Tahdon oman kanin

Kanifani

Hei! Olen pitkään haaveillut kanista. Äitini sanoo aina kun kytn häneltä voidaanko me ottaa kani, äiti sanoo vain että maksaa liikaa ja blaa blaa. Vaikka eikö yleensä kaneja saa ilmaiseksi, ja muutenkin haluaisin vinkkejä äidin suostutteluun. Ei sellaisia vastsuksia että äitivei halua kania, joten ette saa ellaista juuri nyt! Siis ei tollaisia vastauksia!!!!!!!
Satatuhatta kiitosta niille jotka vastaavat, ja saavat äitini suostumaan.

6

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puputipuputi

      Ei ainakaan kannata alkaa huutamaan ja riehumaan. Yritä asiallisesti jutella hänen kanssaan kaneista. Jos jollain kaverillasi on kani voisit kysyä häneltä(ja äidiltäsi) että saatko ottaa sen hoitoon pariksi päiväksi niin äitisikin saattaa heltyä että puput on kivoja otuksia.

      Ja sitten vielä:
      Vaikka kanin saisikin ilmaiseksi, sen ylläpito maksaa. Kani tarvitsee tosi suuren häkin ja ne saattavat olla melkoisen kalliitakin ellet sitten löydä sellaista käytettynä(vaikka kani ei olekkaan häkkieläin joten vapaana pitää häkin koosta huolimatta saada juosta paljon). Lisäksi se tarvitsee laadukasta ruokaa ja heinää jne. Jos se sairastuu eläinlääkäriin saattaa upota rahaa. Jos et osaa leikata sen kynsiä itse niin niitä pitää käydä leikkauttamassa vaikka eläinkaupassa ja se maksaa(ellet sitten tunne ketään joka osaa leikata).

    • Kanifani

      Kiitos vastauksesta! Ja kahdella kaverilla on kani, mutta niitten äidit ei anna niitä! Kokeilin juttelua että itse kanin hankinta ei maksa yleensä mitään, ja aloitin rahasta puhumisen pienellä summalla kuten viidelläkympillä. Tehosi pikkuriikkisen, ja äiti jo sanoin että pitää ihan miettiä, jos ne noin halpoja ovat. Voi olla että välillä aina puhun kaneista, koska äitini ärsyyntyy helposti. Häkithän maksaa aika paljon, jotain satanen ja vähän päälle? Olet kultainen! Mutta antkaisiko helpotusta opiskella kaneista? Meillä on paljon tilaa kanille... Itselläni on akvaario, ja sen vieressä nököttää pikkukotiloitten terra. Meillä olisi kanille kolme huonetta jossa se voisi liikkua...

    • puputipuputi

      Juu häkit tosiaan maksaa helposti jotain satasen paikkeilla, joskus ylikin. Voisit ehdottaa äidillesi että säästät itse vaikka häkkiin ne rahat niin se saattaa hieman auttaa. Kiva juttu jos äitisi on sanonut että pitää miettiä :) ehkä se siitä vielä iloksi muuttuu ja saat kanin. En oikein keksi mitään helpotusta kaneista opiskeluun, netistä löytyy aika hyvin tietoa mm eri kaniyhdistysten omilta sivuilta. Johdot tietty kannattaa suojata, kaikki kanit eivät niistä innostu mutta ihan varmuuden vuoksi.

    • jokunen125

      Häkin voit tehdä myös kompostiaidoista, jolloin se ei maksa niin paljon kuin esim tehdashäkki. Meillä riittävän tilava (185 cm × 160 cm ) maksoi noin 45€.

    • Pikkupupu

      Oletko saanut jo oman kanin? Itse sain kanin kun selasin toria. Löysin ihanan kanin ja äiti suostui halvan hinnan takia. Haimme kanin jo seuraavana päivänä💘 häkin rakensin kompostiaidoista (180x90). Kani on siellä vain kun en ole kotona. Kani on laumaeläin mutta meidän kani asuu meillä yksin, sillä ei koskaan ollut kani kaveria, mutta se ja meidän kissa on parhaita kavereita!

    • ranskis96

      Jos haluaa rotukanin suoraa kasvattajalta hinta on 40-90€ rodusta ja väristä riippuen. Jos olet ensikertalainen suosittelen ostamaan uros kaninpoikasen kaneihin perehtyneeltä henkilöltä. Esm kääpiöluppa ja ranskanluppa ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Häkki kannattaa tehdä itse esm. kompparista. Kannattaa myös varautua siihen että siivota täytyy JOKA PÄIVÄ.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe