Jokamiehenoikeudet

rojuamista

Miten on, kuuluuko jokamiehenoikeuksiin se, että saa pitää, säilyttää, venettänsä ihan missä tahansa rannalla, siis sellaisella rannalla, joka ei ole yksityisessä omistuksessa?
Entä sitten kun niitä veneitä alkaa olla useampia, ne ovat siellä kesät talvet, ja vieläpä kaiken huipuksi jollakin ihmeen konstilla siihen raahataan sellainen vähintään viisi metriä leveä ja ainakin 15 metriä pitkä laiturinhökötys matalaan rantaveteen nököttämään. Itsestään se laituri siihen tuskin on ajelehtinut. Sitten vielä tähän liittyen kalastus. No, ajellaan sitten sillä veneellä, johon on autolla kuljettaessa mukana tuotu perämoottori, niin ajellaan sillä veneellä pitkin rantavesiä, ja pidettiin jopa muutamana kesänä tähän kalastukseen liittyen ihan jonkinlaista tukikohtaa kaikkine rojuineen rannalla ruovikon suojissa. Ilmeisesti tämä tukikohta oli jonkun toimesta määrätty hävitettäväksi, mutta silloinkin sieltä tukikohdasta jonkinlaista laudoista kyhättyä laituri/alustahökötystä työnnettiin veneen edessä pitkin matalavetistä lahdenpoukamaa, siis lanattiin sitä pohjaa, ja jätettiin se lautahökötys sitten sinne lahdelle, missä se on tänä päivänäkin. Ilmeisesti näillä venäjäntyylistä kieltä puhuvilla tyypeillä on hirveä hinkun lahnoihin kun sitä matalavetistä lahtea kalastavat. Lahnoja sieltä näytti sääksi kerran nostavan. Minulla ei ole ihan harrastuksena kyylätä näitten tyyppien tekemisiä, satuin vain paikalle tuon lanauksen aikana. Siiitäkään ei tietty ole mitään takuita, että niillä on edes kalastusluvat kunnossa, jotain katiskoja ne ainakin ovat käyttäneet ja ovat vissiin virvelöineetkin, mato-onkia niillä tuskin on. Ja rannoilla alkaa rojumäärä kasvaa. Siellä on hylättyjä reppuja, kaljatölkkejä, yhdessä polunvarsipaikassa isompi kasa ilmaantunut nyt viime viikon aikana, oikein kunnon kasa näytti olevan ämpäriä, metallipönttöä, jotain vaahtomuovia....

Mitähän kaikkea siihen jokamiehenoikeuteen kuuluu! Luulen kyllä melkein, että mitään kalastuslupia näillä tyypeillä ei ole, sillä jostain kumman syystä, kun satun sinne rannalle menemään heidän siellä ollessansa, niin aina näillä jätkillä alkaa ääni koveta ja huutavat suomeksi minua päin jotain herjojaan! Ilmiselvä merkki siitä, että näkijän on poistuttava paikalta, kiusaantuvat läsnäolostani.

Nämä venäläiset... Olen kyllä kuullut jonkun muunkin puhuvan venäläisten rojuista näihin rantoihin liittyen, joten enpä ole ainoa, joka näistä asioista on tietoinen ja joka ei tykkää!

7

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rojuamista

      Vielä siitä veneellä ajelusta. No, huippu oli se, kun ne ajelivat sillä veneellänsä samalla lailla matalavetiseen, lintujen muuttoaikaisena levähdyspaikkanansa käyttämään lahteen!

      Tällä tavalla nämä idästä tulleet työvoimapulaa paikkaavat tyypit meillä päin huseeraavat!

    • Yllä kuvattu käyttäytyminen ei millään muotoa kuulu jokamiehenoikeuksiin. Maan ja vesialueen omistajan lupa mahdollistaa kuitenkin käyttäytymään vapaammin.

      Tässä tapauksessa omistaja ei ole puuttunut roskaamiseen, veneiden säilyttämiseen, laiturin rakentamiseen eikä kalastamiseen, joten voidaan olettaa, että heillä on lupa toiminnalleen.

      • potaskaa_

        Niin, kenenkähän nämä vesialueet ovat? Kunnan, valtion? Laituria ei ole rakennettu, vaan se on jostakin siihen vedetty.
        Rantoja ei kukaan kierrä tutkailemassa, missä kunnossa ne ovat. Etenkin syrjäisiä rantoja. Tässä ei olla missään Helsingin kaupungin rantamailla nyt, vaan kaukana Helsingistä, tosin asutun paikan sisäpuolella. Alueella kulkee virkistyskäyttöön tarkoitettu polku, joten nämä asiat ovat kaikkien siellä kulkevien ihmisten tiedossa.

        Niin joo, just oli Hesarissa, että siellä pks:lla ihmisten pitää pitää piha-alueensa siisteinä ja kondiksessa, muuten kaupungin partiolta tulee huomautuksia ja kehotuksia siistiä pihaa. Varmaan lopulta jos ei mitään tehdä, niin otetaan koko piha haltuun ja häädetään asukkaat.

        No, miten sitten täällä syrjemmällä, mukamas olisi ihan luvallista kipata jonnekin luontoon rojuja oikein kasoittain, perustaa jonkinlainen kalastustukikohta kaikkine rojuineen, joka sitten kaiken lisäksi jostain syystä joudutaan hävittämäänn ja sitten lanataan merenpohjaa jollakin ihme lautahökötyksellä ja tungetaan itsensä veneillään lintujen rauhoitetulle alueelle, missä ei muuten veneellä liiku kukaan, ainakaan moottorin avulla.

        Puhut potaskaa, ja potaskan puhumista ei peitteile se, että yrität muotoilla tekstisi oikein muodollisin sanakääntein ikään kuin puhuisit asiantuntijana!

        Vai luvanvaraista!


      • potaskaa_

        Mitenkähän sen voisi varmistaa, tietääkö se alueen omistaja asioista yhtään mitään. Kaiken lisäksi se, että kokevat jonkun muun liikkumisen alueella heidän siellä ollessaan, siis nämä kalastusharrastajat kokevat, niin kyllä se jo kielii siitä, että luvattomilla asioilla ollaan ja pitää saada toiset pois todistamasta heidän puuhiaan.l

        Vai on se niin, että jos on lupa niin saa roskata ja kasata kaikenlaista törkyä ympäri luontoa!


    • HarasooNjet

      Tällaiset tapaukset, varsinkin kun roistoja ovat venäläiset, on perinteisesti hoidettu kuntoon väkivalloin. Ennen tappelua on paikallaan, että poltat kaiken sen vieraan romun ja tavaran mitä maillesi on tuotu.

    • Pienenlapsenäiti
    • luvatkunnossa

      Laiturin rakentaminen voi olla luvanvaraista. Kuinka iso lupaprosessi on, riippuu monesta seikasta. Mitä isompi laituri, sitä todennäköisemmin se tarvitsee luvan.

      Omaisuuden säilyttäminen toisen maalla, on aina luvanvaraista. Pitää siis olla maanomistajan lupa. Toisen maalle rantautuminenkin on luvanvaraista, toki asumattomalla maalla saa yöksi pysähtyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe