Focus RS levisi 77 tonnia ajettuna

Tikkurilankingi

Pari vuotta takaperin oma etuveto RS. Ihana limen vihreä kultani päästi viimeiset savut pihalle rööreistään. Auto jäi lopulta mäkkärin pihaan yöcruisinkejen jälkeen josta hinausauto sen vei. Takuuta ei enää ollut. Auto ei ollut myöskään viritetty. Hieno ja hyvä peli mutta kestävyys oli lopulta aika mollivoittoinen.

17

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maantienielijä

      En yhtään ihmettele. RS on auto, merkistä riippumatta, Skodalla myöskin 230 heppainen "räsä". Tuollaista potkitaan ilman sisäänajoa kierrokset punaisilla alusta "loppuun".

      Kaikista pahinta on ostaa tuollainen "räsä" ns. esittelyauto statuksella. Jokainen, joka tuollaista käy koeajamassa, on laatta lattiassa, kierrokset punaisella jne. koko ajan.
      Eli pahasti potkittu.

      Toisekseen, kun kysyt automyyjältä, onko nyky autoissa ns. sisäänajoa. Jokaisella on vastauksena että, no, joo, ihan normi ajoa???? Tottakai normi ajoa, mutta kun..., normi ajo käsitys ihmisillä on niin eri.

      HUOM. Kun ostat ja aloitat ajamisen uudella autolla, niin ajele 0-3000 km rauhallisilla kiihdytyksillä. Vältä moottoriteiden 120 km/h nopeuksia. Yleensä suurimmalla vaihteella ajaessa max. nopeus on 110 km/h, eikä sekään jatkuvana.

      T. 70 tkm/vuodessa ajava/32 vuotta tienpäällä.

      • eiNykyäänEnää

        Muuten ihan nättejä neuvoja, mutta kyllä "sisäänajossa" voi päästellä motarilla ihan huoletta vaikka 130, tärkeintä on ettei konetta revitellä täysillä kierroksilla.


      • premiumisti

        Väärin, luepas autosi manuaali. Siellä mainitaan jopa 2016 malleissa maksimi kierroslukumäärä 1-3000 km tai mikä se km määrä nyt milläkin merkillä on.


      • Ihana_80_luku

        Olen lukenu autoni manuaali. Sieltä ei löytynyt lainkaan mainintaa maksimikierroksista eikä manuaali tuntenut ilmausta "sisäänajo". Eikä huoltokirjassakaan ollut ensihuoltoa tms.

        Ehkä jonkun pitäisi päivittää tietonsa tälle vuosituhannelle?


      • ammattimiehenSana
        premiumisti kirjoitti:

        Väärin, luepas autosi manuaali. Siellä mainitaan jopa 2016 malleissa maksimi kierroslukumäärä 1-3000 km tai mikä se km määrä nyt milläkin merkillä on.

        3000rpm antaa vauhdiksi yli 130km/h.
        "sisäänajomoottorilla on hyvä käyttää reilumoia kierroksia kuin 3000, mutta ei jatkuvasti, eikä ns. talla lattiiaan tyylillä.


      • eiksje
        Ihana_80_luku kirjoitti:

        Olen lukenu autoni manuaali. Sieltä ei löytynyt lainkaan mainintaa maksimikierroksista eikä manuaali tuntenut ilmausta "sisäänajo". Eikä huoltokirjassakaan ollut ensihuoltoa tms.

        Ehkä jonkun pitäisi päivittää tietonsa tälle vuosituhannelle?

        Ei siellä luekaan "sisäänajoa" vaan kun päivittäisit tietosi tälle vuosituhannelle, niin huomaisit, että "totutteluajo" tarkoittaa samaa asiaa.


    • Burnaamallakilahtaa

      Olisko Tässä tarinassa kuitenkin avainsanana "yöcruising".

    • N.A.R.U

      No Ford ei ole auto, eikä piika ihminen, joten en ihmettele aloittajan ongelmia.....

      • Piikaonihminen

        Ei oo meidänkään perheessä ollut piikoja kuuteenkymmeneen vuoteen, ei varmaan missään. Samaa 50-lukuista viisautta tarjoavat mitkälie tohjokuskit aina vaan.


    • RaskasJalkaRikkoo

      Kyllä auton kuin auton saa nopeastikin rikki! Taannoin näin ferrarin testiradalta kuvatun videon, jossa uusi 456 Ferrari päästi viimeiset savut pihalle noin 2 min jälkeen. Kuului vaan poks, ja öljyt pihalla. Ratissa tehtaan testikuljettaja, jolla oli tehtävänä testata, joko tuotekehitystiimi on saanut auton valmiiksi, että sitä voi alkaa myydä.

      • korjaanvain

        Ettei ollut 458? 456 ei taida olla olemassakaan.


    • Mondeojeejee

      Aiemmin autot ja moottorit yleensä piti sisäänajaa. Se tarkoitti pienillä kierroksilla käyttämistä tietyn ajan ja sitten öljyvaihto. Tarkoitus oli, että koneen liikkuvat osat hioutuvat ensin toisiinsa. Nykyinen koneistustarkkuus on moninkertaisesti parempaa kuin ennen, ja sisäänajo ei enää tarvita.

      Olisi mieletöntä ajella nykyautolla ensimmäiset 2000 km maksimissaan kahdeksaakymppiä ja sitten rynnätä öljynvaihtoon. Enemmänkin, tällainen matalilla kierroksilla jurnuttaminen vain nokeaa konetta, muuta etua siitä ei saada.

      Kokonaan toinen asia on sitten turha revittely. Revittelevä ajotyyli -äärimmäiset kiihdytykset, jarrutukset ja kurvailu - rasittavat auton rakenteita. Sarjavalmisteinen henkilöauto ei ole rallicrossauto. Minkä tahansa uudenkin auton voi tyhmä kuski ajaa paskaksi.

      Turha täällä on parkua, että Focus RS levisi huoltiksen pihaan. Kannattaa katsoa vaan peiliin. Huono kuski rikkoo hyvänkin auton.

      • 56734754

        Kuka on sanonut, että sä totutteluajossa vain 80 km/h voit ajaa? Ollaan puhuttu kierrosluvuista ja täyskaasukiihdytyksistä. No kierrokset ekoilla 1-3000 km on sitä luokkaa suurimmalla vaihteella ajettaessa, että nopeutta on n. 120 km/h tai joskus jopa enemmän, auton välityksistä riippuen. Eli kovempaahan Suomessa ei missään saa edes ajaa kuin kesäisin 120 km/h. Joten tukkona et ole edes moottoritienopeuksissa. Sitten tuo kiihdytys, totutteluajossa voidaan kiihdyttää hyvin ripeästi, olematta liikenteen tukkona, tällä tarkoitetaan vaan täyskaasukiihdytyksiä, jollonka kiekkari ujeltaa kokoajan punaisella ja juuri tuollaista ajoa ovat nämä hieman tehokkaammat esittelyautot saaneet, koska niitä haluavat testaavat 100% varmuudella auton todellista kiihtyvyyttä.

        Jos joskus ostaisin tuollaisen auton, niin ainoa vaihtoehto olisi hankkia se uutena. Nyt uskalsin ottaa 10 tkm ajetun auton, jossa moottori on 2.0 tdi 190hv ja vääntö 400nm. Kyllähän tämäkin kiihtyy esim. 0-100km/h 7.7 sek ja huiput 230 km/h. Mutta oletettavasti kun auto on Skoda Superb, niin se ei kuitenkaan ole ollut sellainen revittelyauto, vaikka isoksi/painavaksi autoksi kiihtyy enemmän kuin riittävästi.


    • smokess

      Eikö Volvon kone kestänyt pillurallia ??

    • rallypaja

      Onneton liukuhihna viritys kone, säästetty kestävissä osissa!

    • Karmeekippo

      Eikös focus rs ole manuaali? Ja sillä kamalalla muovisisustalla? Joss keskikonsoli on kuin 90 luvulta?:))

    • EgoBoost

      Näitä tarinoita on paljon liittyen Fordin turboihin. 1.6 zetec johdannainen ns. 1.6 ecoboost on toinen samanveroinen. Toisilla sulaa männät ja tuhoaa lohkon, ja toisilla kestää kasassa ja toimii sen 200tkm. Näihin 1.0 ecoboosteihin en edes harkitsisi koskevani, maitopurkin tilavuus ja 125hv on siitä revitty, ei onnistu tinkimättä jostain, eli siis kestosta. Jos 150tkm pääsee, niin se on jo hienosti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe