.
      Eli pitkä hihna tosiaan ja tarpeeksi pitkät lenkit alkuun että varmasti on pakko tehdä ne tarpeet myös siinä hihnassa ennenkuin menette sisälle.

    • MitäpäMuuta

      maalaiskoiralta voisi olettaa. Ei se kaupunnkilaistuminen hetkessä suju. Koira on kuitenkin vasta pentu, joten eiköhän se kohta jo opi miten kaupungissa menetellään.

    • kynälyijy

      Meidän kääpiövillakoira oppi sisäsiistiksi vasta 1.v2kk joten en olisi huolissaan. Kannattaa muistaa ottaa joka lenkille nameja mukaan niin kun koira tekee tarpeensa kehut paljon ja annat namin!

      • Tatsavau

        Namitus ei kuulu siisteyskasvatukseen. Ei ihme että koirallasi kesti noin kauan oppia. En koskaan ole käyttänyt nameja siisteyskasvatukseen ja joka pentu on 4-5 kk ikäisenä ollut sisäsiisti. Riittävä ulkoilu ja säännöllinen päivärytmi ovat yksinkertainen ja tehokas keino. Jos murrosiässä pentu kokeilee merkkailla sisälle, pitää kieltää voimakkaasti.


      • jaaeivai

        Ja höpö höpö!
        Palkitseminen nopeuttaa prosessia ja ehdottomasti kaikki konstit käyttöön vaan.
        Villakoira ei välttämättä opi ikinä täysin sisäsiistiksi, eli sinänsä melko hyvä suoritus että 1v2kk ikäinen on sitä jo.


      • enolepalkinnut

        En ole kuullut villakoirista etteivät oppisi sisäsiistiksi, mutta meidän käppänä oppi sisäsiistiksi alle viiden kuukauden ikäisenä, ilman makupaloja kehut riitti.


      • asdasdasddd

        Mäkään en lähtis jostain niin luonnollisesta asiasta kuin ulos pissaaminen palkkaamaan. Varsinkin kun koira on vielä pentu ja helposti opetettavissa sisäsiistiksi.

        Jotkut koirat liiasta huomiosta ja palkkaamisesta pyrkii pissaamaan omistajan edessä enemmän, jotta sais herkkua - eli muista tämä, että se voi kääntyä vastaankin. Perus kehu ''hyvä pissa'' riittää, sekään ei ole välttämättä tarpeen. Riittää kun vie ulos USEIN ja osaa ennakoida.


      • hohhoija

        Meillä pentu tuli ylpeänä eteeni ja pissasi olohuoneen matolle.. Sitä kyllä palkittiin tarpeiden teosta ulos ja oppi olikin mennyt hienosti perille, pientä hienosäätöä, niin tarpeet osui myös oikeaan paikkaan :) Eihän tuossa mitään ihmeellistä ole, pentu oli hoksannut, että pissaaminen on hyvä juttu, palkkaa ei tietenkään saanut sisälle tehdyistä lammikoista, tämän jälkeen ei kauaa mennyt, kun pentu tajusi jutun juonen, ulos tehdyt tarpeet on hyvä juttu, sisälle tehdyistä tarpeista ei seuraa mitään. Koira oppi sisäsiistiksi 4 kuisena, joten eiköhän se ole se ja sama, miten sen palautteen antaa, toiset kehuu toiset antaa namin, kummassakaan tavassa ei mitään vikaa ole.. Tärkeintä on viedä ulos riittävästi, että pentu voi taidon oppia. Kääpiöroduilla on joskus vaikeuksia sisäsiisteyden suhteen, se että jollain kääpiökoiralla ei tällaisia ongelmia ole, ei kerro kyllä laajassa mittakaavasta, muusta kuin yksilön kyvystä pidättää, toisilla homma vie pidempään.. Jokainen kääpiörodun hankkinut tämän varmasti tietää, jos yhtään on tietoa etsinyt ennen koiran hankintaa.


    • palkkaa

      enpä oo ennen kuullutkaan minäkään että siisteyskasvatus palkittaisiin nameilla. nään kyllä päivittäin näitä namin syöttäjiä jotka ohitustilanteissa syöttää aina nameja. eräskin on tehnyt sitä vuosia

    • Koirallekko_palkkaa

      "Jotkut koirat liiasta huomiosta ja palkkaamisesta pyrkii pissaamaan omistajan edessä enemmän"

      Onko hyväkin palkka? Kuukausipalkka, tai mahdollisesti urakkapalkka? Mikä muuten on koiralla veroprosentti, ja kertyykö eläke? Onko kirjallinen soppari? :D

      • asdasdasddd

        Päiväpalkka. Ei kerry eläkettä valitettavasti. :(

        Meillä kaikki koirat tekee töitä palkkansa (=ruokansa) eteen. =)


    • Zinuski

      Mun kultsi teki jotain liruja sisälle ja koko pentuaikana yhden kakan sisälle, se pitää vaan aamulla HETI nostaa/viedä ulos kun se herää, ei pidä jäädä yhtään tekeen muuta! Pisuja tuli joskus leikin jälkeen kun en tajunnut et ny ulos! Se on tosi paljon omasta tominnasta kiinni, pennut oppii yllättävän nopeesti

    • Simplaty

      Ottaa pisupaperit ulos mukaan tai siirtää alkuun pissa-alustan lähelle ovea niin tietää milloin on aika lähteä ulos. Koira ei mielellään tee hyvin käsiteltyyn tilaan/pesäänsä (esim.etikka tai ''piss-off''-suihkeella) joten suositan rajaamaan oman tilan jossa on oma peti ja ehkä virikettä mikäli ne eivät kiihdytä koiraa (yksilöllistä)
      Koira voi pissata myös muutosstressin takia tai virtsatien tulehduksen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe