Vankilat lepokoteja

veronsamaksanut

Onkohan tuo nyt oikein että vankilassa henkilöllä on paremman oltavat kuin rehellisellä ihmisellä siviilissä? Rehellisellä ihmisellä ei asuntoa, ei ruokaa, ei toimeentuloa, ei terveydenhuoltoa, kerjuulla ja jätteiden keräämisellä yritetään tulla toimeen!
Vankilakundi saa kaikki em. etuudet tehtyään rikoksia yhteiskuntaa ja toisia ihmisiä vastaan, näin yhteiskunta palkitsee hänet! Turussa elinkautisvanki jopa kieltäytyi lähtemästä siviiliin koska vankilassa on niin hyvä olla!
Onko vankilan alkuperäinen tarkoitus muuttunut näin paljon, eikö ihmisen pidä vankilassa miettiä tekojaan ja tehdä päätös ettei enää palaa takaisin. Kertoohan se nimenmuutoskin asiasta jotain - rikosseuraamuslaitos. Kas kun ei rikospalkitsemislaitos!
Vai onko se nyt sittenkin niin että yhteiskunta on muuttunut vankilaakin kovemmaksi paikaksi olla?
Kertokaa tuntojanne!

9

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymysaplle

      Olisitko kenties itse valmis luopumaan vapaudestasi ja istumaan esimerkiksi muutaman vuoden vankilassa? Epäilen, että tulee ennemmin tai myöhemmin kaipuu pois ja siinä kohtaa se "lepokoti" tuntuukin jo rankalta. Pitää asiat elämässä olla jo todella huonosti, jos vankila tuntuu paremmalta kuin siviili

      • siinonkatovarmaan

        Sellanen pikku ero, että ne jotka on linnassa on myös tehnyt jotain että on joutunut sinne eli erittäin typerä argumentti todeta että olisitko itse valmis, ei varmaan olisi jos ei ole sitä ansainnut, elämällä kunnolla ei sinne joudu ja köyhyys ei ole perusteltua alkaa rikolliseksi. Väkivalta rikollisia en ymmärrä alkuunkaan täten kannatankin kuolemantuomiotata henkirikoksen syyllistyneille. Miksi toisen ihmisen tappaneet on ylipäätään oikeus elää? Voisiko joku antaa vastauksen, tätä olen aina ihmetellyt ei siinä auta parannukset kun toinen on kuollut. Silmä silmästä. Ei siinä enää parannus auta jos on toisen ihmisen tappanut. Ihme touhua. Mallia yhdysvalloista. Siellä ollaan uhrin puolella kun täällä puolustetaan vittu jotain sekopäätä joka kadulla vaan huvikseen tappaa ihmisen kun tämä erehtyi katsomaan silmiin tai ei muuten vain naama miellyttänyt. ...!!!!! Sellaisille 30/50 vuotta vankeutta ja 100 raipaniskua kerran viikossa niin loppu samalla se pahan leikkiminen, kyllä valtio kuriin nämä saisi mutta aina on joku humaani puolustamassa, se on selvä. Miltäs tuntuisi jos näiden jonkun humaanin oma läheinen joutuisi vaikka kuolemaan väkivallan uhrina olisiko kiva kun tekijä saisi vittu 2kk ehdollista mitä!!!häh???? Ja valittaisi päälle kun on niin vitun rankat oltavat!!!!!!


    • Lusinut

      Eikös kaikki suomalaiset saa ilmaisen asunnon ja toimeentulon valtion kirstusta? Eli miten niin rehellisellä ihmisellä ei ole asuntoa, ruokaa tai toimeentuloa? Ymmärtääkseni jokainen suomalainen pääsee lääkärillekin, eli mihin oikein viittaat näillä väitteillä?

      Mikäli suljetun vankilan 12 neliöinen selli, jonka ovi on osassa osastoissa lukittuna 23h vuorokaudessa ja tämän autuaan tilan toki jaat vähintään yhden toisen vangin kanssa, jos tulee kolmas samaan selliin niin lattiapaikkaa tarjolla, yhteydenpito ulkomaailmaan kirjeitse tai viidellä viiden minuutin puhelinsoitoilla viikossa ok, niin tervemenoa lusimaan kivitaloon. Ei kannata netistä ja facebookista odottaa ajanvietettä.

      Ruoka on varmasti minimikriteerit täyttävää, mutta ei todellakaan mitään luksusta. Telkkari on mallia "halvin tarjous voitti", eikä sitä edes kaikissa selleissä ole. Vankiloiden telkkarien kokoisia ei muuten myydä kuin Lexuksien niskanojiin.

      Sanomalehtiä tulee yksi per osasto, eli reilut 20 ukkoa sit lukee päivän tapahtumat siitä vuorotellen ja aikaahan on tunti.

      Sillä reilun satkun toimintarahalla kuukaudessa sitten tupakkimiehet ostaa sätkätarpeet ja jokusen purkin tonnikalaa ja pikanuudeleita iltapalaksi.

      Vankiloissa tosin on erittäin hyvä kirjastot, kirjat julkisista kirjastoista hylkyyn menneitä, mutta täysin luettavissa. Niihin pääseekin käymään jopa kaksi kertaa kuukaudessa.

      Esimerkkisi elinkautisvangista on varmaan totta. Kaveri on todella laitostunut, eikä enää pysty omatoimiseen elämään. Vankila tappaa kaiken kyvyn elää omillaan. Mikäli olet 12 vuotta toisten huollettavana ja täydellisesti määräämänä, ilman pienintäkään omaa tahtoa, niin voi vapaus ja itsestään vastuun ottaminen olla pelottavaa.

    • justjustttt

      Monikaan ei tiedä miltä tuntuu vapauden riisto, olla nyt sellissä jossa ei ole edes kahvaa ovessa. Ulkomaailmaan yhteydenpito ei onnistu ihan sillon ku haluaa. siellä on kyllä aikaa miettiä tekemisiään------

    • Kunnon-erkki

      Aika tyypillistä jopa syrjäytyneeltä alkaa haukkuun ja kadehtimaan mielestään huonompia ja vankilassa olevia ihmisiä? jos oma elämä on vittuillaan kato peiliin juntti ja kerro mitä näät? ja jos peilikuva mielestäs on ok niin osoita valitukses päättäjille. eläkä kanssa ihmisille ja kyllä sinne vankilaan pääsee vaikkei mitään ois tehnytkään. että mikä juntti.

    • EastmanC

      Vankilassa istuu luusereitten pohjasakka. Sille porukalle ei tosiaan tarttis mitään televisioita tai toimintarahoja antaa. Liian pienet televisiot, voi jeesus.

      Älä tee rikoksia, mee töihin ja osta OMALLA RAHALLA niin iso telkku kun haluat!

      Mut on tietty niinkin että sen sellikaverin perärööriä on niin paljon helpompi hoonata kun hoitaa omat asiat kuntoon. Ja itkee sitten täällä miten vankila on niin kova paikka. Suomen vankilat on lepokoteja, ja niitten asukit ihan pullaposkipoikia. Säälittäviä.

    • Tätä.mieltä

      Vankilat ovat nykyään kuin hotelleja. On suihkut, vessat, telkkarit talon puolesta, kaikenlaista kivaa voi harrastaa. Golfkenttä ja valkeat hevoset puuttuvat mutta eiköhän nekin sinne pian hommata. Ruoka on hyvää, monesti parempaa mitä siviilissä saavat.

      Vankilan pitää olla rangaistuslaitos eikä mikään hotelli. Rikollisten hyysääminen on lopetettava ja tilalle tiukka sotilaallinen kuri. Joka siihen ei alistu niin pimeään koppiin vaikka koko tuomion ajaksi.

    • ent.rikoll

      No,kerroppa mihin ne vangit laitetaan,että ois yhtä huono olla kun kodittomalla,vankilan pihallekko.Suomessa on lait kuten vankeuslaki,sen lisäksi ihmisoikeusdiibadaabat jne painostavat tekemään linnoista ns.3tähden hotelleja.Herrat ovat kyykyssä tämän edessä!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe