Mahdollisesti korvatorvesta johtuva tinnitus

Huminoija

Hei!

Onko kellään samantyyppistä tinnitusta kuin minulla? Tinnitus kuuluu vain vasemmassa korvassa ja on epätaista matalataajuista hurinaa tai kuminaa, rytmi vähän niin kuin morsetuksessa. Kuulo ok, mutta lääkäri sanoi että vasen korva näyttäisi olevan alipaineinen, joka johtunee korvatorvesta. En päässyt ihan selvyyteen onko korvatorvi tukossa vai liian auki, ilmeisesti auki. Oma puhe tai hengitys ei kuitenkaan kuulu korvassa, eikä hengitys vaikuta siihen, vaan korva mölisee omia aikojaan. Kaikki matala hurina pahentaa ja jää ikäänkuin kaikumaan korvaan (auton moottori, pesukone,sähköhammasharja). Välillä kumisee enemmän, välillä vähemmän, yleensä kuitenki enemmän. Korva myös raksuu ja poksuu kovista äänistä, joskus jopa puheesta. Ihan kuin korvassa liikahtelisi jotain. Sama raksuminen tapahtuu jos korvaan tai sen lähelle koskee, esim. hiuksia harjatessa. Onko kellään samaa ja jos tämä johtuu korvatorvesta niin miten sen saisi kuntoon? Hyviä vinkkejä?

5

6113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niska

      Minulla on ollut samantapaisia oireita eli molemmista korvista on kuulunut kaikenlaisia ääniä ja lopuksi alkoi tinnitus. Kun joskus haukottelin niin ne äänet alkoivat sorahdella ja muuttaa hieman muotoaan haukottelun aikana.

      Myöhemmin minulle selvisi, että minulla on lihasperäinen tinnitus eli niskan ja hartioiden lihaksien kireydestä johtuva.

      Yksi keino ( jonka olen joskus lukenut tältä palstalta ) saada selville onko sinun tinnituksesi lihasperäinen tinnitus on tällainen.

      Katso suoraan eteenpäin ja paina kämmenellä leukaasi. Jos tinnituksen ääni muuttuu niin luultavasti tinnitus johtuu niskan ja hartioiden lihaksista.
      Minulla tämä keino ainakin toimii.

      Tinnitukseen löytyy apua
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13415260/tinnitukseen-loytyy-apua

    • Alkuperäinen

      Kiitos Niska, olenkin sinun hyviä neuvoja lueskellut täältä jo aikaisemminkin. Muistan että jaoit joskus jonkun hyvän niskjumappavideon josta on sinulle olllut apua, mutta en enää löytänyt. Tuo kikka että painetaan kämmenellä leukaa, ei minulla sanottavammin muuta ääntä, mutta olen silti epäillyt syyksi myös niskaa ja hartioita. Ovat nimittäin aina kipeät. Mutta voiko niska / hartiavaivat aiheuttaa sisäkorvaan alipaineen?

      Yksi juttu on, että kun liikautan päätä nopeasti niin ääni katkeaa sekunniksi.

    • Niska

      En ole lääkäri eli asiantuntija joten en osaa sanoa "voiko niska / hartiavaivat aiheuttaa sisäkorvaan alipaineen?".

      Yritin etsiä hakukoneella erilaisilla hakutermeillä mm "niska-hartia, jumppavideo, käsipaino" ja niiden yhdistelmillä mutta vaikka Youtubesta löytyi kymmenittäin jumppavideoita niin samanlaista kuin se aikaisempi video oli en löytänyt.

      http://www.hyvinkaa.fi/globalassets/sosiaali--ja-terveys/terveyspalvelut/tyoterveys/punttijumppaliikkeiden-harjoitteet.pdf

      Tästä pdf:stä teen seuraavat liikkeet käsipainojen kanssa :

      1. Hauislihasten harjoitus painojen kanssa seisten
      2. Hartiat : Käsivarren ojennus ylös (painojen kanssa)

      Sekä sen lisäksi kädet painojen kanssa sivulla vyötärön korkeudella ja nostelin sivulla pitäen vuoroperään rinnan korkeudelle.

      http://selkakanava.fi/niska-hartiajumppa

      http://anna.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/helpotusta-niska-hartioiden-kipuihin

    • avoinkorva

      Minulla on sama, korva liian auki ja jos painan esim poskea tai korvan läheisyyttä alkaa outo humina. . Nenäkannu on hetkellisesti auttanut ja tasaan painetta ensin pitämällä nenästä kiinni ja vähän "uloshengittämällä" jonka jälkeen avaan suuni muutaman kerran ammolle että paineen tunne lähtee.... ärsyttävä vaiva ja pahimmillaan aamulla. Onko lähtenyt jo pois sulla vai pysynyt?

    • Anonyymi

      Itselläni tinnitus vaivasi kuukauden ja olin tulla hulluksi. Lääkärissä kävin ja minulle sanottiin, ettei asialle voi tehdä yhtikäs mitään. Onneksi Helsingin Sanomissa oli tuohon aikaan artikkeli, jossa puhuttiin tinnituksen ja purenta- sekä niskaongelmien välisestä yhteydestä. Menin tapaamaan hammaslääkäriä, joka totesi pään- ja kaulanalueen lihaksistoni olevan pahasti jumissa yli kymmennen vuotta jatkuneen narskuttelun vuoksi. Minulle teetettiin narskuttelua vähentävät kiskot ja passitettiin voice massage-purentahierontaan. Ja se oli siinä, muutaman hoidon jälkeen tinnitus muuttui todella vaimeaksi ja sain elämäni takaisin. Joten muistakaa!!! Mikäli tinnitus ei ole meluvammasta johtuvaa, on se parannettavissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe