Vilkas special

Vilkasspesu

Tietääkö kukaan tuon merkkistä pyörää. Ilmeisesti 1930-luvulta. Oon yrittäny guuklettaa mut ei tunnu mitään irtoovan. Olisin kiitollinen tiedoista missä valmistettu yms. kaikki tieto tuosta kelpaa, kiitti etukäteen.

6

75

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UncleBen
    • Vilkasspesu

      Kiitti vastauksesta, en nyt saanut auki tuota hinnastoa. Mulla on itellä tämmönen pyörä ja oon aina silloin tällöin ettiny tietoo siitä. Siinä on oikeen Suomen kartta keulas koristeena, missä Karjalakin on vielä Suomen :) Siis se etulogo. Kappa siinä on basulana, joskus kierrätykses käytin, kerto patu et pitäis Skoteista tilata, jos haluu kuntoon.
      On seissy tuolla kellarissa ja mietin josko sitä myis, en tiedä miten markkinat noissa toimii, miten kiinnostusta. Ei ole oikein tullu viel selvitettyä.

    • Vilkasspesu

      Hei nyt näinkin muuta kautta kuvan tuosta hinnastosta, ei ole kumpikaan noista kuvista. Mulla siinä pakkari. Stongan muuten oon joutunu vaihtaa, kun hajos kesken fillaroinnin, onneks ei menny mäessä. Ajelin sillä vuosia sitte viel duunii, ennenku se kappa hajos, lujaa meni ja kunto oli hyvä :)
      Sitten rupes mietityttää, että mitenhän ne muut osat kestää. Ei kuitenkaa missään priimakunnossa ole. Voihan se olla niinkuin sanoit, et koottu joku oma malli.

    • UncleBen

      Jos ei ole pakko, niin älä vaan laita mihinkään romukeräykseen, on Suomen historiaa. Alkuperäiseksi ja ajokuntoiseksi laitto on varmaankin kallista. Polkupyörämuseota voisi kiinnostaa, edes keulakoriste http://www.teuva.fi/pyoramuseo/ http://www.teuva.fi/pyoramuseo/kuviatallista.html Harrastajat varaosina, esim. http://www.saunalahti.fi/~mikkrabe/index.html http://www.vanhatvelot.org/ Kauheasti ei varmaankaan kannata hehkuttaa tuon pyörän myymisellä rikastumisesta. Vitosen joku voi maksaa. Vai mitä itse arvioit?

      Viljakaisen kuvat ovat perusmalleista. Lisävarusteena sai näköjään mm. pakkarin melkein joka malliin; ilmeisesti koneliikkeen omia tekeleitä. Premium-malleihin sai jopa senaikuisen harvinaisuuden, kellon. Sitä ei monella työmiehellä ollut taskussa tai ranteessakaan.

      Yllättävän paljon Suomessa oli 30-luvulla pp-teollisuutta, mutta ei sellaista volyymiä, että olisi kannattanut alkaa valmistamaan perusosia. Siihen aikaan taisi vielä olla polkupyörän rekisteröinti ja ajokorttikin pakollinen. Siitä oli tällä palstalla joskus juttua.

    • Vilkasspesu

      En heitä romukeräykseen. Täytyiski selvittää toi pyöräilymuseo jos sinne kelpais, se olis hyvä niin. Olishan se kiva kun vieläkin täällä tehtäisiin fillareita, mutta kaikkihan pois menee täältä. Mut hei kiitti, taas asiaa valistuneempia ollaan ja hyvää kevättä :)

    • UncleBen

      Joo, eipä tänne pian jää paljoakaan teollista tai muutakaan toimintaa. Metsäteollisuus jäänee ainoaksi merkittäväksi. Seuraavan 30v aikana ennustettu katoavan 50% keskiluokan työpaikoista pelkästään automaation ja robottien takia. Siinä sitten kaikki pyöräilevät ajankuluksi. Ruuhkaa riittää. Kiitti ja kesää odotellessa.:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe