Uudelle oppipojalle ohjeita

Uudelle_apua

Olen nyt lueskellut kaiken näköistä buddhalaisuudesta netin kautta ja tullut siihen tulokseen, että tämä on se oma juttu ja tie jota olen etsinyt kaikki nämä 30vuotta. Olen eroaamassa nyt evl.kirkosta ja tarvitsisin neuvoa teiltä muilta buddhalaisilta. Onko jotakin hyviä kirjoja mistä voisin aloittaa? Mahtaako hämeen alueella olla mahdollista päästä oppiin? Kiitän ja kummaran heti alkuun kaikkia jotka vaivautuvat apuansa tarjoamaan :)

13

215

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • obi1

   mun silmät buddhalaisuudelle avas semmonen pikku kirja kun buddhan elämä ja teot. toinen päräyttävä teos oli zenin ilosanoma.kirjan luettuani istuin munasillani auringossa ja hymyilin. kolmas hyvä lukea kirja on: näin olen kuullut. siinä kattava setti idän ajatusmaailmaan ja hyvää aateltavaa missä mennään ja missä ite haluaa mennä.
   onnea ja menestystä valitsemallesi tielle!!! ;>

  • Tällainenvastaus

   Karma-joogaa harjoittamalla pääset heti buddhalaisuuden ytimeen. Buddhalaisuuden ydin on se, että elämä on kärsimystä ja kärsimys johtuu mielihaluista. Vapautuakseen elämän kiertokulusta eli kärsimyksestä on vapauduttava mielihaluista. Siinäpä se. Kaikki mikä lisää egoa on vastoin buddhalaisuutta. Kaikki, mikä poistaa egoa on buddhalaisuuden mukaista.

   • opiskelemassa

    Palstalla mainostetusta Henepola Gunaratanin tarkkaavaisuusmeditaatiokirjasta on ollut suurta apua. Kirja soveltuu harjoituksia jo tekeville, on tavallaan ohjaajan korvike, koska siinä selostetaan mahdollisia harjoituksissa eteentulevia sudenkuoppia ja miten niistä pääsee ylös.

    Tarjosin kirjaa yhdelle tutulle, mutta hänelle siitä ei ollut apua, koska hän vierasti joitakin käsitteitä. Kirjantekijä on kylläkin panostanut tässä kirjassa sanskritin ja palinkielisten käsitteiden minimointiin.

    Tosin, buddhalaisuutta jo tunteville palinkieliset käsitteet voivat olla rikastuttava ja selventävä tekijä.

    http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-mindfulness-gives-you-time-time-gives-you-choices-choices-skillfully-made-lead-to-freedom-henepola-gunaratana-59-43-30.jpg


   • Tällainenvastaus

    Teoria voi motivoida harjoituksia, mutta käytännön teot ja tekemättä jättämiset ovat ainoa keino murtaa ego ja avata ymmärrys. Siihen ei ole oikopolkuja.


  • Mamaki
  • VesaNasareth

   Kukaan muu ei voi pitää sinua yhtä rakkaana kuin Raamatussa itsensä ilmoittanut Jumala.
   Mutta synti erottaa, joten tarvitaan virheetön uhri Jumalan luo pääsemiseksi.
   Jumala kuoli ja nousi kuolleista.
   Jos uskot tämän, niin Jumala tulee asumaan sinussa ja haluat kertoa tästä kaikille.

  • klpo

   Onhyvä tutusrua eri uskontoihin. Krinuskoon voisi utrstua seuraavan kirjituksen kautta,, joka lienee luettavan lyhyt, jotta lukeminnen onnistuisi!
   Kristinusko on Jumalan perustama usko, jonka kautta ihmiset voivat pelastua iankaikkiseen elämään autuuteen Jesuksen Ktistuksen kautta, jonka Jumsla on antanut!
   Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!
   Jeesus käski julistamaan Evankeliumia maailman loppuun asti.
   Islam ei ole tuota Evankeliumia, jota Jeesus käski julistamaan!
   Vain Jeesukseen uskomalla voi pelastua Jumalan luo!
   Jeesus sovitti koko maailman synnit Jumalan suhteen.
   Joka uskoo Jeesukseen saa syntinsä anteeksi ja perii iankaikkisen elämän!
   "Jumala käskee kaikkia ihmisä kaikkialla tekemään parannuksen ja uskomaan Jeesuksen nimessä synnit anteeksi! Vakuudeksi Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista ensimmäisenä kuolleista ylösnousseista!"
   Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!
   Jeesus käski justamaan Evankeliumia maailman loppuun asti.
   Jeesus torjui kiusaajan Jumalan Sanalla!
   Myös Uusi Testamnetti on Jumalan Sanaa!
   "13 Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte." 1Tessalonikalaiskirje 2.luku

   Kristityt ovat odottaneet kauan antikristuksen ilmestymistä, jonka tunnistaa sellaisesta, että antiristus ei tunnusta Jeesusta Kristusta Jumalan Pojaksi! Amen
   Raamatun sana osoittaa islamin antikristullseksi, joka Raamatussa ilmoitettu!
   Kyseessä se Raamatussa ilmoitettu antikristuksen ilmaantuminen!?
   Raamatun mukaan antikristus ei tunnusta Jeesusta Jumalan pojaksi!
   Ja Kalliomoskeijan ulko- ja sisäseiniin muhamettilaiset ovat kirjoittaneet;"Ettei Jumalalla ole Poikaa!" Eli kirjoitukset käyvät tuossa toteen, eli muhamettilaisuus eli islam on Antikristus, joka Raamatuissa on ilmoitettu tulevan maailmaan!!!
   Hitler oli areolainen, eli tuota 400 luvulla Saksassa ollutta oppikuntaa edustamassa, joka kieltänyt Jeesuksen jumalluuden eli pitivät Jeesusta ihminsenä vain. "Joka ei tunnusta Jeesusta Jumalan Pojaksi, on Antikristus!" Raamatun mukaan!
   Voi vain kysellä, pelastuvatko ne antikristuksen joukotkin!
   Voiko antikristuksen seuraajat olla syyttömiä, kun kristityt vertaavat antikristusta aivan paholaiseen ja pitävät 'perkeleen' lähettiläänä!
   Voi verrata Jeesuksen tarjoamaan pelastukseen autuuteen:" Evankeliumia julistettava
   rauhassa rauhaa pitäville!" Uuden Testamentin mukaan! Kristinusko on siis rauhan uskonto!

   RAAMATUN KÄSIKIRJOITUSTEN LUOTETTVUUS
   Uuden Testamentin käsikirjoitukset ovat yhtäpitäviä eli niissä ei ole paljoa poikkeavuuksia ja nekään ei ole missään opillisesti tärkeissä paikoissa. Eli Uuden Testamentin suomennoksia voi pitää hyvin luotettavina. Uuden Testamentin käsikirjoitukset ovat olleet jo paljon ennen muhametttiilaisuuden syntyä, eli muhametilaisuus ei ole pätevä Uuden Testamentin tulkitsuja vaan Kristillistä kirkkoa voi pitää ainoana oikeana UudenTestamentin edustajana, ja toisten on väistyttävä kommentoimasta! Papit ja piispat ovat opetetut oikein ymmärtämään Raamattuja ja oikein ymmärtävät Jeesuksen opetukset!

   JEESUS ON MESSIAS
   Johanneksen Evankeliumin alussa on mainittuu Nikodemus, jonka kanssa Jeesus puhui, joka tunnisti Jeesuksen Messiaaksi (Kristus, kreikaksi)!
   Enkelien sanoma Jeesuksen syntyissä:"Teille on syntynyt Vapahtaja,Kristus Herra Daavidin kauppungissa!"
   "Hän on sovittava kansan synnit!"
   "Jeesus Kristus,, hän on sovinto meidän synteimme edestä, ei ainoasti meidän, vaan koko maailman edestä!" 1. Johanneksen kirje 2.luku, Kristittyjen Raamattu(Sisältää "Usko Jeesukseen, niin sinä pelastut, autuuteen." RaamattuVanhan ja Uuden Testamentin)

   JUMALA LOI KAIKKI KRISTUKSEEN
   "Jumala loi kaiken Kristukseen ja kaikki kuoli Golgatalla. " Joka uskoo Jeesukseen, saa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyy ja saa Pyhän Hengen ja liittyy Kristilliseen Seurakuntaan!Jeesus pelastaa!

   "Joka uskoo Jeesuksen olevan Jumalan Pojan, sillä on elämä, mutta joka ei usko Jeesusta Jumalan Pojaksi, sillä ei ole elämää!" Raamattu
   "Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!"
   JUMALAN PYHÄ HENKI LASKEUTUI TAIVAASTA
   "Evankeliumi julistettava rauhassa rauhaa pitäville!"
   Pyhä Henki laskeutui Jeesuksen lupausten jälkeen Jerusalemiin Ensimmisenä Helluntaina ja alkoi saarnavirka Jeesuksen käskemänä ja sitä tehden Pyhän Hengen saarnavirka on jatkunut vuosisadasta toiseen! Lue vaikka Apostolien tekojen alusta!!! Ja siellä oli paljon todistajia todistamassa tuota!
   JUMALA ON YKSI
   "Kolme on, jotka todistavat Taivaassa, Isä Jumala, Sana, Jeesus ja Pyhä Henki ja he kolme yksi ovat!" Uusi Testamentti,Vanha KirkkoRaamattu
   "Jeesus sanoi:"Miksi sanot minua hyväksi,Jumala yksin on Hyvä!"
   Kristityt uskovat YHTEN JUMALAN!
   Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!

   KRISTUS HALLITSEE MAAILMAN LOPPUUN ASTI
   "Evankeliumi julistettava rauhassa rauhaa pitäville!"Raamattu

  • TämmöstTääOn

   Mitä jos vaikka ensiksi istuisit pari tuntia ilman ajatuksia ja kun niitä ilmenee niin anna niiden valua eteenpäin käsitellen ne samalla . Buddhalaisuus on merkityksien sekametelisoppa . Tarkoituksena ymmärtää yksinkertaisuus

  • Obi1

   Tulin miettineeksi Buddhan ja Jeesuksen oppien eroja ja yhtäläisyyksiä. Paljon loppupeleissä yhtäläisyyttä. Buddha ei puhunut 2500 vuotta sitten sanaakaan Jumalasta. Mietin että ehkä siks kun intias on tuhat jumalaa niin ehkä oli parempi vaan näyttää tie ja olla turpa kii.tuli jeesus ja ihmiset oli valmiita vastaanottamaan totuuden että Jumala on. Buddhalaisuus on tie yhtäläilla Jumalan luo kun Jeesuksen. Kun valaistut tulet tietoiseksi :Jumala on. Seuraamalla buddhalaista elämäntapaa noudatat Jeesuksen uskontoa lopulta. Buddha opetti rakastavaa ystävyyttä, Jeesus kehoitti rakastamaan lähimmäisiä. Siis ollen yhtälö on seuraava: Buddha opastaa,Jeesus pelastaa ja Jumala on kaikkivaltias. Onnea matkaan perillä tavataan!!!
   ;>

  • wabisabi
  • ööööö-ö

   Böö.

  • obi1

   tällä tavalla: kun oot teoriasta ja meditaatiosta siirtynyt käytäntöön, homma menee esim niin kun mulla tässä kuussa. normaali loppukuun taloudellinen katastrofi saatii frendien kaa aikaseks jo kuun alussa. omalla kohalla otto maatin saldo rupes näyttää 0.00 jo 9.1.2017. kävin vilkasee tänää ja saldo palvelumaksujen jälkeen -2.89. hyvin on menny. se että elänyt ja elän niin että jos mulla jotain on ja joku multa sitä pyytää nii varmaa annan, kantaa hedelmää.nyt on taas tullu elämän jakso, jolloin ite käsi ojossa saisko jeesiä ja sitähän saa.se otetaa ilolla mitä annetaan. ihmisten auttavaisuus ja ymmärtäväisyys on ollu ilo huomata. mun pointti on se että himassa ei tapahdu yhtään mitään. se on lähettävä ulos ja kuunneltava fiiliksiä mihin suuntaan menee. jos mul ei o fiilistä ni ei sitten en tee, en mee vaan oon ja katon huomen uuestaa. elämä on joukkuepeli ja oon saanu taas kokea sen miten tutut ja tuntemettomat on pelikavereita. oma asenne ja ystävällisyys ja kohteliaisuus on avain onneen. ovet aukeaa ja matka jatkuu milloin milläkin kulkuneuvolla ja se tunne, että se vähä mitä tarvitset ja puuttuu on sun kädessä viis minuuttia myöhemmin on siistii. vähän on tarpeeks ja sitten vaan kiitellään ja kumarrellaan, kun on taas päivä pulkassa. oon tuntenut suurta iloa tiestä taas pitkän paikallaan olon jälkeen. ihan oikeaa elämää ja ihmisten kohtaaminen on iloinen asia. onhan tää talvella mitä on mutta vaatetta päälle ja ei haittaa. odotan taas kesää ja alkaa tuntua siltä että siitä tulee hyvä ja antoisa. ei tarvi ees olla aina menossa mihinkään. voi olla ja olemisen taito on hyvä opetella.--- mulla ei o kiireitä.sitten mun kiireet loppu.mikä sitten alkaa?--- onnea ja menestystä. tiellä tavataan!
   ;>

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   158
   2245
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   107
   1775
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1762
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1166
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   304
   800
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   783
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   772
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   721
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   672
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   84
   635
  Aihe