Aihe

sukulaiset ovat ilkeitä

vihattu1

olen raitistunut ja kaipaisin tukea rakkailta sukulaisilta, mutta he käyttäytyvät minua kohtaan ilkeästi ja välinpitämättömästi. pelkään että ratkean, kun en saa heiltä tukea ja välittämistä.

4

98

  Vastaukset

  • "pelkään että ratkean, kun en saa heiltä tukea ja välittämistä."

   Siinäpä sen sanoit. Sukulaisesi ovat pettyneet sinuun, eivät ymmärrä, että olet sairas, ajattelevat, että olet paha ja sinua pitää rangaista. Ihan tuttua monien minunkin sukulaisten ja vanhojen ystävien taholta. Ei onneksi kaikkien.

   Todellisuudessa olet rangaistuksesi jo saanut, niinkuin jokainen alkoholismiin sairastunut.

   Sinä elät tätä päivää, jona olet raittiina. Päivä kerrallaan.

   Jos sukulaisesi haluavat elää menneisyydessä, et voi sille mitään. Parasta jättää ilkeilijät rauhaan. He eivät tajua mitä tekevät, ennenkuin itse sairastuvat.

   Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka kykenevät elämään tätä päivää. He eivät ehkä ole sukulaisiasi, mutta ihan varmasti heitä pikkuhiljaa löytyy. Itse olen huomannut, että on parasta olla mahdollisimman välinpitämätön toisia ihmisiä kohtaan siinä mielessä, hyväksyvätkö he minut vai eivät. Koska kaikki eivät pidä tai hyväksy, vaikka olisin ollut 10 vuotta raittiina, tai vaikken olisi koskaan juonutkaan. On raskasta miettiä kokoajan toisten hyväksyntää ja on raskasta olla ilkeilijöitten kanssa tekemisissä. Sinä voit päättää, juotko tänään, mutta et voi päättää ilkeilläänkö sinulle tänään. Juopot päättävät juopottelusta, ilkeilijät päättävät ilkeilystä.

   Alkoholistille on tarpeeksi pysyä raittiina ja kyllä niitä ihmissuhteita pikkuhiljaa kehittyy, vaikka toisten raitistuneitten kanssa, jos ei muuta. Jo rikkoutuneitten ihmissuhteiden elpymisessä voi kestää kauan, jos sitä ollenkaan tapahtuu ja kun sinä olet parannuksen tehnyt, niin silloin pallo on ilkeilijällä, että haluaako hän tehdä parannuksen ilkeilystään. Usein suositellaan juova alkoholisti jättämään yksin, että sitten hän tajuaa. Minusta se pätee kyllä raitistuneen menneisyydessä eläviin läheisiinkin. Voit raittiina pysymisen lisäksi pyytää menneitä anteeksi, mutta se riittää kun teet sen kerran. Sen jälkeen se on toisella osapuolella pallo, että antaako anteeksi ja milloin.

   • "Todellisuudessa olet rangaistuksesi jo saanut, niinkuin jokainen alkoholismiin sairastunut."

    Heh, läheisten onkin paras olla joka hetki varpaillaan ja varoa sanomisiaan ettei itsetuntovajeesta kärsivä raitistelija vaan ylitulkitse ihan normaaleja asioita pelkkänä vittuiluna.
    Puolivaloilla raitistumaan pyrkivä juoppo keksii kyllä joka käänteessä tekosyyn pullon korkkaamiseen ja sen siivittämänä on taas valmis aloittamaan läheistensä piinaamisen.


   • vikatoisaalla kirjoitti:

    "Todellisuudessa olet rangaistuksesi jo saanut, niinkuin jokainen alkoholismiin sairastunut."

    Heh, läheisten onkin paras olla joka hetki varpaillaan ja varoa sanomisiaan ettei itsetuntovajeesta kärsivä raitistelija vaan ylitulkitse ihan normaaleja asioita pelkkänä vittuiluna.
    Puolivaloilla raitistumaan pyrkivä juoppo keksii kyllä joka käänteessä tekosyyn pullon korkkaamiseen ja sen siivittämänä on taas valmis aloittamaan läheistensä piinaamisen.

    "Puolivaloilla raitistumaan pyrkivä juoppo keksii kyllä joka käänteessä tekosyyn pullon korkkaamiseen ja sen siivittämänä on taas valmis aloittamaan läheistensä piinaamisen."...

    Asia on just näin, kun kirjoitit. Yhtään känniä ei ole jäänyt juomatta sen takia etteikö juoppo olisi löytänyt syytä juomiseen. Aina se on löytynyt.
    Kuivan juopon kärvistely on läheisille kaikkein rankinta aikaa, koko ajan saa olla varpaillaan että koska se yksi taas kerran lähtee juomaan.
    Kun on muutaman päivän kulkenut taas sukkasillaan ja varpaisillaan omassa kodissaan, niin sen juopon ratkeaminen juomaan on lopultakin helpotus.


  • mene AA-ryhmään. he ymmärtävät paremmin tätä asiaa kuin sukulaiset. ei sukulaisillasi ole välttämättä osaamista auttaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21966
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14541
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14367
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10269
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837